Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lesevansker...

Har begynt å studere igjen nå i høst, og har funnet ut at jeg sliter litt med lesinga. Er på ingen måte snakk om såkalte lese- og skrivevansker, men jeg får rett og slett ikke med meg hva jeg leser hvis jeg ikke konsentrerer meg relativt intenst. Får riktignok med meg alle ordene og til dels setningene korrekt, men hele avsnitt kan bli problematiske. Dette gjør at jeg ofte må repetere linjer for å få med meg innholdet.

Noen som vet hva dette kommer av, og som har noen gode råd?

1
2 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

sentry3

Folk er forskjellige, og samme studieteknikk fungerer ikke for alle. Det er viktig at du finner ut hvordan du selv lærer/husker best. Noen lærer best dersom de hører stoffet - da kan det hjelpe å lese høyt for seg selv. Andre lærer bedre dersom de tar notater underveis. Noen får med seg mest dersom de noterer stikkord på kort (index cards) og så repeterer ved å lese dette. Og så videre..

Jeg vil anbefale deg å prøve litt forskjellig og se hva du trives best med. Hvis du ikke finner noe, finnes det drøssevis av bøker om studieteknikk som du kanskje kan se nærmere på (selv om dette muligens blir litt feil ut fra det du spør om).

1

Tordenskjold2

Om teksten bruker et språk du ikke er vant med så er det ganske naturlig at du ikke får med deg alt som står i avsnittet. Da kan det kanskje hjelpe å høre foreleseren snakke om det samme emnet eller lese et sammendrag.

Men uansett så synes jeg at å lese med en penn eller pekefingeren hjelper veldig med konsentrasjonen og dermed forståelsen av tekster. Den hjelper også med hastigheten

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Religion og livssyn

Religion og livssyn

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Reisetips

Reisetips

Laster...