Sport generelt

GhostRider007

Hva er poenget med kappgang?

Kjørte forbi en kappganger i dag og kunne se at han åpenbart hadde lyst til å jogge.. hva er poenget med kappgang i grunn? Det ser teit og unaturlig ut og er sikkert ikke godt for leddene.. det går ikke særlig fort og da burde vel sporten være utryddet til fordel for mer praktisk jogging og løping?

Er det noen som har en fornuftig forklaring på hvorfor vi har kappgang?

Over 750 filmer kommentert og rangert http://www.hop.no/ls

1
52 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kan tenke meg at man får strukket musklene mye bedre ved kappgang enn ved løping/jogging, ettersom man har bakre fot nede i bakken gjennom hele skrittet, i motsetning til jogging og løping, hvor man "hopper" fremover. Men det ser unektelig veldig dumt ut, ja.

1

Det opprinnelige poenget med kappgang som konkurranseform var å måle hvem som kunne gå fortest. Ikke unaturlig, med tanke på hvor mange mennesker som går, og hvor ofte det gjøres. Problemet var selvfølgelig at noen smartinger fant opp kreative måter å gå på, som ingen andre enn konkurranseutøvere vil bruke siden de er stort sett like slitsomme som å løpe men ikke så raske. Derfor føler jeg at kappgangen fremstår som rimelig meningsløs. Men det er jo ikke akkurat mangel på idrettsgrener som fremstår som meningsløse, så kappgjengerne lar seg sikkert ikke plage av det.

1
Litotes Det opprinnelige poenget med kappgang som konkurranseform var å måle hvem som kunne gå fortest. Ikke unaturlig, med tanke på hvor mange mennesker som går, og hvor ofte det gjøres....

Hva med å innføre saktegang som sport? Hvor lang tid er det mulig å bruke på f.eks. 10 meter når man må være i målbar bevegelse framover hele tida? Jeg har observert enkelt individer på Plata og andre steder i Oslo sentrum som er temmelig gode, men er redd WADA kommer til å underkjenne en del resultater.

1
notlob Viske? Med lær?

Viss du skjønner ordets betydning i setningen så BØR man skjønne at ordet var hviske,ikkje viske som berre var ein skrivefeil.

Heilt einig med denne orienteringsløperen!

Dessuten så er orientering ein utrulig meiningsfylt sport i motsetning til FOTBALL og andre BALL-idrettar!

No pain,no gain;)

1
joaboas jeg tror han skjønte det egentlig...men å påstå at orientering er meningsfylt...da har du en del ting du trenger å ta tak i ! å se 50 forvirra folk prøve å finne veien ut av en sko...

Å? Sei meg då kva som er meir meiningsfylt med 22 folk som spring rundt på ei bane og dyttar og taklar kvarandre,medan dei samtidig skal sparke ein ball inn i eit bur med netting på?

Nei fotball er primitivt og lettvint,vil nesten påstå at det ikkje burde bli kalla ein idrett,men eit ballspill. At idrett og ballspill skulle vore atskilt,for i idrett er det snakk om menneskets yteevne,medan ballspel ofte er snakk om flaks og tilfeldigheiter.Og som det står i ordet: ball"spill"....

1
joaboas ohyeah

TRO MEG! de folka som driver med kappgang på høyt nivå, holder følge med alle dere her når dere jogger i et ganske bra tempo.. selv om det ikke ser sånn ut, =) prøv og dra og se på et løp da vell,,

1

Som Litotes har sagt det, er poenget med kappgang helt opplagt: Å se hvem som kan gå fortest.

Det stemmer at reglene ofte tøyes, og at mange nok spekulere i hvor mye de kan brytes uten at de blir disket, akkurat som i fotball.

Så hvis regelbruddene gjør kappgang til en tåpelig idrett, gjelder det samme for fotball, bare ti ganger så mye.

mvh bokorm

1

GhostRider007 skrev: Kjørte forbi en kappganger i dag og kunne se at han åpenbart hadde lyst til å jogge..

Hehe, bra. :)

Det er en ganske ulogisk og idiotisk sport. Skal si meg veldig enig i akkurat det.

1

Prøv å kappgå en kilometer... Skal garantere at du får kjørt deg ganske godt. Nekter ikke for at det ser litt komisk ut,dog:)

_________________________________ "Humoren har lyst som ei fyrlykt i svartnatta og vist leia inn tell havn og tell den løkkelige erkjennelsen at ingenting va så galt at det ikkje kunne ha vore verre." - Arthur Arntzen

1
sistemann BeatPoet skrev: Prøv å kappgå en kilometer... Skal garantere at du får kjørt deg ganske godt." Så det er faktisk mer slitsomt enn å jogge en kilometer? Bare treigere?

Det tar på ja.. Pga bevegelsene... Hoftene, knærne,musklene og senene får kjørt seg ganske godt pga måten man går på.

_________________________________ "Humoren har lyst som ei fyrlykt i svartnatta og vist leia inn tell havn og tell den løkkelige erkjennelsen at ingenting va så galt at det ikkje kunne ha vore verre." - Arthur Arntzen

1
romeo182 Kappgang er litt som brystsvømming. Det går MYE saktere enn crowl men mer behagelig. Det er jo derfor fleste parten av dem som svømmer, svømmer bryst. Mens oss på land går. Like du...

romeo182 skrev: Kappgang er litt som brystsvømming. Det går MYE saktere enn crowl men mer behagelig. Det er jo derfor fleste parten av dem som svømmer, svømmer bryst. Mens oss på land går. Like dumt er det. ------------- Denne sammenligningen stemmer svært dårlig. Å svømme crawl er mye mer behagelig og en mye bedre måte å bevege seg gjennom vannet på enn å svømme bryst. Hvis man skal bevege seg fortest mulig gjelder det samme på land også - løping er selvfølgelig både mer behagelig og mer effektivt enn kappgang.

En mosjonistløper på godt nivå vil kunne følge en topp kappgjenger temmelig greit. Det er liten tvil om at der er haugevis av løpere på lavere nivå i Bergen som kunne fulgt Trond Nymark når han "går" 10km. Nymark ble nummer 2 i NM kappgang på 10.000m på tiden 43.20. - i det lokale mosjonsløpet "løpskarusellen" var det 4 menn over 50 år som løp fortere enn dette av ca.20 deltagere i den årsklassen - og da snakker vi om hobbyløpere.

1

Hva som er poenget med kappgang er et godt spørsmål, men et kanskje bedre spørsmål er; hva er det som får folk til å bli en kappgjenger? kappgang ser rett og slett teit ut og spesielt inntektsbringende kan jeg ikke tenke meg det er.

1
tooommm Hva som er poenget med kappgang er et godt spørsmål, men et kanskje bedre spørsmål er; hva er det som får folk til å bli en kappgjenger? kappgang ser rett og slett teit ut og spesi...

Hehe har tenkt på det samme selv. hvem i huleste bestemmer seg for å faktisk bli kappgjengere??

Dog fikk jeg svært mye skryt for min kappgangteknikk på vgs, måtte faktisk vise frem for resten av klassen da det så helt ekte ut i følge læreren, kanskje jeg bør satse? Kan ikke være så stor bredde i denne idretten?

1
daskedusk Hehe kanskje. Den gjør isåfall ikke utslag på annet enn kappgangteknikken min, så det må være en utrolig mild form for cp.

Kappgang er for de som ikke eier talent i noen idrettsgren. Her blir du nærmest verdensmester med engang om du vil eller ikke. Denne "vraltingen" kan komme tilnytte for den som blir ekstremt feit og ikke kan bevege beina på normal måte lengre.Teknikken er vel omtrent som å løpe baklengs. Av de som har blitt verdensmester hittill, har samtlige bidratt med sitt navn nederst på resultatlista i alle andre idrettsgrener før de starter med vraltinga....hele oppveksten var det nok slik for dem.Man kan likevel gi dem æra for at de aldri ga opp og beholdt idrettsgleda.Tore Strømøy var vralter...han som sniker rundt og avslører farskapsplikter for folk flest.Vralting er nasjonalsporten i Bergen...typisk nok.

Gu.

1
ohyeah96 Nettopp! Så kva er vitsen med å kappgå,når det er betydelig mykje tyngre enn å jogge eller springe...Så ser det så innmari teit ut! No pain,no gain

ohyeah96 skrev: "Nettopp! Så kva er vitsen med å kappgå,når det er betydelig mykje tyngre enn å jogge eller springe...Så ser det så innmari teit ut! No pain,no gain"

For å bruke samme logikken på et annet felt:

Ishockey går MYE kjappere enn fotball. Så fotball bør avskaffes til fordel for ishockey.

Noe så teit som å springe rundt og rundt etter en ball og ikke komme noen vei! mvh bokorm

1

Lignende innlegg

Laster...