Sport generelt

Strå

Snooker: UK Open

Okay, jeg prøver meg på min første VGD-tråd.

Her tenkte jeg vi også kan ta forpraten om Maflin og andre ting. JaktFalk79 sier i samletråden at "...Maflin mister 5000 poeng når finalen er spilt. I en ellers uforandret situasjon betyr det å gå fra 54. til 58. på rankinglista. Utgang topp 128, i første runde, gir ingen poeng."

Blir reslutatet det samme om Kurt vinner over Anda? Altså, han taper uansett de 5000, men da får han også 5000 fra runde to, gjør han ikke?

Anda og Kurt har møttes kun en gang før, for tre år siden, da vant Anda 4-1.

1
39 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Anda og Kurt har møttes kun en gang før, for tre år siden, da vant Anda 4-1.

Bør vel ha ein rimeleg god sjanse til å få revansje no? Men om han slår Zhang blir det vel tidleg kvelden mot Bingham i neste runde.

1

"...Maflin mister 5000 poeng når finalen er spilt. I en ellers uforandret situasjon betyr det å gå fra 54. til 58. på rankinglista. Utgang topp 128, i første runde, gir ingen poeng."

De 5000 han mister nå er fra UK 2016 der han vant over Allan Taylor i 1. runde, men tapte for Ryan Day i 2. og ble da topp 64 med 5000 poeng som resultat. Poengene teller med i to sesonger, før de forsvinner. Poengene følger turneringen, ikke tiden.

Systemet fungerer helt greit for spillere som klinker til innimellom, det er først når spillere går fra å klinke til innimellom til å ikke gjøre det, slik Maflin oppleves for øyeblikket, tidligere prestasjoner biter hardt bakfra og raset på rankinglista er et faktum. Maflin har dalt 10 plasser siden sesongstart sent i juli. Fra i dag til etter Wales i februar mister Maflin 17.500 poeng. I en ellers uforandret situasjon betyr det 65. plass 17. februar 2019.

Nå betyr ikke en plassering under 64. automatisk utgang fra hovedtouren på noen måte. Alt blir bare med ett langt mer usikkert og vilkårlig. Dette fordi veldig mange plasser er booket bort til to-årskort fra forrige sesong av spillere som ikke har etablert seg topp 64 enda. I tillegg tas mange plasser opp av Challenge Tour, Q-School og verdensdelforbundene samlet sett. Det er bare 8 - 12 plasser tilgjengelig etter sesongen, litt avhengig av hvor mange som klatrer seg inn topp 64. Disse fordeles etter ett-årslista.

Derfor er den aller enkleste løsningen å klinke til innimellom og helst da i en turnering som deler ut litt poeng, som nettopp UK. Problemet nå er at det bare er UK, China Open og VM som deler ut poeng av et visst kaliber igjen av sesongen.

2

Jeg skal bortover og se snooker live for første gang. Tips fra andre som har vært over mottas med takk. F.eks, hvordan er det med servering i arenaen? Kiosker/cafeer der antar jeg?

1

Jeg og Mellomste har vært på flere turneringer totalt. Alle stedene (England, Polen og Irland) hadde servering utenfor selve arenaen, men i samme bygg. I Britannia er det gjerne kort vei til pøbber og slikt man kan benytte mellom sessjonene, eller om man trenger en lengre pause. Det er ikke bare spillerne som trenger pause ... har jeg hørt.

1

Maflin åpner torsdag 29. kl 20.30 (norsk vintertid) mot Zhang Anda.

Eurosport viser ikke 1. runde på TV, men viser to bord på Player gjennom hele turneringen. Både Selby og Williams spiller sine matcher samtidig og vil nok få hvert sitt TV-bord torsdag kveld.

1

Smurfen er ute, det er jo noe å glede seg over. Ellers gleder jeg meg over at både Fu, Lisowski, Trump og Robertson er med videre.

1

Selby er også ute.

Malin vant oppskriftsmessig 6-3 mot Anda. Nytt av matchen er Maflins 4x50+ serier, hvorav en såvidt over 100. Der ligger løsningen. Maflin møter Bingham lørdag kl 20.00 (norsk tid). Denne går antagelig heller ikke på Player, da Hawkins og Wilson spiller samtidig, de er hakket bedre ranket enn Bingham.

Finner ingen tidligere møter dem i mellom. Bingham har hatt en variabel sesong, men en turneringsseier i English Open og kvartfinale i Shanghai og Six-reds som sesongbeste.

Vinneren av Maflin - Bingham møter Ebdon/David Gilbert i R3.

Ellers går vi inn i den delen av sesongen da plasseringen på rankingen og i sesongen faktisk betyr en del. Masters, World GP (32 spillere), Players Ch. (16) og Tour Ch. (8). De med tall i parentes regner fra sesongstart til turneringen før. Masters plukkes fra ordinær rankingliste og er den eneste som ikke gir rankingpoeng av disse fire.

1
JaktFalk79 Selby er også ute. Malin vant oppskriftsmessig 6-3 mot Anda. Nytt av matchen er Maflins 4x50+ serier, hvorav en såvidt over 100. Der ligger løsningen. Maflin møter Bingham lørdag k...

Finner ingen tidligere møter dem i mellom.

Jeg vet ikke om noen treningskamper heller. Selv om Bingham er rangert vesentlig høyere enn Maflin, synes jeg egentlig ikke han spiller bedre. Den kampen får jeg uansett ikke sett eller fulgt med på.

1
JaktFalk79 Selby er også ute. Malin vant oppskriftsmessig 6-3 mot Anda. Nytt av matchen er Maflins 4x50+ serier, hvorav en såvidt over 100. Der ligger løsningen. Maflin møter Bingham lørdag k...

oppskriftsmessig

Nja, du.

Zhang har vore ganske mykje farlegare enn Maflin dei siste åra. At Maflin nok har eit høgare toppnivå (som me har snakka mykje om her inne også) er greitt, men eg hadde tippa Zhang i denne kampen.

No får me sjå om Maflin klarer å hamle opp med ein tafatt Bingham. Engelskmannen har vore feig og nøgd etter VM-tittelen, og klarer berre tidvis å konsentrere seg om å spele god snooker. Det bør Maflin utnytte!

1
majestix [sitat…] Nja, du. Zhang har vore ganske mykje farlegare enn Maflin dei siste åra. At Maflin nok har eit høgare toppnivå (som me har snakka mykje om her inne også) er greitt, men eg...

Nja, du.

Zhang har vore ganske mykje farlegare enn Maflin dei siste åra. At Maflin nok har eit høgare toppnivå (som me har snakka mykje om her inne også) er greitt, men eg hadde tippa Zhang i denne kampen.

Nja, jeg er bare delvis enig. Anda kapret den siste plassen på touren av de som ble plukket fra ett-årslista. Altså, i praksis den aller, aller siste ledige plassen.

Som Maflin ryker Anda stort sett ut i 1. eller 2. runde, men har vel og merke kommet til kvartfinale i en turnering de to siste sesongene (India 2017/18) og Paul Hunter i denne sesongen. Besteplasseringen spillerne mellom er bedre for Anda i forrige og inneværende sesong. Og han har dratt inn 6400 flere poeng enn Maflin hittil i denne sesongen.

Momentum er sånn sett sett hakket bedre for Andas vedkommende, men som de kinesiske kometene flest mangler det stabile prestasjoner over tid, og at når det går dårlig så går det så fryktelig dårlig. De har et ekstremt lavt bunnivå.

Jeg mener nok at matchresultatet 6-3 er helt etter boka under normale forutsetninger. I likhet med at 6-2 er det for kveldens match, i favør Bingham. Også Bingham har et lavt bunnivå, det virker helt tilfeldig ut fra dagsform det han foretar seg. Men han kan også vinne hele greia. Der er ikke Maflin.

1

Lurer på kva tid Higgins sist spela ein kamp over elleve parti der han ikkje fekk inn ein einaste halvcentury.

McManus er eit helvete å møte. Alltid solid. Kan me håpe på eit nytt eventyr frå skotten, som i VM 2016...? Ikkje vore i 3. runde i UK på elleve år!

1

6-5 i favør Bingham etter en knallopphenting fra Maflin, fra 5-2 til 5-5.

Maflins hele 5 x 50+ serier er gledelig. Dette gir oss 9 slike på 20 spilte partier i årets UK. Jeg kaller det et stort steg frem i denne sesongen. Det ser forøvrig langt enklere ut i neste turnering, Scottish Open. Dessuten er poengtapet nullet ut for denne turneringen, 5000 poeng ut og nye 5000 poeng inn. I tillegg blir det jo litt å leve av...

1

Williams-show. Har til og med begynt å hente opp baller fra hullet selv også :-).

Skal se 1/8-delsfinalene onsdag live (står over torsdagskampene) blir mine første kamper.

Antar det er disse 4 kampene som går onsdag:

O'Sullivan - Fu/Lisowski

Trump/King - O'Connor/Perry

Ning - Ford

Carter/Maguire - Saengkham/Williams

Aner ikke hvor jeg skal sitte, men tenker at det hadde vært ypperlig med fint utsyn til O'Sullivan, som jeg håper møter Fu, og jeg tar gjerne Maguire - Williams i den andre sesjonen.

1
Johnsli Williams-show. Har til og med begynt å hente opp baller fra hullet selv også :-). Skal se 1/8-delsfinalene onsdag live (står over torsdagskampene) blir mine første kamper. Antar de...

Skal se 1/8-delsfinalene onsdag live (står over torsdagskampene) blir mine første kamper.

Du får komme med litt statusrapport frå felt :) Det er ikkje så ofte folk her reiser over.

Foreløpig får eg nøye meg med fin Eurosport-dekning. Er det ikkje herleg å høyre på Dominic Dale? Han er ein av mine favorittar. Veldig fin røyst, og han veit alltid kva han skal seie. Og audmjuk. Ikkje Maflin-syt og "det der hadde eg gjort så mykje betre sjølv". Og så er han jo ein entertainer. Han veit kva som fungerer på tv.

1

Og når Judd Trump spelar som han gjer på sitt beste i dag, så er kvar dag ein fest. Ja då, han gjer litt feil her og der, men eg har Trump som favoritt til kvar einaste triple crown-turnering i år. Om Ronnie O'Sullivan finn ut at han skal vere gjennomgåande stabil, så kan han finne på å øydeleggje for Trump sjølvsagt. Men det har vore mykje grining og tull frå O'Sullivan denne sesongen. Eg er i alle fall blant dei som ikkje ser på snooker for å sjå Ronnie. Gøy å sjå på når han er i form, men for meg er det like gøy å sjå nokon som Barry Hawkins i form òg. Snooker overlever sjølv om ikkje Ronnie er med.

(Men eg trur sjølvsagt ikkje at han gir seg. Det vågar han ikkje.)

1

Eg har så klart fått med meg Selby-exiten i første runde, men tenkte eigentleg eg skulle halde meg for god til å kommentere det. MEN, eg hadde ikkje sett korleis han tapte det! Herregud for ein kyss. Dette var rett nok berre til 5–1 for Cahill, men det er ikkje vanskeleg å hevde at det der var matchavgjerande.

1
majestix [sitat…] Du får komme med litt statusrapport frå felt :) Det er ikkje så ofte folk her reiser over. Foreløpig får eg nøye meg med fin Eurosport-dekning. Er det ikkje herleg å høyre...

Behagelig å se snooker på BBC ja (vet ikke navnet på kommentator).

Utfra billett TROR jeg at jeg skal sitte på tribunen som ser bordene fra siden og med best utsyn til TV-bord. Håper det.

Bor vegg i vegg med arenaen, og har allerede sett en del snookerspillere på hotellet når jeg satt og spiste frokost. Murphy, Ding, Allen, Gould, King... Og Perry og Doherty ute i gatene.

1
Johnsli Behagelig å se snooker på BBC ja (vet ikke navnet på kommentator). Utfra billett TROR jeg at jeg skal sitte på tribunen som ser bordene fra siden og med best utsyn til TV-bord. Håp...

Murphy, Ding, Allen, Gould, King... Og Perry og Doherty ute i gatene.

Det er ikkje så ofte eg hadde blitt starstruck. Men om Ding plutseleg hadde stått framfor meg hadde eg blitt litt rar i beina. Verkar gøy!

Og der er Trump vidare til dei siste 16! Ein utruleg underhaldande kamp. Mark King kjempa hardt, og resultatet (6–2) gjev ikkje eit heilt rettferdig bilete av korleis kampen var. Begge to er så positive og angrepsvillige. Trump viste seg frå ei bra aggressiv side, men spela bra i forsvar òg. Eit par ville snookerar som sette King i kjempeproblem.

Rett etter Trump vann sin kamp så er kompisen Jack Lisowski vidare òg. Og Bingham har skjerpa seg bra til UK. Eg hadde ikkje tippa å sjå han blant dei siste 16. Men han vann kampen sin soleklart, 6–2, over ein veldig kapabel motstandar, David Gilbert.

Artig dag!

1
majestix [sitat…] Det er ikkje så ofte eg hadde blitt starstruck. Men om Ding plutseleg hadde stått framfor meg hadde eg blitt litt rar i beina. Verkar gøy! Og der er Trump vidare til dei s...

Ding så jeg bare såvidt når han skulle ta heisa opp. Men 3 stk satt på et bord ved siden av meg. Gould, og så mener jeg det var King, pluss 1 til jeg ikke klarte å plassere. Murphy overhørte jeg si noe til Gould om at han skulle kommentere litt (ser han er i BBC-studio).

Forøvrig enig med deg ang at det er andre det er interessant å se på enn Ronnie også, selv om jeg er veldig fornøyd med at han er videre minst til 4. Runde (for å få sett han live). Men det hadde vært artig med Hawkins, så stabilt god de siste årene men står vel fortsatt uten en Triple Crown.

1
Johnsli Williams-show. Har til og med begynt å hente opp baller fra hullet selv også :-). Skal se 1/8-delsfinalene onsdag live (står over torsdagskampene) blir mine første kamper. Antar de...

Ble ikke Trump - Perry i morgen, men Allen/Vafaei-Robertson.

Litt synd at O'Sullivan-Lisowski og Maguire-Williams går samtidig, de 2 kampene jeg ser mest frem mot i morgen. Ser at det er free seating til og med fredag. Fristende å følge med på begge de, men kan fort bli som å se på flere fotballkamper samtidig, man får egentlig ikke med så mye fra noen av dem.

Allen (antar jeg)- Robertson får jeg prøve å finne en bra plass til på kvelden.

1
Johnsli Ble ikke Trump - Perry i morgen, men Allen/Vafaei-Robertson. Litt synd at O'Sullivan-Lisowski og Maguire-Williams går samtidig, de 2 kampene jeg ser mest frem mot i morgen. Ser at...

Første sesjon unnagjort. Satt godt plassert bak bolkfargene på bord 2 (mags-willo). Utstyrt med radio begynte jeg å se mest på den kampen da jeg hadde best utsyn til den, og ha radio mest på den andre kampen ( i tillegg til å gløtte over med jevne mellomrom). Fant ut etter noen partier at jeg heller burde fokusere lyd og syn på 1 kamp. Og da var det ingen dum match å følge.

Det var ikke sånn at willo spilte så spesielt bra før midsession, det var mest mags som var meget svak. Utrolig hvordan han hevet seg, med 3 strake centuries hvor willo egentlig ikke hadde gjort noe feil. Litt tur var det dog for mags da han på 1-4 misset en gul som gikk via vant og tilbake i hullet han spilte den i. Og guts på 2-4 da han kunne rullet bak bolkfargene men i stedet senket en lang blå (i det støtet hadde jeg pole position til å se mags når han virkelig pumper på). Alt han prøvde på gikk.

Men maken til fin fyr å sitte i stolen som willo. Da mags endelig missa en ball i parti 8(?), gikk willo bort og kjente på pannen hans (Lurte vel på om han var syk), og på neste miss utbrøt willo "i've got vil now". Etter 4 partier uten å senke en ball løftet willo en knyttet neve i parti 9. Bare for å tape det også. Parti 10 preget av nerver, og kampen ble vunnet ved noen flotte støt, bl.a skyss og dobbel på siste rød som i praksis ble avgjørende.

Ronnie fikk jeg sett på innimellom, men han ble jo fort ferdig og med økende spenning i den andre kampen gjorde det ingenting. Interessant å se hvordan han avventet publikum som var på vei tilbake fra midsession i den andre kampen. Spesielt når publikum kom i synsfeltet hans.

Nå får man snart sikre seg en plass i hovedkampen etterpå.

2

Lignende innlegg

Vintersport timy3 Publisert

Maren Lundby

Maren Lundby er for tjukk, eller rettere sakt for kraftig. Før ut i verden måtte en skihopper være kraftig og spenstig for å kunne hoppe langt, men etter at denne V-stilen ble til, så er det ikke kraf...
1
0 svar
Sport generelt Script Publisert

Landslaget

De engelske spillerne kommer ikke til å undervurdere Norge etter denne kampen, det er i hvert fall sikkert! Det er umåtelig viktig at Norge har tro på sitt eget spill, laget må ikke bli stående på bak...
1
0 svar
Laster...