Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg liker Halstensen. Den stemmen må man ellers betale 30 kroner minuttet for å få.

2

Og plutselig fikk den heller ukjente dama tittelen 'TV2-profilen'. Passer jo ekstra godt med en insider nå som TV2 skal til OL.

1

Om man er frekk nok, kan man også sjekke henne ut på Facebook. ligger noen bilder der som viser en fantastisk vakker kvinne. Tipper bodyen også er en tier.

1

Tv2 sporten har så og si alltid funnet damer som har kommet skikkelig over hos seerne.

Unntaket er vel da fotball-xtra hentet inn Vålerengas dametrener for å kommentere.

Men når seerne fikk en dame de ikke likte, så var de ikke sen med å si ifra

1

Synd at ikke TV2 kan spandere en logoped på henne. Det er nokså flaut å ha en voksen programleder sitte der og snakke fjortis-språk, og si schøtt, shue og schøre, "schelkeschøreren schørte ut etter schue sekunder, en schilometer fra mål."

Det blir for dumt.

4
vangen06 Mulig du har rett, men jeg håper ikke det - synd om de mest talentløse og tunglærte skal få sette standarden, som et minste felles multiplum.

Jeg sliter med uttalen, men jeg jobber med saken. Det kan være at et flertall sier "schøtt" og "schøre" om "schue" år, men jeg prøver å endre måten jeg prater på slik at jeg ikke forblir et dårlig eksempel. Er det bare uttalen som plager deg eller er jeg generelt èn av de mest talentløse?

1
LaCangura Ingen nordlendinger snakker slik. Ingen vestlendinger eller trøndere heller. Bare infiserte flok fra det sentrale østland. Ugh!

Sråket er i forandring, ikke noe å sutre over. Slik du snakker nå var sikkert unormalt (og hva f.. er dette for noe hest K*.. snakk) for 100 år siden nordpå.

Jeg er forresten fra sør-vestlandet. Og her uttaler vi det meste med den "late" KJ-lyden. Kjole, Kino, Kjøtt uttales helt likt.

1
Garrincha58 Sråket er i forandring, ikke noe å sutre over. Slik du snakker nå var sikkert unormalt (og hva f.. er dette for noe hest K*.. snakk) for 100 år siden nordpå. Jeg er forresten fra s...

Sråket er i forandring, ikke noe å sutre over. Slik du snakker nå var sikkert unormalt (og hva f.. er dette for noe hest K*.. snakk) for 100 år siden nordpå.

Språket er i forandring, men spør som ikke forandringen nå skjer veldig raskt pga vår nye landsmenn som overhodet ikke klarer å uttale lyder som symbolske for vårt språk. Type S, K, J lyder.

1
LaCangura [sitat…] Språket er i forandring, men spør som ikke forandringen nå skjer veldig raskt pga vår nye landsmenn som overhodet ikke klarer å uttale lyder som symbolske for vårt språk....

Type S, K, J lyder.

Tja..disse lydene var allerede i endring før våre nye landsmenn hadde påvirkning her jeg kommer fra. Husker at læreren vår tok opp dette i ca 3 klasse (tror jeg det var). Prøvde ikke å "rette på oss", men han var fascinert over at språket var i endring og at vi uttalte s, kj, skj-lydene på en annen måte enn hans generasjon.

1
Garrincha58 [sitat…] Tja..disse lydene var allerede i endring før våre nye landsmenn hadde påvirkning her jeg kommer fra. Husker at læreren vår tok opp dette i ca 3 klasse (tror jeg det var)....

Husker at læreren vår tok opp dette i ca 3 klasse (tror jeg det var). Prøvde ikke å "rette på oss", men han var fascinert over at språket var i endring og at vi uttalte s, kj, skj-lydene på en annen måte enn hans generasjon.

Helt ukjent for meg.

SKJ-lydene er den del av det som virkelig kjennetegner det norske språk. Nasjonalisten i meg vemmer meg over å høre nordmenn uttale disse ord feil.

1
LaCangura [sitat…] Helt ukjent for meg. SKJ-lydene er den del av det som virkelig kjennetegner det norske språk. Nasjonalisten i meg vemmer meg over å høre nordmenn uttale disse ord feil.

Heier ikke du på Italia? :P

Neida..tror stavanger-regionen har en litt spesiell utvikling hva gjelder skj, kj- lydene. Som ikke er helt det samme som de østlandske sj-lydene sin utvikling.

Det får gå som det går med muntlige språket vårt. Det seiler sin egen sjø og er vell vanskelig å i det hele tatt styre denne utviklingen?

1

Lignende innlegg

Litteratur Script Publisert

Romantikken

Leste i jula Erik Bjerck Hagens bok om romantikken. Har glemt mye, men vil si noe. Avsnittet om Wergeland og Welhaven er preget av at han kjenner dem begge for dårlig, og en som er rotfestet i angloam...
1
0 svar
Film gabrielle Publisert

Hjelp meg å finne denne filmen

Det var en datter og en pappa og de va på en måte kongelig å så fant han en kone med en datter de soiste bare riskaker og hadde på en måte en sånn navle ring der de tok ut noe blod for å holde seg sla...
1
0 svar
TV-program frode57 Siste svar

For voldsom dekning av krigen

NRK bør gå over til nrk2 med dekningen sin og vente med de verste scenene til etter 21.00. Dette mediakjøret rammer barn. Hadde dette vært kino så hadde det blitt 18 års grense. Krig er voksnes sak. K...
1
2 svar
Litteratur Script Publisert

Ibsen

Fulsås og Rems artikkel om Ibsen i Morgenbladet gir et formelig murerstupid inntrykk. Det er geniestetikken de er ute etter, den lidende kunstner osv. Få passer bedre enn Ibsen som geni, og at han led...
1
0 svar
Litteratur kvelstad Publisert

Prinsessens bokgaver

Leser at det er diskusjoner om hva prinsessen fikk i bokgaver. Smålig å kritisere at hun ikke fikk noe krim. Prinsessen sa selv i et intervju at hun ikke liker krim eller skrekk. Så da har de vel jobb...
1
0 svar
Laster...