Svara er nei og ja. Engelskmenn seier mykje dumt. A propos, er ein pick-up gått ut av språkbruken? Kan ikkje minnast å ha høyrt det på ei stund.

1

Jeg tror det kommer litt av den mobile verden, man må plukke telefonen opp , av vesken sofaen og doen

for at ta den.

2
Langveg Svara er nei og ja. Engelskmenn seier mykje dumt. A propos, er ein pick-up gått ut av språkbruken? Kan ikkje minnast å ha høyrt det på ei stund.

A propos, er ein pick-up gått ut av språkbruken? Kan ikkje minnast å ha høyrt det på ei stund.

Jeg så en pick-up i dag. Den var mer moderne (strømlinjeformet, som er et morsomt begrep), men jeg tenkte at hvis jeg skulle bli spurt om det, ville jeg kalt den en pick-up. Litt mer integrert var den nok. Men planet var der.

1

Er det fra engelsk pick up the phone?

Ja, direkte oversatt. Det er en del av anglifiseringen som Sylfest har spådd vil overta på litt lengre sikt.

2
Strandereng [sitat…] Ja, direkte oversatt. Det er en del av anglifiseringen som Sylfest har spådd vil overta på litt lengre sikt.

Det er en del av anglifiseringen som Sylfest har spådd vil overta på litt lengre sikt.

Ja, vi har jo forlengst sluttet å ha meninger om saker & ting, for på engelsk heter det jo ikke det, det heter "what I think of". Så nå tenker vi i stedet for å mene: Flott, anglifiseringen sniker seg umerkelig inn, og blir omfavnet av folk flest; bare se på ordet "wow", det har blitt mektig populært!

2
ruffem [sitat…] Ja, vi har jo forlengst sluttet å ha meninger om saker & ting, for på engelsk heter det jo ikke det, det heter "what I think of". Så nå tenker vi i stedet for å mene: Flot...

Hvis det bare var mener som ble utrydningstruet av den omseggripende tenker-diaréen, ville jeg ikke vært bekymret. Det høres ut som om mange er helt uvitende om at synes, tror, føler, ønsker, håper, spår, forventer og mistenker er utmerkede norske ord, og det har øyensynlig gått sport i å unngå disse ordene til fordel for moteordet tenker. Egentlig er jeg ikke så veldig bekymret. I forhold til-epidemien ser ut til å være på kraftig retur, og den vil formodentlig være en saga blott om få år. Jeg tror det samme vil skje med tenker-syken. Ikke minst fordi verken tenker eller i forhold til har festet seg i skriftspråket i nevneverdig grad.

1
Grammofon Hvis det bare var mener som ble utrydningstruet av den omseggripende tenker-diaréen, ville jeg ikke vært bekymret. Det høres ut som om mange er helt uvitende om at synes, tror, føl...

vis det bare var mener som ble utrydningstruet av den omseggripende tenker-diaréen, ville jeg ikke vært bekymret.

Vi har enda en faktor i fattiggjøringen av språket vårt, bortsett fre "billige priser" og "varme temperaturer", og det er at det overhodet ikke skjelnes mellom positive og negative adjektiver i beskrivelser av f. eks. i værmeldingen

Her snakkes det om at det er "sjanse" for at det blir ekstremvær, og ikke det naturlige som ville være å bruke ord som "risiko" eller "fare for".

Eller er det bare meg som er blitt en gammel, sur pedant?

2
Laster...