Sykkel esc

Innlegg

Sykkel

Maltiv

Il Lombardia 2013

Søndag går årets siste storritt av stabelen. Il Lombardia (som har skiftet navn fra Giro di Lombardia) er høstens store (og eneste) monument og markerer den reelle starten på en lang og trist off-season.

På startstreken står blant annet en sønderknust tittelforsvarer Joaqium Rodriguez, som er ute etter hevn etter hjulsugeren Valverde hindret han i å vinne sitt første verdensmesterskap. Andre favoritter imorgen er blant annet Nibali, Quintana, Scarponi, Uran og den nybakte verdensmesteren Rui Costa. Outsider listen er lang, og inkluderer navn som Peter Sagan (rittet burde være for hardt for han, men hvem vet) og vår egen Lars Petter Nordhaug.

Man skulle kanskje tro at rene klatrere som Contador og Pozzovivo burde ha en sjans her basert på løypeprofilen, men de par siste årene har feltet som regel samlet seg på de litt for lange flate partiene mellom stigningene og rittet har endt opp med å bli avgjort opp den siste stigningen, som passer best for de mer punchy klatrerne. Det er likevel den eneste klassikeren som inneholder ordentlige fjell, så det er nok garantert ryttere som vil prøve å kjøre vekk allerede her, men det skal som sagt svært mye til for at det ikke samler seg.

Norge har faktisk vært topp 15 i alle monumenter så langt i år. Nordhaug har nok formen til å gjøre det igjen, men dessverre stiller han som hjelperytter for Robert Gesink. Som kjent så er jo Gesink en strålende rytter når det er iskaldt, regn og tekniske utforkjøringer, så Belkin treffer nok garantert blink med den taktikken.

Rittet blir sendt på Eurosport fra 15:30.

5
63 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Krylatskoye Optimist som alltid satser jeg pengene på Lars Petter imorgen!

Landevei.no har skrevet noen forhåndsomtaler av startlisten og om selve rittet og løypa. Anbefalt lesning!

Vinneren bør klare seg godt opp den ekstreme bakken Muro di Sormano (som egentlig er øverste del av Colma di Sormano). Her går det en komma sju kilometer med stigning på i snitt 17% og maksimum 25%. Undertegnede lurer på om det ble brukt dampveivals under asfalteringsarbeidet her, og om det gikk bra? Jeg håper denne bakken vises på TV, men tror den kommer før Eurosport åpner sendingene sine 15.30.

Løpet kommer imidlertid til å avjøres på den neste stigninga, eller flata inn til mål. Alle som hang med i finalen i VM kan ta dette. Det vil si at jeg har begrenset tro på Sky med mindre Rigoberto Uran har blitt lappet sammen etter filledukkefallet han hadde ned fra Fiesole. Belkin har vel 3-4 ryttere som kan hevde seg helt i toppen her med Lars Petter, Bauke Mollema, og Robert Gesink. Laurens Ten Dam kunne nok også ha hevdet seg men ser ikke ut til å være i strålende form for tida. Uansett så tipper jeg også at vinneren kjører i grønt på dette racet. Heia Lars Petter :) !

1

Har troen på LPN i morgen, var knallsterk i VM. Bare å håpe at han ikke må gå i døden for noen på laget, vil tro at han er Belkin sitt beste kort i morgen.

Tror at enten Quintana, Uran eller Betancur vinner. Evt en fra Colombia-laget.

1

Hadde ikke gjort noe for meg om Purito, Nibali eller Uran vant dette. Men håper selvfølgelig mest på Nordhaug, som bør få sjansen etter et sterkt VM.

1

Purito tar hevn i dag. Knuser både spanske wheelsuckere og portugisiske juksemakere!

Uran og Ulissi fyller ut pallen.

3

Jeg leser et eller annet sted at Mollema ikke stiller. Da er vel Belkin tilbake i samme set-up som i Montreal, de kjører for både Lars Petter og Robert Gesink, vil jeg tro.

PS: angående Sky, er Uran i form? I så tilfelle tror jeg han har brukt noe søramerikansk svartmagi for å kaste litt vondt i ryggen på Chris Froome. For de som ikke så Uran sin styrt i snaue 70 km/t ned fra Fiesole - det er latterlig dersom han er frisk og fin og Froome har vondt i ryggen etter det løpet....

1
Maltiv [sitat…] Ifølge hjemmesiden deres kjøres det 100% for Robert Gesink.

Mjoo, og det norske VM-laget kjørte for Edvald og Tor :) Det er to ganske bakkesterke ryttere på Belkin som er i form, og den ene er norsk. Det egner seg ikke alltid på trykk mot en målgruppe som i hovedsak er nederlandsk.

Nederlenderne kjørte for Mollema i VM (han karret seg i mål en meter eller tre foran LPN), mens Gesink endte med DNF. Gesink vant jo i Quebec da, og har kanskje bedt om en "min tur nå". Mollema tar vel da en Froome og får vondt i ryggen eller noe sånt.

PS: noen som har funnet en sending på internett av dette her?(fram til Eurosport åpner, det skal jo sykles noen gøye bakker).

1

Scarponi har også kastet inn håndklet nå. Mageproblemer meldes det om. Da er alt dekket for den egoistiske? Ulissi.

1

Nibali er ferdig for i år. Veltet, halter og setter seg i bilen til Astana. Så ikke bra ut. Henao, Landa og Reichenbach var også nede i den velten. Det samme med Tiralongo.

2

Nordhaug har falt av allerede...

Det var da voldsomt til jojoform han skulle ha da.

1

Lignende innlegg

Laster...