Sykkel esc

Innlegg

Sykkel

a-g-b

Sykelløp med Fat bike i skiløyper.

Jeg har lyst til å kjøpe meg Fat bike å sykle i skiløyper til vinteren. Er det lov å sykle med Fat bike i skiløyper? Hadde vært kult med sykelløp med Fat bike i skiløyper.

Noen som vet noe mere om dette temaet? Salget av Fat bike begynner å ta av nå,så jeg håper Fat biken blir ønsket velkommen i skiløypene. Fat biken gjør vel sikkert mindre skade en feks.hunder i skiløypene? Marktrykket til en Fat bike er jo lavt.

Grunnen til at jeg ønsker å sykle med Fat bike i skiløyperer:Man kommer seg ut i terrenget vinterstid(stier og skogsbilveier er ikke altid brøytet).

Det er ofte kaldt å sykle ute på landeveien vinterstid. Det er lunere i skiløypene i skogen.

Man bør jo få god styrke og kondisjon på å sykle på en tung Fat bike i kupert skogstereng.

Tenk så flott å kombinere ski/Fat bike på samme sted. Først gå på ski(klassisk/skøyting) i 1 time,så sykle på Fat biken den neste timen. Helt genialt spør du meg.

Hilsen 12,39,2

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ja, i utgangspunktet er det lov og strengt tatt må løypekjørere og langrennsløpere ha gode grunner til å nekte deg. At det ikke er like populært må en ta hensyn til. Så mitt råd er, spør om det er ok, smil og hils til alle, være obs i forbikjøringer.

Har selv en fatbike og funker som gull på barmark og stier, helt utrolig i løs sand og grustak, klatrer veldig bra teknisk (mindre bra nedover sammenlignet med "normal" stisykkel). Når vinteren kommer blir det moro. Kommer til å bli mange fatbiker uti skiløypene i vinter. Derfor viktig at vi opptrer bra også. Siden jeg går mye på ski selv også så klarer jeg å se dette fra begge sider. Skal sies jeg syklet en del i skiløyper i fjor (vanlig mtb) og opplevde aldri noe konflikt med det.

1

Hadde vært kult med sykelløp med Fat bike i skiløyper.

liker jo sykling mye bedre enn skigåing, men best for syklister å ikke være helt ego. Regner med at fatbike-sykling effektivt vil ødelegge skisporet for hoveddelen av brukerne, d.v.s. skigåerne. Her i bergens-området er det jo ramaskrik fordi enkelte går på beina i skiløypen vinterstid. En fatbikesyklist vil vel få staven i "øget" som vi sier her.

1

Som aktiv skiløper, må jeg si at det jeg har sett av fatbikes i skiløyper ikke har ødelagt noe. Lager mindre avtrykk enn en som skøyter på ski, men det kommer så klart an på snøforholdene, tror ikke det er det samme når det er bløtt f.eks.Det kan ikke sammenlignes med vanlig MTB i skiløyper i hvertfall, som burde vært forbudt så lenge det ikke er hardt og isete.

Ser ikke helt sammenligningen med gående, siden gående legger mye trykk på et lite område, og ofte lager hull i skiløypa, som virvler opp grus og gjør det vanskelig å skøyte. Man burde virkelig ikke gå i skiløypa så lenge det ikke er virkelig hardt.

Selv skulle jeg likt å si at hva man gjør i løypa burde være en personlig vurdering, men det er så mange folk som ikke skjønner/bryr seg om hvor dårlig (og spesielt, dyrt!) det er å gå i en ødelagt og grusete skiløype.

1
EnFisk Som aktiv skiløper, må jeg si at det jeg har sett av fatbikes i skiløyper ikke har ødelagt noe. Lager mindre avtrykk enn en som skøyter på ski, men det kommer så klart an på snøfor...

Som aktiv skiløper, må jeg si at det jeg har sett av fatbikes i skiløyper ikke har ødelagt noe. Lager mindre avtrykk enn en som skøyter på ski, men det kommer så klart an på snøforholdene, tror ikke det er det samme når det er bløtt f.eks.Det kan ikke sammenlignes med vanlig MTB i skiløyper i hvertfall, som burde vært forbudt så lenge det ikke er hardt og isete

Enig, også min observasjon!

1
eddard [sitat…] liker jo sykling mye bedre enn skigåing, men best for syklister å ikke være helt ego. Regner med at fatbike-sykling effektivt vil ødelegge skisporet for hoveddelen av bruk...

Her i bergens-området er det jo ramaskrik fordi enkelte går på beina i skiløypen vinterstid

På fløien er det en 4 meter bred vei med hardpakket snø en måned eller to hver sesong og allikevel så velger en stor del folk (+hunden de har med seg) konsekvent å tråkke oppi det smale klassisksporet som er på siden av veien. En gjeng med idioter som fortjener all smerte de får

1

Fatbike sykling på tv2 nyhetene i kveld.

Dette vil ta helt av nå. Må bare kjøpe en nå.

Bra innslag på tv2.

Hilsen 12,39,2

1

Så lenge disse vaggende rulleskifolka kan eie sykkelveiene slik de gjør med armer og bein , og staver svevende ukontrollert overalt, så er det klart at du også kan kjøre fatbike i skiløypa. Skulle bare mangle. Og hvis noen klager så kan du bare fortelle dem hvor de burde dra og oppdatere dem på virkeligheten .

1

Lignende innlegg

Laster...