Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er TV2 verdens minst nyskapende TV-kanal?

Jeg begynner nå å bli mer og mer lei av TV2 sine nye sesonger av programmer som vi har sett så mange ganger tidligere. Nå kommer høsten, og da kommer det samme gamle i ny innpakning. Kan man ikke si at nok er nok? Har ikke TV2 programskapere? Ser at det nå er krise i TV2 med seerflukt.

Kan de ikke forstå at dette henger sammen med at de må lage nye og spennende programmer for at folk skal ønske å se på?

Nå i kveld starter årets Skal vi danse, noe som er i sin 13. sesong! Jeg blir rett og slett kvalm av at B og C kjendiser skal svinge seg på dansegulvet. Katrine Moholt går vel på autopilot når hun har vært med på så mange sesonger. Nå i år er det flere av disse som er kjendiser folk flest ikke har hørt om. Da skjønner man at TV2 er desperat etter å finne nye kjendiser som vil være med, for Norge er vel snart tom for kjendiser nå som ikke har deltatt? TV2 tjener i tillegg store summer på at TV-seerne bruker masse penger på å stemme via mobilen. Uetisk at man ikke kan stemme gratis via internett i 2016! I tillegg kommer det jo en duell alltid på slutten mellom to dansepar der de gamle stemmene blir annullert og man må stemme på nytt.

Jakten på kjærligheten har startet i sin 12. sesong. Rett og slett en fast inntekt og melkeku for TV2. Ingen nyskapninger her heller siden starten.

Allsang på grensen er i sin 9. sesong.

Senkveld har sendt siden 2003!

Farmen kommer i sin 11. sesong. Dette var et program jeg likte godt, men nå kjenner jeg programmet ut og inn med mentor, marked, baksnakking, farmen-paret og-så-videre. Rett og slett oppbrukt.

Hotel Cæsar bør avgå med døden snarest i sitt 19. år!

Idol burde blitt forbudt! Likeså med Norske Talenter.

Jeg tror at de danske eierne til TV2 (Egmont) ikke ønsker å investere så mye i TV2, for de slipper jo å glo på dette rælet selv i Danmark. Da hadde de nok innsett at penger må inn og ikke bare ut for å kunne få nyskapninger.

Til slutt så vil jeg si at ikke alt er grått. Noe positivt jeg vil dra frem til slutt er Fjorden Cowboys, dette kommer det også flere episoder av. Et program som jeg virkelig har fått sansen for og humrer mye av. Men her lager vel ikke TV2 programmet selv, de bare kjøper det inn.

Hva syns dere? Er jeg bare en sur fyr som ikke har fått opp øynene for kvalitet, eller har jeg rett i noe?

5
57 svar

57 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

ErnestDefarge

Tv2 var på sitt aller største først og fremst store på amerikanske TV-serier og vulgære debattprogrammer. Nå som ingen ser serier på TV lenger, og det norske debattklimaet har blitt så forsiktig og politisk korrekt at vulgære debatter ikke kan lages så har de lite å bidra med. Samme med TvNorge.

Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke satses mer på aktualitetsprogrammer med kvalitet. Enten der er magasiner med gode historier eller satire. Jeg likte Vårt Lille Land og mener at norsk humor er på et soreklart bunnivå. Særlig når det gjelder samfunnskritikk og satire. Dette har Tv2 forsømt og heller satset på russerevyhumør i TKFN og kose-TV med Thomas og Harald.

3

Kokuhaku

Da jeg nylig så at Samuel Massi og Solveig Kloppen skulle være programledere for et nytt konsept, var det nesten så jeg trodde det var et stykke selvironi.

TV2 er helt elendige på den kommersielle målgruppen "de unge". Ræva humor, et utdatert forholdet til hva som er feelgood-tv (og så kan en spørre seg hvor attraktivt det er lenger), ræva som opplysningskanal (NRK kommer f.eks. med nye dokumentarer og andre opplysningsprogram stadig vekk), lite populære dramaserier (hvilket er den mest populære tv-formen i dag).

Få gidder å betale for strømmetjensten når de ikke har noen store titler å tilby. Hvorfor skal noen gidde å betale x kroner for Sumo? Fotball, ja, det er det de har. For at mange nok skal ønske å betale for Sumo bør de ha minst ett program eller en serie noen er villige til å betale for å se. Jeg personlig aner ikke hva de tilbyr per dags dato, for de tilbyr ikke det éne programmet som gjør at jeg betaler og videre får undersøkt deres arkiv. Igjen: de trenger minst ett konsept som får bruker til å trykke på betalingsknappen - gå over terskelen - og det virker det som de sliter fælt med.

Se for eksempel mot NRK. Den store interessen for Skam skaper et dragsugeffekt: Fler er på siden deres, og derav får de og reklamert for sine øvrige programmer. Videre oppnås et forhold mellom bruker og kanal - dette kan skifte fort riktignok - og man blir mer tilknyttet den. TV2 har overhodet ikke fulgt med i timen. Deres oppskrift på suksess - grovt sagt - har vært å lage stjerner og resirkulere de i ulike programmer. Thomas Numme, Harald Rønneberg, Stian Blipp, Ida Fladen, Kathrine Flatland, Else Kåss Furuseth, Henriette Stensrup, Sigrid Bonde Tusvik, Sigurd Sollien, Gaute Grøtta Grav, Henrik Thodesen, Odd Magnus Williamson og mange flere er sentrale medvirkere til deres underholdningstilbud. Ca. samtlige er tannløse fjotter. Og mens skuta er i ferd med å synke, henter man vitterlig meg inn Samuel Massi og Solveig Kloppen for en ny satsing. Akkurat det er er faktisk god satire, hadde bare det vært intensjonen.

2

quentez

Ga Senkveld et forsøk i går, men slo av halvveis. Det toppet seg da en umorsom fyr fra Humornieu skulle ha en slags parodi på Øystein Sunde.

2

wise747

Det toppet seg da en umorsom fyr fra Humornieu skulle ha en slags parodi på Øystein Sunde.

Ja, det var flaue greier, det var kroken på døra for meg

2

VivaLV

He-he. Nummis og Rønnis (eller hva de nå enn kaller seg) er SÅ 2012!

Ellers så brukte TV-Norge 3-4 minutter på innsalg av en humorserie de skal starte 15. september. Desperasjonen har tydeligvis nådd de alle!

1

jeangabin

Ok, jeg tittet litt på sumo nå. De har et godt utvalg av filmer fra c more, men her konkurerer de med netflix. Jeg synes faktisk c more har et like godt utvalg som netflix. Problemet er at de er litt tynt med egenproduserte serier i alle sjangre.

Dette var vanskelig. Vel, de har nok folk som er glupere enn meg til å tenke på dette.

1

freemasun

TV2 Sumo kan bli et bra produkt, men det er mye som kan bli bra. Akkurat nå er det litt som Viaplay; litt mindre brukervennlig, men med mulighet for strømming av direktesending. Omtrent akkurat som NRK Nett-TV. Men, der NRK har åpnet for så og si hele sin katalog, ligger TV2 laaangt etter. (NRK eksempelvis, ALT av Fleksnes, Fredrikssons Fabrikk, KLM og Brødrene Dal fra Humor-avdelingen; Atte Katte Noa, Vertshuset Den Gyldne Hale og Midt i Smørøyet fra Barne-avdelingen. Alle NRK-produksjoner noen sinne er tilgjengelig på nett.)

Leste/Hørte jeg at Sumo skal konkurrere direkte med Netflix? Skal TV2 Sumo klare å hamle opp med Netflix må de ikke bare utvide film- og serie-biblioteket sitt på det nåværende tidspunktet - finne fram alt det gamle, men, de egenproduserte serie-titlene må opp mange hakk i både kvalitet og kvantitet.

Her skal de konkurrere mot noen som - bare siden sist sommer - har gitt ut nye sesonger av Orange is The New Black, Stranger Things, Narcos, The Get Down, og Marvel's Luke Cage; og som har over 100 nye filmer, serier, og dokumentarer på vei.

"Alle" snakker alltid om en Netflix-tittel, veldig mange snakker om noe fra NRK - stort sett Skam - og TVNorge, men, veldig sjeldent hører man om TV2. Det spøker i korridorene der nå...

Så, for å svare trådstarter: Om kanskje ikke verdens minst nyskapende, så absolutt en av Norges definitive minst nyskapende tv-kanaler.

1

Lignende temaer

Bilde

Film

Film

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...