Sykkel esc

Innlegg

Sykkel

skaar93

Riktig VM avgjørelse?

Var det riktig avgjørelse å ikke forsøke å hente Thor Hushovd opp igjen til hovedfeltet under dagens sykkel-VM?

Hushovd selv virket jo ganske sikker på at han kunne utfordret Cavendish om seieren..

1
17 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

voldsmann Ja, det var riktig avgjørelse.

kva hadde hushovd med å hente mat det er no hjelperytteren si rolle!

Meiner at planen til vår landslagsjef er heilt feil ingen annen nasjon hadde sagt gått for 2 kapteiner dersom dei hadde vm mesteren i laget.

Berre sjå kor dedikert alle belgerane var mot Gilbert ! alle jobba livet av seg for at løpet skulle bli so hardt a t spurterane skelle settes av. desverre var løypa for lett.

såg og ut som boasson hadde for lett gir i spurten.

1

Ja. Men det var helt feil å bidra til å hente inn bruddet. Vi har fire ryttere i VM, en av dem langt bak feltet etter punktering, og en som sparer seg til spurten, hvorfor skal vi hjelpe åtte/nimannslagene Storbritannia og Tyskland med tauinga? Særlig når lag som Italia, Spania og Australia bare sitter og ser på. Det var jo ikke radioer i dag, så mulig det var Kurt som tok den avgjørelsen selv. Ville ikke overassket meg om han tok en jobb i Sky-laget til neste år.

Resultatet var i alle fall at Edvald var mutters alene på sisterunden, noe som aldri burde skjedd, når vi vet at posisjonering før spurten er en av hans svakheter, og når alle konkurrentene hans hadde minst to mann hver til å ta vind for dem.

1

Jeg ser bullshit her. Etter at Thor var borte så tok Gabriel og Kurt Asle vind for til de ble tomme. Det er ingenting å kritisere her. EBH wheelsucka helt dit hvor han skullle

1

Var det riktig avgjørelse å ikke forsøke å hente Thor Hushovd opp igjen til hovedfeltet under dagens sykkel-VM?

Hushovd selv virket jo ganske sikker på at han kunne utfordret Cavendish

Det enkle svaret på dette er ja.

For det første var det hans egen feil at han satt så langt bak i feltet når velten gikk. Selvfølgelig uheldig at han punkterer og det tar lang tid, men likevel urutinert å sitte så langt bak.

Ingen av de det skal kjøres for av de store nasjonene sitter der bake og å sleppe ned Gabba hadde ikke gjort noen forskjell. Han kunne ikke kjørt inn luken alene. Da hadde vi brukt han opp helt unødvendig, all den tid Edvald sitter med gode muligheter i hovedfeltet.

Samtidig er det bare å se på resultatlista. Selv om Hushovd hadde kommet opp igjen hadde han ikke tatt medalje. Når slo han noen av de tre første i en ren spurt sist?

Kjenner jeg faktisk blir irritert når Atle Kvålsvoll sier han er sikker på at Hushovd hadde tatt medalje om han hadde vært med og Hushovd selv insinuerer vel noe av det samme. Og ja jeg er klar over at spurten gikk i oppoverbakke, men med det opptrekket og farten det ble kjørt inn i bakken med ble det en ren spurt.

Det som det kan settes et spørsmåltegn ved derimot er hvorvidt Arvesen og Gabba skulle hjelpe storbritania med å hente bruddet, og hvorfor Arvesen ikke hjelper Edvald i posisjonskampen de 4-5 siste kilometerene. Arvesen selv sa jo på direkten rett etter løpet han lot Edvald ordne dette selv fordi: "han var redd for å kødde det til". Hvilket skulle tyde på at han satt med krefter til å kunne gjøre det.

Jeg tror ikke Edvald hadde slått Cavendish uansett men jeg tror han kunne fått en høyere plassering om han hadde sluppet å brenne så mye krefter i posisjonskampen.

2

må nok si meg enig i det meste som blir sagt her. Hushovd burde nok i utgangspunktet vært den eneste lagkapteinen på dagens lag, med tanke på at han var regjerende mester og hadde kanskje det største potensialet av de norske rytterne.

Håper ledelsen har lært av dette til neste gang. Neste år har vi både OL og VM å glede oss til.

1
Sportinhio [sitat…] Det enkle svaret på dette er ja. For det første var det hans egen feil at han satt så langt bak i feltet når velten gikk. Selvfølgelig uheldig at han punkterer og det tar...

er veldig enig i det du sier her. Hushovd har vist de siste årene at han ikke er noen ren spurter lenger og at han ikke har sjanse mot f.eks. Cavendish.

Fullt fortjent seier idag til Cavendish. Storbritannia kjørte fantastisk og Cavendish er verdens suvernt beste spurter. Det viste han også i tour de France.

1

VM i år var en flat etappe som favoriserte spurtere. Det er en stund siden sist. Løypene har vært mye mer kupert tidligere og ikke favorisert spurtere, men ryttere med andre kvaliteter. Danmark er ganske flatt, det er noe alle vet. I år var det spurterene sin sjanse. De store nasjonene la opp lagene etter dette, men ikke Norge. I ritt med kupert terreng er det kanskje vits i hjelperyttere som kan kjøre inn luker og hente drikke. I denne løypen var dette ikke aktuelt. Det var runder med langesoner, så drikke og mat skulle ikke være noe problem. Det en trengte var godt opptrekk for en god spurter, flere som kunne holde posisjon og skjerme denne ene. Det forsto de fleste nasjonene unntatt Norge. Nei da er det demokrati og alle skal få bestemme.... Det resulterte i det resultatet vi fikk. Vi var ikke bedre. Uttaket var gjort av rytterene selv.... Uttaket er en skandale og det burde vært diskutert mye mer.

1

Hvorfor leser du den da? Lag en ny som du ikke synes er latterlig! Lykke til!

1

Nå kunne en jo diskutert i etterpåklokskapens gode lys...

1

Lignende innlegg

Laster...