Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei og velkommen til tråden for friidrettssesongen 2021! Norsk friidrett er i vinden for tiden, og det føles rett og rimelig, både med tanke på prestasjonene deres på banen og den økte interessen, at VGD oppretter egne tråder for hver friidrettssesong fremover, og på den måten gjøre det litt mer oversiktlig enn å "gjemme bort" alt inni én hovedtråd som har tusener på tusener av innlegg som strekker seg flere år tilbake. Var inne på tanken allerede i fjor, men da hadde jeg så mye annet å gjøre, og plutselig gikk tiden fra meg og sesongen var allerede godt igang (pluss at viruset gjorde sitt inntog), så det var liksom ingen vits. Men nå er den iallfall her for sesongen 2021.

For ordens skyld: Det er bare å fylle på med nyheter, resultatoppdateringer og meninger, uansett hva det måtte være, bare det er saklig og det har noe med friidrett å gjøre. Som åpningsinnlegget i den opprinnelige tråden så fint sier: Ingen begivenhet er for liten, ingen for stor. Her er det absolutt rom og anledning for å nerde litt for oss som ønsker det.

Sjelden har vi vel gått inn i en ny sesong med mer optimisme i norsk friidrett. Ikke bare er det OL-sesong - men vi går faktisk inn i mesterskapet med oppriktige gull- og medaljefavoritter, og det er første gang på en stund (vi må nok tilbake til Thorkildsens storhetstid). Vi har også (forhåpentligvis) et U23-EM på hjemmebane i Bergen å se frem til (med mange medaljekandidater), og juniortalentene våre kommer garantert til å gjøre seg gjeldende i diverse juniormesterskap. Vi har mye å glede oss til.

Først og fremst, selvfølgelig OL i Tokyo, som (tross virusrestriksjoner) kommer til å bli en glede å følge for oss friidrettsfans - friidretten er alltid et stort høydepunkt i OL. Og i år har vi altså også store forventninger til vår egne, noe som ikke er hver gang. Ut fra fjorårssesongen har vi en gullfavoritt i Karsten Warholm på 400 meter hekk (som hevder han er bedre enn noen gang), pluss at Jakob Ingebrigtsen i vinter ser ut til å ha tatt enda et steg, som gjør ham fryktelig spennende på muligens opptil flere distanser i Tokyo. I tillegg har vi mange kandidater til å kvalifisere seg og forhåpentligvis også hevde seg bra. For ikke å snakke om alle de store prestasjonene som kommer til å bli gjort også av utlendinger under lekene. Som over gjennomsnittet friidrettsinteressert får man vann i munnen bare av tanken. Kanskje var det greit at det ble utsatt ett år - nå gleder vi oss bare enda mer til det som skje i Japan om noen måneder.

Vi har ti utøvere som kvalifiserte seg via krav allerede i 2019 (2020 ble strøket som kvalifiseringsår av World Athletics), og forhåpentligvis får vi en del flere. De som allerede er kvalifiserte er: Jakob Ingebrigtsen (1500 meter og 5000 meter), Filip Ingebrigtsen (1500 meter og 5000 meter), Sondre Nordstad Moen (10000 meter og maraton), Karsten Warholm (400 meter hekk), Sondre Guttormsen (stav), Ola Stunes Isene (diskos), Eivind Henriksen (slegge), Håvard Haukenes (50 km kappgang), Karoline Bjerkeli Grøvdal (5000 meter og 3000 meter hinder; sistnevnte øvelse kommer hun ikke til å delta på) og Amalie Iuel (400 meter hekk).

Flere her bør kunne henge seg på, kanskje fremfor alt Hedda Hynne, som jo var blant verdens aller beste 800 meter-løpere i fjor, men som ble et offer for virussituasjonen. Tror dog ikke hun skal ha altfor store problemer med å kvale - greier hun seg ikke på tid, er sjansene store for å komme inn via ranking. Marcus Thomsen var én centimeter unna å kvale for noen uker siden da han støtte 21.09 innendørs; det er ingen tvil om at han bedre lengder enn det inne. Om Isabelle Pedersen finner formen, bør kravet på 100 meter hekk også være innenfor rekkevidde. Henrik Ingebrigtsen kan finne på å ta kravet på 5000 meter (det er vel mye som tyder på at 1500-dagene hans er talte, selv om jeg ville elsket å ta feil her). Line Kloster har vært under kravet på 400 hekk tidligere. For ikke å snakke om talentene våre som tar stadig flere steg, som Markus Rooth og Henriette Jæger, som jeg oppriktig tror har sjanse på kravene i mangekamp tross ung alder, og Pål Haugen Lillefosse som ikke ligger så altfor langt unna i stav. Og enda flere outsidere finnes. Så her er det muligheter.

I de yngre rekkene vet jo de aller fleste om nevnte Jæger, Rooth og Lillefosse etter deres bravader forrige sesong og forsåvidt før det også, men vi har flere som utmerket godt kan ta gode steg. Sander Aae Skotheim (02) har satt den nest beste sjukamppoengsummen innendørs av en junior noensinne nå nettopp. Tobias Grønstad (02) er kvalifisert for innendørs-EM for seniorer på 800 meter og ser ut til å ha tatt vanvittige klyv siden i fjor. Andrea Rooth (02) føles det som gjør det bedre og bedre for hvert løp hun gjør på både 100 og 400 hekk. Henrik Flåtnes, Fabian Weinberg, Moa Abounnachat Bollerød og Andreas Haara Bakketun (alle fra det enormt lovende 01-kullet, som det har vært snakk om i mange år) skal alle over i seniorklassen denne sesongen og bør ha muligheter på medalje i U23-EM om de har treffer med trening og form inn mot sesongen. Vi har også et par kjempetalenter som ser ut til å ha stagnert litt i Martine Hjørnevik og Kaja Mørch Pettersen i samme årgang, men vi får håpe at de får sving på karrieren igjen snart.

Steffen Melheim (03) er enormt talentfull i diskos, og vi har flere i 03-kullet i Fredrik Gullachsen, Ole Jakob Høsteland Solbu og Thomas Strønstad-Løseth som er svært lovende løpere. Ser vi enda yngre har vi ekstremt spennende folk som Malin Hoelsveen, Sebastian Berntsen, Andreas Fjeld Halvorsen, Simen Gløgård Stensrud, Bastian Elnan Aurstad, osv. (alle 05) som det blir enormt interessant å se hvordan har utviklet seg til denne sesongen. Og da har vi bare nevnt noe av det som rører seg blant våre mest talentfulle. Kan godt legge inn en liten talentliste også for i år, bare for å holde oversikt, for det er mange som gjør det bra av våre yngre for tiden, og det har kommet noen nye navn siden i fjor (det kommer det nok til å gjøre hver eneste sesong, etterhvert som folk tar nye steg, og noen stagnerer jo også).

Ja, norsk friidrett er i vinden, og vi har trolig aldri hatt flere talenter med potensial som vi har nå. Så det er bare å glede seg til friidrettssesongen 2021.

Så til den litt mer praktiske delen av dette åpningsinnlegget.

Interessante stevner i 2021:

Seniormesterskap:

5/3-7/3: Innendørs-EM, Torun 19/6-20/6: Lag-EM, Cluj-Napoca (First League) 30/7-8/8: OL, Tokyo 13/8-15/8: NM, Kristiansand

Internasjonale juniormesterskap:

8/7-11/7: U23-EM, Bergen 15/7-18/7: U20-EM, Tallinn 17/8-22/8: U20-VM, Nairobi 26/8-29/8: U18-EM, Rieti

Diamond League:

23/5: Rabat 28/5: Doha 4/6: Roma 10/6: Oslo 4/7: Stockholm 9/7: Monaco 13/7: London 14/8: Shanghai 21/8: Eugene 22/8: Ett eller annet sted i Kina, men uvisst hvor, om man skal tolke terminlisten 26/8: Lausanne 28/8: Paris 3/9: Brüssel 8/9-9/9: Zürich

Diverse andre stevner:

29/5-30/5: NM/UM mangekamp, Hamar 12/6-13/6: Nordisk mesterskap mangekamp, Seinäjoki 24/6: Trond Mohn Games, Bergen 1/7: Boysen Memorial, Oslo 30/7-1/8: Junior-NM, Askøy 16/8-27/8: Universiaden, Chengdu 24/8-5/9: Paralympics, Tokyo 3/9-5/9: Ungdomsmesterskapet, Trondheim 12/12: EM terrengløp, Dublin

Ellers finnes det mye bra stevner på terminlisten til World Athletics. Se også terminlisten til Norges friidrettsforbund.

Nyttige lenker:

World Athletics' hjemmeside European Athletics' hjemmeside Norges friidrettsforbunds hjemmeside Årsstatistikker og topplister Verdensranking Norsk årsstatistikk Verdensrekorder m.m. [Europarekorder](<https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_records_in_athletics%20Norske rekorder https://www.friidrett.no/aktivitet/statistikk/rekorder/>)

Og da gjenstår det bare å ønske alle et riktig godt friidrettsår!

15
1,4k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

janesaj

Mesterskapssommeren drar endelig igang i morgen med U23-EM i Tallinn. Følgende norske utøvere skal i aksjon på første dag:

09:09: 400 meter kvinner, forsøk (Josefine Tomine Eriksen) 10:07: 400 meter menn, forsøk (Andreas Haara Bakketun) 10:38: Sjukamp kvinner, 100 meter hekk (Elise Hoel Ulseth) 11:36: 100 meter kvinner,forsøk (Ingvild Meinseth) 11:40: Stav menn, kvalifisering (Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse) 11:40: Stav menn, kvalifisering (Simen Guttormsen) 11:50: Sjukamp kvinner, høyde (Elise Hoel Ulseth) 12:40: 400 meter hekk kvinner, forsøk (Hanne Arstein) 12:49: 400 meter hekk kvinner, forsøk (Kaitesi Ertzgaard) 13:07: 400 meter hekk kvinner, forsøk (Marie Skjæggestad)

15:50: 3000 meter hinder kvinner, forsøk (Andrea Modin Engesæth og Kristin Svendby Otervik) 16:08: 3000 meter hinder kvinner, forsøk (Vilde Våge Henriksen) 16:30: Diskos menn, kvalifisering (Fabian Weinberg) 17:20: Sjukamp kvinner, kule (Elise Hoel Ulseth) 17:35: 800 meter kvinner, forsøk (Solveig Hernandez Vråle) 17:50: 10000 meter menn, FINALE (Erik Tangen Gundersen, Simon Steinshamn og Trym Tønnesen) 18:05: Lengde menn, kvalifisering (Henrik Flåtnes) 18:05: Lengde menn, kvalifisering (Mathias Kollberg) 18:35: Sjukamp kvinner, 200 meter (Elise Hoel Ulseth) 19:35: 100 meter kvinner, semifinale (ev. Ingvild Meinseth)

Vi har ikke hatt et internasjonalt utendørsmesterskap siden 2019, og den første norske utøveren som får lov til å gå til aksjon, er Josefine Tomine Eriksen. Hun skal ut i heat 2 på 400 meter, hvor hun både har svakest pers og årsbeste av de seks løperne med sine 54.45/54.80. De tre beste fra hvert av de fire heatene går direkte videre pluss fire tider, og Eriksen må trolig overprestere for å kunne avansere videre til semifinalene som tar plass på fredag. Ingrid Pernille Rismark har også klart kravet på 400 meter og var uttatt til distansen, men hun velger tydeligvis å stå over denne distansen.

Også herrene skal løpe forsøksheat på 400 meter i morgen, og der har vi med Andreas Haara Bakketun i det fjerde og nest siste heatet. Bakketun har i mange år vært et bra talent, og har i flere juniormesterskap tidligere levert bra på 400 meter hekk. De siste par årene har han imidlertid slitt voldsomt med hekketeknikken, men til gjengjeld har han økt sin fysiske kapasitet betraktelig, og han stiller i årets U23-EM altså på 400 meter flatt. Her har han satt en pers i år til 46.50, som holder til fjerde beste pers og årsbeste i heatet. Det er også fire som går direkte videre fra hvert heat (pluss fire tider) i herreklassen, så Bakketun bør ha brukbare muligheter dersom formen er noenlunde god.

Damenes sjukamp starter også i morgen, og i den har vi med Elise Hoel Ulseth. Ulseth har en pers og årsbeste på 5584 poeng, som er tredje svakest av de 21 deltakerne. Hun har med andre ord alt å vinne her. Hovedmålet må være å være i nærheten av eller helst å sette pers og prestere bedre enn ranking - da bør hun kunne dra fra Tallinn med en god følelse i kroppen. Vår for tiden beste U23-sjukjemper, Ida Eikeng, har for øvrig valgt å fokusere på sin sterkeste enkeltøvelse 100 meter hekk i dette mesterskapet.

Her er Ulseths perser for morgendagens øvelser (resultater i persserie i parantes): 13.93 - 1.75 - 11.34 - 25.31 (13.90w - 1.69 - 10.34 - 25.27w)

Kortsprinterne skal også igang med mesterskapet i morgen med forsøk på 100 meter, og på damesiden har vi med Ingvild Meinseth på begge de korteste distansene. På 100 meter har hun pers på 11.65, mens årsbeste er 11.75. Persen er nest svakest i heatet, mens årsbeste er svakest. Så hun må nok heve seg ganske betraktelig om hun har planer om å være blant de fire beste i heatet eller blant de fire beste tidene av de som ikke klarer en direktekvalifisert plass, som er det som kreves for å gå til semifinale.

Ikke lenge etter at Meinseth er ferdig med sitt heat, skal stavkvalifiseringen for menn igang, og det er en av de absolutt beste øvelsene sett med norske øyne i år, hvor vi har med tre på papiret sterke deltakere (og dermed full kvote) i Sondre Guttormsen, Simen Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse. Sondre Guttormsen har slitt med noen småskader de siste par årene, så også i år, men har likevel greid å sette norsk rekord med én centimeter til 5.81 denne sesongen, noe som betyr at han har hoppet høyest av samtlige påmeldte i år (men det er veldig jevnt bak ham med mange lovende utøvere med i mesterskapet, så det blir et rotterace). Sondres lillebror Simen Guttormsen har alltid vært et lite nivå under broren i talent, men han nærmer seg stadig, og i år har han perset til 5.61, som er delt sjette høyest i feltet. Den tredje og siste norske deltakeren er Pål Haugen Lillefosse, som alltid har vært en wonderboy i denne øvelsen og som har vunnet samtlige tre internasjonale juniormesterskap han har deltatt i. Imidlertid har han også slitt noe med skader de siste årene og har foreløpig stagnert bittelitt (uten at vi skal avskrive ham ennå), og han står med 5.60 som årsbeste (har 5.70 som pers innendørs), og dermed er han nummer åtte i feltet. Kvalifiseringshøyden på 5.45 skal normalt være innenfor rekkevidde for alle tre (kan også selvsagt være det holder med en lavere høyde for å komme seg videre), som bør kunne ha gode muligheter til å være med til finalen.

Formiddagsøkten avsluttes med forsøk på 400 meter hekk for kvinner, og også der har vi med full kvote med Hanne Arstein, Kaitesi Ertzgaard og Marie Skjæggestad. Det betyr ikke at vi har de samme forventningene her som til stavkvaliken, snarere tvert imot, siden alle så vidt var under U23-EM-kravet som kvalifiserte dem hit. Hanne Arstein kommer i heat 1, hvor hun med 60.16 (pers) og 61.49 (årsbeste) er den nest svakeste løperen på papiret. Kaitesi Ertzgaard er som mange sikkert vet datter av tidligere toppsprinter John Ertzgaard, som vant gull nettopp i U23-EM på 200 meter tilbake i 1999 (året før Kaitesi ble født), og hun har også en dyktig yngre søster ved navn Lakeri som skal delta i U20-EM neste uke. Kaitesi imponerte da hun i sin debut på 400 meter hekk tok U23-EM-kravet, så det bør vel finnes forbedringspotensial med noen flere løp i beina. Ertzgaard skal løpe i heat 2, hvor hun med sin pers/årsbeste på 60.49 er den svakeste løperen på papiret. Målet for disse to er kanskje å komme seg under 60 sekunder for første gang, men de må nok ganske godt under også for å gå videre. Marie Skjæggestad er den litt mer garvede i gjengen, og har vært med i juniormesterskap tidligere på øvelsen. Det begynner imidlertid å bli en stund siden hun satte persen 58.68, og årsbeste er ikke bedre enn 60.27 (og er svakest i heat 4, der hun er plassert). Trolig må hun nærme seg persen betraktelig for å ha sjanse til å gå videre. De fire beste pluss fire tider går til semifinale.

Ettermiddags/kveldspasset begynner med forsøk på 3000 meter hinder for kvinner, og der har vi også med tre norske utøvere. I heat 1 har vi den vi stiller mest forventninger til, nemlig Andrea Modin Engesæth, vår representant i lag-EM. Hun er en av tre løpere i heatet som har vært under 10 minutter i sitt liv (pers 9:57.95 og årbeste 9:59.33), og hun bør derfor ha gode muligheter til å ta seg til finale. Litt mer vrient blir det nok for den andre norske deltakeren i heat 1, Kristin Svendby Otervik, som med sin pers og årsbeste 10:29.60 kun er nummer 12 av de 16 deltakerne i heatet når det gjelder årsbesteresultat. Så hun må nok overprestere en del. Det samme gjelder den siste norske deltakeren, Vilde Våge Henriksen, som kommer i det andre og siste heatet. Hun har pers og årsbeste på 10:28.88, og er nummer 14 av 15 deltakere på årsbestelista. Hun må nok bare prøve å henge med så lenge hun orker og håpe hun har krefter nok til å iallfall komme seg inne på en plassering som har sjanse på tid. De fem første i hvert heat pluss fem tider går til lørdagens finale.

I diskoskvalifiseringen for menn har vi også med én mann ved Fabian Weinberg i gruppe B. Weinberg har i mange år vært en svært lovende diskoskaster, med sølv både i EYOF og U18-EM på merittlisten, men dessverre har han ikke helt fått seniordiskosen til å fly riktig ennå. Han har 55.65 som pers, satt for to år siden da han var nestsisteårsjunior, mens årsbeste lyder på 54.74. Begge deler er blant de svakeste i hele feltet. Weinberg er dermed nødt til å heve seg voldsomt for å nå finale. For å komme seg må man enten være blant de 12 beste eller kaste over kvalifiseringsgrensen på 59.00, altså nesten tre og en halv meter over Weinbergs pers. Men han har nok mer inne enn han har fått vist, og så får vi håpe at han får ut det nå.

Vi skal også ha mesterskapets første finale allerede den første dagen, og det dreier seg om 10000 meter for menn. Der har vi med tre mann og full kvote, Erik Tangen Gundersen, Simon Steinshamn og Trym Tønnesen. Norge er vanvittig sterke på langdistanse på herresiden for tiden, men akkurat her må vi nok ha moderate forventninger, da alle tre har perser i nedre halvdel av feltet (Simon Steinshamn best med 29:47.93, deretter Trym Tønnesen med 29:48.12, og til sist Erik Tangen Gundersen som så vidt har vært under halvtimen med 29:58.79). Imidlertid husker vi hva Narve Gilje Nordås gjorde for to år siden, da han hadde pers helt rundt disse tidene, men forbedret seg med nesten ett minutt i U23-EM-finalen og var ikke altfor langt unna medalje. Så man skal aldri si aldri. Men favorittene er nok de få som har vært under 29 minutter, som Pierre Bordeau (28:36) og Valentin Gondouin (28:55) fra Frankrike og Dereje Chekole (28:57) fra Israel, som er de som har vært sub 29 i år. Se også opp for et par mann som har vært rett over 29, som britiske David Melville og nederlenderen Maikel Peeman, og så kan man jo aldri vite om det kommer noen overraskelser på en så lang distanse i et U23-EM. Best pers i feltet har imidlertid svenske Emil Millan de la Oliva med 28:23.21, og han blir også en av favorittene, selv om han har vært en skygge av seg selv hittil i år. Magnus Tuv Myhre, som trolig ville vært en av favorittene her, har valgt å fokusere på 5000 meter senere i mesterskapet (som kanskje har med at han kun har løpt én 10000 i sitt liv, og det var da han løp 28:48 i fjor).

Vi har med en meget spennende mann i lengdekvalifiseringen for menn i årets U23-EM, og det er Henrik Flåtnes. Tønsberg-hopperen har denne sesongen forbedret seg hele 29 centimeter til 7.95, og han har med det både best pers og dermed også årsbeste i hele feltet. Nå er det jo ikke mye feilmargin som skal til i lengde, men at han bør kunne ta seg greit til finalen, er det i utgangspunktet ingen tvil om. Vi har også med USA-studenten Mathias Kollberg, som tok U23-EM-kravet da han forbedret sin egen pers fra 6.97 til 7.62 i et stevne i Maine. Det var et kjempetreff, hans første og eneste konkurranse over 7 meter, og det blir spennende å se om han kan gjenta det her - han er trolig nødt til å prestere iallfall noe i nærheten for å komme seg videre. For å nå finalen må man enten være blant de 12 beste, eller å klare å hoppe over kvalifiseringsgrensen 7.70, som bør være innenfor rekkevidde for Flåtnes slik han har hoppet i år.

Det er også én annen øvelse i tillegg til 10000 meter som har finale allerede i morgen:

18:30: Kule menn

12

tartaglia2

Mesterskapssommeren drar endelig igang i morgen med U23-EM i Tallinn.

Ser at SVT sender noe fra mesterskapet, men virker ikke som NRK skal sende noe. Er likevel mulig å se mesterskapet her, men da uten norske kommentatorer.

2

janesaj

Vi har med en meget spennende mann i lengdekvalifiseringen for menn i årets U23-EM, og det er Henrik Flåtnes. Tønsberg-hopperen har denne sesongen forbedret seg hele 29 centimeter til 7.95, og han har med det både best pers og dermed også årsbeste i hele feltet.

Rettelse: Best årsbeste i feltet, men ikke beste pers. Tikjemperen Simon Ehammer stiller i lengde, og han har pers på hele 8.15 fra i fjor.

1

janesaj

17:35: 800 meter kvinner, forsøk (Solveig Hernandez Vråle)

Denne ser jeg først nå at jeg helt har glemt å omtale. Men Vråle har nest svakest pers og årsbeste av de ni løperne i heatet, og siden man går rett fra forsøk til finale og kun de to beste i hvert heat pluss de to beste tidene går til den finalen, skal det nok godt gjøres for Solveig å avansere her. Men som tidligere 400-meterløper bør hun ha en OK avslutning om det ikke går altfor fort, og om det går fort, kan hun kanskje få seg en pers. Sånn sett har hun alt å vinne.

1

janesaj

Tenkte jeg skulle få ut denne før den nye plattformen kommer, så jeg slipper å bruke halve kvelden på å finne ut hvordan dette funker...

U20-EM begynner i morgen, og hele 21 norske utøvere skal åpne mesterskapet sitt allerede da:

09:00: 3000 meter hinder kvinner, forsøk (Sigrid Alvik) 09:58: Sjukamp kvinner, 100 meter hekk (Lisa Wilker) 10:10: 100 meter kvinner, forsøk (Maren Bakke Amundsen) 10:40: Sjukamp kvinner, høyde (Lisa Wilker) 11:30: 400 meter kvinner, forsøk (Sigrid Kongssund Amlie) 11:42: 400 meter kvinner, forsøk (Nora Haugen) 11:48: 400 meter kvinner, forsøk (Lakeri Ertzgaard) 12:00: 400 meter menn, forsøk (Andreas Grimerud) 12:06: 400 meter menn, forsøk (Håvard Bentdal Ingvaldsen)

14:30: Diskos kvinner, kvalifisering (Elisabeth Thon Rosvold) 14:32: 800 meter kvinner, forsøk (Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg) 14:46: 800 meter kvinner, forsøk (Pernille Karlsen Antonsen) 15:00: 1500 meter menn, forsøk (Benjamin Olsen) 15:10: 1500 meter menn, forsøk (Andreas Fjeld Halvorsen) 15:20: Sjukamp kvinner, kule (Lisa Wilker) 15:25: 100 meter kvinner, semifinaler (ev. Maren Bakke Amundsen) 15:50: Diskos kvinner, kvalifisering (Lotta Flatum) 16:05: 3000 meter menn, forsøk (Kristoffer Sagli) 16:40: 400 meter kvinner, semifinaler (ev. Sigrid Kongssund Amlie, Lakeri Ertzgaard og Nora Haugen) 16:55: 400 meter menn, semifinaler (ev. Andreas Grimerud, Håvard Bentdal Ingvaldsen) 17:10: Sjukamp kvinner, 200 meter (Lisa Wilker) 17:40: 3000 meter kvinner, forsøk (Ina Halle Haugen og Mari Roligheten Ruud) 17:55: Tresteg kvinner, kvalifisering (Hedda Kronstrand Kvalvåg) 17:57: 3000 meter kvinner, forsøk (Maren Halle Haugen) 18:30: 10000 meter kappgang kvinner, FINALE (Siri Gamst Glittenberg og Maren Karlsen Bekkestad)

Første norske utøver skal i aksjon allerede i mesterskapets første løpsøvelse, som er forsøkene på 3000 meter hinder. I det første heatet av to er Sigrid Alvik plassert. Alvik har deltatt i ett juniormesterskap tidligere, EYOF i 2019, da hun tok bronse på 2000 meter hinder. Hun har satset hinder fra tidlig alder og har allerede fine resultater å vise til for alderen. I år har hun perset seg til 10:20.97 på 3000 hinder, som er fjerde beste tid i heatet denne sesongen. Det er fem jenter fra hvert heat som går direkte til finale og ytterligere fem på tid, så det bør være gode sjanser for Alvik til å avansere her, selv om man aldri skal si aldri når man snakker om så unge utøvere.

Også mesterskapets første mangekamp starter i morgen med sjukamp. Der velger Andrea Rooth (klokelig nok) å ikke stille, da hun også nok skjønte at dette var den øvelsen av de tre hun var påmeldt med minst gullsjanser. Stiller gjør derimot Lisa Wilker, som gjør sin mesterskapsdebut her. Wilker er nok ikke helt i Jæger- eller Rooth-klasse talentmessig, men hun har gjort det såpass bra at hun i det minste har kvalifisert seg inn til dette mesterskapet med 5359 poeng. Med det har hun den 14. beste persen av de 25 som stiller. Målet til Wilker er nok dermed ikke først og fremst å være med i medaljekampen, men å nærme seg og helst sette pers og kanskje levere bedre enn ranking. Storfavoritt blir nok finske Saga Vanninen, som riktig nok "kun" har pers på 5861 poeng, men hun har ikke gjort noen sjukamper i år, og jeg tror hun har godt over 6000 poeng i seg. Blir ikke overrasket om hun kommer opp mot og kanskje til og med passerer Henriette Jægers pers på 6154 poeng. Ellers har vi tyske Marie Dehning som har gjort 5729 poeng, to poeng over Andrea Rooths pers. Vi har også med Dehnings landskvinne Lara Siemer (5585), britiske Abigail Pawlett (5557), Sofie Dokter fra Nederland (5555), estlenderen Pippi Lotta Enok (5515) og østerriske Sophie Kreiner (5500) som har 5500 poeng eller mer og som er gode medaljekandidater, og så kan det jo også komme overraskelser.

Her er Wilkers perser på første dag (resultater fra persserie i parantes): 14.19 - 1.63 - 12.20 - 25.32 (14.55 - 1.63 - 12.20 - 25.32)

På 100 meter har vi med Maren Bakke Amundsen. Amundsen har faktisk ikke klart kravet på denne distansen (kun på 200 meter), hvor hun har gjort 11.94, mens kravet var 11.90. Likevel får hun med seg denne distansen også, kanskje som en slags oppvarming til hoveddistansen. Hun stiller i det første heatet av seks, hvor hun forutsigelig nok har den svakeste tiden av de sju som stiller. Det er tre fra hvert heat som går direkte videre pluss de seks beste tidene, og Amundsens sjanser er nok ganske små. Hun bør nok først og fremst fokusere på å prøve å perse.

Første øvelse der Norge har med full kvote er 400 meter for kvinner, der man stiller med Sigrid Kongssund Amlie, Lakeri Ertzgaard og Nora Haugen. I det første heatet av fire har vi med Sigrid Kongssund Amlie, som er den svakeste av de tre norske med 55.17 som pers og årsbeste. Den tiden er også den (riktig nok marginalt) svakeste i heatet, og hun skal nok slite med å gå videre. I det tredje heatet stiller Nora Haugen, som har 54.91 som pers og pers og årsbeste. Med det er hun nummer fem av de sju i heatet, og også hun skal nok få problemer med å gå videre, men det skal ikke utelukkes med fullklaff. Vår antatt beste kommer i det fjerde og siste heatet med Lakeri Ertzgaard, yngre søster av Kaitesi som var med i U23-EM forrige uke, som har 53.96 som pers og 54.24 som årsbeste. Ertzgaard tok bronse på denne distansen i EYOF for to år siden. Persen er nest best i heatet og årsbeste tredje best, så hun bør kunne ha en brukbar mulighet til å gå videre, men hun har fått en litt uheldig trekning med bane 2 (den innerste som blir brukt), så vi får se. Men det er de tre beste som går direkte videre pluss fire tider, så Ertzgaard bør ha den beste muligheten av de norske.

Også på 400 meter for menn har vi med to representanter i Andreas Grimerud og Håvard Bentdal Ingvaldsen. Andreas Grimerud kommer i det aller første heatet av fire, og har en pers og årsbeste på 47.49. Det er fjerde best i heatet, så han har en mulighet, men også han har vært noe uheldig med trekningen og fått bane 2, og så får vi se hvordan han takler det. Håvard Bentdal Ingvaldsen er vårt største håp på denne distansen, med en pers og årsbeste på 46.93 (og jeg tror han har mer inne når han blir presset ordentlig). Med det er han nummer tre i heatet, og med bane 8 har han iallfall vært heldigere enn landsmann Grimerud. Det er også de tre beste og de fire neste tidene som går videre til semifinale herfra, så Ingvaldsen bør ha en god mulighet om han har truffet med formen.

Norge har med to utøvere i kvinnenes diskos med Lotta Flatum og Elisabeth Thon Rosvold. Lotta Flatum har best pers og årsbeste av de to med 53.42, som er norsk juniorrekord og sjuende best i feltet. Ut fra det skulle hun ha en god mulighet til å gå videre, men det er er flere innenfor bare et par tre meter bak henne i både pers og årsbeste, så hun må nok prestere opp mot sitt aller beste. Elisabeth Thon Rosvold har 52.48 som pers (som var norsk juniorrekord inntil Flatum slo henne i år), men årsbeste er "kun" 50.37. Persen er niende best, mens årsbeste holder til 13. plass på årsstatistikken av de som er med her. Så også Rosvold er nødt til å steppe opp hvis hun har planer om å ta seg til finale. Kvalifiseringsgrensen er 53.00, helt rundt begge de to norske jentenes pers. Ellers er det som vanlig de tolv beste som tar seg til finalen.

Også forsøkene på 800 meter skal igang i morgen, og på damesiden har vi med to utøvere i Pernille Karlsen Antonsen og Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg. Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg er først ut av de to i det andre heatet av fire. Hun har pers og årsbeste på 2:05.92, som er tredje best av de seks løperne i heatet, og da bør hun ha en god mulighet til å gå videre. I det fjerde og siste heatet får vi Pernille Karlsen Antonsen, som har en bittelitt bedre pers og årsbeste enn Wahlberg med 2:05.58. Med det er også hun den tredje beste på papiret i heatet og skal ha gode sjanser til å avansere. Det er nemlig nettopp de tre beste i hvert heat, samt fire tider, som går videre til semifinalene.

Også gutta har forsøksheat på mellomdistanse i morgen, da på 1500 meter, og der har vi med våre to svært lovende unggutter Andreas Fjeld Halvorsen og Benjamin Olsen. I det første heatet av to finner vi Benjamin Olsen, som er en av tre norske utøvere i mesterskapet som er født i 2004/2005 (Olsen er 04). Han klarte så vidt å komme seg under kravet på 1500 meter med 3:48.37. Det er nest svakest i heatet av de 12 løperne. Andreas Fjeld Halvorsen (05) klarte også kravet på 3000 meter, og det med større margin enn han gjorde på 1500 da han knuste Jakob Ingebrigtsens gamle aldersrekord i G16, men det er 1500 meter han fokuserer på i dette mesterskapet. Han har to hundredeler svakere pers og årsbeste enn Olsen (de oppnådde disse tidene i samme løp), og det er niende best av tolv løpere i det andre og siste heatet. Begge skal nok jobbe hardt for å komme seg videre blant de fire beste fra hvert heat og ytterligere fire tider som går videre til finalen, men som yngstegutta i troppen har de iallfall alt å vinne.

På 3000 meter for menn har vi med én utøver i Kristoffer Sagli, som kommer i det første forsøksheatet av to. Med persen og årsbeste 8:20.53 er han nummer ni av tolv i heatet. Topp fem i hvert heat pluss fem tider går videre. Litt synd for Sagli at han havnet i det første heatet som ikke får tidene til det andre å gå på, men vi får gi ham en sjanse.

En meget god distanse på papiret for Norge er 3000 meter for kvinner, der vi har med tvillingene Ina Halle Haugen og Maren Halle Haugen, samt Mari Roligheten Ruud. I det første heatet av to får vi to av dem. Ina Halle Haugen har klart best pers og årsbeste i feltet med 9:11.81 og går i utgangspunktet inn i mesterskapet som favoritt. Nest beste tid i heatet (og tredje best av alle) har Mari Roligheten Ruud, som også bør kunne ta seg videre blant de fem beste i heatet (og også de fem beste tidene går til finale). I det andre heatet har vi med Maren Halle Haugen, og hun skal nok først og fremst konsentrere seg om å gå videre til finalen. Hun har fjerde beste pers og sjuende beste årsbeste i feltet, så på papiret er hun da helt på vippen til å gå videre. Men hun har en fordel med å være i det andre heatet, som kan styre farten etter det første, så da bør det iallfall være en brukbar mulighet for å gå videre på tid.

Morgendagen avsluttes med mesterskapets første finale, 10000 meter kappgang for kvinner. Der har vi med to utøvere ved Maren Karlsen Bekkestad og Siri Gamst Glittenberg. Det er ganske vanskelig å si noe om akkurat hvilken plassering de norske går for, da mange av de påmeldte står uten påmeldingsresultater. Siri Gamst Glittenberg har den beste tiden av de norske med 49:10.25 (så vidt jeg kan se nummer 12 av de som står oppført med resultater), mens Maren Karlsen Bekkestad står med 49:46.47 (nummer 15). De norske jentene går nok i utgangspunktet ikke for medalje, men kanskje kan de perse når de er med i et såpass bra felt. Ukrainske Valeriya Sholomitska (46:20) og russiske Yuliya Khalilova (46:43) har de beste påmeldingstidene av de som har oppført resultater. Maele Bire-Heslouis fra Frankrike og hviterusseren Lizaveta Hryshkevich har også pers under 48 minutter.

8

janesaj

17:55: Tresteg kvinner, kvalifisering (Hedda Kronstrand Kvalvåg)

Denne glemte jeg helt bort å omtale. Kvalvåg har hatt fin fremgang i år, akkurat som hun hadde i fjor, og har økt persen sin til 13.33. Dette er sjuende beste pers og årsbeste, og sånn sett bør hun ha en fin mulighet til å gå videre til finale. Kvalifiseringsgrensen er 13.25, og hvis man ikke klarer den, må man (som vanlig i tekniske disipliner) være topp 12.

1

janesaj

Årets første medalje i U23-EM er altså sikret! Strålende av Henrik Flåtnes, som viser seg best når det gjelder som mest og når presset er som størst (en evne jeg også har lagt merke til at han har vist tidligere). Det er en fantastisk egenskap å ta med seg senere i karrieren. Nå kan som sagt forhåpentligvis de andre slippe skuldrene når vi er sikret at det ikke blir et medaljeløst mesterskap, som vi fikk for to år siden.

Lørdagens meny kan by på følgende norske utøvere:

08:45: Lengde kvinner, kvalifisering (Thale Leirfall Bremset) 09:08: Tikamp menn, 100 meter (Markus Rooth) 10:35: Tikamp menn, lengde (Markus Rooth) 11:33: 200 meter kvinner, semifinale (Ingvild Meinseth) 12:05: Tikamp menn, kule (Markus Rooth)

14:45: Tikamp menn, høyde (Markus Rooth) 15:40: 3000 meter hinder kvinner, FINALE (Andrea Modin Engesæth og Vilde Våge Henriksen) 17:10: Stav menn, FINALE (Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse) 18:20: Tikamp menn, 400 meter (Markus Rooth) 19:00: 5000 meter menn, FINALE A (Simen Halle Haugen og Magnus Tuv Myhre) 19:20: 5000 meter menn, FINALE B (Mathias Flak) 19:45: 200 meter kvinner, FINALE (ev. Ingvild Meinseth)

Første norske ut i morgen er Thale Leirfall Bremset i lengdekvalifiseringen. Hun har pers 6.15 og årsbeste 6.13. Persen er nest svakest og årsbeste tredje svakest i hele feltet, som teller så mange som 31 utøvere. Så det skal godt gjøres for vår representant å gå videre herfra; da må hun trolig perse, og kanskje med ganske mye også. Kvalifiseringsgrensen er 6.45, mens topp 12 som vanlig er automatisk kvalifisert for finalen.

En av de norske utøverne vi er aller mest spent på og som det stilles høye forventninger til, er Markus Rooth. Rooth nærmest sjokkerte hele mangekampverden da han presterte 8238 poeng i juniorklassen i fjor. Det var enorme forventninger til tikampdebuten hans i Götzis i mai, der han "kun" presterte 7738 poeng, over 600 poeng bak OL-kravet som vi hadde et lite (kanskje litt urealistisk håp) om at han kunne nærme seg. Men det var sesongdebuten, og han er nok god for en hel del mer. Det er alltid interessant å se hva man får hvis man legger sammen persene til utøverne, og Rooth får 8171 poeng når man gjør det. Og han har trolig en del å gå på i mange av øvelsene også. Av de utenlandske er det ingen som har vært over 8000 poeng denne sesongen, men det er ikke utenkelig at det kreves en poengsum over drømmegrensen for å vinne. Andreas Bechmann er den eneste som har gjort over 8000 poeng i sitt liv (8132), mens han har 7955 poeng i år, så han er naturligvis en av favorittene. Nederlandske Sven Roosen, som gjorde over 8100 poeng i juniortikamp i fjor (altså ikke langt bak Rooth) er nummer tre på årsbestelista med 7916 poeng. Makenzon Gletty fra Frankrike har ingen tikamper registrert i år, men har pers på 7978 poeng og blir nok farlig. Italienske Dario Dester står med 7825 poeng denne sesongen. Sveitseren Finley Gaio har 7899 poeng i år, og også Baptiste Thiery, Sven Jansons, Edgaras Benkunskas og Nils Laserich har pers/årsbeste over 7600 poeng. Kan bli veldig jevnt, men forhåpentligvis har Rooth såpass mye å gå på fra da han gjorde 7738 i sin første fullførte seniortikamp i mai at han kan ta medalje her.

Her er Rooths perser for morgendagens øvelser (resultater i persserie i parantes): 10.98 - 7.53 - 14.01 - 1.97 - 49.56 (10.98 - 7.31 - 14.01 - 1.97 - 50.77)

Ingvild Meinseth løp et langt ifra optimalt forsøksheat på 200 meter, men hadde marginene på sin side og tok seg videre på 24.34 på 24.- og sisteplass - to tusendeler foran neste kvinne. Hun har dessverre fått bane 1 når hun skal løpe i det første heatet, og det er ingen god forutsetning for å gå videre til finale. Men hun får iallfall fokusere på å gjøre et bedre løp enn hun gjorde i dag, og kanskje nærme seg 23-tallet selv i en litt håpløs bane. Persen er 23.89 og årsbeste 23.94.

Vi har også en finale på 3000 meter hinder, og der har vi med to norske i Andrea Modin Engesæth og Vilde Våge Henriksen. Den vi selvsagt har mest forhåpninger til er Andrea Modin Engesæth, som er en av seks løpere i feltet med pers under 10 minutter (9:57.95, har 9:59.33 i år), og med maks uttelling kan hun faktisk ta medalje. Men hun har den sjette beste persen i feltet, så hun skal ha en meget bra dag om det skal gå. Men hun har trolig mer enn det inne om hinderteknikken sitter. Vilde Våge Henriksen imponerte stort i forsøket da hun perset med 15 sekunder til 10:13.75 og gikk videre på tid. Men hun har den aller dårligste persen i feltet, så hun må fokusere på å nærme seg og kanskje også slå den nybakte persen sin, om kreftene fortsatt er der etter anstrengelsen i går. Klart best pers i feltet har franske Claire Palou med 9:31.46, og hun blir da klar favoritt. Kinga Krolik fra Polen har 9:41 og Flavie Renouard, også fra Frankrike, har 9:45, og de er nok de fremste medaljefavorittene bak Palou. Også franske Aude Clavier (9:52) og britiske Elise Thorner (9:52) har perser under 10 minutter og blir farlige. Alle bortsett fra Henriksen har faktisk pers under 10:10, så det kan fort bli jevnt lenge.

En ny potensiell norsk medaljesjanse får vi herrenes stav, og der har vi to håp i Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse. Sondre Guttormsen har faktisk hoppet høyest av samtlige deltakere i feltet denne sesongen med sin nye norske rekord 5.81, og det selv om han har slitt noe med småskader underveis. Han så skarp ut i kvalifiseringen, som han gjennomgikk uten feil og var en av dem som gikk over 5.35. Pål Haugen Lillefosse, wonderboyen himself, har faktisk aldri tapt en finale i internasjonale juniormesterskap; han har vunnet både EYOF (2017), U18-EM (2018) og U20-EM (2019). Det er litt mer usikkert om han kan vinne denne gangen, med sin årsbeste på 5.60, som er sjuende høyest i feltet. Men også han så meget bra ut i kvalifiseringen og gikk høyt over både 5.20 og 5.35. Han har hatt det med å prestere når det gjelder som mest, og den egenskapen får vi tro han kan gjenskape her. Det er en ganske klar favorittgruppe som skal utfordre nordmennene; man har tyrkiske Ersu Sasma og franskmannen Ethan Cormont som har gjort 5.80 i år, og Emmanouil Karalis fra Hellas har pers på 5.80 og årsbeste på 5.70. Franske Thibaut Collet (5.72) og hjemmehåpet Eerik Haamer fra Estland (5.61) er også folk som kan ta medalje på en god dag. De andre i finalen må nok overprestere for å kunne ta seg opp på pallen.

På herrenes 5000 meter har vi med tre norske, med Mathias Flak, Simen Halle Haugen og Magnus Tuv Myhre. Her går vi rett på finale, men twisten er at den skal gå over to heat. Heatene er som seg hør og bør oppdelt etter ranking, slik at de raskeste løperne går inn i det raskeste heatet (og det svakeste heatet består av løpere med pers høyt på 13:50- og 14-tallet), men det betyr jo at det må holdes en viss fart for at gullet og medaljene skal sikres (det sterkeste heatet går også først, så de kan ikke ta noen sjanser - spørsmålet er bare hvem som tør å sette opp farten). Det trenger ikke å være en ulempe for våre to beste, Halle Haugen og Tuv Myhre. Simen Halle Haugen har hatt fin fremgang i år og har satt pers til 13:37.74, som er tredje best i feltet. Han viste ikke frem imponerende spurtegenskaper da han løp 3000 meter under lag-EM og kan nok også ha spesielt god nytte av at det settes fart. Magnus Tuv Myhre har pers rett bak Halle Haugen med 13:38.69, som da er fjerde best i feltet. Tuv Myhre har tidligere vist han faktisk har en ganske grei spurt, blant annet på 5000 i lag-EM, men med fjerde beste tid i feltet tåler han også at det blir satt fart - så kanskje, kanskje er han det beste kortet vi har her på en normal dag. Vår tredje løper er altså Mathias Flak, som har en pers på 13:58.55 og som stiller i det svakeste heatet, med en av de bedre persene der. Forhåpentligvis kan han samarbeide med de andre og iallfall sette pers med noen sekunder, slik at de i det minste setter litt press på det raskeste heatet. Av de utenlandske løperne må tyske Mohamed Mohumed (13:17 i år) og britiske Thomas Mortimer (13:28 i år) regnes som de hardeste å slå for våre. Bestemmer de seg for å sette ordentlig fart, kan det bli svett for våre to. Ellers skal vi kanskje se litt opp for løpere som er innenfor noen få sekunder bak våre to beste i pers når det gjelder medaljekamp, som spanske Aaron Las Heras og Diego Bravo, Frankrikes Florian Le Pallec, Tim Verbaandert fra Nederland og islendingen Baldvin Magnusson.

Øvrig finaleprogram i øvelser som helt sikkert blir uten norske innslag:

15:05: Kule kvinner 15:10: 400 meter hekk menn 15:25: 400 meter hekk kvinner 16:20: 1500 meter menn 16:40: Slegge kvinner 16:45: 100 meter hekk kvinner 17:00: 110 meter hekk menn 17:15: 400 meter kvinner 17:30: 400 meter menn 17:40: Høyde kvinner 18:00: 800 meter kvinner 18:35: Diskos menn 19:55: 200 meter menn

Medaljestatistikk etter 2/4 dager:

Spania 2-1-2 Tyrkia 2-1-0 Nederland 2-0-0 Storbritannia 1-0-2 Tyskland 1-0-1 Hviterussland 1-0-0 Polen 1-0-0 Sveits 1-0-0 Ukraina 1-0-0 Frankrike 0-2-2 Hellas 0-2-1 Italia 0-1-1 Sverige 0-1-1 Belgia 0-1-0 Finland 0-1-0 Irland 0-1-0 Norge 0-1-0 Bulgaria 0-0-1 Latvia 0-0-1

8

Hudsucker

Strålende av Henrik Flåtnes

Selvsagt ikke direkte sammenlignbart, men 7,95 hadde holdt til femteplass i Monaco i kveld. Håper han kan la seg inspirere av hvordan en som Tobias Montler over mange år har jobbet seg stadig nærmere verdenseliten, helt til han nå er i ferd med å bli en del av den.

1

janesaj

Ja, Flåtnes har tatt store steg i år og holder et meget høyt nivå allerede. Når han prikker 7.95 to ganger, så bekrefter han jo at det ikke bare er "slump" heller, men at han faktisk er på det nivået. Kanskje han kan utfordre Kiplesunds norske rekord allerede i år. Og apropos så får vi håpe at Flåtnes ikke stagnerer slik Kiplesund har gjort de siste par sesongene. Er ikke bare, bare å ta det siste steget.

1

janesaj

Tror ikke jeg orker noen sykt lange avhandlinger om de to siste dagene. Dette forumet er ikke laget for lange innlegg - det ser man jo bare ved å lese de lange innleggene man har skrevet fra før. Godt jeg allerede er ferdig med en stor del av OL-tråden, ellers kunne det blitt vanskelig å motivere seg til å gjøre ferdig den også.

Men er veldig spent på tikampen i helgen, som er en av våre aller største gullsjanser. Tror det kommer til å stå mellom tre mann, Skotheim, Hauttekeete og Doubek. Av det jeg har lest på sosiale medier virker de fleste utlendinger å tro at belgieren skal ta dette lett, U20-verdensrekordholder i sjukamp (passende nok, med det fornavnet...) innendørs og statistikkleder i U20 i Europa denne sesongen som han er, men det er Skotheim som totalt sett har de beste persene på forhånd. Han har 8397 om han legger sammen sine perser, mens Hauttekeete har 8236. Man skal ikke se seg blind på det, for det gjelder å skru det sammen også, men det sier jo litt om potensial. Doubek har 8183 poeng i perssammenleggingen, så vidt jeg kan se, så han skal ikke regnes bort, han heller. Og så blir det jo spennende å se om Vogelsang har enda mer inne enn han viste under mangekamp-NM, da han gjorde over 7500 poeng. Det er jo ikke langt unna det Markus Rooth tok bronse med for to år siden.

Ellers blir det med norske øyne spennende med både 800- og 3000-finale for kvinner. På 800 tror jeg sveitserne blir for sterke, men det er mulig for Wahlberg og Antonsen å kjempe om bronse om de har en bra dag. På 3000 bør jo Halle Haugen være favoritt på papiret, men det vi så i forsøksheatet var ikke spesielt beroligende. Forhåpentligvis har hun en bedre dag i morgen, sånn at hun kan kjøre litt fra start.

På 400 meter hekk har vi jo i utgangspunktet en klar medaljesjanse ved Andrea Rooth, og så spørs det om skaden hemmer henne eller om hun kan løpe for fullt både i semi i morgen og finale på søndag. I utgangspunktet skal hun jo kunne være i stand til å vinne om kroppen er 100 % (svenske 04-modellen Granat blir dog farlig). Er også spent på 800 meter for menn og Ole Jakob Høsteland Solbu og ikke minst 1500 meter for kvinner, der Østgård og Busic skal ha gode nok avslutninger til å kunne kjempe om medalje, og hvor Hoelsveen har en finfin angrepsposisjon.

Det er det jeg orker å bruke av tid på forhåndsstoff om de to siste dagene - bedre fortjener ikke den nye plattformen. Forhåpentligvis finner vi et nytt forum vi kan henge på ganske snart, om ikke det mirakel skulle skje at dette forumet går tilbake til originaldesignet.

7

Toetoe244

Godt å se du har tenkt å lage OL-tråden hvertfall, janesaj, håper du gidder å gjennomføre det så langt det er mulig under OL. Jeg forsvinner nok i etterkant, er kun OL som gjør at jeg blir en liten stund til.

2

janesaj

Ja, blir nok noe lignende for meg. Tviler på at jeg blir her noe lenger enn til og med OL. Kan aldri tenke meg at jeg blir vant til dette forumet. Er jo ikke VGD lenger på noen som helst måte. Og må jo innrømme at det er litt småtrist etter å ha vært her i 20 år, siden jeg var en liten drittunge...

2

janesaj

Og som om ikke det var nok (beklager spammingen, men dette må man jo faktisk nevne) - i lag-EM Super League som også er igang nå, kastet Johannes Vetter 96.29 i spyd. Han holder altså et helt ufattelig nivå om dagen.

7

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Ishockey

Ishockey

Laster...