Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg husker den gang.

Jeg hadde jobbet på utplassering, vi fikk hele 500 kr for jobben, det var høst og mørkt ute, jeg hadde ønsket meg Medal of honor til playstation 1 lenge.

På vei hjem stakk jeg innom elkjøp, og der hadde dem faktisk medal of honor platinium til 250 kroner, så det var soleklart kjøp, så var det bare å bunkre inn brus og godteri.... koste meg gløgg ihjel med spillet.

Savner den tiden vi måtte spikke og spare til en godbit man hadde veldig lyst på, for så å spille samme spillet over lang lang tid, til man hadde spart opp til neste spill, og før neste spill, var det bare å spille demoen utallige ganger, om igjen og om igjen....

Nå i dag, kan jeg kjøpe inn et par nye spill, men har på en måte ikke den samme gleden som i "gamle dager"....

Noen her som har noen minner dem vil dele ?

1
29 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Limegnom

Absolutt, jeg ble jo senere totalt hekta på Donkey Kong som jeg fikk noe senere. Vanskelig å legge fra seg. xD

1

Limegnom

Jeg husker også en lykkens dag i 1982, da jeg fikk mitt aller første elektroniske spill. Det var et av Nintendo sine Game&Watch spill som var uhyre populære og drev foreldregenerasjonen til vanvidd med sine tikk-tikk-tikk lyder. =p

Spillet jeg fikk het "Fire", og det man skulle gjøre, var å ta imot folk som hoppet fra en brennende bygning.

1

Zidane

Spillet jeg fikk het "Fire", og det man skulle gjøre, var å ta imot folk som hoppet fra en brennende bygning.

Wow såpass. Hehe :-)

Fra spøk til alvor, på den tiden var da dette moro var det ikke?

1

lampe

The Settlers, eneren til Amiga. Å gud, The Settlers.

En kompis kom bort til meg i friminuttet på skolen en dag og sa han hadde fått en demo i et Amigablad jeg bare måtte se.

Vi dro hjem til han etter skolen og han fyrte opp demoen til spillet som kom til å glede meg i mange år fremover.

Han spilte litt og viste meg basicsene mens jeg stod bak og måpte og kunne ikke tro det var sant. Jeg fikk kopiert demoen og dro hjem for å benke meg foran 500'en min med en eneste gang.

Jeg spilte den demoen i hjel, spilte, spilte, spilte og spilte. Viste det til en kompis til som også ble hekta. Det som var litt kjedelig var at på demoen gikk det ikke an å save, og man kunne bare velge mellom en knøttliten bane såvidt jeg husker.

Men du verden så rasende festlig det var med splitscreen, Måtte sette opp en bok i mellom så man ikke tjuvtittet på hverandre.

En av de største dagene i mitt liv frem til da var da jeg endelig hadde fått spart opp nok kroner til å kjøpe originalen, og ekstra minnebrikke på hele 512kb. Mitt første kjøpte originalspill. Boksen med spillet var i mine øyne en gullbarre. Den var så vakker så vakker. Da jeg satte inn disketten og så introen rulle over skjermen gråt jeg nesten av glede.

Masse baner, store baner og musikk! Musikken er noe jeg fortsatt får en tåre i øyekroken idag av å høre.

Akk, det var tider.

1

Zidane

Jeg husker den gang spill kunne vare i 30-80 timer. En god og bærende pluss ikke minst en engasjerende historie gjorde sitt til at man ble hekta på null komma niks. Dagens spill ser ut til å surfe på en eneste bølge, online, online og atter online. Det vil sikkert komme en dag hvor alle spillutviklerne kommer til å ha i en onlinedel i spillet sitt, enplayerdelen kommer til å være på 7-8 timer, mens onlinedelen kommer til å ha lang holdbarhet, men likevel føler jeg at man blir snytt, 600 kroner for et spill som kanskje har 7-8 timers enspillerdel er ikke jeg sånn superbegeistret for altså. Jeg husker den gang Super Mario 64 var noe av det råeste som fantes, ihvertfall for min del. (Man kunne svømme og ta salto jo. :-) ) Historien var kjempegod, og alt rundt spillet oste av kvalitet og håndverk.

Jeg sier ikke at dagens spill er dårlige, AC, Uncharted, Far Cry 2 med flere er ikke noen dårlige spill, men når for eksempel enspillerdelen i for eksempel Uncharted 2 ikke er lengre enn på 10 timer (ifølge gamereactors anmeldelse) så blir jeg skuffet, det må jeg si. Jeg savner den tiden da det så ut til at spillutviklerne lagde spil for spillingens skyld, at tanken bak spillutviklingen var kun å levere et kvalitetsprodukt, man hadde ikke andre intensjoner bak, som for eksempel å selge ekstramateriale o.s.v.

Men sånn er det nu med den saken.

Jeg håper ihvertfall at Mafia 2 har en lang spillbarhet og spillholdbarhet, hvis også Mafia 2 i likhet med en del av dagens spill bare kommer til å være 7 til la oss si 12 timer, så blir jeg skuffet.

Nå til dags synes jeg Ubisoft er nogenlunde til å stole på, Rockstar som står bak GTA serien og jeg håper inderlig at Sony leverer et solid God of War 3 spill pluss at 2K games leverer et godt Mafia 2 spill. :-)

Trådstarter, jeg har kanskje skrevet litt off-topic, sorry for det, men jeg startet i hvertfall med den nostalgiske setningen "jeg husker den gang..." :-) For det er et faktum at jeg husker den gang spill var spill og ikke nødvendigvis en franchise som lurte kundene trill rundt med ditt og datt, for så å skuffe der det gjaldt som mest å levere kvalitet og holdbarhet. (Alle ps2 spillene har jeg beholdt, det samme gjelder nintendo 8 bits spillene, men det har seg slik at etter hvert spill jeg har runda på ps3 så går jeg og bytter det inn til noe annet, kanskje et annet like kort spill. Bortsett fra CoD 4 da, for der er onlinedelen faktisk skikkelig god og av høy kvalitet.)

Sånn, nå er jeg ferdig og har fått utløp for litt frustrasjon. :-)

1

Baggio1972

Jeg kom over en C64-emulator forleden dag, og min glede ble stor da jeg også fant spillet "Oslo Børs". Det tok meg tilbake til 80-tallet, og jeg satt pal i 6 timer og koste meg med kjøp og salg av aksjer. Rett og slett fantastisk..... enkelt, men fantastisk.

1

Lignende temaer

Bilde

Tipping, Odds, Spill og Poker

Tipping, Odds, Spill og Poker

Bilde

Sjakk

Sjakk

Bilde

Data og Internett

Data og Internett

Bilde

Hus, Hage og Oppussing

Hus, Hage og Oppussing

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Laster...