Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Giro d'Italia 2017 - 100. utgaven

2017 utgaven blir den 100. utgaven av den beste Grand Touren. Giroen leverer alltid spenning og uforutsigbare løp i motsetning til storebror TDF der det ofte er veldig forutsigbart med Sky og før det USP dominans.

Ledelsen av Giroen sparer sjelden på kruttet og løypene pleier å være svært harde og når det er den 100. utgaven spares det neppe på noen ting. Her skal man nok innom flere av de mest kjente fjellene. Det går rykter om Zoncolan, Mortirolo/Stelvio, Cime di Lavaredo, Colle del Finestre og Plan de Coronnes(Blir neppe alle). Det hele sies å starte på Sardinia før man reiser videre til Sicilia før ruten legges opp til at så mye som mulig av Italia skal besøkes og byene som arrangerte første utgaven blir nok besøkt(Napoli, Roma, Milano, Torino, Chieti, Bologna, Firenze og Genoa).

Når det gjelder ryttere forventer nok det italienske folk at begge sine favoritter fra hver sin øy kommer hjem for å sykle om seieren i den 100. utgaven. Aru mot Nibali nå på vært sitt lag kan bli veldig spennende om begge stiller.

Utenom disse så kan man håpe Chaves kommer tilbake etter en sterk andreplass i 2016 fulgt opp av nok en pallplassering i Vueltaen . Landa slet med sykdom i år, men vil tro han kommer tilbake med ambisjoner i 2017. Kruijswijk var nær å vinne i år og har stilt i Giroen de siste årene så er nok fort tilbake på start i 2017. I tillegg pleier Uran å være ett fast innslag. Valverde satset i fjor og vil nok kanskje satse i år igjen da han neppe tar kapteinsrollen fra Quintana. Contador vet man aldri med, men vil nok kanskje bruke sine siste år på å prøve å vinne Tour de France igjen.

Froome har uttalt at det ikke er uaktuelt og at han tar avgjørelsen når rutene er ute(tviler på at han kommer da han neppe risikerer å miste form til TDF ved å prøve på en dobbel). Uansett har Sky mange å velge mellom og vil uansett ha en sterk kanditat til topplasseringer. Når det gjelder Quintana tror jeg heller ikke han vil stille. Hadde han vunnet TDF i år hadde han kanskje tatt sjansen, men akkurat nå er det nok TDF som gjelder.

Utenom disse så kan man jo håpe noen gode syklister som Majka, Meintjes(Lampre vil kanskje sende sin beste syklist til Italia), kanskje en av Yates brødrene, Kreuziger, en av BMC rytterne. Sikkert en eller to av disse eller andre sammenlagt navn som dukker opp selv om man ikke kan forvente det selv om det er den 100. utgaven.

Uansett blir det nok ett vanvittig bra løp med ett bra felt av ryttere.

4
819 svar

819 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

voldsmann

Jeg synes det er mye rar klaging på rytterne og lagene her. Alle så jo at de kjørte på limiten når de først dro til. Jeg lurer på hvor lenge dere klagende bedrevitere hadde vart som sportsdirektører med deres "overlegne" taktiske og strategiske "evner"?

4

tucan

Voldsmann: hadde klart meg meget bra, har jo tross alt utallige seire i pcm ;-)

3

ynnory

Her treffer du flere spikere på hodene!

Tommelinnlegg!

1

thomas_72

Det er jo ikke hvert eneste år at en nordmann er med på å kjøre inn en Grand Tour-seier? (og enda sjeldnere i giroen?) Synes denne tråden savner en stor gratulasjon til Sindre Lunke! Han var kanskje ikke den viktigste hjelperytteren, men man skal ikke rakke ned på hans del av den kollektive innsantsen. Ettar at Kelderman forsvant har de hjelperytterne på Sunweb måttet strekke seg for å prøve å fylle hullet, og det de måtte gjøre, klarte de (såvidt)! Strålende bidrag! Hurra!Hurra! Hurra!

3

Felice_Gimondi

De sitter og venter på at Tom skal ha en dårlig dag. Sånn har de holdt på siden første etappe og de skal være glad for at de ikke har flere tempospesialister å passe på for da hadde det ikke blitt pallen på noen av disse klatrerne slik de har spolert en del fjell i en giro som ikke akkurat er laget for dem.

Tom ønsker å psyke ut både Nibali og Quintana med å kjøre Pinot opp mot dem. Litt moro med taktisk sykling, var vel også smart mtp at Dumoulin prøver få de andre til å kjøre enda mer mot hverandre, da er det en fordel at de er tett i sammendraget.

3

Hvale90

Hva skjer? RAI i reklame.

3

luchs

Tommeke var nødt å kle av seg.

1

voldsmann

Det er veldig morsomt når fans som har helter blir sure og krangler.

Jeg liker god sykling jeg.

3

Biff_Byford

Jeg liker god sykling jeg.

Enig, og dårlig sykling er bedre en ingen sykling. Kan si mye om Sky, Froome og TdF, men at Froome har vunnet 3 fortjente seire mener jeg helt klart han har gjort. I fjor var det en aggressiv Froome som vant og ikke bare en som ventet ut motstanderne eller som lot laget gjør alt for han.

Giro vs TdF ? uavgjort for min del. TdF har jeg opplevd live mange ganger, sett kanskje 10-12 etapper og noen av de "legendariske" også. Så Landis knuse alt opp til Morzine i 06, så Thor knuse alle i fjella i 09 (tror jeg det var, etappen opp til Gr Bornand/La Cluzac)-han var så glad han high fivet med alle nordmenn han så oppover lia når han viste den grønne trøyen var hans, Cav var drittsur når han kommer langt om lenge, Lance sendte stygge blikk til Conta. Var par km nedenfor når Froome måtte jogge opp Mt Ventoux i fjor. Så mange av mine største idrettsopplevelser som tilskuer er her ende. Så også Budor etappen på TdN og den triumfer selvsagt alt. Men giroen, det er ett eller annet med å komme hjem fra jobb, sette seg i sofaen og bare relaxe totalt og se på dette. Har også vært noe i Italia både sommer og vinter så digger å se steder jeg har vært før. Var faktisk på vei til Oropa for å stå på ski i vinter men pga høy tempratur måtte vi søke høyere opp i Aostadalen. Tirsdagens klatringer opp Mortirolio og Stelvio blir kult også for de har jeg syklet, dog begge to motsatt vei en de sykles da. Dvs der de sykler opp syklet vi ned. Men litt morsomt for en kjenner jo igjen naturen osv. Håper det det blir bra vær.

5

Felice_Gimondi

Var par km nedenfor når Froome måtte jogge opp Mt Ventoux i fjor.

Og da får jeg kjeft av Sarella andre steder for å vise til forskjeller i cleatene for om det funker å løpe på dem. Han kunne f.eks. prøvd seg på aero speedplay og vanlig og sett om han forstår hva jeg sier.

2

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...