Sport generelt

valotunk

E-Cup Volleyball: Førde - Fakel (RUS)

I kveld får regjerende seriemester Førde VBK besøk av det beste laget som har vært i Førde og muligens et av de aller beste lagene som har vært i Norge, når Fakel Novy Urengoy fra Russland kommer til E-cupkamp.

Mens Førdespillerne har drevet med kakelotteri for å finansiere E-Cupdeltakelsen er Fakel helproffer. De har base i Moskva og tar privatfly til hjemmekampene i en by i Sibir. Ti av 16 spillere er 2 meter eller over, den høyeste er 2.12. I lokalavisa uttales det fra Førde VBK at dette blir litt som hvis Sogndal skulle tatt imot Barcelona.

Så her skal ikke Førde ha en sjanse i havet, men det skal uansett bli moro å se et lag med fullt av Europa- og Verdensmestre på laget. Ligger an til stor idrett i Førdehuset i kveld!

Egentlig veldig synd at det bare er lokalavisa som er interessert i denne kampen hva media angår. Sier noe om at det er fotball, håndball og ishockey som gjelder av lagidretter her til lands. Dette er jo en kamp som burde ha blitt på vist på TV! Volleyball vises kun hvert 4. år, når det er OL.

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Førde hadde null sjanse til å vinne kampen. Tap 0-3, 18-25, 18-25, 14-25. Men hang godt med i perioder og det var moro å se volleyball av meget høy internasjonal klasse. Det var krutt i smashene og mange tekniske finesser. Rett og slett stor idrett. Synd at det kun får lokal oppmerksomhet.

http://www.firda.no/sporten/article6964375.ece

1

Egentlig veldig synd at det bare er lokalavisa som er interessert i denne kampen hva media angår. Sier noe om at det er fotball, håndball og ishockey som gjelder av lagidretter her til lands. Dette er jo en kamp som burde ha blitt på vist på TV! Volleyball vises kun hvert 4. år, når det er OL.

Volleyball er en lokal sport, også globalt. Volleyball er ikke en del av mainstream media i Russland heller.

Et lite land som Norge kan ikke ha mer enn 3 store lagidretter.

Nei, denne kampen burde på ingen måte vises på TV, da den ikke har nasjonal interesse.

1
Helloween [sitat…] Volleyball er en lokal sport, også globalt. Volleyball er ikke en del av mainstream media i Russland heller. Et lite land som Norge kan ikke ha mer enn 3 store lagidretter...

Nei, denne kampen burde på ingen måte vises på TV, da den ikke har nasjonal interesse.

Synd, for i volleyball har vi en av de norske lagidrettstrenerne med størst suksess i utlandet. Tore Aleksandersen har vunnet titler i USA og Tyskland og er nå trener i Polen (på damesida) og burde egentlig ha vært et soleklar kandidat som Årets Trener på Idrettsgallaen mer enn en gang.

1
Helloween Er dette et argument for å vise Førde volleyball på TV ?

Nei, men et eksempel på at media med sin prioritering av noen få store idretter går glipp av at det finnes slike kapasiteter også i andre idretter. Tore Aleksandersen er en trener som har hatt stor suksess utenlands, men som bare volleyballmenigheta og vi som kommer fra samme plass som han (Molde) vet om.

Her til lands er Ivar Bakken en nasjonal trenerlegende innen volleyball, er den idrettens svar på Nils Arne Eggen, med en hel haug titler. Burde absloutt fått mer anerkjennelse. Observerte han forresten på E-Cupkampen i Førde forrige uke.

1
valotunk Nei, men et eksempel på at media med sin prioritering av noen få store idretter går glipp av at det finnes slike kapasiteter også i andre idretter. Tore Aleksandersen er en trener...

Den gamle sportsrevyen var jo slik på 80-tallet, med en rettferdig dekning av alle idretter.

Medierevolusjonen som startet på slutten av 90-tallet snudde opp ned på dette. I 1988 så var man fornøyd om man fikk se favorittlaget sitt 2 ganger i året, mens man i dag, uten problemer, kan se alle kamper direkte.

En idrett som volleyball er kansje enda lenger unna mainstreamdekning i dag enn de var på 80-tallet. Fordelen er imidlertid at de som er interesserte kan følge sporten tett via internett.

Den norske dekningen av idrett er forankret i idretter vi tradisjonellt er interessert i som fotball og vinteridrett, samt alle idretter nordmenn gjør det bra i, som Håndballjentene og Tutta.

Hadde Førde vært verdens beste volleyballag så hadde de selvsagt fått enorm medidekning (ref Håndballjentene). At Førde bare spiller mot et godt lag er selvsagt ikke nok til å generere noen interesse.

1

Lignende innlegg

Laster...