Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norges tøffeste stigning?

Hva er Norges tøffeste stigning, dvs. en asfaltert strekning som VIRKELIG kunne ha gjort seg i ethvert stort etapperitt?

Vi har tidligere nevnt Sognefjell, vel og merke fra Sognesiden. Andre fjelloverganger er jo Gaularfjell, Aurland-Lærdal, Haukeli, Strynefjell, Trollstigen m.m.fl.

Selv om jeg ikke skal påberope meg lokalkjennskap i hele landet, tror jeg man skal lete lenge før man finner en verre stigning enn den vinterstengte og delvis privateide vegen fra Øvre Årdal til Turtagrø i Sogn. Det er en rekke hårnålssvinger, smal veg, ca. 4. m, tildels dårlig asfalt, og over 1300 m. stigning på ca. 15 km. Ca. 2 km. er flatt.

Andre forslag?

1
24 svar

24 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Cipo

Hai,

Opp Torvdalsveien fra Straumevegen ved Nordåsvannet i Bergen er noe av det bratteste jeg har vært borti. Ikke så langt riktignok, men likevel. Har sett at de som bor i skråningen der har en fot som er lenger enn den andre....

Cipo

1

PowerToTheParkLane

Hadde man kunnet avslutte en 200 kilometers etappe opp stalheimskleivene, ville nok mange blitt stående igjen bånn.

Den er tror jeg nord-europas bratteste vei, ikke så lang, men stupbratt.

Noen av de vasseste stigninge i Norge finnes i Telemark. Et par etapper på rad i de rette strøkene der, ville nok merkes godt i beina. Skikkelig berg og dalbane fylke.

1

Freitas

Hehe, debatten har jo vært oppe tidligere. Da foreslo jeg prologen til TDF lagt til Norge, fra Gudvangen og opp Stalheimskleivane. Noe som ville gitt en temmelig annerledes liste enn det som er vanlig. Din variant er også glimrende PTTPL.

1

justastuff

Enig angående vegen fra Øvre Årdal til Turtagrø. Kjørte der i sommer (med bil). Tror ikke jeg hadde prøvd meg opp der på sykkel, uten å ha med telt og proviant for et par overnattinger. Men så er jeg ikke av de råeste på sykkel heller da...

Angående linken over, ikke en tur å anbefale på noe annet enn terrengsykkel nei....., Og ja, der er ille!!

1

Armstrong

Ingen tvil:

Opp Lysebotn bakkene.

1

seppen

Hva med: Kvevasshytta: 0 m 1490 m på 35 km. Juvasshytta: 558 m 1845 m iløpet av 13 km (!)

Blant mange andre.

1

Piku

Eg veit ikkje kor ille dette er men det er iallefall motbakkar. (og litt grusveg):

http://www.geiranger.no/maraton/ritt.php

1

Fongen

Begge veiene opp fra eller ned til Geiranger, spesielt Ørneveien må jo ha potensiale. Satt å fantaserte om etapperitt der da jeg kjørte gjennom Geiranger i ferien. Den råeste veien jeg har kjørt er ned til Eikesdalen fra Aursjøen, en dårlig grusvei som lot til å være limt til fjellet.

1

seppen

Klatringen opp fra Lysebotn i Rogaland er vel heller ikke å spøke med. En stigning på rundt 900 meter på 8-9 km bør ta på. Ellers har jeg en bakke her hjemma som er rundt 1.2-1.3 km med stigning på ca 150 meter.... Det holder lenge for å slite ut meg...

1

Fongen

Prøvde å finne fakta om trollstigen, men det eneste jeg fant er at det er 11 hårnålsvinger og en stigning på 9%.

1

den13mann

"Den råeste veien jeg har kjørt er ned til Eikesdalen fra Aursjøen, en dårlig grusvei som lot til å være limt til fjellet."

hehe... den er intet mindre enn spennende

1

Freitas

Kjørte over Slettefjell i høst, mellom Øystre Slidre (Beito) og Vestre Slidre. Stigningen opp fra vestsida er rå! Ser for meg en etappe som starter i Flåm, følger gamleveien fra Aurland opp kneikene forbi Bjørgo, over til Lærdal, Årdal, opp til Tyin blir det en ny kneik i Moadalen, ned i Vestre Slidre og mål på Slettefjell. Tre av Norges tøffeste stigninger på samme etappe, omtrent 160 km.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...