Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Game of thones; dragen har tre hoder!!

Har akkurat lest ferdig game of thrones bøkene og må sist at dem er helt fantastiske, spesielt siste boka. Bøkene er mye større, bedre detaljert og med flere karakterer, men jeg har forståelse for at skaperne av TV-serien ikke kunne få plass til alt og alle. Men må si meg rimelig misfornøyd med hvordan dem har ødelagt dorne. Men greit nok.

Det som overrasker meg mest er hvordan det er mulig å ikke ha med en karakter som Aegon Targaryen. Han går i land ved dorne med en hær på over tjue tusen, og for ikke å snakke om at hans krav på tronen er større enn Daenerys Targaryen.

Jeg fatter bare ikke at det er mulig å utelatte en så viktig karakter i TV-serien. Siden han blir utelatt er han da allikavel ikke så viktig i bøkene også? Tenker siden dragen har tre hoder så ville disse være Daenerys selv, Jon Snow og Aegon Targaryen, men siden Aegon er utelatt hvem blir den siste isåfall?

1
40 svar

40 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

LaCangura

Det triste med å ikke ta med Aegon er jo at Varys motiv for å ikke ha støttet hverken Aerys, Rhaegar, Robert Baratheon, Joff eller Tommen faller bort. Han jobber jo ikke for The Realm eller The small Folk som han påstår. Ei heller er han en Targaeryen-supporter. For han har jo virkelig ikke jobbet for dem. Hverken for Dany eller hennes slektninger, men serien har jo kastet alt fornuft på havet så det teller jo ikke så mye. Folk er fornøyde med å se han stå ved siden av Dany på skipene. Regner med han blir å avsløre at han har Targaeryen blod (Blackfyre) en eller annen gang i serien. De hintet jo til det i tv-serien da den røde prestinnen snakket om når han ble kastrert. "There is power in a kings blood" har de røde prestene preket om lenge. Varys kastrasjon ble brukt i et blodmagi rituale, dette vet vi i både tv-serien og bøkene, og jeg regner med at ritualet var pga hans kongelige blod. Hvorfor skulle mannen som kjøpte han ellers betale slik en stor sum for en ubetydelig liten unge med mindre han var spesiell?

2

grock19

Det triste med å ikke ta med Aegon er jo at Varys motiv for å ikke ha støttet hverken Aerys, Rhaegar, Robert Baratheon, Joff eller Tommen faller bort. Han jobber jo ikke for The Realm eller The small Folk som han påstår. Ei heller er han en Targaeryen-supporter. For han har jo virkelig ikke jobbet for dem.

Ja, det er irriterende.

Hans historie og trådtrekking gir jo ikke mening lenger da.

1

LaCangura

Hans historie og trådtrekking gir jo ikke mening lenger da.

Nope.

D&D har lite tiltro at folk klarer å følge med på personers handlinger og motiver. Så de kjører mange handlinger hvor personer gjør ting utifra plot reasons, og ikke i forhold til bakgrunn og karakterutvikling slik vi har sett tidligere. Jeg mener, Ellaria Sand og The Sand Snakes dreper Oberyns familie for å ta hevn for drapet på Oberyn. Hæ???!!!

1

LaCangura

The dragon has three heads er nok først og fremst en beskjed fra Rhaegar om at han skal få et til barn. På det tidspunktet som Dany ser fra så har han Rhaenys og Aegon med Elia, men trenger enda et barn.

Ellers er det jo mange teorier om at Aegon, som han utgir seg som bøkene, egentlig er en Blackfyre og ikke en Targaeryen. Det er jo den eneste logiske årsaken til hvorfor The Golden Company skal støtte han. De ble jo tross alt etablert for å få en Blackfyre på trona. Regner med at Illyrio er faren til lille Aegon. Det forklarer hvorfor han har gamle gutteklær i huset sitt, og hvorfor han er villig til å risikere så mye for at Aegon skal få sitte på trona. Samt at han blir virkelig skuffa når han ikke får møte Aegon personlig etter å ha dratt med Tyrion på reisa. Aegons mor er nok Serra den andre kona til Illyrio som nå er død.Hun antar jeg er en Blackfyre. Mulig Varys er en slektning av henne. Det samsvarer iallefall med hvorfor varys har brukt mesteparten av livet sitt for å kjempe for Aegons trone. Og det forklarer hvorfor han klipper seg skallet. For å skjule hårfargen sin.

Ellers er det jo teorier om at Tyrion ikke er sønnen til Tywin, men heller sønnen til Aerys II, The Mad King. Og da den siste Targaeryen i trioen som skal fly på drager.

2

Sarella

Det samsvarer iallefall med hvorfor varys har brukt mesteparten av livet sitt for å kjempe for Aegons trone.

Han kan uansett i ren Varys stil ha faket opp hele Blackfyre-storien (Aegon osv) sammen med Illyrio, og solgt den til TGC, som kjøpte den rå og som igjen forklarer Quaithe`s "the mummer's dragon".

1

LaCangura

Hvorfor skulle han da hjelpe Aegon, men være med på å ha drept Aerys og Rhaegar. Hvorfor har han vært i Kings Landing og arbeidet mot Targs før Aegon ble født?

1

grock19

Det er jo den eneste logiske årsaken til hvorfor The Golden Company skal støtte han. De ble jo tross alt etablert for å få en Blackfyre på trona.

Og har kjempet mot Targaryans i alle år, så lenge det var en Blackfyre rebellion å kjempe i..

1

LaCangura

Nettopp. Og de bryter kontrakten med Myr, aldri før har de brutt en kontrakt, og ikke faen om de gjør det for å kjempe for en Targaeryen. Da ville de nok heller ha latt dem gå under.

Lurer på om Illyrio og co har noe med oppdraget til Jaqen H'Ghar, Biter og Rorge å gjøre. De var på tur opp til The Wall når vi først møter dem, før de viser mer og mer interesse for Arya. Det er jo ikke så mange personer det er verdt å drepe der oppe i nord, og enda mindre som krever 3 faceless men. Jeg regner med at de andre to også er faceless men da de tross alt følger Jaqens ordre og dreper for Arya. Varys har jo kontroll på fengslet hvor de tre satt, så han kan lett ha plassert dem der og sikret at Yoren, muligens en annen av Varys sine menn, tok dem med opp til The Wall. Kan det være Bloodraven de prøver å kverke eller i det minste finne ut av siden han ble borte? Er det noen The Golden Company hater og frykter så er det jo Bloodraven. Om oppdraget bare var å komme seg inn til The Citadel så kunne jo Jaqen bare ha dratt dit alene uten problemer. Han trengte ikke Rorge og Biter for det, de ble igjen i The riverlands hvor det virker som om de leter etter Arya da de går i hennes fotspor. Arya ble manipulert til å dra til Bravos. Likte at Jaqen hadde en Golden Dragon som ikke hadde en kjent konge på bildet. Kan det være Blackfyre mynt?

Ellers virket ikke Varys å like at Ned Stark ble drept. Han hadde selv sørget for å få igjennom en avtale ved å gi Ned muligheten til å Take the black, samt ordnet med et skip for å ta han med seg til The wall, eventuelt fører han over til Essos og Illyrio. Jeg kan tenke meg at Varys, som vet alt, nok også vet at Jon er Lyanna og Rhaegars sønn, eller i det minste antar det. Han vet at Ned viser sympati med Dany når Robert ønsker henne drept. Ikke umulig at Ned ville ha vist sympati med Aegon, om han ble lurt til å tro at Aegon var Jons halvbror. Robert var allerede død, Lannisters satt på trona og derfor ikke umulig at Ned kunne ha støttet Aegon. Noe som ville gi Aegon støtte fra Nord og mye av The Riverlands som allerede er pro-Targaeryens. Kanskje Varys bare var sint for at Ned ble drept for tidlig ift til planene om å få Aegon til Westeros, men Varys kunne jo også ha ønsket å sanke en støttespiller. Varys hadde nok tenkt å få med seg Arya også. Yoren fanger henne før Ned blir drept. Tipper Ned hadde blitt satt på et skip om han hadde blitt skånet av Joff, og på det skipet hadde Arya også vært. Arya ville da ha blitt et gissel for å sørge for at Ned samarbeidet.

Såklart mye som bare er teorier, men det er det som er så bra med ASOIAF. Det er så mye som ikke er klart. Så mye som ligger skjult.

2

Tarins

Hm? Siste sjokk?

kanskje Tyrion kommer i en situasjon hvor han enten må drepe Jaime eller Daenerys og faktisk velger Daenerys? Tror neppe det, men hvem vet.. Han elsker jo Jaime, Jaime er tross eneste personen som virkelig har elsket han og gjort alt for han. Tror neppe han kommer å like å se han dø.

1

Tarins

Ja for ikke å snakke om at Stannis brenner Shireen! I bøkene ofrer han noen av sine egne soldater til den røde guden R'hollor. Dette etter at dem har tydd til kannibalisme. Også kommer dem frem til at han skal brenne sitt eget blod? Dem fucka opp stannis å forsåvidt!

Har aldri troa på at Stannis brenner Shireen i bøkene, om han fortsatt lever.

1

grock19

Har aldri troa på at Stannis brenner Shireen i bøkene, om han fortsatt lever.

Det er vel såvidt jeg forstod bekreftet av D&D, at GRRM fortalte dem at det kom til å skje.

99,9% sikker på at de sa det i den "inside the episode"-greia for den episoden.

Mm.

1

LapinKuIta

Det var vel en av tre hendelser som ikke hadde skjedd, som var et sjokk for dem. Den andre er Hodor-episoden i sesong seks. Den siste kommer på slutten av serien.

1

LaCangura

Har aldri troa på at Stannis brenner Shireen i bøkene, om han fortsatt lever.

Som grocken sier så er det bekreftet at han også brenner henne i bøkene, men så er det jo slik at Shireen ikke er sammen med Stannis i bøkene. Ei heller er Melisandre det. Så selve handlingen blir nok en del annerledes. Jeg har trua på at Stannis, den beste militærkommandanten i Westeros, sammen med Pappa Tarly, ikke kommer til å ri hodeløs inn mot Winterfell. Han har en plan.

1

Tarins

Isteden for å kutte ut Aegon sitt historie kunne dem for min del kutta ut brienne! Grusomt kjedelig i bøkene og ikke mye bedre i TV-serien heler!!

1

LaCangura

Isteden for å kutte ut Aegon sitt historie kunne dem for min del kutta ut brienne!

De kunne ha kuttet ned på historien. Men viktig at hun fikk møte The Brotherhood igjen og må ta et valg i forhold til Jaime. Samt at vi får vite mer om hennes bakgrunn. Hyle Hunt for eksempel var en god karakter. Og ikke minst hennes møte med pappa Tarly, The Hound, The High Sparrow samt den stakkars dvergen som Cercei dreper senere.

1

Lignende temaer

Bilde

Film

Film

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Kunst

Kunst

Bilde

Wrestling

Wrestling

Laster...