Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Trondheim - Oslo Er det mulig?

Hei, lurer på om det er mulig å trene seg opp til Trondheim - Oslo på et halvt år.

Er 20 år, har lite sykkelerfaring og ganske gjennomsnittlig fysisk form for øyeblikket. Trente mye og var i god form frem til 16-årsalderen, men vet ikke om dette vil gi meg noen fordel nå.

Har mulighet til å legge inn 4-5 treninger i uka fra nå og frem til sommeren.

Takk for alle innspill!

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

tucan

Ot. Påmeldingen til den virkelige styrkeprøven åpner i morgen... Det anbefales.. ;-)

2

st.sixtus

Liège-Bastogne-Liège Challenge?

Been there, done that. Would ride again!

1

tucan

Jotunheimen rundt..

Syklet i år.. Da er ikke T-O noen utfordring. Så det utgår nok.. At det er mye rot i organiseringen hjelper ikke på.

JR er ett fantastisk ritt.. Skal man ha noe tøffere må man nok utenlands.

1

Biff_Byford

Liège-Bastogne-Liège Challenge?

Flott opplevelse, og lite mas/tjas, et ordentlig turritt. Synes La Marmotte (Frankrike) med 10 mil kortere trase og 6-700 hm mer er ganske hardere. Færre timer på setet, men høyere tempo/laaaange klatringer og mer rittmodus gjør dette vondere. Neste år vurderes Tour de Mont Blanc, samme arrangør som La Marmotte, men mer turitt ala LBL (åpne veier også for biler, ikke resultatliste men sluttid ala Voss-Geilo) og 33 mil og 8000 hm rundt hele det massivet (3 land). Ikke syklet T-O (har ikke lyst) eller J-R (har lyst, men har en tendens å kolliderer med andre ting jeg har lyst til).

Til Trådstarter: Enig det som andre sier. Få noen skikkelige langturer, skaff deg racer og billig rulle nå og sette i gang. Bli med i en klubb hvis mulig, lær å sykle sammen med andre. Fokuser på teknik, en så lang tur kan drepe kne så bedre tråkketeknik vil være gull verdt. Tren masse core styrke for så lang tur vil slite på overkropp også. God tur/trening.

1

vannoverhodet

Takk for gode svar.

Planen er å sykle et par ganger i uka, rundt 6/8 timer totalt. I tillegg til noen styrke og intervalløkter. Må vel også få inn noen lange turer når det begynner å nærme seg.

Målet er å komme i mål på rundt 20 timer.

1

Felice_Gimondi

Planen er å sykle et par ganger i uka, rundt 6/8 timer totalt. I tillegg til noen styrke og intervalløkter. Må vel også få inn noen lange turer når det begynner å nærme seg.

Greit å jobbe opp en basisform, men det er noe overdrevet hvor stor nytte man har av harde intervalløkter hvis man skal sykle 540km på 20t. Det går stort sett i så lav intensitet at jeg ville ha fokusert en del på langkjøring. Det betyr ikke at man skal sløyfe intervallene helt, men kjør de gjerne lengre og på noe lavere intensitet.

På Tr.heim-Oslo er det ikke farta som tar deg, det er distansen så det å ha kjent på hvordan det er å sitte på sykkelen etter 8 timer og mer er verdifull erfaring. Starte planmessig og tren lange søndagsturer, først 4t så 5t og så øker du planmessig til ca 7-8t. Kjøre turene ukentlig og slavisk i all slags vær for du velger ikke været som møter deg i slutten av juni. Har du mulighet, legg gjerne inn en langtur på 20-25mil 3-4 uker før du starter Tr.heim-Oslo.

2

Felice_Gimondi

Sykler man med et lag med et noenlunde organisert opplegg så er det en rimelig grei list å komme over hvis man har som mål å fullføre.

Vil tro at med helt grei form så vil det være rimelig greit å fullføre på 18-19timer i lag. Lagene på dette nivået i Rye rører knapt noe trening og sykkel før mars/april.

1

voldsmann

Med et fornuftig treningsopplegg og en fornuftig målsetning går det helt fint. Du kan bruke 42 timer.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...