Sykkel esc

Innlegg

Sykkel

Il_Falco

Vuelta a España 2016

Sesongens andre store høydepunkt (blir vel kanskje tredje i år etter den fenomenale OL-starten) rulles i gang om en knapp uke. Som vanlig kjennetegnes vueltaen i mindre grad av endeløse stigninger og langtekkelige spurtetapper, men massevis av korte og bratte bakker, og mange avslutninger oppover. Selv om Angliru ikke er på programmet i år, skulle det være nok av utfordringer for de som gidder.

Startfeltet ser ut til å bli førsteklasses også i år. Spanjolene stiller med sine beste menn, og Alberto Contador garanterer alltid for underholdning. Han er vel også den største favoritten. Alejandro Valverde stiller i sin tredje GT i år, og det skulle vel ikke forundre meg om han klarer topp ti i alle tre. Når klarte noen det sist? Var det Bruseghin? Mikel Landa kan også komme til å kjøre sin tredje GT for året, og er et stort spørsmålstegn. Viser han seg fra sin beste side, blir han å regne med. Det blir også spennende å se om Benat Intxhausti kan vise litt form igjen. For ikke å snakke om evigunge Samuel Sanchez.

Utfordrere vil ventelig bli i første rekke Nairo Quintana, som skal revansjere et skuffende TDF. Landsmannen Juan Esteban Chaves hadde sitt definitive gjennombrudd i fjorårets ritt, og blir spennende. TDF-vinner Chris Froome skal visst også være med. En annen som har mye å revansjere er Tejay van Garderen, for ikke å snakke om Steven Krujswijk som burde vunnet GDI.

Av de yngre talentene, blir det veldig spennende å følge colombianeren Miguel Angel Lopez og briten Hugh Carthy, selv om det kanskje er tvilsomt om de kjører for sammendraget i sin første GT.

Spurtere skal det vel også være, selv om de fleste av disse nok vil være VM-turister som står av halvveis. Kan nok fort føre til at Rojas vinner en spurt, eller at det blir få om noen som gidder å kjøre inn utbrudd. Men det kan jo komme med noen flere spurtere, siden startlistene er ganske mangelfulle enda.

Gøy blir det også å følge de norske GT-debutantene Bystrøm, Lunke og Eiking, selv om vi vel bør han moderate forventninger til hvor synlige de vil bli.

Kos dere da folkens. Og lag etappetråder!

11
466 svar

Lagde et lite innlegg om Spania rundt

Vuelta a Espana 2016

Årets rute er på 3313 kilometer fordelt på 21 etapper. I løpet av 3 uker med sykkel skal rytterne igjennom 7 flate etapper, 12 etapper med fjell/bakker og 2 tempoetapper. Det er både individuell og lagtempo på programmet. Rittet starter i Laias health Resort med lagtempo, og skal tradisjonen tro avsluttes med en spurtetappe i Madrids travle gater.

Etappene Etappe 1 På etappe 1 møter rytterne årets lagtempo. De siste årene har det vært mye rart på lagtempo-fronten, og det har blitt mer tull enn konkurranse. Fjorårets lagtempo ble avgjort på en trang strandpromenade ved Marbella Beach. I år blir den heldigvis arrangert på skikkelige veier, og det er også mulig å håpe på litt action i sammendraget. Selv om 30 kilometer lagtempo ikke skiller så mye, så vil de dårligste lagene få kjenne på tidspresset. Ellers er profilen helt flat, så de beste temporytterne vil være viktig for kapteinene.

Mitt palltips:

 1. Tinkoff
 2. Orica
 3. Movistar

Profil

Etappe 2 Etappe 2 er 160,8 kilometer, og den kategoriseres som en spurtetappe. En 3.kategori midt i etappen er eneste hindring, og skal ikke by på de største problemene for spurterne. Det er også en innlagt spurt på etappen, men de kommer litt i andre rekke her i Spania rundt. Ved spurtene deles det ut 4,2 og 1 poeng, så her vil vi ikke se ryttere gå i brudd for å ta poeng. Denne etappen vil mest sannsynlig gå til en massespurt, da spurtlagene må ta de sjansene de får. Spurten inne i Baiona er fullstendig flat, og det blir viktig med et godt opptrekk. Et sannsynlig scenario er at Etixx og Giant tar styringen på slutten, da de har det beste opptrekket her nede.

Mitt palltips:

 1. N. Arndt
 2. N. Bonifazio
 3. K. Sbaragli

Profil

Etappe 3 Etappe 3 er på 176,4 kilometer, og er en typisk vuelta-etappe. På veien møter rytterne to 3.kategorier og en 2.kategori. De første 110 kilometerne er flate, så her vil et temposterkt brudd mest sannsynlig ha noen minutter før finalen. Alto de Lestalo(8,7 kilometer) er den første bakken rytterne møter, og den er ikke så veldig bratt. Den ordentlige finalene får vi se når rytterne skal klatre ”Alto das paxareiras” Bakken er på drøye 9 kilometer, og det er partier på rundt 10-12 prosent når man nærmer seg toppen. Det gjenstår 20 kilometer når ryttere er over, og det vil naturligvis komme mange støt på vei opp her. Den avgjørende utskillelsen vil fort skje i utforkjøringen, da få lag vil ha mange ryttere igjen på toppen. Etappen avsluttes med en bratt 3.kategori på 2 kilometer, og passer perfekt for eksplosive ryttere som Valverde og Esteban Chavez. Jeg tipper favorittene vil hamre løs på hverandre i siste bakken, og at vi vil få se store utslag i sammendraget.

Mitt palltips:

 1. A. Valverde
 2. E. Chavez
 3. J. Goncalves

Profil

Etappe 4 Etappe 4 vil på nytt sette sammenlagtrytterne i fokus. De første 60 kilometerne av den 163,5 kilometer lange etappen inneholder to 3.kategorier. Bruddet vil mest sannsynlig organiseres her, og man kan forvente semi-gode klatrere i denne gruppa. Etter den siste 3.kategorien er det lettkupert og utfor, og man begynner ikke å klatre igjen skikkelig før det gjenstår 13 kilometer. Her møter rytterne en 2.kategori, og den består av 2 ramper. Den første rampen består av 5 kilometer, og innledes faktisk med en innlagt spurt. Den andre rampen er brattere, og her vil nok mye avgjøres. Selv om bakken er på over 10 kilometer, så vil nok en klatresterk rytter med god spurt være favoritt. Diesel-ryttere som Contador og Quintana kommer litt i andre rekke, og ryttere som Valverde, Chavez og Sanchez vil nok skinne.

Mitt palltips:

 1. E. Chavez
 2. S. Sanchez
 3. D. Moreno

Profil

Etappe 5 Etappe 5 er en standard spurtetappe, og eneste ”utfordring” kommer etter 118,8 kjørte kilometer. Her venter en liten 3.kategori, men den vil nok spille en liten rolle for rytterne. Etappen er 171,3 kilometer.. Dette ender 100% sikkert med en massespurt, og de navnene som ble nevnt på etappe 2 er hete tips også her.

Mitt palltips: 1.G. Meersman

 1. K. Sbaragli
 2. JP. Drucker

Profil

Etappe 6 Den sjette etappen i rittet er en typisk bruddetappe. En 2.kategori er eneste offisielle stigning, og her skal rytteren klatre 11 kilometer. Bakken ligger på 5-9 prosent stigning, så det er ikke enormt bratt. Det er ikke hardt nok til å splitte feltet, men det er nok til å skrelle av spurterne. Jeg tviler på at noen lag er sterke nok til å kjøre inn bruddet, da de fleste lag forstår at en rytter i brudd er lurt. Følgelig vil bruddet bestå av 12-15 ryttere, og da blir det ”mission impossible” å kjøre dem inn. Se opp for ryttere som Bakelants, LL Sanchez, Hermans, Brambilla, De Clercq, Machado, Kwiatkowski, Maté og Goncalves.

Mitt palltips(fra brudd)

 1. Brambilla
 2. Goncalves
 3. De Clercq

Profil

Etappe 7 Etappe 7 er på 158,5 kilometer, og minner mye om gårsdagens etappe. Her vil jeg tro at et knallsterkt brudd vil gå igjen, og feltet vil mest sannsynlig ikke hente dem igjen. Etappens tre 3.kategorier er ikke nok til å skape avstander i sammendraget, men det blir mest sannsynlig for tøft å kontrollere også. Mye av vurderingene på etappe 6 blir også gjeldende her, og en haug av bruddryttere vil ha sjansen på seier. Det er vanskelig å tippe hvem som vinner etter brudd, men jeg gjør et forsøk.

Mitt palltips:

 1. D. Devenyns
 2. K. Durasek
 3. R. Sicard

Profil Etappe 8 Den åttende etappen er en kjedelig affære hvis man kutter vekk de siste 8 kilometerne. De første 171 kilometerne er nemlig helt flate, og her vil nok et ganske uinteressant brudd steke foran feltet. For på de siste 8 kilometerne finner vi deilige ”Alto de la Camperona” Bakken utkrystalliserer seg slik: Kilometer en: 2% Kilometer to: 3% Kilometer tre: 5% Kilometer fire: 20% Kilometer fem: 1,5% Kilometer seks til ni snitter på over 14 prosent, og har partier på over tjue prosent. Rytterne skal spurte om seier i femten prosent stigning, og kun de aller sterkeste GC-favorittene vil ha sjans på seier her. Her vil det skille ekstremt mye hvis man har en dårlig dag.

Mitt palltips:

 1. A. Contador
 2. C. Froome
 3. E. Chavez Profil

  Etappe 9 Etappe 9 er 164,5 kilometer lang. På veien til Oviedo skal rytterne gjennom 5 kategoriserte stigninger(tre 3.kategorier og to 2.kategorier) Denne etappen er ekstremt vanskelig å spå, da det for kan bli både bruddseier og sammenlagtkamp. På de siste snaue 50 kilometerne skal rytterne klatre 20 kilometer, og det skal også avgjøres opp 2.kategorien ”Alto del Naranco” Ingen av bakkene er spsielt avskrekkende, så det blir nok en rolige dag enn i går. Jeg tipper at bruddet går etter mange mils hardt kjør, og at feltet lar dem kjempe om etappeseieren. Det er en svært vanskelig etappe å kontrollere, da det er veldig få flate partier i løypa.

  Mitt palltips:

 4. L. Vervaeke
 5. R. Zoidl
 6. J. Herrada

Profil

Etappe 10 Den tiende etappen er den hardeste hittil. Fordelt på 188,7 kilometer skal man opp 2 knallharde fjell, og det avsluttes opp mytiske ”Lagos de Covadonga” Den første bakken heter ”Alto del Mirador del fito, og er 6 kilomer lang. 1.kategorien har partier på over 13%, og er ikke slakere enn 10%. Selv om bakken bare er 6 kilometer, så er det null rom for pauser. Bakketoppen kommer dog 40 kilometer før mål, og mest sannsynlig vil rytterne spare seg til Covadonga-stigningen. ”Lagos de Covadonga” er kjent for sine bratte partier, og har vært på programmet flere ganger tidligere. Bakken er på 14 kilometer, og snitter på 6,7 prosent. De 4 slake kilometerne i starten gjør at gjennomsnittsprosenten synker noe. Men etter 4 rolige kilometer bryter helvete løs med partier godt over 10 prosent. Man har 3 forskjellige ramper på veien, og det er også en liten utforkjøring før den siste brutale biten av bakken. De siste 200 meterne er 17,5 prosent, og her skal altså avgjørelsen falle. Dette blir spektakulært! Mitt palltips:

 1. S. Kruijswjik
 2. A. Contador
 3. N. Quintana

Profil

Etappe 11 Denne etappen minner mye om etappe 8. Den 168,6 kilometer lange etappen er flat helt til de siste 5 kilometerne. Her møter rytterne den kjente stigningen ”Pena Cabarga”. 1.kategorien er knallbratt, og har bare små partier som er under 10%. Bakken passer perfekt for Purito Rodriguez.. Dessverre har katalaneren lagt opp, han han blir et stort savn når man ser slike avslutninger. På den siste kilometeren er det partier på 18%, og her vil nok avgjørelsen falle. Dette er snop for Alejandro Valverde, og han kan fort få sin etappeseier på denne etappen.

Profil

Mitt palltips:

 1. A. Valverde
 2. C. Froome
 3. A. Contador

  Etappe 12 Etappens 193,2 kilometere inneholder 4 kategoriserte stigninger. En 1.kategori, to 2.kategorier og en 3.kategori. Etter 133,8 kilometer er vi inne i målbyen Bilbao, og her skal rytterne gjennom stigningen ”Alto del Vivero” to ganger. Bakken er nok ikke bratt nok til å skape noe særlig, og 1.kategorien kommer altfor tidlig på etappen. Derimot kan 1.kategorien få innvirkning på hvor sterkt bruddet blir. Det begynner å stige etter 40 kilometer, og det er gode sjanser for at feltet kommer samlet inn her. Dermed kan vi få et scenario der semi-sterke klatrere vil prøve lykken, og da blir det veldig vanskelig for feltet å hente dem. Jeg heller derfor mot en ganske klar bruddseier i dag. Mitt palltips:

 4. LL. Sanchez
 5. G. Brambilla
 6. M. Frank

Profil

Etappe 13 Denne etappen gir en sårt tiltrengt sjanse for spurterne, og den kommer de til å gripe med begge armene. Det er fire 3.kategorier fordelt på 213,4 kilometer, og de gir ikke rytterne noen store problemer. Her er jeg veldig sikker på massespurt.

Mitt palltips:

 1. K. Sbaragli
 2. N. Bonifazio
 3. N. Arndt

Profil

Etappe 14 Denne etappen inneholder spinnvilt mange høydemeter med klatring, og er den klart tøffeste etappen så langt i rittet. Store deler av etappen foregår også i Frankrike

Dagens fjellmeny:

 1. Kategori, Col Inharpu: 18 km a 4,5%
 2. Kategori, Col de Saudet: 30 km a 4,4%
 3. Kategori, Col de Maria Blanque: 9,5 km a 7,5% Hors Categorie, Col de Aubisque: 16,6 km a 7,2%

  Som dere ser blir dette en helt fantastisk etappe. Det blir ekstremt vanskelig å holde laget samlet, og de som har en dårlig dag faller ut av sammenlagt-diskusjonen. En Contador i kjempeform kan fort finne på en legendarisk stunt med en slik etappeprofil. Etappen er 196 kilometer, og faktisk 70 av disse er motbakke. Denne etappen blir helt sikkert veldig seervennlig!

  Mitt palltips:

 4. A. Contador
 5. S. Kruiswijk
 6. W. Barguil

Profil

Etappe 15 Denne etappen er bare 118,5 kilometer lang, og blir en intensiv dag i de spanske fjellene. Selv om en 3.kategori og en 2.kategori ikke skremmer noen, så blir farten enormt stor i starten av rittet. Dette kan føre til at hjelperyttere blir brukt opp tidlig, og da kan utskillelsen i den siste 1.kategorien bli større. ”Aramon Formigal” er 14 kilometer lang, og har partier som passerer 10%. Men mesteparten av bakken ligger rundt 6-8%, så her har nok flere muligheter på seier. Denne etappen kan fort også bli utbrudd.. Det kommer an på hvor mange som kommer av gårde, og hvor tett det er i sammendraget. Bonussekundene kan fort føre til at bruddet blir hentet..

Mitt palltips:

 1. A. Valverde
 2. P. Bilbao
 3. C. Froome

Profil

Etappe 16 Helt flat etappe som mest sannsynlig ender i massespurt.

Mitt palltips:

 1. N. Arndt
 2. T. Van der Sande
 3. D. Bennati

Profil

Etappe 17 Denne etappen starter relativt tidlig med en 2.kategori, og her vil nok også bruddet få gå. Videre møter vi også en ny 2.kategori og en 3.kategori, før de neste 60 kilometerne er flate. Men dagens høydepunkt blir definitivt den siste bakken. 1.kategorien ”Alto mas de la Costa” er bare 3 kilometer lang, men den har nesten ikke partier under 10%. Mesteparten av bakken ligger rundt 15%, og like før mål er rytterne faktisk oppe i 21% stigning. Det er uhørt bratt, og det vil nok en gang passe de eksplosive klatrerne.

Mitt palltips:

 1. E. Chavez
 2. C. Froome
 3. N. Quintana

Profil

Etappe 18 Denne etappen blir enten spurt eller brudd. Jeg heller mot brudd på denne, da det faktisk er ganske kupert hele veien. Belastningen på rytterne begynner også å bli stor, og det er ingen lag som skiller seg ut med en stjernespurter. Derfor bør dette bli en god dag for kjøresterke bruddspesialister.

Mitt palltips:

 1. N. Terpstra
 2. M. Boaro
 3. VS. Laengen(!)

Profil

Etappe 19 På etappe venter den individuelle tempoen. Forhåpentligvis er det tett i sammendraget, for da kan dette bli en ekstremt nervepirrende dag for oss TV-seere. Ryttere som Froome og Contador vil nok prøve å få en luke til typer som Quintana, Chavez og Kruijswjik. I motsetning til mange tempoer i Spania er denne paddeflat. På de snaue 37 kilometerne er det få store utfordringer, og en tempospesialist vil mest sannsynlig vinne. Se opp for disse rytterne i dag: Froome, Contador, Van Garderen, Gruzdev, Terpstra, Stake Laengen, Castroviejo, Ludvigsson, Machado og Boaro.

Mitt palltips:

 1. C. Froome
 2. J. Castroviejo
 3. Van Garderen

Profil

Etappe 20 Den siste fjelletappen er 193,2 kilometer lang, og inneholder 5 kategoriserte stigninger.

Dagens fjellmeny:

 1. Kategori, Coll de Rates
 2. Kategori, Alto de Vall de Elbo
 3. Kategori, Alto de Tollos
 4. Kategori, Puerto de Tiudons Hors Kategori, Alto de Aitana

  Detaljer på den siste bakken Lengde: 22,3 km Prosent stigning: 5,5% i snitt Starter på: 280 meter Er på toppen på: 1525 meter Stiger totalt: 1245 meter Bratteste parti: 12% Dette er den siste sjansen for GC-favorittene! Her må alle egg i samme kurv, og det er nå man må skvise ut det siste man har av krefter. Den siste stigningen blir en episk avslutning på Spania rundt, og mest sannsynlig vil alt bli avgjort opp denne stigningen. Forhåpentligvis har vi 2-3 ryttere som kjemper om seieren her den 10.september.

  Mitt palltips:

 5. A. Contador
 6. C. Froome
 7. E. Chavez

Profil

Etappe 21 Denne etappen blir et show for spurterne. Kampen om trøyene er avsluttet, og siste rest av prestisje skal kjempes om. Denne etappen ender nok opp i en massespurt, og her blir det viktig å ha spart krefter i fjellene.

Mitt palltips:

 1. N. Arndt
 2. D. Bennati
 3. N. Bonifazio

Profil

Favoritter Den aller største favoritten er Alberto Contador. Madrid-mannen kommer fra et skuffende Tour de France, og er nok ekstremt revansjelysten. Contador er nok også svært interessert i år avslutte Tinkoff-karrieren med stil. Contador har de siste årene lyktes veldig godt i dette rittet, og han har 3 sammenlagtseire fra før. Med seg på laget får han sterke klatrere som Kiserlovski, Hernandez og Trofimov. Samtidig har man kjørestyrke på flatene ved Rovny, Bennati og Boaro. Contador kommer fra sammenlagtseier i Burgos, så klatrebeina bør være på plass fra start.

Chris Froome kommer til rittet etter en svært hektisk periode. Han har kjørte Tour de France og to OL-ritt på relativt kort tid, og det blir spennende å se hvilken form han er i. I OL viste han tendenser til god form, men han var ikke like sterk som i TDF. Med seg på laget får han med seg Kønig, Kwiatkowski, Boswell, Puccio, Golas, Kennaugh, Knees og David Lopez. Laget er langt ifra like sterkt som i Tour de France, men han bør fortsatt få ganske god hjelp i fjellene. Spesielt Kønig og Boswell bør følge Froome langt opp i fjellene.

Esteban Chavez har tatt et steg i årets sesong. 2.plassen fra Giro d Italia var veldig imponerende, og her i Spania har han prestert før. De korte og eksplosive bakkene bør passe colombianeren bra, og få tempokilometere er også et pluss i marken. Han er en åpenbar pallkandidat, og han kan også vinne hvis alt klaffer. Orica kommer også med Simon Yates! Yates kan selv gjøre en god figur i sammendraget, men vil mest sannsynlig gå for etappeseiere. Videre er Cort Nielsen, Gerrans, Bewley, Haig, Howson, Tuft og Keukeleire resten av laget. Ikke det laget som vil herje i fjellene, men Chavez har tidligere klart seg med begrenset hjelp.

Ellers kan ryttere som Steven Kruiswjik, Warren Barguil, Miguel Angel Lopez, Samuel Sanchez, Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Louis Meintjes kjempe om en pallplass sammenlagt.

Gleder meg!

16
Perseus [sitat…] Han er 23 år gammel (24 om noen mnd), mange ryttere er bra til å være i den alderen, neoproff eller ei... Og vel, han vant en etappe i Vueltaen, GT ja... men kan være lett...

Han er 23 år gammel (24 om noen mnd), mange ryttere er bra til å være i den alderen, neoproff eller ei...

Og vel, han vant en etappe i Vueltaen, GT ja... men kan være lettere å få en etappeseier der enn i de to andre GT'ene. Jeg har sagt før at det er omtrent like vanskelig å vinne en spurtetappe/kupert bruddetappe i ritt som Criterium Dauphine. Se på spurtfeltet i Vueltaen i år, latterlig svakt.

Oversikt over etappevinnere i vueltaen de siste 5 årene: Chris Sutton Pablo Lastras Daniel Moreno Joaquim Rodriguez Peter Sagan Marcel Kittel Daniel Martin Tony Martin David Moncoutie Michael Albasini Rein Taaramae Juan Jose Cobo Juan Jose Haedo Chris Froome Francesco Gavazzi Igor Anton Daniele Bennati John Degenkolb Alejandro Valverde Simon Clarke Phillipe Gilbert Fredrik Kessiakoff Stephen Cummings Antonio Piedra Dario Cataldo Alberto Contador Denis Menchov Nicolas Roche Chris Horner Daniel Moreno Michael Matthews Michael Mørkøv Zdenek Stybar Leopold Kønig Fabian Cancellara Warren Barguil Daniele Ratto Alexandre Geniez Bauke Mollema Vasil Kiryenka Kenny Elissonde Nacer Bouhanni Alessandro De Marchi Winner Anacona Fabio Aru Daniel Navarro Ryder Hesjedal Przemislav Niemiec Adam Hansen Adriano Malori Johan Esteban Chavez Bert-Jan Lindeman Jasper Stuyven Tom Dumoulin Kristian Sbaragli Mikel Landa Danny Van Poppel Nelson Oliveira Caleb Ewan Frank Schleck Alexis Gougeard Ruben Plaza

Dette er alle de rytterne som har vunnet etapper de siste 5 utgavene av Spania rundt. Hvor mange av disse navnene er neoproffer? Det er kun Gougeard og Ewan jeg kan se på denne listen.. Og begge er store talenter. Så jeg kjøper ikke argumentasjonen din, og står fast ved at Calmejane er et stort talent.

Hvilken relevanse har egentlig spurtfeltet for Calmejane sin seier? Grunnen til dette er jo den tøffe profilen.. Og dette lokker flere klatrere til rittet, og det er jo et argument mot din konklusjon. Og hvor enkelt er det egentlig å vinne en etappe i Criterium Dauphine? Kun etablerte ryttere som har vunnet der de siste 5 årene også.

4

Hvem har sagt at Calmejane er et supertalent? Det er forskjell på vidunderbarn og "svært kjøresterk" Jeg tror heller ikke franskmannen vil dominere sykkelsporten, men han er mer en god nok til å hevde seg høyt i ardennerklassikerne og mindre etapperitt som Paris Nice.

4

Bruddet har gått i Spania rundt. Tiago Machado og Julien Morice har 3 minutter på feltet, og det betyr at vi får en rolig dag med en massespurt på slutten. Mulig noen vil prøve seg i de halvarde kneikene inn mot målbyen Vigo, men det skal mye til for å lykkes.

4
hodnemyr Verken særlig kjøresterk eller førsteproff, Calmejane. Kun en annen helt habil klatrer.

Du tar feil... Dette er første sesongen Lilian Calmejane kjører på proffnivå. Ifjor syklet han på Vendée sitt ungdomslag. De har hatt et samarbeid med Direct Energie(tidligere Europcar) i flere år, og de mest lovende rytterne får prøve seg på toppnivå. Lilian Calmejane kom opp før årets sesong, og han har overbevist med sterke resultater i flere ritt.

Han er selvsagt usedvanlig kjøresterk for alderen. Det er ikke mange førsteårsproffer som tar nivået så lett, og det er svært få som vinner etapper på WT-nivå.

3
Perseus [sitat…] Han vant fra brudd... over en columbianer som ble banket av en 18 åring i Utah nylig, og ellers en del bruddkamerater som peaket under TDF.

- "Han vant fra brudd" Ja.. og det viser jo ikke kjørestyrke når man kommer seg med i brudd.. Atpåtil gikk det to timer før bruddet ble etablert, så det var en krevende jobb for å komme med i det hele tatt.

- Denne colombianeren du snakker om ble nummer 9 i giroen. Han har også etappeseier fra sveits rundt, og flere andre sterke prestasjoner på cv-en.

- Jeg vet ikke hva du prøver å si med innlegget ditt. Bestrider du det faktum at Lilian Calmejane er en kjøresterk rytter for alderen? Hvor mange ryttere vinner en WT-seier i sitt første år som proff? I dag slår han etablerte ryttere som Atapuma, Rolland, De Gendt, Battaglin og Stybar.. Bestrider du det faktum at Calmejane er et ekstremt lovende talent? Dagens prestasjon minner mye om det Barguil gjorde i 2013.

3
Perseus Å frata wattmåler blir som å nekte fotballag videoanalyse fordi "ting var annerledes før!" Jeg trodde virkelig ikke det var mulig lengre å kalle Froome for "kjedelig". Da må dere h...

Å frata wattmåler blir som å nekte fotballag videoanalyse fordi "ting var annerledes før!"

Nå har UCI allerede rimelig strenger regler på utforming av syklene, spesielt temposyklene, så det finnes allerede en slags preservering i sykling fra før.

Spørsmålet er kun hvor langt og på hvilke områder man skal bevare syklingen slik som den er og har vært.

En stund var det ganske strenge regler på timesrekorden og så myket man opp så vi fikk er rush av rekorder på den nå nylig, det er smått latterlig at UCI ikke holdt seg på reglementet men så seff muligheten til å få blest om timesrekordene igjen. Hadde rytterne kunnet kjøre med sykler alla lotus-syklene og videreutviklinger på dem og andre brilliante design, så hadde timesrekordene antagelig vært fritt vilt i lang tid fremover.

I dag er det også merkelig at Triatlonsyklene er mer aero enn ITT-syklene pga forskjellige reglement. Det er også ekstremt reglement for fellesstartsyklene, blant annet forbud mot bars på bukkestyret, forbud mot rett styre (rett styre er mer aero), krav om minsteavstander mellom sadeltupp og krankhuspunktet, forbud mot få eiker og platehjul osv osv.

Alle disse reglene har bl.a. til hensikt å bevare syklingen så lik seg selv over tid som overhodet mulig. Da er det rart at ikke samme resonnement gjelder for utstyr som f.eks. wattmålere som har hatt så stor effekt i konkurranser.

3

Safari123 er nok snart tilbake med ny bruker. Hva blir brukernavnet denne gang? DavyTrengerCola ?

3

Battaglin, Haga, Domont, Atapuma, Zeits, De Gendt, Arndt, Stybar, Benedetti, King, Rolland, Haas, Kudos, Warbasse, Wyss, Grmay, Roson, Rossetto, Thwaites, Madrazo og Calmejane er i bruddet.

Jeg holder en knapp på Rossetto hvis bruddet går inn.

2
Il_Falco [sitat…] Kjipt at man bryr seg så lite om etappeseire i hovedfeltet. Samme tendensen som i TDF.

Veldig merkelig at Movistar ikke var med å samarbeide i går. De hadde åpenbart vinnerkandidater i både Fernandez, Valverde og Quintana. Og dagens etappe er jo perfekt for Valverde... Kan fort bli en fiasko for Movistar hvis man bare satser på sammendraget. Laget er jo uten tvil sterkt nok til å hente brudd som i går. Rar prioritering

I går ender de jo opp med trøya uansett. Hvorfor ikke prøve seg på etappeseier når de hadde så gode bein?

2
PerfektForThor - "Han vant fra brudd" Ja.. og det viser jo ikke kjørestyrke når man kommer seg med i brudd.. Atpåtil gikk det to timer før bruddet ble etablert, så det var en krevende jobb for å...

Bestrider du det faktum at Lilian Calmejane er en kjøresterk rytter for alderen? Hvor mange ryttere vinner en WT-seier i sitt første år som proff?

Han er 23 år gammel (24 om noen mnd), mange ryttere er bra til å være i den alderen, neoproff eller ei...

Og vel, han vant en etappe i Vueltaen, GT ja... men kan være lettere å få en etappeseier der enn i de to andre GT'ene. Jeg har sagt før at det er omtrent like vanskelig å vinne en spurtetappe/kupert bruddetappe i ritt som Criterium Dauphine. Se på spurtfeltet i Vueltaen i år, latterlig svakt.

Jada, bra talent. Men "svært kjøresterk" og noe supertalent mener jeg ikke han er. Han er under klassen til Alaphilippe, Gaviria, Benoot, Ewan, Moscon etc. Men kanskje han blir en ny Rolland.

2
Il_Falco [sitat…] Kan godt hende han blir kaptein i laget og hevder seg godt, men hvor mye har han egentlig vunnet?

men hvor mye har han egentlig vunnet?

Det er jo selvsagt et godt poeng. Seieren i Valle d Aosta er vel det jeg kommer på i farten.. Men han har mange plasseringer mellom 3-10, og er ofte med i finalen. Han har også en tendens til å vinne spurten i små grupper, så spurten er ikke så mye å si på. Vanskelig å spå fremtiden til en så ung rytter, men jeg vil si han ser mer lovende ut enn Lars Petter på samme alder.

2

Lignende innlegg

Laster...