Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Myøllharumeræa - Kan du østkantspråket?

Under er det samlet et lite knippe av ord som blir sagt på østkanten i Oslo. Klarer du å oversette teksten til bokmål?

(PS. Denne er rappet av en annen debattside, så det kan godt hende noen har vært borti den før)

Flånepumparia - Bøkkejirei - Snaruatta? - Skråppiantasje? - Nærevæsrsjtjaørt - Dætiarem - Møtraepøsban - Fesjempel - Skrua? - Frikkerea? - Filsejemma - Jakkesetnpåråda - Skruvæmut? - Dæveldevel? - Manror - Fnisa! - Tapråblima - Mæsjmæsjjefæra?

2
7 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Vebjørn

Flånepumparia - Få låne ei pumpe av deg då Bøkkejirei - Bør ikkje gje deg Snaruatta? - Koss har du hatt det? Skråppiantasje? - Skal du opp i andre etasje? Nærevæsrsjtjaørt - Nei det er det verste eg har høyrt Dætiarem - Det er ti av dei Møtraepøsban - Møtar deg på Østbanen Fesjempel - Til dømes Skrua? - Kva skal du då? Frikkerea? - Korfor ikkje det då? Filsejemma - Du får helsa heim då. Jakkesetnpåråda - Eg har ikkje satt han på no då Skruvæmut? - Skal du vera med ut Dæveldevel? - Det er vel det vel? Manror - Med andre ord Fnisa! - ?? Tapråblima - ?? Mæsjmæsjjefæra? `- ??

1

gammern

Og her er en fra Beste Vestkant i gamle dager: funnet i Hans Gehlmuidens bok "Åpent Hav: "Å, driver far din med "Boatir" sagt til en redersønn av en liten fin frøken. smak på det og kjenn hvor herlig det egentlig er. litt trykk på a-en så kommer det av seg selv. Ellers har vi jo Per Aabels herlige kelnerrolle hvor han spør: "Åskarreværraher a? Mer Østkant: "kjeftenpårei"= (hold kjeften på deg). Ingen dialekter er stygge - bare interesante! mvh Gammern

1

Marauder2001

Flånepumparia - Få låne pumpen deres da. Bøkkejirei - (De) Bør ikke gi Dem. Snaruatta? - Hvordan har De hatt det da? Skråppiantasje? - Skal De opp i annen etage? Nærevæsrsjtjaørt - Nei det er det verste jeg har hørt. Dætiarem - Det er ti av dem. Møtraepøsban - Møter Dem på Østbanen. Fesjempel - For eksempel Skrua? - Hva skal De da? Frikkerea? - Hvorfor ikke det da? Filsejemma - (De) Får hilse hjem da! Jakkesetnpåråda - Jeg har ikke sett ham på år og dag. Skruvæmut? - Skulle De være med ut? Dæveldevel? - Det er vel det vel? Manror - Med andre ord. Fnisa! - Få en iskrem da! Tapråblima - Ta på Dem og bli med da. Mæsjmæsjjefæra? Hvem er det som er sjef her da?

Marauder

  • Umoral er bedre enn amoral, det er mer artig når du vet du gjør noe galt. -
1

bodom

myøllharumerea- hvor mye øl har du med deg.

1

kakeber

Jeg innrømmer å ha skumlest denne en annen gang, men det er en stund siden, og da var ikke alle besvart. Så jeg gjør et forsøk.

Flånepumparia - Få låne pumpa di, da Bøkkejirei - Bør ikke gi deg Snaruatta? - Hvordan har du hatt det, da? Skråppiantasje? - Skal du opp i andre etasje? Nærevæsrsjtjaørt - Det er det verste jeg har hørt Dætiarem - Det er ti av dem Møtraepøsban - Møter deg på østbanen Fesjempel - For eksempel Skrua? - Skal du da? Frikkerea? - Hvorfor ikke det, da? Filsejemma - Får hilse hjem, da Jakkesetnpåråda - Jeg har ikke sett ham på år og dag Skruvæmut? - Skal du være med ut? Dæveldevel? - Det er vel det, vel? Manror - Med andre ord Fnisa! - Få en is, da! Tapråblima - Ta på deg og bli med, da Mæsjmæsjjefæra? Hvem er det som er sjef her, da?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ Man kan unngå kritikk ved å ikke si noe, ikke gjøre noe og ikke være noe.

1

NiGoZeroIchi

Det er andre gang på under en uke denne er oppe...

Se "Påskequiz for språkfilosofer" ca 5cm lenger ned på sida...

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Religion og livssyn

Religion og livssyn

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Reisetips

Reisetips

Laster...