Sykkel esc

Innlegg

Sykkel

petruspan

Tour des Fjords 2014

Rittet med det elendige navnet er flyttet fra høsten til uken etter Tour of Norway i 2014 og vil nå dekke hele Vestlandet med start i Bergen, stopp i Haugesund og avslutning i Stavanger etter å ha vært innom en del fjorder på veien. Da er det bare å håpe at flest mulig av de store lagene velger å ta seg en uke ekstra i Norge og at de svinger innom noen fjelloverganger http://www.procycling.no/article3691680.ece

2
189 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Da er start og målbyene offentliggjort:

1 Bergen-Ulvik, 163km 2 Eidfjord-Haugesund, 202km 3 Hjelmeland-Forsand, 152km 4 Forus-Stavanger, 181km 5 Risavika-Stav 175km

Ble ikke Bergen-Voss som noen rykter hadde spådd, så vi får beholde Strava-plasseringene våre opp Skjervet. Istedet skal de sannsynligvis opp denne stigningen http://www.strava.com/segments/696707

2

Nå er ikke jeg noen proffsyklist, men jeg begriper ikke hva bakken fra Sørmarka til ullandhaug gjør i et slikt ritt. Ser at det er kristoff som ønsket bakken og da er det vel greit da?

Ellers gledelig med to etapper rett utenfor soveromsvinduet igjen:) kjekt med slike ritt i nærheten!

1
IghliVann Hva er det med den bakken som gjør at den ikke hører hjemme i et proffritt, mener du?

Det er vel mer en kneik for disse enn en bakke. Det er en 90 grader sving inn i bakken som er "loddrett og som bare blir brattere og brattere". Det går knapt to sykler i bredden i det bratteste hvor det og er svingete. Nå har jo disse syklistene sett mye ymse nedover Europa så de klarer seg nok. Men det er en plass favorittene i alle fall må være våkne i og med at det er utfor inn mot sentrum og avslutningsrunden. Er man med over, er men sannsynligvis med inn.

Folk klaget over brosteinsbakken i sentrum i Rogaland Grand Prix, dette er riktig nok ikke brostein, men lengre, brattere og like smalt.

Velter men her vil man få problemer med å starte opp igjen. Om bakken tidligere er brukt i amatørritt på landevei vet jeg ikke, men det kan kanskje andre svare på?

Kjekt for oss i publikum og de lokale rytterne som vet om bakken, men det kommer vel noen primadonnaer som har sitt å utsette tenker jeg.

1
soren_plystre Det er vel mer en kneik for disse enn en bakke. Det er en 90 grader sving inn i bakken som er "loddrett og som bare blir brattere og brattere". Det går knapt to sykler i bredden i...

Folk klaget over brosteinsbakken i sentrum i Rogaland Grand Prix, dette er riktig nok ikke brostein, men lengre, brattere og like smalt.

Var det egentlig så mye klaging over den bakken? Jeg var veldig skeptisk på forhånd, men det gikk jo helt fint. Det var skuffende at de valgte bort den i fjor (og i år), men jeg skjønner godt om de er redde for at proffene skal bli sure. I fjor var det vel en del klaging på biler i løypa og dårlig plassert målstrek. Ullandhaug-kneika går sikkert greit selv om den er smal.

1

De kommer inn fra andre siden før bakken. Svinger altså til venstre før de begynner på bakken.

1
glitteringprizes [sitat…] Var det egentlig så mye klaging over den bakken? Jeg var veldig skeptisk på forhånd, men det gikk jo helt fint. Det var skuffende at de valgte bort den i fjor (og i år), m...

Det var vel litt klaging i forkant av rittet i fjor etter opplevelsen året før nede i sentrum? Da trynte vel lederen her, men vant alikevel. De lokale rytterne gikk ut og sa de ville sykle, men rittledelsen bestemte å kutte den ut.

Når det er sagt så var min første reaksjon den som jeg skrev. Men når jeg får tenkt meg litt om så har vel kontroversielle områder av ritt en tendens til å bli hauset opp i forkant og samtidig gå såpass bra at det blir glemt i etterkant?

På mange måter er det fint at store sykkelritt og kan ta seg innom noe annet enn breie europaveier, men sykkelsti i Sørmarka blir spesielt tror jeg.

1

Tok det for gitt at rittet kom fra nord og inn i bakken, men nei de skal inn i skogen først ja. Bevares. Men som sagt det går nok fint!

Forresten er 3. etappe nydelig reklame for Ryfylke om været er like fint som i fjor. Flott etappe.

Kan ikke si så mye om de to første etappene, men kanskje noen som er lokakjente kan?

1

Tror ikke det var noen som tryna i brosteinsbakken i 2012 (jeg så det i alle fall ikke) og jeg fikk ikke med meg at noen klagde heller. Sep Vanmarcke kalte runden "spesiell", men jeg tror ikke det skulle tolkes negativt.

Jeg stusset også veldig over veien de tar opp Ullandhaug, men så lenge det ikke er farlig så går det vel greit.

1

Første etappen er helt lik Bergen - Voss de første 140 km, men istedenfor å sykle opp Skjervet og ned til Voss tar de til høyre og sykler en betydelig lenger bakke over til Ulvik

http://ridewithgps.com/routes/3950433 (tror ikke den spissen på høydekurven etter 56km er reell)

1

Ser nå at de allerede skal ha avtale med seks World Tour lag, så et betydelig løft fra i fjor. I tillegg er det bare seks syklister per lag, så det ligger an til aggresiv kjøring.

2
petruspan Første etappen er helt lik Bergen - Voss de første 140 km, men istedenfor å sykle opp Skjervet og ned til Voss tar de til høyre og sykler en betydelig lenger bakke over til Ulvik h...

(tror ikke den spissen på høydekurven etter 56km er reell)

Nei, det er et par slike på alle profilene. Men disse er stort sett tunneler som blir regnet i høyde på fjellet de går igjennom.

Ser det samme etter 67 km når de skal igjennom Teigabergtunnelen.

1

Denne kan vel flyttes litt på, begynner tross alt om et par dager. Mange flotte etapper, gleder meg spesielt til etappen som går langs Jæren - her kan det bli sidevindsaction.

1

Dumt at man starter fra bergen dagen før himmelfarten. Hadde det vært på torsdag kunne det blitt folkefest i byen og utfart av syklister til trengereid/gulbotn

1
petruspan hvis de skal holde seg til B-V spillereglene blir det vel ropt "ta det rolig!" og "alle skal med!" i alle bakkene. OT:dere syklet ikke rundt gullfjellet på søndag? så en stor gjeng...

OT:dere syklet ikke rundt gullfjellet på søndag? så en stor gjeng hvor minst en hadde bergen kommune-klær

Kommunegruppen var rundt, men jeg måtte nøye meg med en liten times tur, grunnet familieforpliktelser. Har nok langturer i beina, så jeg prøver å spisse formen litt med kortere/raskere turer, så blir det helt rolig de siste dagene.

Forstod det sånn at det faktisk ikke blir ropt, derimot vil kapteinen blåse noen fløytesignaler, ett støt = større fart, to = mindre fart.. Får håpe jeg husker dette underveis :-)

Ble også gjort oppmerksom på at de store motbakkene ikke er stedet for makspuls, og at en sløser med kreftene om en gasser på opp der. Det er vel korrekt nok. Sykler en rulletog så er det jo bra å ha alle med på flatene.

Men merker at individualisten i meg godt kunne tenkt seg å kjøre B-V med 4-5 kompiser, eller helt alene, og bare hengt seg på de gruppene som passet underveis.

1
glitteringprizes Ser nå at de allerede skal ha avtale med seks World Tour lag, så et betydelig løft fra i fjor. I tillegg er det bare seks syklister per lag, så det ligger an til aggresiv kjøring.

Vel, det skjedde jo ikke.

Ikke den mest stjernespekkede startlista, men morsomt at Betini og den gamle ringreven Karsten Kroon er med. Cannondale stiller med ellers et rimelig ferskt lag, mens Saxo kjører litt mer etablerte og sterke ryttere.

Ellers så burde jo dette øke sjansene for en etappeseier av en norsk pro cont rytter forhåpentligvis.

1

Kom tilfeldigvis forbi slutten av lagpresentasjonen i dag og det var vel omtrent så spennende som sånne ting pleier å være. Tørre vitser fra KEK og litt utilpasse syklister på geledd. Ikke veldig mye folk, men de kan ikke ha promotert det noe særlig når selv jeg ikke visste det var noe i kveld.

1

Noen som forresten vet hvordan det blir med vegstengninger i bergen i morgen? Finner ikke noen info om det..

1

Lignende innlegg

Laster...