Spill esc

Innlegg

Spill

Gambinoo

Dine 10 favorittspill.

Jeg elsker spill. Dere elsker spill. Vi har alle våre favorittspill, spill som dere holder så høyt at dere ville anbefalt dem til alle og enhver. I denne tråden kan dere dele deres 10 favorittspill, også kan vi diskutere deres egne og andres lister. Jeg er veldig spent på å se deres favorittspill.

Her er mine, rangert;

10. Red Dead Redemption (2010)

09. Gone Home (2013)

08. Super Mario World (1990)

07. Fallout 3 (2008)

06. BioShock (2007)

05. Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest (1995)

04. Shadow of the Colossus (2005)

03. The Last of Us (2013)

02. Pokémon Gold (1999)

01. The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006)

Tanker om denne listen? Hva er deres egne lister? Fyr løs, jeg vil høre.

2
71 svar

Helt urangert:

Skyrim Red Dead Redemption Heroes of Might and Magic 3 The Last of Us "Ett eller annet FM-CM" Turtles in Time (skrev først "Tim", noe som ble vel erotisk...) North and South "Ett av de første tre Settlers-spillene" Gun GTA 3 San Andreas

Blir jeg spurt i morgen kan halve lista være endret.

2

Urangert, sikkert noen mangler

Red Dead Redemption

GTA San Andreas

LA Noire

FIFA 2010 World Cup (amazing soundtrack!)

FM 2012

GTA V

Assassins Creed Black Flag

Destiny

TES Skyrim

Blinx The Time Sweeper (satt og spilte dette, NFS III, Hot Pursuit 2, Amped 3, Tony Hawks 4, Simpsons hit and run og 007 Nightfire når jeg var 7-8. Var vel faktisk gammel nok til at Sega var den første spillkonsollen jeg var introdusert til, husker spill som Mikke mus svart/hvitt på en dampbåt(?), ett eller annet bilspill med palmer, Aladdin, Sonic og Lion king også... litt av en tid. Spilte forresten pc i bleia, ifølge de i familien. Spilte det Kelloggs spillet og et sånn steinalder spill, tror det fulgte med Komputer bladet, noen som vet hvilket? var adventure spill mener jeg)

Jepp, ganske mainstream liste. Skal begynne på nye spill snart.

2
Perseus Urangert, sikkert noen mangler Red Dead Redemption GTA San Andreas LA Noire FIFA 2010 World Cup (amazing soundtrack!) FM 2012 GTA V Assassins Creed Black Flag Destiny TES Skyrim Bl...

husker spill som Mikke mus svart/hvitt på en dampbåt(?)

Det er nå jeg skal være en skikkelig stor bag of douche og si at dette kan være annen hvert Mikke Mus-spill ever created. Men det var nok Mickey Mania til både Sega og SNES.

Steinalder-spill? Jeg tipper det var Prehistorik Man.

2

Var ikke det, nei. Mente at det var på PC og fikk det i en av komputer cd'ene. Stor gul K. Var i 3D, ikke open world men klikkespill. Og vikingtiden såklart.

2
freemasun Når man skumleser raskt over så går det veldig mye i Skyrim, Red Dead, Witcher 3, Ocarina og The Last of Us. Og det er vel fair nok, det. Men ja, opptelling burde det bli!

Faktisk ganske overraskende å se Skyrim. Jeg synes det falner ganske kjapt sammenlignet med forgjengeren, såvel som Fallout 3. Witcher 3 er også mye bedre, men jeg synes ikke det er verdig en topp 10-plassering. Skyrim er et spill jeg vet er elsket verden over, men jeg hadde liksom håpet at Oblivion var litt mer feiret over Skyrim.

Ocarina og Last of Us er vel ingen overraskelser. Jeg har aldri hatt noe forhold til Zelda, men trenger ikke å være Einstein til å skjønne hvorfor folk elsker det, og hvorfor det holder seg godt. Last of Us er på min tredjeplass, og jeg havnet i den største post-game-depresjonen jeg noensinne har hatt etter jeg var ferdig med det. Tror jeg enda ikke er 100 prosent over det.

Veldig overrasket over hvor lite Pokémon det er her. Faktisk ganske sjokkert. Bare meg og 2-3 andre som har listet det opp, hvis jeg ikke blinkser helt. Har virkelig ikke Pokémon hatt en så stor påvirkning på andre her?

Og hvem her har spilt Gone Home, niendeplassen min?

2

Prøver meg på ei urangert liste over de spillene jeg har hatt det mest gøy med i min spilletid.

Supermario bros 3

Mariocart double dash

Civilization

Civilization IV

Medieval total war

Space Rangert 2

Distant worlds

Animal crossing New leaf

Nintendo pocket football club

Micro maniacs

2
Speciale 1. Rimworld - 2014 2. Football Manager 2013 - 2012 3. Beneath a Steel Sky - 1994 4. The Settlers - 1993 5. Civilization 1 - 1991 6. Super Mario Bros 3 - 1993 7. FIFA 98 - 1997 8. C...

Årsaken til spørsmåltegn på 10, er fordi jeg ikke husker navnet på det siste. Det var ihvertfall slik at om man f.eks hadde 2 bukser som var like så kunne man legge de sammen, så man fikk en bedre bukse. Dette gjaldt vel alle våpen og klær. Grafikken var dårlig, hesten bevegde seg mildt sagt håpløst, men jeg var hektet grunnet oppgraderingssystemet ettersom jeg er en samler. Har googlet lenge nå for å forsøke å finne ut, men jeg husker ikke

Det du beskriver høres ut som Two Worlds.

Mulig det er andre spill som har samme oppgraderingssystem, men det er i hvert fall det jeg kommer på. Hest har det også :)

Spillet fikk ganske dårlig omtale, men jeg elsket det! En litt knotete start, men utrolig mange kvaliteter om man gir det en sjanse (på pc!).

2
Machine_Head Hahah, fortsatt INGEN andre enn meg som holder Knights of The Old Republic høyt nok til en topp 10 liste? Hva med at noen bare har spilt det? Please, dette blir jeg gal av snart. D...

Knights of The Old Republic høyt nok til en topp 10 liste?

Spilt det og spilt det og spilt. Nå om dagen spiller jeg det på nettbrett rett som det er.

Noen topp 10-liste vil jeg ikke sette opp, da de friskeste og mest nostalgiske minnene alltid skinner sterkest uansett.

2
Yxeflens [sitat…] Spilt det og spilt det og spilt. Nå om dagen spiller jeg det på nettbrett rett som det er. Noen topp 10-liste vil jeg ikke sette opp, da de friskeste og mest nostalgiske m...

Noen topp 10-liste vil jeg ikke sette opp, da de friskeste og mest nostalgiske minnene alltid skinner sterkest uansett.

Ja, det er vanskelig å vurdere et 20 år gammelt spill man spilte for 20 år siden mot et spill som kom ut i år?

Rent objektivt, så vil jo med all sannsynlighet årets spill være det beste. Men spill handler jo først og fremst om en spillopplevelse, og et 20 år spill kunne gi en like stor spillopplevelse for 20 år siden som et bra spill kan gi i dag.

I tillegg har man nok også endret seg som person på de siste 20 årene, dermed har nok også preferansene for hva man liker endret seg. Plattformspill syntes jeg jo var kult på 80-tallet og tidlig 90-tall. Men nå, så er det overhode ikke noe for meg.

Ellers, hvordan vurderer man forskjellige typer spill opp mot hverandre? F-eks Gran Turismo og Half-Life, to fantastiske spill fra ca samme tid (1997 vs 1998), men hvilket spill av disse to er det beste? Jeg synes det blir umulig å komme med noe konklusjon, da begge er noe av det beste man kunne oppdrive i sine respektive sjangre.

Men selvsagt, noen spill har jo gitt en spilloppleves som er av den typen at hvis noen ber deg om å nevne hva er det beste spillet du har spilt, så dukker akkurat det spillet opp i tankene dine. For min del er det System Shock. Men det er ikke 10 slike spill som dukker opp pent og pyntelig i en liste.

Så en topp-10 liste er noe som jeg synes er alt for vanskelig å sette opp om man ønsker at listen faktisk skal ha noe større sannhet i seg.

Angående KotOR, så var det en fin spilleopplevelse, men om jeg skulle satt meg ned, så er det nok lite sannsynlig at det hadde funnet seg plass på en topp 10-liste.

2
Ribba [sitat…] Ja, det er vanskelig å vurdere et 20 år gammelt spill man spilte for 20 år siden mot et spill som kom ut i år? Rent objektivt, så vil jo med all sannsynlighet årets spill...

Ja, det er vanskelig å vurdere et 20 år gammelt spill man spilte for 20 år siden mot et spill som kom ut i år?

Det er umulig, mener jeg, siden hva spill var og hva spill er så forskjellig. I tillegg klarer jeg ikke veie spill i forskjellige sjangere opp mot hverandre (som du peker på i GT/HL-sammenligningen). På en objektiv måte, altså.

Å blande nostalgi-meg (han som spilte for 20-30 år siden) med kyniske-meg (han som spiller i dag) er bare tull uansett.

2

Tanker om denne listen?

Ikke mange overraskelser - ganske safe, bortsett fra SMW, Gone Home og Pokémon Gold! Gjevt. Ellers hadde jeg kanskje ventet å se litt mer RPG på listen, siden du har Oblivion på topp, Fallout 3 inne og Skyrim helt ute.

Mine urangert:

- Skyrim - GTA San Andreas - Super Mario Galaxy 2 - FFVII - Bioshock - Age of Empires 2 - A Link to the Past - Half-Life 2 - Command & Conquer: Red Alert 2 - Mega Man 2

1

Veldig vanskelig å rangere, men er mye action-RPG. Fallout 3, Skyrim, Oblivion, Bioshock (original og Infinite), Deus Ex, Dishonored, Mass Effect samt Half Life 1 og 2 (mest 2 siden Xen-verden ødela litt for enern).

1
  1. Empire Total War

  2. Company of heroes 2

  3. Call of duty world at war

  4. Civilization IV

  5. Total War Napoleon

  6. Anno 1404

  7. CM 2001

  8. North and South

9. Civilization I

10. Total War Shogun

1

Urangert:

- The Last of Us

- Skyrim

- Fallout 3 + New Vegas

- God of War 2

- Deus Ex: HR

- CM/FM-serien (Vanskelig å sette en favoritt her)

- Company of Heroes

- Tennis Elbow

- Bioshock 1 og 2

- Shadow of The Colossus

(Batman-serien kunne også fint vært topp 10)

1
Lezah Helt urangert: Skyrim Red Dead Redemption Heroes of Might and Magic 3 The Last of Us "Ett eller annet FM-CM" Turtles in Time (skrev først "Tim", noe som ble vel erotisk...) North a...

Blir jeg spurt i morgen kan halve lista være endret.

Henta mine spill fra en liknende tråd fra fjoråret, bytta ut noen titler. Bytter sikkert igjen i morgen. Hadde jo glemt Herores 3. Og Nord & Sør! Og tror vel egentlig at Goldeneye64 burde klemt ut ett av FPSene i lista.

1

Urangert.

FIFA

Civ

Skate or die

Punch out

Nhl

Supersoccer

Nord og sør.

Last of us

Sensible soccer

Super tennis

1

Ni no kuni

uncharted (serien)

zelda occarina of time

red dead redemption

assasins creed 2

the witcher 3

heavy rain

life is strange

shadow of the collossus

abzu/journey

ni no kuni er først, ellers så er det urangert. I tillegg så er det haugevis jeg har glemt :)

1

For å kun ta med étt spill fra hver serie:

Skyrim

Fallout New Vegas

GTA San Andreas

Gothic 2 Night of the Raven

Mount & Blade Warband

Player Manager

Age of Mythology

Warcraft 3

Spellforce

Pro Evolution Soccer 4

Så er det selvsagt 9-10 spill som fint kan være på listen neste gang jeg ev. ramser opp. Tok et søk på tidligere svar, og her kunne for eksempel Might & Magic 7, Ultima 7, The Witcher 3, Stronghold 2 fint vært med også nå.

1
Slettet-FQGC8G

Urangert.

Heroes III Settlers III/IV Europa Universalis IV Football Manager(Serien som helhet) Worms Armageddon Rollercoaster Tycoon 1 og 2 Diablo II EastSide Hockey Manager Need for Speed: Porsche Unleashed Pokemon Yellow

1
mjordan23 [sitat…] Hah, hvordan kunne jeg glemme denne perlen? Topp 5 gjennom tidene i min bok.

Det er nok det hos meg også, da man får et klart bias til hva man vil like best akkurat nå.

Men denne type lister er vanskelige; Syndicate, Nox, Evil Islands, Starcraft, Total Annihilation, Rebel Assault, CM-spillene, One Must Fall mv... Alle spill jeg har hatt det utrolig gøy med. Jeg må opp i rundt 50 spill om jeg ikke skal føle at jeg har uteglemt noe viktig.

1

Lister! Jeg elsker lister, og denne listen har jeg aldri prøvd meg på før. Det er alltid vanskelig å sette opp slikt, og det er vondt å måtte utelate mange gode spill.

Jeg har noen regler for min liste: Den er ikke rangert, den inneholder kun 1 spill pr serie og dette er ikke nødvendigvis de beste spillene jeg har spilt, men spill jeg hadde morsomst med og likte godt der og da. F.eks er Goldeneye ikke et så bra spill lenger, men jeg elsket det den gang.

Goldeneye Zelda: Ocarina of time Skyrim Red Dead Redemption GTA 5 CM 01/02 Fallout: New Vegas Super Mario World Half-Life 2 Assasins Creed 2

Det gjør vondt å utelate spill som CS, The Last of Us, Uncharted 4, Red Alert 2, Life is strange, Heavy Rain, Journey, Age of Empires 2, Fifa 98, Tony Hawk's Pro Skater 3, Undertale, Banjo Kazooie....alle disse og flere kunne kommet på listen hvis den ble laget igjen. Gode spillminner fra alle disse. Hadde jeg kunnet velge flere fra samme serie så hadde det kunnet komme med noen andre også. F, eks Fallout 3.

1

Lignende innlegg

Ordstjernen Gunleiv Publisert

Torsdag

HAHA? 1 HATA? 1 HATE? 1 HATET? 5 HATETE? 6 HATT? 1 HAVA? 1 HAVET? 5 HEAT? 1 HEATA? 5 HEATET? 6 HETA? 1 HETE? 1 HETET? 5 HETETE? 6 HETT? 1 HETTA? 5 HETTE? 5 HEVA? 1 HEVE? 1 HEVET? 5 HEVETE? 6 HVETE? 5...
4
0 svar
Ordstjernen Gunleiv Publisert

Fredag

ALFA? 1 ALNA? 1 ANAL? 1 ANFALL? 6 ANFALLA? 7 ANLA? 1 ANNA? 1 ANNAL? 5 FALL? 1 FALLA? 5 FANA? 1 FLYA? 1 FLÆA? 1 FLÅA? 1 FYLLA? 5 FÆLA? 1 LALA? 1 LALL? 1 LALLA? 5 LYNA? 1 LYNNA? 5 LÅNA? 1 NYNNA? 5 NÅLA
2
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 28/9

BELM? 1 BELME? 5 BLEMME? 6 BULE? 1 BULLE? 5 EBBE? 1 ELLE? 1 EMBLEM? 6 EPLE? 1 LELL? 1 LEMME? 5 LEMP? 1 LEMPE? 5 LEPE? 1 LEPPE? 5 LUBBE? 5 LULLE? 5 LUMPE? 5 LUPE? 1 MELE? 1 MULE? 1 MULLE? 5 MUMLE? 5 PE...
2
0 svar
Ordstjernen Gunleiv Publisert

Tirsdag

BIDD? 1 BLID? 1 BLOD? 1 BLØDD? 5 BODD? 1 BOLD? 1 BUDD? 1 BUDO? 1 DILDO? 5 DILL? 1 DOBB? 1 DOBL? 1 DODO? 1 DOLL? 1 DUBB? 1 DULL? 1 DØDD? 1 DØLL? 1 IDOL? 1 ILBUD? 5 LIBIDO? 6 LIDD? 1 LODD? 1 LUDO? 1 LØD...
2
0 svar
Ordstjernen Gunleiv Publisert

Mandag

AGGA? 1 BAGG? 1 BAGGE? 5 BAUG? 1 BEGA? 1 BEGGE? 5 BUGG? 1 EGGA? 1 EGGE? 1 GAGG? 1 GAKK? 1 GAKKA? 5 GAKKE? 5 GAKKGAKK? 8 GAUK? 1 GAUKA? 5 GAUKE? 5 GJEKK? 5 GJEKKA? 6 GJEKKE? 6 GUBB? 1 GUBBE? 5 JAGA? 1...
2
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 25/9

ALBA? 1 BABL? 1 BABLA? 5 BALA? 1 BALJA? 5 BALL? 1 BALLA? 5 BØLA? 1 BØLL? 1 BØLLA? 5 JABB? 1 JABBA? 5 LABB? 1 LABBA? 5 MAMBA? 5 MØBLA? 5 VABB? 1 VABBA? 5
2
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 1/10

ABBOR? 5 BARA? 1 BARBAR? 6 BASAR? 5 BASS? 1 BORA? 1 BORRA? 5 BOSS? 1 BOSSA? 5 BRAS? 1 BRASA? 5 BRASS? 5 BROA? 1 BROR? 1 BÅRA? 1 BÅSA? 1 RABARBRA? 8 RABB? 1 ROBB? 1 ROBBA? 5 SABB? 1 SABBA? 5 SPORBAR? 7...
1
0 svar
Laster...