Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Språk ved middelhavet...

Jeg endte opp med å lære tysk på vgs og lærte dermed å hate det også. Språk er langt fra min sterkeste side, så jeg lurer derfor på følgende. Hvilket av språkene ved middelhavet er lettest å lære? Portugisisk, Spansk, Fransk, Italiensk eller Gresk.

1
12 svar

12 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Romina

jeg vet ikke, men italiensk er lettest å uttale, oftest kan du lese de rett ut, men grammatikken er vanskelig. Jeg var i Spania nå og skjønte litt av det de sa, men ikke mye..Dessuten må jeg si at spanierne er gode på å la seg bli forstått...for en italiener vel å merke

har studert litt gresk, men det er gankse vanskelig.. fransk....kan ikke være objektiv, hater fransk og franskmenn..

1

Pinga

Har "lært" både spansk og gresk. Spansk var ikke så veldig vanskelig, men jeg er mye flinkere i gresk. Kan ikke skryte på meg å kunne spansk. Men du må tenke på at gresk har et annet skriftspråk. Tror fransk er det vanskeligste av de språkene..

1

hydroid

Spansk er greit språk.. Er du god på å lespe kommer du langt.

1

trøske

2crabs, Spansk uttales jo ganke rett frem som d skrives, et lite minus er den arabiske påvirkningen i form av "skarre-lyden i feks. juan :). Definitivt synes jeg fransk er d vakreste språket(pen i tøyet, fin i språket). Av egen erfaring plasserer jeg spansk foran de andre du nevner, når d gjelder enklest å lære, selv om jeg ikke har peiling på gresk.

trøske,mvh

1

trøske

samtidig vil du da beherske rimelig forståelse av såvel italiensk og portugisisk. trøske,mvh

1

Syntagma

trøske skrev: samtidig vil du da beherske rimelig forståelse av såvel italiensk og portugisisk. trøske,mvh

--- Pluss rumensk.

1

monsanto2

trøske skrev: "samtidig vil du da beherske rimelig forståelse av såvel italiensk og portugisisk."

Ikke muntlig, dessverre. Sant nok er det mange felles ord, og til en viss grad også sammenfallende gramatikk i spansk vs. portugisisk. Men uttalen er ganske radikalt forskjellig.

Portugiserne har en tendens til å "svelge" vokaler, det går ganske raskt, og selve lyduttalen er såpass forskjellig fra spansk at du vil ha problemer med å følge med.

"Dette er reisen til Kina, gutt, det er klart du skal til Kina, bare synd at det vil ta adskillige måneder å komme dit"

1

4EVERton

Har prøvd meg på spansk og fransk, og syns spansk er klart lettest. Nå skal det sies at spansklæringen min ble enklere pga. at jeg hadde vært i franskopplæring tidligere. Italiensk og spansk likner veldig på hverandre, og skal visstnok være spesielt enkle å lære det andre hvis man kan det ene fra før. Selv om jeg ikke er veldig god i spansk ennå, skjønner jeg faktisk en del italiensk, som følge av det jeg kan av spansk.

1

Lignende temaer

Bilde

Religion og livssyn

Religion og livssyn

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Filosofi

Filosofi

Laster...