Nye VGD er lansert! Mer informasjon

VM i Bergen 16-24. sept 2017

Som bergenser så tar jeg på meg ansvaret og starter VM-tråd for mesterskapet i Bergen

Program: Lørdag 16. sept - Åpningsseremoni - Trening lagtemp

Søndag 17. sept - Lagtempo kvinner - Lagtempo menn

Mandag 18. sept - Tempo kvinner junior - Tempo U-23 menn

Tirsdag 19. sept - Tempo menn junior - Tempo kvinner elite

Onsdag 20. sept - Tempo menn elite

Torsdag 21. sept - Trening fellesstart - Publikumsarrangement

Fredag 22. sept - Fellesstart kvinner junior - Fellesstart U-23 menn

Lørdag 23. sept - Fellesstart menn junior - Fellesstart kvinner elite

Søndag 24. sept - Fellesstart menn elite

Løypebeskrivelser finner man her

Det kan forøvrig være lurt å pakke med seg klær som tåler vann fra oven, men det vet dere vel fra før av.

6
1,8k svar

1844 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Biff_Byford

Etter litt ambivalens siste ukene om vi (samboer og meg) skulle ta turen over fjellet eller ikke( for å få med VM rittet i går) bestemte vi oss sent på fredag at jo vi tar turen. Ambivalensen pga mye reising/turer i helgene i forkant og også en del i oktober, og da føltes det de siste ukene riktigere å slappe av hjemme foran tv'n.

Men tempoen på onsdag ga meg den følelsen "faen, må jo til Bergen, kan ikke være sykkelfan og la denne opplevelsen gli i fra, hvor mange år til vi får oppleve sånn igjen i Norge, og hvor mange sykkelritt man egentlig se på tv i løpet av et år (mange). Når så værmeldingen sa grått, tåke og vått på Østlandet og sol på Vestlandet så var det bare å pakke en bag, ta sykkelen på taket og stå opp tidlig på lørdagen. Veldig tidlig.

En pitstopp på Gudvangen og 10 milstur opp Vikafjellet (nydelig og snill klatring) via Stalsheimskleiva (ikke spesielt snill he he) hvor det var 19 grader rett før toppen og skyfritt. Kunne egentlig bare snudd og kjørt hjem igjen etter den turen uten at det hadde vært bortkastet biltur. Fikk også en flott tur ut på Osterøya tidlig i går/søndag. Dæven meg fint terreng, tunge bakker og møtte vel nesten ikke en bil. Ble litt overrasket over at det var egen kommune og stort fint vidergående skole der for ikke mange som var ute å luftet seg søndagsmorgen. Parkerte ved broen på Osterøya siden og syklet om Bruvik.

Folkefesten i Salmon Hill var enorm. Det som er forskjellen mellom å se på tv (hvor en får god oversikt over hva som skjer i front) og se live i tillegg til stemningen er hva som skjer langer bak. Når hjelperytterne slipper, eller de fra Romania og gud vet hva slipper. Men en ser de også nyter denne stemningen og tar med seg den gode følelsen av å bli heiet på. Dvs noen så ut til å hate tilværelsen også he he. Når tempoet ble skrudd opp på siste 5-6 rundene var det nesten umulig å følge med hvem som var med for det gikk så fort. Og vi sto i bratteste partiet (ikke at det er veldig bratt men lell da). Sagan for eksempel spottet jeg aldri, for hadde nok med å se etter de Norske.

Siden alle Bergensere er verdensmestere fra fødsel så gjør det ikke noe mye at det ikke ble noen norske verdensmestere. For en kan jo ikke bli mer verdensmester en verdenmester...dvs Sagan kan det he he. Men Bergen skal ha kudos for dette, de skapte en folkefest og skal få lov til å være litt høye på seg selv. Lokale, tilreisende nordmenn, utlendinger, fra små barn til langt ut pensjonisttilværelsen koste seg timesvis, og hvor tiden fløy.

Norske resultater: Ikke all verdens kanskje, men mener at det er viktigere at arrangementet ble bra en at resultatene ble bra. Jeg hadde ikke trodd på medalje i går så for min del ble sølv til Alex en stor opptur (ok litt surt i minuttet etterpå når han var så nær). Men Norge var med på å prege rittet og medalje henger høyt. At bare 1 plass teller er jo bare sprøyt for andre en Alex den første timen. For vi var vel skikkelig skuffa i fjor at det ikke ble medalje, var vel ikke gullet som glapp men medaljen som glapp da ?

For jr og U 23 var det litt skuffende, men sånn er det. Stang inn ett mesterskap blir stang ut i år. Tror tv2 hypet de litt for mye, for var ikke måte på hvor mye forhåndsreklame det var at vi hadde verdens beste landslag i ditt og i datt. Men er jo litt det som TV2 gjør, de hyper/Jinxer jo for harde livet. Er derfor det er digg med fjelletapper på TdF for da slipper en den evinnelige hypingen av Edvald og Alex m.m.

Alt i alt gir jeg liveopplevelsen jeg hadde i Bergen 9/10, kunne gitt full pott, men siden jeg faktisk sto i Budorbakken når det var målavslutning på TdN der så kan selvsagt ikke noen ting måles med den og VM må et hakk ned. Terreng VM i Hafjell var også stort, men så er jeg veldig interessert i terrengsykling også da, var jo ikke nærhet av dette folkelivet (dog enda mer tilskuervennlig).

13

Il_Falco

Folkefesten i Salmon Hill var enorm. Det som er forskjellen mellom å se på tv (hvor en får god oversikt over hva som skjer i front) og se live i tillegg til stemningen er hva som skjer langer bak. Når hjelperytterne slipper, eller de fra Romania og gud vet hva slipper. Men en ser de også nyter denne stemningen og tar med seg den gode følelsen av å bli heiet på. Dvs noen så ut til å hate tilværelsen også he he. Når tempoet ble skrudd opp på siste 5-6 rundene var det nesten umulig å følge med hvem som var med for det gikk så fort. Og vi sto i bratteste partiet (ikke at det er veldig bratt men lell da). Sagan for eksempel spottet jeg aldri, for hadde nok med å se etter de Norske.

Kjenner meg veldig igjen i denne beskrivelsen. Vi sa det til hverandre flere ganger: Hvor var Sagan? Kan jo ha noe med å gjøre at han ikke har så gjenkjennelig hår lenger. Også artig med karen fra Romania som havnet bak veldig tidlig, men likevel kom tilbake runde etter runde. Og karen fra Hellas som gikk over toppen på bakhjulet. Og Skjerping og Jensen som kjørte over toppen en ekstra gang bare for å takke publikum. Alt i alt en opplevelse for livet.

Trist at det allerede dagen etter bare skal handle om økonomi. Sykkel er jo en sport hvor folket får full uttelling uten å betale noe for det. Hvilken annen idrett kan du stå tre meter fra målstreken uten å betale? Man bør jo skjønne at det ikke er spesielt god økonomi i et slikt arrangement. Men du verden for en norgesreklame! Her bør staten ta regningen. Burde gjort det for lenge siden.

2

SnorreSolano

Her bør staten ta regningen. Burde gjort det for lenge siden.

De har vel tatt 52 millioner allerede, så helt fraværende er de ikke. (Men skal sies at endel av utgiftene skal rett i statskassa også, som vakthold/sikkerhet).

1

petruspan

Broene stenger noen timer under rittene, sotrabroen stenges tilsammen kanskje 5-6 morgentimer over en helg, mens det blir verre på askøy som har tempoer over broen. rart det skal være en overraskelse for noen når løypene går over broene. Hadde de forventet å kjøre over midt i rittet? Hvorfor blir det dyrt? Koster ikke noe å stenge en bro.

Er så jævlig lei sutring og problematisering nå. Ett av verdens største idrettsarrangement som i tillegg er utrolig billig å arrangere i forhold til alt av andre sporter og det er bare klaging fordi man kanskje blir forstyrret i pendlingen en eller to dager i løpet av livet. Er jo like mye trafikkproblemer hvis en biler krasjer der en ukesdag og da blir det ikke varslet heller. Hvor vanskelig er det å legge planer rundt at en brostenging når du har blitt advart mange måneder i forveien

5

thomas_72

BTs kulturredaktør mener det er umoralsk å gi frivillig gi økonomiske bidrag for å dekke underskuddet fra VM. Sykkelforbundet og VM har ledere, og lederne har lønn som sikkert er for høy i og med at bedriften de leder har gått med underskudd. Vi bør heller donere til noen som driver en butikk i Bergen mener han.

Nå har jeg i noen år av og til sett Brann spille fotball på stadion, de har også hatt ledere i den klubben i de årene Brann slet med underskudd. Jeg lurer på, var det da også umoralsk av meg å betale billetten? Jeg kan ha begått synd, og må kanskje stå til rette for Frode Bjerkestrand.

Når jeg tenker meg om: faktisk har jeg i flere år betalt for abonnement på BT. De har hatt nesten kontinuerlige nedgangstider og går stadig med tap, allikevel får ledere der, som Frode Bjerkestrand lønn, har jeg hørt. Kanskje dette også er umoralsk? Jeg tror jeg bør slutte å betale for BT, siden de betaler Frode Bjerkestrand lønn!

4

den12mann

Jeg tror jeg bør slutte å betale for BT, siden de betaler Frode Bjerkestrand lønn!

Litt kortslutning i logikken hans, ja. Og vi støtter jo ikke for å dekke lønnen til lederne, vi støtter som en takk for et flott arrangement og for å være med på å hjelpe til at fremtidige talenter også får sjansen til god utvikling.

1

tucan

Thomas: å betale for bt er en stor tabbe, ja. Det bør du slutte med ;-)

1

MadBum

"Peter Sagan. First of all, what do you think of the publik here in Norway and what are your thoughts about Magnus Carlsen?"

4

St.Unix

"Vått du ju tink abåt ævver nårvidjen gørls?"

3

Trehjulssykkel

"Very nice forrrr surrrrrr"

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...