Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Syklingens utforkjørere

I år har vi igjen sett Savoldellig og Sanchez ufolde seg med angrep ned bakker. Det er en en "disiplin" i syklingen som jeg har stor sans for, men som rittene alt for sjelden legger opp til at de får uttelling for.

Hushovd er jo også kjent for å være god utfor, i likhet med mange andre spurtere.

I tillegg har vi de tradisjonelle forsøkene til Mirko Celestino i Milano-Sanremo, som vel er den eneste klassikeren hvor en virkelig kan profittere på angrep nedover (og som er en årsak til at jeg liker det rittet så godt). Eddy Merckx la også grunnlaget for flere av sine seiere med strålende kjøring _ned_ fra Poggio.

Armstrong gikk for å være god utfor, men det fikk vi jo sjelden se, siden han jo ikke hadde behov for å vise det i dette århundret (unntaket måtte være når Beloki avsluttet sin karriere på toppnivå). Landis skal også være skikkelig bra nedover, men jeg kan ikke huske å ha sett ham i virkelig avgjøre utfor (han fikk ikke luke på den etappen i Touren der Klöden "tok" ham i spurten, men der Armstrong med sin vanvittige avslutning stjal etappeseieren).

Bettini er vel også bra utfor (også).

Den mest kjente utfor-krøkka i feltet nå er vel Ivan Basso, men f.eks. Ullrich er vel heller ingen gaselle nedover.

Jeg har sikkert glemt noen - suppleringer mottas med takk!

1
18 svar

18 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

-Vanaheim-

Ifølge etappeprofilene så kan det nok være duket for litt Savoldelli-show i år også.

1

hotkeg

Ivanov på T-mobile er strålende. Det samme gjelder O'Grady. Ellers er det ofe slik at de beste klatrerne er de beste utforkjørerne. Mye teknikk men også guts. Hvordan er Hasselbacher? Han er iallefall "gal" i spurter.

1

WillyVoet

hotkeg skrev:

Ellers er det ofe slik at de beste klatrerne er de beste utforkjørerne. ----------------------------------------------

Dette er regelrett piss hotkeg! Har du hørt dette fra Kjærgaard?

Bahamontes og mange andre klatrere går det utrolige historier på i forhold til hvor dårlig de var/er utfor.

1

Ikkemazzo

Ang. Haselbacher, så mener nok f.eks. McEwen at han er mer klønete enn gal. Om han er bra utfor, aner jeg ikke.

Det er mange historier om spektakulære utkjøringer, ja altså ut av veien-kjøringer, særlig fra Touren. Riviere, som var særdeles lovende på slutten av 50-tallet, endte bl.a. karrieren i en ravine (for øvrig vissnok bl.a. fordi han var neddopet på smertestillende). Men favoritthistorien min er Wim van Est. Han var habil nok til å kjøre i gul trøye senere i karrieren, men når han så sitt første fjell i Pyrineene i 1951 var nedelenderen naturlig nok ikke særlig bevandret i nedkjøringer. Så da han hengte seg på Fiorenzo Magni (som var god utfor) ... vel, med hans egne ord: "I wanted to go left but the bike went straight on"

Resten av historien (og noen meget illustrerende bilder) finnes f.eks. på http://www.cyclingnews.com/features/van\_est.shtml

1

fenni

I følge Bjarne Riis har utforkjøring hvert et satsningsområde for Basso siden i fjor, så det er mye mulig at han er blitt bedre der.

Av gamle storheter bør Richard Virenque og Greg Lemond nevnes, meget gode nedover begge to.

I motsatt retning bør Alex Zulle nevnes, han stupte i asfalten rett som det var. Han hadde i tillegg til dårlig teknikk nedover også problemer med synet. Kombinasjonen briller og nedbør er vel ikke så alt for heldig.

1

indurain

Pantani var en veldig god utforkjører, og Indurain også.

Disse var jo bra oppover også...:-)

1

billycorgan

Av det jeg kan huske, var ikke Pantani spesielt god utfor. Iallefall ikke sammenlignet med Falken, som vel tok 2,5 minutt på ei utforkjøring i Giroen for noen år siden.

Ellers er det vel oftest de gode klatrerne vi får inntrykk av utfor. Hvor mange legger merke til utforkvalitetene til gutta i gruppetoen egentlig?

1

braveattack

Jepp, nedoverkjøring er relativt spennede og ikke minst nervepirrende. Husker med gru Savoldelli på etp.19 i giron i fjor. Nedkjøringen fra Finestre (Savigliano - Sestriere) Måtte lukke øynene et par ganger da ja :P

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...