Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg har lagt merke til at det finnes noen som sier 'video', selv om de mener DVD. Et godt eksempel er når man sier at man stikke ut og skal 'leie en video', så kommer man tilbake med en DVD. Mange gjør ikke dette, men blir det egentlig veldig feil å kalle det 'video'? Man bruker ikke uttrykket VHS, som er det ordet markerer at det i hvertfall er en tape, og ikke en plate.

1
18 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Coilover

baff.... man går da i videosjappa for å leie innholdet, ikke teknologien i lagringsmediet. Og innholdet er en film, eller en video, som det er blitt til på folkemunne.

1

Sentos

jepp ordet er så innarbeidet i oss at går vi til en videosjappe(hehe bare hør på ordet da "videosjappe";) altså går enn til en butikk som leier ut filmer så er dem så vandt med uttryket "leie video"(ev også leie film,leie videofilm,osv) at det er helt normen nå å si slikt. uansett er det vel egentlig ikke noe feil i ordet heller:) video behøver vel ikke bety at det skal være på tape(men er faktisk litt usikker på hva ordet "video" i seg selv egentlig betyr).

1

Wavy

Video kommer vel fra videogram, selv om jeg ikke er helt sikker på hva dette opprinnelig innebærer.

1

Ginger1

Video er latin for "å se" el. "jeg ser".

1

Sentos

vel.... jeg kaller det også noen ganger video... ordet/setningen: leie.....video,videofilm,film brukes ofte om enn skal leie en film:)

litt usikker faktisk nå om video egentlig sier noe om at det skal være en vhs;) er bare et uttryk enn har brukt i så mange år nå, så har blitt overført til idag... sier jo aldri vhs lissom.... men jeg pleier vel egentlig å si "dvd" el. "dvdfilm" og ikke "video" nå til dags:) i begynnelsen var det for å markere ovenfor dem som ev. måtte spør osv(så slipper jeg spmt:)

vhs er jo uansett en dau teknologi. bare bra til å ta opp ting med. siden dvd-brennere fortsatt er en SPØK: (ekstremt dyre plater,og de billigere platene er så dårlig kvalitet at enn burde forby dem i salg! plater som har mindre levetid enn 1år bør ikke selges!). og brennere som brenner så mye feil og så dårlig at de fleste platene inneholder flere feil etter ferdig brenning er IKKE bra. nei 5år til så er dvd endelig tatt over for vhs.(skremmende at dem tillater slikt dr*tt dvd-brennere og plater på markedet!).

men lissom hvorfor skulle noen gidde å leie en vhs idag?:) de fleste har da dvd-spillere. bortsett fra kanskje besteforeldre(men dem leier ikke så mye alikavel).

nei bli kvitt alle vhs leiekasettene i butikkene så er jeg fornøyd:) så OM skulle spør eller noe så vet enn at alltid er snakk om dvd;) men det meste ligger nå klart fremme uansett.

1

Ginger1

DVD = Digital Video Disc - så det er helt riktig å si at man leier video når man leier DVD, selv om folk flest tenker VHS når de hører video. Jeg sier "leie en film" - så er alt dekket.

1

Sentos

Digital video disc (the original meaning proposed by some of DVD's creators) Digital versatile disc (a meaning later proposed by some of DVD's creators)

lettere å si den du brukte, men mere inne i miljøet blir sistnevnte brukt av den enkle grunn at det er langt mere enn bare video er snakk om. osv:) men folk flest har vel lett for å oversette det til den gamle forslaget.

The DVD Forum decreed in 1999 that DVD, as an international standard, is simply three letters. After all, how many people ask what VHS stands for? (Guess what, no one agrees on that one either.)

egentlig så er DVD bare DVD;) (var endel uenigheter rundt det utover det).

i utgangspunktet så tok dem navnet DVD av det du skrev. men så var det en rekke av skaperne som ville påpeke at DVD var langt mere enn bare video og det ble omdøpt til Digital Versatile Disc(noe som er ganske standard og akseptert i miljøet nå!). men grunnet endel som allerede hadde adoptert det gamle navnet så har det aldri blitt 100% oppklaring i dette. og DVD markedsføres nå kun som DVD. (forsåvidt har vi den samme suppa ang. vhs;)

men i boka så vil du nok ha fasit som Digital Video Disc som er da den offisielle forkortelsen. mens dem senere omgjorde det til Digital Versatile Disc for å påpeke at det er langt mere enn bare video DVD er/står for. men siden DVD allerede hadde kommet ut på markedet så fikk dem aldri med seg alle skaperne til å omdøppe navnet. men du vil nok se at de aller fleste store profesjonelle dvd-selskapene vil lansere det som Digital Versatile Disc idag.

1

Ginger1

Hvilket miljø er det du snakker om??

1

Thyra

Vel, mange har både video-og dvd-spiller. Når man skal leie en film, tar man vel den man liker best, er den utleid på dvd, kan det hende de har en vhs, eller omvendt. Derfor sier man for enkelthets skyld at man skal leie en video. Ikke at man skal gå og leie en video eller dvd, som ville vært det mest korrekte...

1

Zlasher

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Religion og livssyn

Religion og livssyn

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Reisetips

Reisetips

Laster...