Sykkel esc

Innlegg

Sykkel

Sorte_Baron

Landeveisritt U23, Sykkel-VM 2013

Hei og hå! Dette rittet fortjener en egen tråd. Blir for rotete inne i VM-tråden som brukes til å diskutere herrenes fellesstart.

Vi er i Firenze, en av Italias vakreste byer, og som alltid i Italia en flott ramme for et sykkelritt. Det blir et knallhardt ritt på 172.9 km med en rundløype som skal takles 7 ganger. To stigninger, en lang og relativt slak (5% i snitt) og en kort og meget eksplosiv (800 meter

http://www.cyclingnews.com/races/uci-road-world-championships-2013/u23-men-road-race

Litt mer utfyllende info: http://www.cyclingnews.com/races/uci-road-world-championships-2013/elite-men-road-race

De norske stiller med 6 mann etter en flott sesong. Oscar Svendsen, SHE, Bystrøm, Eiking, Hoem og Galta utgjør et slagkraftig norsk lag, med flere potensielle jokere. Likevel stiller ikke Norge til start som favoritter, den byrden får Italia, Storbritannia og Danmark og Belgia ta seg av.

Italia har tre meget gode kort som utfyller hverandre, men som kan skape problemer om de ikke er villig til å kjøre for hverandre. Zordan er spurteren, Villella er allroundern, mens Formolo er klatreren. I tillegg har de Bettiol som også kan bli farlig om omstendighetene gir han muligheten til å prøve seg.

Yates-brødrene har dominert stort i det siste og mange trekker fram dem som de store favorittene. Ulikt Italia vil kapteinsrollene være klare og godt forankret i laget. Begge er i meget god form og klatrer veldig bra.

Danmark har Valgren som sitt store håp. En LBL-U23 konge, som bør klare seg veldig bra i årets løype. Støttes av et gjennomgående solid lag, med flere sterke ryttere som har prestert i år.

Belgia har et råsterkt lag med flere gode kort. Jasper Stuyven trekkes fram av av de fleste som Belgias beste kort. Han er i form, han kan klatre og han har en brukbar spurt.

Ellers er U23-rittet stappfullt av solide ryttere. Vanvittig bra startfelt, med mange meget spennende ryttere. Jeg personlig vil trekke fram Latvias Toms Skujiņš. Rågod, men som har småskadet etter at Villella angivelig slo han i ansiktet under et ritt her om dagen!

Hvem tror dere på? Rittet går nå på Viasat 4 as we speak.

5
217 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Angrepene er i gang og Slovenia er aggressive. Hong Kongs Bo Hurr er også aktiv. Colombia jakter på den enslige sloveneren.

1

Er vel SHE som er kaptein siden han er god i bakkene og kan spurte veldig bra. Svendsen og Bystrøm har relativt frie roller mot slutten. De andre skal første og fremst markere brudd og passe på SHE og Svendsen.

2

Tror det er større sjanser for et samlet felt her enn hos proffene. I u23 rittene er det ofte mange individualister og få som kjører ordentlig som lag, derfor er det stor fare for at det blir lurekjøring og at mange sparer seg mot slutten. I så fall har folk som Caleb Ewan og Sondre Holst Enger sjanser til å henge med, og da blir det sølv på Norge.

Men personlig er jeg mest spent på å se hvordan Svendsen kjører idag. Synes det er morsomt at noen folk (bla i TV2) påstår at SHE er norges "desidert største talent" når Oskar Svendsen uten tvil har potensiale til å vinne TDF i fremtiden. Han er utvilsomt en av verdens største talent for etappeløp, og løypen idag vil passe han bra dersom det blir kjørt hardt fra start.

2
Maltiv Tror det er større sjanser for et samlet felt her enn hos proffene. I u23 rittene er det ofte mange individualister og få som kjører ordentlig som lag, derfor er det stor fare for...

Synes det er morsomt at noen folk (bla i TV2) påstår at SHE er norges "desidert største talent" når Oskar Svendsen uten tvil har potensiale til å vinne TDF i fremtiden.

Tja, du har jo vært en av de fremste protagonistene i hypingen av Sondre Holst Enger (mens alle andre bare er fullstendig rævva og/eller useriøse), så jeg vet ikke helt om den rette rumpa feis i dette tilfellet.

2

Med all respekt til Svendsen har han vel bare prestert veldig, veldig bra i et etappeløp. Mange unge ryttere som presterer bra i etappeløp på U23 og junior-nivå som sliter når de kommer opp på proffenes nivå. Svendsen er uten tvil et stort talent, men at han automatisk skal bli en etapperytter på bakgrunn av TdlA synes jeg er å ta litt i. Han kan fort ende opp som T Martin eller noe slikt.

2
Sorte_Baron Med all respekt til Svendsen har han vel bare prestert veldig, veldig bra i et etappeløp. Mange unge ryttere som presterer bra i etappeløp på U23 og junior-nivå som sliter når de k...

SHE har også bare prestert bra i et løp. Men Svendsen er den yngste som har blitt topp 5 i l'Avenir på over 20 år, og det i en usedvanlig tøff utgave. Det er selvfølgelig sant at mange talenter av en eller annen grunn aldri klarer steget til profflivet, så man vet jo aldri (se feks Sicard).

1

Jeg tror vel egentlig at Svendsens beste sjanse ville vært og gått i et tidlig brudd hvor han kan få litt ro og fred, men jeg blir gjerne positivt overrasket, det kan jo hende at det løsnet litt psykisk etter l'Avenir.

1

Jeg er veldig spent på hvordan Italia løser problemet med å ha tre potensielle kapteiner og bare 5 ryttere. Villella er en av de absolutt største favorittene, mens Zordan aldri i verden vil jobbe for Villella om han føler han kan henge med i bakkene.

1

Svendsen kan kanskje henge med en stund men han kan vel ikke spurte. Jeg er også usikker på hvordan han er i den korte bratte bakken. Jeg er også litt redd for at han skal skusle bort talentet på å bli en god samenlagt rytter. Han er altfor stor til å bli topp klatrer selv om Wiggins og andre har klart det med beinhard slanking. Kan lett ende opp i ingenting.

1

4 minutter for de 6 i front. Tyskland og Italia i front av feltet. Men ingen lag har tatt full kontroll. De venter vel på bakkene før noen setter seg fram.

1
Sorte_Baron Aaa sweet JohnTiger67! Danke!

Bare hyggelig :)

Første passering ble akkurat oppdater nu :)

Fungerer heldigvis litt bedre under landeveisrittene enn under tempoløpene :).....hvor den plasserte den som til enhver tid ledet i mål øverst på alle passeringene...noe som gjorde at man måtte bla litt opp og ned :)

1

Ja, bedre tilpasset slike ritt.

Ellers synd med Hoem, mens Italia er samlet i front. Nå begynner kjøret.

1

Lignende innlegg

Laster...