Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Anbefaling av tennisracket(er)?

Etter mange år på sidelinjen var jeg på min første tennistrening igår. Etter ett par timers spill kan jeg ikke skjønne hvorfor denne herlige sporten ble lagt på hylla.

Uansett, ny racket må kjøpes inn, da de jeg har ble kjøpt på tidlig 90 tall. Som spillertype er jeg vel nesten en ren grunnlinjespiller for og regne. Så en racket "skapt" for tunge slag er nok det som funker for meg.

Har kun hatt Wilson før, men er åpen for alle type merker. Og finnes det noen gode internett sider både her hjemme og ute som kan anbefales med tanke på priser osv.

Takk for all eventuell hjelp.

1
8 svar

8 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

wrmar

Som jeg nevnte i åpningsinnlegget er jeg ute etter en racket som kan generere mye kraft da jeg ikke er en veldig sterk spiller fysisk sett. Nivået mitt er jo ikke det beste etter 15 år uten spill. Men det kommer seg nok raskt.

Spiller i Hønefoss.

1

Skraevadottir

Som jeg nevnte i åpningsinnlegget er jeg ute etter en racket som kan generere mye kraft da jeg ikke er en veldig sterk spiller fysisk sett. Nivået mitt er jo ikke det beste etter 15 år uten spill. Men det kommer seg nok raskt.

Da er det ikke merket som er det viktigste, men hvordan racketen er balansert vektmessig. Du bør gå for en racket som er "hodetung". Dette genererer mer kraft enn en racket som er balansert andre veien, naturlig nok. Det kan også være lurt å ikke ha for stor hodestørrelse på racketen, men samtidig ikke for liten i og med at det er lenge siden du har spilt. Jeg kan gjerne anbefale Wilson-racketer på rundt 100 i hodestørrelse. Alle Wilson-racketene jeg har prøvd eller "kjent på" har vært hodetunge og har gitt veldig god svingfølelse. Dessuten synes jeg grunngrepene er best på Wilson-racketer (selv om en alltid bør legge på et "overgrep" likevel).

En annen ting som er essensielt for kraft er jo hvordan den er strenget. Du bør ha myke strenger. Jeg har strenget min på 54 pund, dvs. nokså mykt, og det genererer mye mer kraft enn hvis den er et par-tre pund hardere strenget. Dessuten vibrerer racketen mindre og treffene føles bedre. Problemet er bare at en selvsagt slår noe mer ut, men dette klarer en jo å unngå mer og mer etterhvert.

1

wrmar

Hjertelig takk for svar. Og jeg er helt enig i det du skriver. Merket er ikke så viktig for meg. Wilson spilte jeg med tidligere rett og slett fordi de fleste andre gjorde det. De jeg har tilgjengelige pr dags dato er veldig ulike det jeg nå skal skaffe meg, og som du anbefaler. Er 95 sq.in, tyngre i skaftet og strenget på 62 pund, det siste fordi jeg den første tiden ikke ville ha for mye boost i slagene da kontrollen er så som så.

Men har sett litt på denne : http://www.tennis-warehouse.com/descpageRCDUNLOP-D4D7.html

54 pund blir altfor mykt for min del, dog har jeg aldri prøvd. Tror jeg var nede 58 kanskje. Mener at det passet meg bra.

1

we8gunners

kjenner ikke de spesifikt nei, men foreslår at du får testet rackerter før du kjøper. kommer helt an på om du vil ha en stiv, myk, stor sweetspot, rammestørrelse etc, og kommer selvsagt mye an på spilleferdighet. hvor i norge spiller du ?

1

we8gunners

hva slags rackert har du fra før av da ? spiller selv med wilson ncode 6.1 og den rackerten er vel så og si en kopi av gode gamle pro staff som edberg og co brukte på 90 tallet.. så at rackerten er fra 90 tallet behøver ikke å bety at den ikke er bra nok.

1

wrmar

Har Wilson Silverbird og Seabird. Sier deg sikkert ikke masse. De funker garantert for meg også. Men jeg tror nok at utviklingen min som spiller vil sikkert bedres med dagens racketteknologi. Og ha identiske racketer er sikkert også en liten fordel.

1

wrmar

Jeg vet i det minste grip size`n min. Skulle gjerne prøvspilt med ulike typer for og funnet den som er best mulig så langt det lar seg gjøre. Dog er det særdeles begrenset med slike muligheter i klubben min.

Så jeg er slik sett ute etter noen som kan anbefale meg ulike typer jeg eventuelt kan satse på.

Har vært litt innom TW som du nevner. Prisene er jo lavere enn her hjemme. Men det er vel moms i tillegg el noe?

1

hemat

Tennis-Warehouse er vel en ganske solid nettbutikk. Der finner du racketer fra jr til proff i alle størrelser og fasonger ;)

Ellers er vel det beste å holde en racket i hånden før man kjøper den, men siden du har spilt før er vel kanskje ikke det så viktig.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Ishockey

Ishockey

Laster...