Spill esc

Innlegg

Spill

Lexern

*VGD har kåret: Det beste spillet..*

..på PlayStation 3 og Xbox 360

En generasjon er ved veis ende og vi har nå kåret hvilket spill som står igjen som det beste. Noen vil sannsynligvis hate meg for at jeg ikke tok med Wii-spill her og det får dere bare hate meg for. Kall meg gjerne Bjarne, men jeg ønsket altså å kåre det beste spillet til disse to konsollene da det er disse jeg personlig har et "forhold" til. Har også kun godtatt de listene som har overholdt reglene, med et lite unntak av de få som hadde brutt den spill-som-også-kommer-på-next-gen-regelen. Følte ikke det det var noen krise at de var med på et par lister. So here... we... go!

Er dere enige/uenige i lista?

------------------------------------------------------------------

1. The Last of Us - 212p

Ble en intens kamp frem og tilbake mot RDR, men The Last of Us endte altså opp med å stikke av med selveste rosinen i gryteretten. Sjelden har vel et spill hatt en så god story, så god grafikk, så mange både intense, følelsesladde og nydelige scener samt gitt deg et så godt forhold til noen figurer på en skjerm som det Naughty Dog fikk til med Joel og Ellie i dette spillet. Gjennomført og fantastisk spill på alle mulige måter.

2. Red Dead Redemption - 209p

Å ri rundt i god gammeldags western-stil har vel sjelden føltes så fantastisk kult som det Rockstar fikk til med Red Dead Redemption. John Marston står igjen som en av de kuleste spillkarakterene noensinne og den slutten gir nok selv gåsene menneskehud bare de tenker på den. Scenen hvor man rir inn i Mexico til Far Away er kanskje mitt beste spilløyeblikk noensinne.

3. Grand Theft Auto V - 182p

Rockstar vet virkelig hvordan man lager sandkasse-spill og nok en gang beviser de at de klarer å lage spill som rett og slett er dritmoro. Ble personlig litt skuffet over selve historien, men dette spillet er uansett ment for at du skal kunne ha det moro på dine helt egne måter, enten det betyr å skulle ake i trusa ned fra det høyeste fjellet til å.. ja, gudene vet hva.

------------------------------------------------------------------

4. The Elder Scrolls V: Skyrim - 136p

At jeg, som aldri hadde rørt et type spill som var i nærheten av Skyrim og som egentlig hadde følt at denne typen spill var for de aller svetteste av de svette skulle bli totalt hekta på dette spillet.. ja, det i seg selv er egentlig en god nok begrunnelse for hvor bra dette spillet er.

5. Uncharted 2: Among Thieves - 100p

Mitt personlige favorittspill. Det er action og action og action og mer action. Sjelden har jeg sittet så klistret til skjermen som jeg gjorde under dette spillet og dette er også grunnen til at jeg kommer til å kaste pengene mine etter Naughty Dog uansett hva de måtte finne på i fremtiden.

6. Assassins Creed 2 - 96p

Spillet jeg føler satte standarden for denne serien og er mye av grunnen til at denne serien er så populær den dag i dag. Å fly rundt i deilige Venezia som snikmorder var rett og slett bare episk.

7. Heavy Rain - 75p

Prøvde seg på en helt ny retning innen spill og lyktes meget godt med å smelte sammen film og spill. At valgene og handlingene påvirket sluttresultatet gjorde det hele enda mer nervepirrende og sjelden har vel en historie fått meg gjennpm så mange forskjellige følelser. David Cage, måtte du finne på noe syke greier til PS4.

8. The Walking Dead - 69p

Tok det å måtte ta tøffe valg til et helt nytt nivå. Beviste at grafikk ikke nødvendigvis har en dritt å si for en spillopplevelse. Måtte de nye konsollene også innse dette så fort som mulig. Forhåpentligvis har Telltale Games startet en trend her.

9. Call of Duty 4: Modern Warfare - 50p

Satte standarden for FPS, revolusjonerte sjangeren og er hovedgrunnen til at Call of Duty er verdens mest populære spillserie i dag. Måtte de finne tilbake til denne formelen, for det er mye drit som kommer fra den kanten for tida.

10. Mass Effect 2 - 35p

Ikke spilt.

------------------------------------------------------------------

Røkla

Portal 2 - 33p Bioshock - 33p Far Cry 3 - 30p Batman: Arkham City - 29p Mass Effect - 29p God of War 3 - 29p Call of Duty: Modern Warfare 2 - 29p Dead Space - 27p Metal Gear Solid 4 - 27p Grand Theft Auto IV - 24p Fallout 3 - 24p Demon's Souls - 24p Just Cause 2 - 21p FIFA 12 - 21p FIFA 13 - 21p Bioshock Infinite - 20p Dark Souls - 20p Left4Dead 2 - 19p Beyond: Two Souls - 21p Bioshock Infinite - 20p Assassin's Creed IV: Black Flag* - 20p LittleBigPlanet 2 - 19p FIFA World Cup 2010 - 18p LittleBigPlanet - 16p Mirror's Edge - 16p Skate 2 - 15p Uncharted: Drake's Fortune - 15p The Elder Scrolls IV: Oblivion - 14p Uncharted 3: Drake's Deception - 13p Batman: Arkham Asylum - 13p Skate - 13p Deus Ex: Human Revolution - 13p Assassin's Creed 3 - 12p Halflife 2 - 12p Castlevania: Lords of Shadow - 12p Journey - 11p Borderlands 2 - 11p Battlefield 3 - 11p Portal - 10p Rock Band 3 - 10p Ni No Kuni: Wrath of the White Witch - 10 L.A. Noire - 10p Metro 2033 - 10p Alan Wake - 9p Assassin's Creed: Brotherhood - 9p Fallout: New Vegas - 9p Forza Motorsport 4 - 9p Borderlands - 8p Dead Rising - 8p Saints Row 2 - 8p Gears of War 2 - 8p Dragon Age: Origins - 7p Hotline Miami - 7p Call of Duty: Black Ops - 6p White Knight Chronicles - 6p NHL 11 - 6p Chronicles of Riddick - 5p Splinter Cell: Blacklist - 5p Gran Turismo 5 - 5p Assassin's Creed - 5p The Saboteur - 5p Enslaved - 5p The Cursed Crusade - 5p Minecraft - 5p Singularity - 4p Assassin's Creed: Revelations - 4p Left4Dead - 4p Dead Island: Riptide - 4p Forza 2 - 4p Madden 13 - 4p Ratchet and Clank: A Crank in Time - 4p Grand Theft Auto: San Andreas - 3p Resistance 2 - 3p Forza 3 - 3p Max Payne 3 - 3p FIFA 14* - 3p Overlord 2 - 3p Battlefield: Bad Company 2 - 2p Dungeon Defenders - 2p Sleeping Dogs - 2p Mortal Kombat - 2p Halo 3 - 2p Limbo - 1p Sly Cooper: Thieves in Time - 1p PixelJunk Monsters - 1p FIFA 10 - 1p Brothers: A Tale of Two Sons - 1p The Wolf Among Us - 1p

*Kommer også på nestegenerasjon.

Ikke umulig at jeg har bommet på et par tall, da det ble mye å holde styr på til slutt..

52
53 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

damn for en jobb du har gjort, tommel på dette ja :)

For min del så ligger RDR litt foran Last of us(er jo ikke store forskjellen her heller) :p

men en massiv jobb!!!

1

Flott arbeid, fikk ikke stemt selv, og er uenig i et par, men de viktigste spillene er med.

1

PixelJunk Monsters - 1p

Delt siste plass!? Makan! :D

Fin fin jobb lex, får tommel når jeg kan gi fler.

1

Bra tråd! :)

Enig med de tre første og noen andre i topp 10. Litt overrasket (og skuffende) at Beyond Two Souls kun får 21 poeng (åtte poeng takket være meg), men jeg kan skjønne hvorfor. LA. Noire fikk heller ikke så mye, kun 10 poeng.

PS: Feil på rekkefølgen når det gjelder BTS. Ikke for å være pirkete, men muligens at noen kan bli litt forvirret.

1
kimkong_8 [sitat…] Delt siste plass!? Makan! :D Fin fin jobb lex, får tommel når jeg kan gi fler.

Delt siste plass!? Makan! :D

Enig at det var skuffende. Men sånn går det når folk ikke holder øynene åpne for de små (og fantastiske) spillene. Flott at du skaffet spillet poeng i alle fall.

Men det er mange spill jeg skulle likt å se der som ikke fikk en eneste stemme, kun fordi folk bare spiller de mest hypede spillene. For min del er det da kun snakk om at jeg liker de spillene jeg nevnte bedre.

1
Gringorilla [sitat…] Enig at det var skuffende. Men sånn går det når folk ikke holder øynene åpne for de små (og fantastiske) spillene. Flott at du skaffet spillet poeng i alle fall. Men det e...

Det er bra, fortjente i hvert fall å bli nevnt. Syns spillet er så gjennomført og tar tower defence sjangern til et nesten nytt nivå.

De spillene jeg har hatt det mest morsomt med denne generasjonen har vært fra PS store og Xbox arcade. En del helt fantastisk morsome spill der.

Kung fu ragdoll f.eks er helt hysterisk og totalt kaos. Veldig kult med noen venner.

1

Ikke egentlig. Ser ikke hvordan San Andreas skal kunne få plass på en topp 10 liste. Spesielt med tanke på GTA V som er så mye bedre på alle måter.

1

Grand Theft Auto: San Andreas - 3p

Et PS2-spill er godkjent men ikke Wii-spill, hele lista er en stor spøk. Helt idiotisk

3

Gears of War-serien ender opp med hele åtte poeng totalt. God natt. Hinsides. Sammen med Halo 3 de tøffeste spillene du kan spillle med kamerater.

Nevnte Halo 3 med to poeng i tillegg. Jeg må bare le.

2
Gringorilla [sitat…] Enig at det var skuffende. Men sånn går det når folk ikke holder øynene åpne for de små (og fantastiske) spillene. Flott at du skaffet spillet poeng i alle fall. Men det e...

Det ligger noe der ja. Bare GTA V og GOW 3 som fikk over 12 poeng av de jeg stemte på. Halvparten av spillene jeg stemte på , ble ikke stemt på av noen andre heller.

Synes heller ikke at San Andreas har noe på den lista å gjøre. Det tilhører en eldre generasjon , så jeg skjønner ikke det helt. En ting er når det kommer til spill som blir lansert midt i et generasjonsskifte og får spill på begge konsoller , men HD utgivelser av eldre spill , synes ikke skulle hvert med. Men det er nå det jeg synes.

1

Ingen bombe at førsteplassen går til et spill som kom ut like før kåringen ble gjort... jeg tør påstå at Last of us hadde ikke engang vært blant topp 5 om det var 2-3 år gammelt.

1
LiquidDarkness Fryktelig feil tar jeg neppe. Det ligger i vår natur å legge større vekt på nylige opplevelser og det er nesten utenkelig at det ikke spiller inn på slike kåringer at mange kommer...

Fryktelig feil tar jeg neppe.

Har det kommet så fryktelig mange spill på dette nivået denne generasjonen? Skal love deg at listen min hadde sett ganske annerledes ut om det var tidenes spill som skulle stemmes på.

Flere av de spillene med flest stemmer er et par-tre-fire år gamle, så jeg er ganske usikker på hva du snakker om. Er ganske sikker på at folk vet hva de liker helt selv, uten at noen på nettet skal analysere seg frem til noe annet.

1
Yxeflens Det er jo ofte slik at spillene blir bedre utover i generasjonen, og det er ikke spesielt vanskelig å forstå at folk har hatt stor glede av The Last of Us. At DU ikke liker spillet...

At DU ikke liker spillet like godt som noe annet vil aldri forandre på det ovennevnte.

Jeg har da aldri sagt at jeg ikke likte det? Jeg har heller ikke planer om å lansere noe alternativ som heller burde hatt førsteplassen. Her konstruerer du meninger jeg aldri har uttrykt.

Jeg påpeker kun et velkjent fenomen. Å tro at Last of us ikke dro nytte av denne effekten for denne kåringen er bare å lure seg selv.

2
LiquidDarkness [sitat…] Jeg har da aldri sagt at jeg ikke likte det? Jeg har heller ikke planer om å lansere noe alternativ som heller burde hatt førsteplassen. Her konstruerer du meninger jeg al...

Her konstruerer du meninger jeg aldri har uttrykt.

Riktig, for "jeg tør påstå at Last of us hadde ikke engang vært blant topp 5 om det var 2-3 år gammelt." gir ingen indikasjon på at du mente et annet spill burde vært på toppen?

1

Lignende innlegg

Ordstjernen Cecilie82 Publisert

Fasit 25/5

ABAYA ALBA ALIBI ALIBIA BABL BABLA BABY BABYOLJA BALA BALJA BALL BALLA BIAL BIALA BILA BILABIAL BLYA BOBIL BOBL BOBLA BOLA BOLL BOLLA BYLL JABB JABBA JIBB JIBBA JOBB JOBBA LABB LABBA LABIAL LABIL LOBB...
4
0 svar
Ordstjernen ninamartine Siste svar

Løsning 23/5

BEBYGG? 6 BEBYGGE? 7 BEGYNN? 6 BEGYNNE? 7 BYEN? 1 BYENE? 5 BYGE? 1 BYGEN? 5 BYGENE? 6 BYGG? 1 BYGGE? 5 BYGGEN? 6 BYGGENE? 7 GNYENE? 6 GYNG? 1 GYNGE? 5 GYNGEN? 6 GYNGENE? 7 GYVE? 1 GYVENE? 6 HYENE? 5 H...
3
3 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 27/5

BIKINI? 6 BIKK? 1 BUKK? 1 BUNK? 1 DIKK? 1 DUKK? 1 DUNK? 1 INNKIK? 6 INNKIKK? 7 KIBB? 1 KICK? 1 KIKK? 1 KIKN? 1 KININ? 5 KINK? 1 KINN? 1 KNUBB? 5 KUBB? 1 KUBIKK? 6 KUDU? 1 KUKK? 1 NIKK? 1 UNIK? 1
2
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Siste svar

Fasit 26/5

DEKK? 1 DEKKE? 5 DEKKEDE? 7 DEKKES? 6 DESK? 1 DESS? 1 ESKEDE? 6 EVEDE? 5 FEDD? 1 KVED? 1 KVEDE? 5 KVEDES? 6 KVEEDE? 6 KVEKKEDE? 8 KVESSEDE? 8 KVÆVD? 5 KVÆVDE? 6 SEED? 1 SEEDE? 5 SEEDEDE? 7 SEEDES? 6 S...
1
2 svar
Ordstjernen Øivind_ Siste svar

Fasit 21/5

AISS? 1 BAHAI? 5 BAISS? 5 BAISSA? 6 BASIS? 5 CHASSIS? 7 CHASSISA? 8 CHIC? 1 CHIHUAHUA? 9 CISS? 1 HISS? 1 HISSA? 5 HUIA? 1 HUSHAI? 6 IBIS? 1 ISHUS? 5 ISHUSA? 6 SAHIB? 5 SISU? 1 SUSHI? 5
1
1 svar
Ordstjernen jakee Publisert

Løsning 25/5.

BABLA? BIALA? BIAL? BILABIAL? LABIAL? ABAYA? ALBA? ALIBI? ALIBIA? BABL? BABY? BABYOLJA? BALA? BALJA? BALL? BALLA? BILA? BLYA? BOBIL? BOBL? BOBLA? BOLA? BOLL? BOLLA? BYLL? JABB? JABBA? JIBB? JIBBA? JOB...
1
0 svar
Laster...