Sykkel esc

Innlegg

Sykkel

Hvale90

Giro D`Italia 2014

Her kan dere legge inn info og sånn for 2014-årgangen av den beste av de tre giroene.

Hungerholdt.no melder om at rittdirektør, Michele Acquarone, er tatt for dopi...Æææ.... Jeg mener, han er tatt for en del sorte hull i regnskapsrapporten til RCS Sport, eierne av Girosirkuset. Kan dette bane veien for den episke tilbakekomsten til Angelo Zomegnan?

Diskuter her

3
126 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Når blir ruta offentliggjort? Evt. når kommer de detaljrike lekkasjene? Touren bruker jo å slippe rute i slutten av oktober.

1
Krylatskoye Når blir ruta offentliggjort? Evt. når kommer de detaljrike lekkasjene? Touren bruker jo å slippe rute i slutten av oktober.

Neste uke tror jeg. Her er noe jeg sakset fra forumet på cyclingnews angående ruta. Den 20.etappe til Zoncolan er det forøvrig allerede frigjort ruta til.

Here's their rumoured route (in red the difference with what I just posted)

 1. Belfast - Belfast [TTT]

 2. Belfast - Belfast [flat?]

 3. Armagh - Dublin [flat/hilly]

  Rest

 4. Bari - Taranto [flat]

 5. Taranto - Viggiano [flat/hilly]

 6. Sassano - Montecassino [hilly]

 7. Frosinone - Foligno [hilly/flat]

 8. Foligno - Montecopiolo (Eremo Del Carpegna) [MTF]

 9. Lugo - Sestola (Passo del Lupo) [MTF]

  Rest

 10. Modena - Salsomaggiore [flat]

 11. Correggio - Savona [flat/hilly]

 12. Barbaresco - Barolo 46 km [ITT]

 13. Fossano - Rivarolo [flat]

 14. Aglié - Oropa [MTF]

 15. Valdengo - Montecampione [MTF]

  Rest

 16. Ponte Di Legno - Val Martello [MTF]

 17. Sarnonico - Vittorio Veneto [flat/hilly]

 18. Belluno - Rifugio Panarotta [MTF]

 19. Bassano - Monte Grappa [MTT]

 20. Maniago - Zoncolan 167 km [MTF]

 21. Gemona - Trieste 169 km [flat]

1
KongOlav2 Neste uke tror jeg. Her er noe jeg sakset fra forumet på cyclingnews angående ruta. Den 20.etappe til Zoncolan er det forøvrig allerede frigjort ruta til. Here's their rumoured rou...

Det oser 2006 av den ruten der. Og jeg hater når disse Grand Tourene starter langt unna sitt hjemmeland. Nederland, Belgia, Irland, England osv. Det tilfører ikke rittene en dritt, annet enn overdimensjonerte transfers og unødvendige hviledager. Skal absolutt Giroen starte utenlands så bruk mellom-Europa eller Balkan (som de gjorde i 1997?).

Oropa og Montecampione er vel bekreftet omtrent, det samme med Zoncolan. Monte Grappa virker også ganske sikker.

2
Sorte_Baron Det oser 2006 av den ruten der. Og jeg hater når disse Grand Tourene starter langt unna sitt hjemmeland. Nederland, Belgia, Irland, England osv. Det tilfører ikke rittene en dritt,...

2006 ruten var langtifra den hardeste som har vært. 2011 var vel kanskje den som hadde flest tøffe etapper og som var ubalansert i form av for mange fjelletapper på rad den siste uken.

Her ser det ut som det blir 6 motbakkeavslutninger på 8 dager (altså 7 etapper + 1 hviledag). Det synes jeg er iallfall er 2 for mye. De kunne godt droppet to av disse og heller hatt en flat etappe + en småkupert og ganske lang klassikerlignende etappe.

Ut fra avslutningsfjellene er det heller ikke store muligheter for langvarige brudd blant de større favorittene. Både Montecampione, Val Martello og Rifugio Panarotta ligger ganske "alene" uten tilknyttede pass eller fjell i umiddelbar nærhet.

1

2011-versjonen er vel forøvrig den tøffeste versjonen av en Grand Tour jeg har sett. Fulgt av 2008.

Mens 2010-versjonen og tildels 2012-versjonen er noen av de bedre balansert og mest interessante rutene i GTs de siste årene.

1
Sorte_Baron Det oser 2006 av den ruten der. Og jeg hater når disse Grand Tourene starter langt unna sitt hjemmeland. Nederland, Belgia, Irland, England osv. Det tilfører ikke rittene en dritt,...

Og jeg hater når disse Grand Tourene starter langt unna sitt hjemmeland. Nederland, Belgia, Irland, England osv. Det tilfører ikke rittene en dritt, annet enn overdimensjonerte transfers og unødvendige hviledager.

Muligheten for å ha en ekstra hviledag åpner jo for at f.eks. Touren kan starte i Norge en gang i framtida :-)

Og det blir enklere for Vueltaen å dra til Kanariøyene.

1
Krylatskoye [sitat…] Muligheten for å ha en ekstra hviledag åpner jo for at f.eks. Touren kan starte i Norge en gang i framtida :-) Og det blir enklere for Vueltaen å dra til Kanariøyene.

Muligheten for å ha en ekstra hviledag åpner jo for at f.eks. Touren kan starte i Norge en gang i framtida :-)

Tror ikke vi vil se en ekstra hviledag siden arrangørene av GTs nok vil beholde ordningen med start på lørdag og slutt søndag tre uker senere. Det Baronen mener er unødvendig tidlige hviledager slik at rytterne må bruke dag 4 av en grand tour på å reise.

1
Hvale90 Helvete, Zoncolan er med. Kjipeste bakken i NATO.

2 ganger opp ala slik det var i Touren i år med Alpe de'Huez. Dog skal Zoncolan klatres fra 2 forskjellige retninger, en av dem aldri tidligere kjørt i Giroen.

Monte Zoncolan ble forøvrig 'oppdaget' etter at Giroarrangørene så suksessen med Angliru i Vueltaen -99 og ville ha en tilsvarende italiensk monsterbakke. Man kan kanskje si at uten Angliru ville det ikke vært noe Zoncolan :-)

1
IghliVann [sitat…] Tror ikke vi vil se en ekstra hviledag siden arrangørene av GTs nok vil beholde ordningen med start på lørdag og slutt søndag tre uker senere. Det Baronen mener er unødven...

Tror ikke vi vil se en ekstra hviledag siden arrangørene av GTs nok vil beholde ordningen med start på lørdag og slutt søndag tre uker senere.

Jo, slik jeg forsto det så endret UCI regelverket på siste kongress slik at Grand Tours nå kan ha 3 hviledager. Og dette skulle tilsi at det blir enklere å starte GT på nye steder langt unna hjemlandet.

1
KongOlav2 Neste uke tror jeg. Her er noe jeg sakset fra forumet på cyclingnews angående ruta. Den 20.etappe til Zoncolan er det forøvrig allerede frigjort ruta til. Here's their rumoured rou...

Neste uke tror jeg. Her er noe jeg sakset fra forumet på cyclingnews angående ruta. Den 20.etappe til Zoncolan er det forøvrig allerede frigjort ruta til. Here's their rumoured route (in red the difference with what I just posted)

slettet

1
Krylatskoye 2 ganger opp ala slik det var i Touren i år med Alpe de'Huez. Dog skal Zoncolan klatres fra 2 forskjellige retninger, en av dem aldri tidligere kjørt i Giroen. Monte Zoncolan ble f...

Noen som vet hvordan den trede veien opp Zoncolan er kontra de to andre som er syklet tidligere?

Forøvrig var det vel den "snille" veien av de 2 som ble brukt første gangen, og da mener jeg KEK sa at den andre veien ikke var mulig å sykle opp, men usikker på om det er den veien de har brukt de siste gangene eller om det er den de skal opp neste år.

1

Giroen er til neste år blant Majka sine hovedmål. Godt å høre :) Betancur skulle se an løypeprofilene før han tok en avgjørelse, ville helst ha en tempofattig rute. Pozzovivo blir kanskje soleklar leder til neste år med hans tempoegenskaper. Porte skal vel lede Sky til neste år. Mener også å ha lest at Dan Martin har lyst til å være leder for Garmin når Giroen starter i Irland.

Hadde også vært morsomt om vi så franskmennene til neste års Giro som vi gjorde i årets Vuelta, men er vel kanskje bare Touren som gjelder hos dem :/?

1
DeathGod Giroen er til neste år blant Majka sine hovedmål. Godt å høre :) Betancur skulle se an løypeprofilene før han tok en avgjørelse, ville helst ha en tempofattig rute. Pozzovivo blir...

Kan bli et ganske bra startfelt av det. Man skulle til og med tro at den første uken er noe for Peter Sagan også. Men det mangler ikke lenger på typer i Cannondale som neste års Giro passer for.

Om Betancur, Pozzo, Majka, D. Martin, Basso, Caruso stiller kan det bli bra. Rodriguez må vel også sterkt vurdere å stille nå. Med VM på hjemmebane kan Tdf-Vuelta-VM bli for tungt. Han slet jo med å finne formen skikkelig i starten av Vueltan.

1

Tipper Purito kommer til å gå for Giro - Vuelta til neste år. Valverde har sagt at han kanskje kommer til å gå for Giro et år, men blir sikkert TdF til neste år også :P Evans er ganske sikker på at det blir satset mot neste års Giro. Får vel også sett Basso og Scarponi der tenker jeg. Lurer på hvem Astana kommer til å sende som kaptein, men tror Aru kan bli spennende, i hvert fall når det gjelder ungdomstrøye.

1

Lignende innlegg

Laster...