Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tour de France 2021

Jeg skriver ikke noe interessant åpningsinnlegg, men jeg veit at noen av dere smartinger kan gjøre det uten å referere til haisommer. Velkommen skal dere være.

1
600 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

KongOlav2

Laget en for Giroen, og kan gjør det samme for Tour de France. Har litt tid til overs akkurat nå.

Tour de France 2021 - preview: Da er det klart for årets største happening i sykkelsporten, Tour de France, rittet som alltid får størst medieoverskrifter og mest omtale, men i liten grad lever opp til hypen som det absolutte høydepunktet i løpet av sykkelsesongen. Uansett er det en stor begivenhet og skaper masse interesse og diskusjon rundt idretten mange av oss her inne er glad i.

Og i år kan det jo bli en versjon som blir minneverdig. Det er mange store profiler i sykkelsporten for tiden, og av flere typer ryttere. Sprintfeltet er kanskje litt tynt sammenlignet med gode årganger, men ellers er det spekket med store navn som vil vise seg frem både på enkeltetapper og sammenlagt. Det som også er gledelig er at mange av disse profilene er unge og sørger for underholdende sykling, så vi får sikkert mye glede av dem i årene fremover.

Kart over årets Tour I år foregår hele Touren innenfor Frankrikes grenser. Man starter i landets vestlige utkant i Bretagne med et par småkuperte etapper som begge ender med en kort stigning mot målgang. Deretter beveger man seg nærmest rett østover, dog i svak sørlig retning tvers over landet. Man toucher faktisk ikke innom den nordligste tredjedelen av Frankrike utenom siste etappe til Paris. Neste helg innledes med en lang medium fjelletappe i utkanten av Massif Central før man beveger seg inn i Alpene med fjelletapper neste lørdag og søndag. Så blir sørvestover mot Pyrneene inkl en etappe med dobbelt Mont Ventoux. Til slutt er det hele 5 etapper i og rundt Pyreneene som vil avgjøre Touren den siste uka.

Etapper med link til profilene:

1.etappe: Brest - Landernau, 176 km 2.etappe: Perros-Guirec - Mur-de-Bretagne, 182 km 3.etappe: Lorient - Pontivy, 182 km 4.etappe: Redon - Fougeres, 152 km 5.etappe: Change - Laval Espace Mayenne: 27 km tempo 6.etappe: Tours - Chateauroux, 144 km 7.etappe: Vierzon - Le Creusot, 248 km 8.etappe: Oyonnax - Le Grand Bonard, 151 km 9.etappe: Cluses - Tignes, 145 km 10.etappe: Albertville - Valence, 186 km 11.etappe: Sourges - Malaucene, 199 km 12.etappe: Saint Paul Trois Chateux - Nimes, 161 km 13.etappe: Nimes - Carcassonne, 220 km 14.etappe: Carcassonne - Qullian, 184 km 15.etappe: Ceret - Andorra la Vella, 192 km 16.etappe: Pas de la Casa - Saint Gaudens, 169 km 17.etappe: Muret - Col de Portet, 178 km 18.etappe: Pau - Luz Ardiden, 130 km 19.etappe: Mourenx - Libourne, 203 km 20.etappe: Libourne - Saint Emilion, 31 km tempo 21.etappe: Chatou - Paris, 112 km

Høydepunktene: Touren starter "lovende" med to kuperte etapper med motbakkeavslutninger allerede nå i helga. Her vil nok slaget stå mellom de to Van-ene og Alaphillipe. Så kommer et mellomspill med flate spurtetapper utover neste uke før det tar seg opp igjen neste helg. Først er det en lang kupert etappe til Le Creusot neste fredag hvor de skal over den bratte Signal d'Uchon med ca 20 km igjen. Denne kan bli actionfylt.

Dagen etter er det nedoveravslutning til Le Grand Bonard med den tøffe komboen Romme-Colombier. Denne var jo et fyrverkeri da den ble brukt i 2009, men var langt mer moderat underholdene i 2018. Dessverre kommer den også i år som i 2018 helt først av fjelletappene, og det er da kanskje mindre incentiver for å angripe. Tiden vil vise. Alpene avsluttes med en "ganske standard" fjelletappe til Tignes. Denne er forsåvidt tøff nok totalt sett, men den siste stigningen opp til Tignes er relativt enkel, og vi kan kanskje ikke forvente de store angrepene eller distansene her?

Etter første hviledag er det fire etapper mellom Alper og Pyreneer. Tre av dem er flate, men den fjerde er potensielt sett det største høydepunnktet i Touren, nemlig en nedoveravslutning etter to passeringer av Mont Ventoux. Den andre klatringen opp Ventoux er den tøffeste av dem, og her er det fullt mulig med skikkelige angrep og store distanser. Får bare håpe at det ikke blir motvind opp Ventoux slik de har vært flere ganger.

Så er det inn i Pyreneene, og her er det hele 5 etapper. Den første dem riktignok i det mer småkuperte landskapet i de østlige Pyreneeer som kun svært sjelden har vært benyttet i Touren. Her blir det en fin medium fjelletappe som er perfekt for de som ønsker en bruddseier. Så går det inn i de høye Pyreneene med først en nedoveravslutning til Andorra la Vella, fulgt av en nokså klassisk bruddetappe til Saint Gaudens før det avsluttes med tøffe fjelletavslutninger til Col de Portet og Luz Ardiden. Ikke spesielt originale etapper, men tøffe bakker og ligger det til rette for det i sammendraget kan det bli mye action og angrep på disse etappene. Deretter avsluttes det med bl.a. en tempoettappe før man har den sedvanlige paraderunden på Champs Elyses om tre ukers tid.

Favorittene: Vi har vel kanskje ikke hatt større forventninger til en duell mellom to ryttere i sammendraget siden Armstrong og Ullrich kjempet mot hverandre for snart 20 år siden (Contador/Schleck i 2010 hadde noe av de samme forventningene). De to slovenerne Primoz Roglic og Tadej Pogacar er massive favoritter, og forventes å være minst et hakk over sine konkurrenter. Spørsmålet er om de lever opp til dette, og om det kan bli slik at de ser mer på hverandre enn legger merke til konkurrentene slik at andre sterke lag kan utnytte dette taktisk. Begge to er iallfall i utgangspunktet så sterke både i fjellene og på tempo at bare uhell, sykdom eller et kollektivt mesterstykke av Ineos i utgangspuntet skal kunne frarøve dem begge sammenlagtseieren.

Og når det gjelder Team Ineos kommer disse til Touren med en rekke sterke sammenlagtryttere, men hvor de aller fleste av disse må finne seg i hjelperytterroller. Geraint Thomas er sannsynligvis tiltenkt kapteinsrollen, mens Richard Carapaz nok skal være hans sidekick. Kanskje blir disse to sidestilite og vil angripe sloverne etter tur? Det ville vært interessant å se Ineoes bruke sin lagstyrke på en annen måte enn å kjøre tog oppover fjellene. Når de i tillegg har Richie Porte og Tao Gheoghan Hart i laget, så kan de virkelig prøve på noe i Touren som QS gjør i klassikerne.

Men bortsett fra disse virker sammenlagtfeltet noe tynt. Movistar satser vel relativt tungt på Touren og sender alle sine beste menn med Enric Mas og Miguel Angel Lopez i spissen. Et bra lag, men typisk ryttere som gjerne ender rundt 4-5-6-7 i sammendraget. Og litt det samme med andre sammenlagtkandidater som Wilco Kelderman, David Gaudu, Jacob Fuglsang, Esteban Chaves, Guillame Martin og Rafael Majka. Det er veldig vanskelig å se noen av disse outsiderne utfordre slovenerne og Inoes i kampen om topplassene. Kan også ta med Julian Alaphillipe. Han har ikke helt klart å følge opp sin imponerende innsats fra to år siden. Burde han kanskje jakte etappeseire og polkadott-trøye for alt det er verdt i stedet for sammendraget? Det er mange muligheter for Alaphillipe i år om han heller velger å nøye seg med 10-15.plass i sammendraget for å kunne ta etappeseire og en kanskje en klatretrøye fremfor å kunne bli topp 5 sammenlagt.

Av andre ryttere har vi imidlertid med interessante navn. Battle of the Vans vil også fortsette i Touren med Van der Poel mot Van Aert iallfall på de småkuperte etappene og medium fjelletapper. Kanskje vil de også blande seg inn til en viss grad i massespurter for å kjempe om grønn trøye? Her vil vi nok også finne Peter Sagan og Caleb Ewan, samt Arnaud Demare. Også Van der Poels lagkamerater Tim Merlier og Jasper Phillipsen er habile spurtere og har kanskje lyst til å blande seg inn i massespurten. Alpecin-laget blir nok markante på alt utenom fjelletappene.

24

All-Equal

Slæpp off. Gled dere til når Dag O2 skal formidle Edualdos vinnersjanser med ekstrem entusiasme.

"Kansje det at kristoff ikkje e touren gjørr at Edvald føler litt på præsse som eineste nordmann med vinnåsjanså, og då finner han fræm det killerinstinktet han hadde før. Han kan gå i brudd og overraske, sånn som Thor gjorde, vettu. Han har blitt fær, og det har jo funka for kristoff. E hær troa på Edvald i år."

5

All-Equal

Hva faen er dette nye formatet? Blir jo helt svimmel. Lite intuitivt. Idiotisk å adoptere valg av sortering av kommentarer, det er oppskriften på en rotete debatt.

4

All-Equal

Men pluss å kunne svare på innlegg på mobil da. En forbedring.

1

voldsmann

Det er virkelig uoversiktlig.

1

Trehjulssykkel

Og når TdF starter:

"E skjønne isje hvorfor Direkt Enersji sjører for Antoni Tursji. Hadde æ vært sportsdirektør så hadde jeg sagt at vi sjører for Edvald. Edvald har tross alt tatt tre etappeseire. Æ håbe det gjør Edvald litt forbanna, og vi vet jo at Edvald presterer når han e forbanna"

4

Trehjulssykkel

Dette opplegget er mer mongo enn de innsatte på Dikemark. Jeg takker for meg, jeg kommer til å se tilbake på da jeg eide dere alle sammen i diskusjoner

3

All-Equal

Jeg trenger dette i livet mitt som ventilator når jeg ser sykkel. Skal vi virkelig ikke skrive i lykkerus når uno x går wt-lisensen? Hold ut litt til og se om de foretar en eksorsisme av denne driten.

3

MadsFantasy

Godt sagt.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...