Sykkel esc

Innlegg

Sykkel

Trehjulssykkel

Qatar-tråden

Da nærmer det seg endelig VM i det demokratiske Qatar, et land kjent for stolte sykkeltradisjoner, store idrettstalenter og løyper som får alpene til å se ut som hviledager.

I år skal TV2 sende hele 40 timer fra VM, noe som betyr timesvis av anekdoter fra Riddern - til VGD-elitens store glede.

TV2 påstår at de sender hvert eneste tråkk av alle utøvelsene, men det er løgn, for jeg har allerede 10 stk 5-minutes shaper.

Sendeskjema:

Søndag 9. oktober: Kl 13.00: Lagtempo kvinner på TV 2 Sportskanalen.

Kl 14.30: Lagtempo menn på TV 2

Mandag 10. oktober: Kl 08.20: Tempo junior kvinner på TV 2 Sportskanalen.

Kl 10.30: Tempo U-23 menn på TV 2 Sportskanalen

Tirsdag 11. oktober: Kl 07.50: Tempo junior menn på TV 2 Sportskanalen

Kl 12.05: Tempo elite kvinner på TV 2 Sportskanalen

Onsdag 12. oktober: Kl 12.30: Tempo elite menn på TV 2

Torsdag 13. oktober: Kl 10.40: Fellesstart U-23 menn på TV 2

Fredag 14. oktober: Kl 07.20: Fellesstart junior kvinner på TV 2 Sportskanalen

Kl 12.05: Fellesstart junior menn på TV 2 Sportskanalen

Lørdag 15. oktober: Kl 11.30: Fellesstart elite kvinner på TV 2

Søndag 16. oktober: Kl 09.00: Fellesstart elite menn på TV 2

Her skal det være stor takhøyde, og vi kan diskutere alt fra sykkel, hvilke vaskemidler de bruker for å holde tøyet så hvitt eller hvor mye penger UCI fikk for å gi mesterskapet til Qatar.

Jeg (evt. noen andre) kan også mekke egen tråd når landeveisrittet for seniorer nærmer seg.

Som de pleier å si i Qatar: ارتداء خوذة عندما كنت ركوب

12
0,9k svar

Troll i ord for landslagssjefen melder procycling, dette er flaut.

– De er begge to enormt sterke på hver sin måte, selv om de også har opplagte likhetstrekk. De kommer jo ofte likt over mål i topp 10 under rittene de sykler.

– Men det skjer ikke i Doha?

– Nei, det får de ikke lov til. Den ene er nødt til å stille seg til tjeneste for den andre, så det blir ikke en 6.- og en 7.-plass på de to. Det ville vært flaut, sier landslagssjefen.

9

Publikumsmessig er ikke tempo all verdens, hjelper heller ikke på at produksjonen av TV-sendingene suger, men som sykkeløvelse for utøvere og som trening er det svært lite som er mer krevende. Det er bare å sette seg i tempoposisjon og teste, de aller fleste turryttere med svært liten erfaring og ikke minst det almene publikum skjønner ikke hva som skal til for å sykle så drøyt fort. Aerodynamisk enormt utfordrende og teknisk svært vanskelig i tillegg.

Tempoegenskaper er mye mer viktig for sykling generelt enn man kanskje får inntrykk av fra enkelte over her. Se på tidenes beste syklister og det vrimler av de som også kunne hevde seg på tempo. Man kommer ikke unna denne viktige egenskapen, ikke på fellesstarter flest heller.

4
Il-Pirata Er det virkelig mulig? http://www.vg.no/sport/sykkel/alexander-kristoff/forbannet-kristoff-til-vg-jeg-foeler-meg-sveket/a/23821667/ – Jeg vil ikke si at jeg tok gullet fra ham, men...

For fanden Edvald, når dere har lagt en taktikk, kan den ikke bare forandres 400 meter før mål....

Edvald er ingen nybegynner. Det er ingen tilfeldighet at han istedenfor å kjøre opptrekk for Alex heller kjører sin egen spurt fra hjul et til Blythe med 200 m igjen. Det er heller ingen tilfeldighet at han gir plass til Cav og presser Kristoff ut med snaut 100 m igjen. Edvald kjørte sine egne (og Cavs) sjanser. Ganske enkelt utilgivelig.

Den turen til VM for Edvald bør betales av Dimension Data, og han fortjener pinadø ingen plass på noen landslag heretter. Heller ikke i Bergen.

4

Canyon Sram trøya er faktisk kul selv om det er Rapha.

Nå er visstnok hipsterfoket på vandring for å finne nytt overprisa sykkelklesmerke. Rapha er blitt for mainstream og det begynner å bli vanskelig å hilse på de rette folka, før du vet ordet av det har du hilst på en rulle-dude i Rapha-forkledning. Såntno må vi for all del unngå.

Mange kandidater til ny sammenmønstring for hipsterfolket. Sålangt er det svenske merket Void som ser ut til å ha største appell. Løp å kjøp før det blir mainstream.

3

Tempo er jo både basis og en ærligste formen for sykling så har ikke noe problem med å forsvare at den skal ha sin plass. Synes også ofte at tempoer kan være underholdene ut i fra et tv perspektiv (for eksempel Rio) også som publikum (dvs har vel bare sett en live, men det var bakketempoen opp til Megeve, mye folk, stor stemning og god tid til å se syklistene gjorde at 2-3 timer gikk fort). Men denne tempoen i ørkenen ser litt kjedelig ut..og varm. På en annen side, den beste vant her også!

3

I dag får vi bare håpe at alle unge som så for seg at de skulle bli langrennsstjerner, går over til sykkel.

Gino også. Fortjener alle mulige priser for den jobben han har gjort for norsk sykkelsport.

3

Ser U23-gullet får en liten notis under Johaug-bunken og Sofie Elise. Her verdsetter vi norske idrettsprestasjoner, dere.

3
Trehjulssykkel Når Påske sier at 11. plass blir en veldig bra plassering så høres det ut som vi er en idrettsnasjon på størrelse med San Marino. En ting er hvis hun hadde vært et ungt talent, men...

Hun drømte selvfølgelig om mer enn topp 20, da topp 10 utvilsomt var innen rekkevidde, og slett ikke ville vært noen overraskelse. Om du syns det er så vannvittig dårlig, så skader det ikke å minne om at Norges beste resultat for menn før 2010 var Knut Knutsens sjuendeplass i 1979. De fleste var fornøyde med Arvesens tolvteplass i 2009, og sykkelforbundet syntes den gangen at det var fornuftig pengebruk å sende amatører ned for å fylle et nimannslag. Det er ikke akkurat sånn at norsk kvinnesykling oversvømmes av penger, så resultatet i dag er helt greit.

3

"Medaljene glapp for oss begge" sier Edvald.

Du var opptrekker i dag Edvald og det var ikke noen medalje som glapp for deg. Du skulle kjøre opptrekk ( for Alex, ikke sperre Alex for å gi Cav plass selv om dere er på samme lag) fra 4-500meter til 200 meter igjen, ikke gå når det er 250 meter igjen og inn over målstreken. Det var Alex som var den soleklare kapteinen i dag, ikke deg. Fy fanden dette her kommer jeg til å irritere meg over lenge, greit at du dreit på draget i fjor Edvald og kastet bort din egen medalje, men at du rett og slett fratar kapteinen og Norge medaljen og kanskje regnbuetrøya i dag, er utilgivelig.

Jeg har studert bildene igjen og Edvald aner ikke engang hvor Alex er, han går 100 % inn for egne sjanser. Dette må få konsekvenser for neste års VM lag.

3

Sånn jeg leser det er ikke Edvald ilojal. Han sier selv at han starter opptrekket for sent og tar selvkritikk for det. Alex var vel også foran Sagan da spurten gikk.

Det spiller liten rolle egentlig, Kristoff hadde ikke vunnet der uansett om hvilke posisjon han hadde hatt inn på oppløpet. Media vinkler det som at det var Edvald sin skyld at det ikke blir seier, er vel nesten ingen som har skrevet noe om at Alex ikke akkurat så ut som en million på slutten der.

3

Og vaughters kaster seg på:

1.Stupid that WC are disputed amongst nations 2.EBH team in risk of being booted(stupid again)from WT-of course he sprinted

3
luchs Er som de fleste (her) skuffa over Hagen, igjen. Spørsmålet er om det skal kalles illojalt. Jeg syns det. Kristoff roper "gå", men ingenting skjer. Hva annet skal man kalle det.

Jeg er også skuffet. Edvald har vært en favoritt lenge, helt siden Lillehammer dagene faktisk, men i går ble jeg skuffet og forbanna. Motivet for å spurte for seg selv trer mer og mer klart frem, det var for laget.... altså ikke Norge men DD og da forklarer det også hvorfor han ga vei til Cav og nesten taklet Kristoff helt på slutten der.

Nå hadde nok sagan så mye spurt i seg at han uansett hadde blitt vanskelig å slå, men om Edvald hadde giort jobben sin og levert kristoff i front av feltet hadde det sett annerledes ut for Norge. Men om gullet som glapp er litt uvesentlig, mitt store ankepunkt er lojalitet. Ikke tvil om at Edval er lojal, men i går tyder alt på at det var DD som fikk den lojaliteten og ikke Norge.

3
minuspol [sitat…] Dette er nok fasit. Det er ingen grunn for EBH å dra Kristoff ut til venstre og ut i vinden der om det ikke er for å dra ham opp til en skikkelig spurt, men så biter det i...

Selvfølgelig er det ikke bra, og det er ikke noe opptrekk og Kristoff får knapt hjelp. Men det er ikke pur ondskap fra EBH, det er rett og slett slik at han ikke klarer bedre. Taktisk og fysisk.

Det er noe som skurrer for meg når Kristoff sier at han ropte at Edvald skulle gå, uten at han reagerte. For meg høres det illojalt ut, for man må stole på spurteren når man er opptrekker. Hvis Kristoff ikke hadde ropt "gå" så kunne kanskje forklaringen hans med at det var motvind og at han valgte å vente vært litt mer plausibel.

3

Motivet for å hjelpe DDD sin PT plass svekker forklaringen til Edvald.

Nå har endelig Stig begynt å lufte tanken om å benke en av dem. Det må faktisk til for at gutta med nykker skal forstå alvoret.

3

Tror nok ikke Alex er ute etter å være klein.. kjenner enda det irriterete meg med den derr microfonen og de ledende spørsmålene fra tv2 reporten som vil ha alex til å si de orda at han følte seg dolka... Dette har det vært jobba knallhardt frem mot i laaange tider og det har sikkert vært mye frem og tilbake før endelig plan ble spikra... Har aldrig oppfatta alex som spydig, veldig ærlig og direkte. Han er en vinnerskalle.. Boasson hagen har jeg mer oppfatta så usikker og ikke alltid like tydelig... Men det ligger kanskje mye mer her enn vi kan sette oss inn i.. Hadde virkelig håpa at det hadde funka med eddy som opptrekker (dedikert) for alex og at det ble gitt "all in" og at vi kunne fått den gullmedaljen.. Tror nemmelig eddy sine sjangeser hadde blitt enda større neste år, med at alex hadd gitt alt for ham.... Må ett under til for at de skal samarbeide igjen.. Håper bare de får hver sin knall sesong neste år.

3
busemannen [sitat…] Kristoff har bestandig vært en sær sutregjøk. Ikke første gangen han skylder på andre for egen udugelighet. Hva med Sagan og Cavendish? Klarte seg tålelig bra uten opptrek...

Ute etter å provosere?

Sagan vant fordi han fant en vei på "innsiden" og var skjermet fra vinden omtrent helt til mål. Han er en mester i posisjonering og timing. Hadde ikke Cav måttet bremse, hadde han vunnet.

Man må være mentalt svekket hvis man ikke ser at Edvald ikke følger den avtalte planen og utfører et merkelig opptrekk, noe som selvsagt påvirker prestasjonen til Alex.

Poenget er ikke at han ikke var bedre, problemet er at Edvald ikke utfører det som er avtalt.

3

Procycling.no leverer jævlig mye dårlig journalistikk, men de siste dagers kampanjejournalistikk for Boasson Hagen mot Kristoff er helt hårreisende rævva. Det vissvasset til drittungene som skriver blogg og det åpenbare propagandaspråket til Fredagsvik gjør meg helt matt. Ærre mulig?

3

Lignende innlegg

Laster...