Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Siden det blir et lite trykk i «Hvilken TV-serie så du sist?» mellom episodene i helgene, så tenkte jeg det kunne være greit å samle det her inne, hvor man kanskje også kan diskutere det litt mer i dybden enn det blir i serie-tråden.

Jeg tenkte også å prøve å gå litt i dybden på hva som skiller serien og tegneseriene også, uten at jeg skal skryte på meg å kunne veldig mye om den sistnevnte sjangeren, siden jeg driver og leser meg opp om dagen. Så hvis det er flere som også ønsker det, så kan det anbefales *hosthost* her *hosthost*. Derfor tar jeg noen snarveier og tar litt her og der fra bedre kjennere enn meg. Jeg kommer til å holde åpningsinnlegget relativt spoiler-fritt.

Den første serien kom ut i 2006, og er skrevet av Garth Ennis. Ennis er bedre kjent for å skrive bøkene til spesielt The Preacher, men også Crossed, Judge Dredd, Punisher og John Constantine.

Det er den førstnevnte serien som gir mye av grunnlaget for at The Boys er såpass ekstremt som den er. The Preacher ble kjent som en serie hvor man konstant pushet grensene til det akseptable, men med The Boys så ville Ennis pushe disse grensene enda lengre. Og det kan man vel trygt si at han har klart. For hvis du trodde at TV-serien var grotesk, så har du mye i vente fra bøkene.

Men vi kan jo starte med en liten fun fact. Da Ennis skrev Hughie, så hadde han Simon Pegg i tankene, noe man også ser tydelig på tegningene fra serien. Det var også planlagt at Pegg skulle spille Hughie i det som var tiltenkt som en The Boys film (ut i fra ryktene jeg har lest, særdeles usikker på troverdigheten her), men da planene ble endret til en serie så var det en felles enighet som at Pegg var for gammel til å spille hovedkarakteren. Som et plaster på såret så fikk vi heller Pegg som faren til Hughie.

Nå har vi jo også kommet litt inn i storylinen, så jeg tenker at det ikke er av spesiell interesse å gå langt inn i storylinen fra bøkene og forskjellene der. Det man derimot kanskje kan se på er forskjellene man har valgt å gå for, for det er en hel del. Spesielt kjønn virker å være en gjenganger. I tegneserien så heter Stillwell egentlig James til fornavn. Det å skifte kjønnet til Stillwell for å få Madelyn Stillwell er nok en av de mest geniale endringene serien har gjort, og fått frem en side av Homelander som vi alle elsker. En annen som også har gjort et kjønnskifte er Stormfront, som egentlig minner veldig om Shazam i utseendet.

Blant teamet til The Seven er det også gjort en del forandringer. Translucent eksisterte aldri før serien, for i bøkene hadde man Jack from Jupiter. The Deep er aldri spesielt sentral i bøkene, heller ekstremt mye i bakgrunnen. Før A-Train hadde man Mister Marathon, som Homelander drepte under deres mislykkede 9/11 redningsaksjon (denne hendelsen kan jeg komme tilbake til senere).

Litt usikker på hvor mye mer jeg skal gå i dybden, bredden og lengden her. Tenker at jeg kan fylle ut litt med historier, enkelthendelser (heihei Homelander) og karakterer som er endret, ikke tatt med, andre lag i universet utenom The Seven osv i serien etter hvert. For her er det ganske mye å ta av.

Det er generelt mye endringer fra tegneseriene til serien, noe som gjør at man vanskelig kan spå serien fremover selv om man har lest bøkene. Det er et par veldig interessante teorier som ser ut til å holde ganske vann, noe jeg kanskje kan gå litt mer inn på etter hvert, hvis det er noe interesse for det.

Ellers, kjør debatt og hold det i god stil.

4
38 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Kælighet

Da er det første bildet av Jensen Ackles sin karakter, Soldier Boy, her. Her kan dere lese artikkelen og bli kjent med karakteren.

Vet ikke om alle her har fått det med seg, men The Boys skal få en spin-off:

It is described as an irreverent, R-rated series that explores the lives of hormonal, competitive Supes as they put their physical, sexual and moral boundaries to the test, competing for the best contracts in the best cities. Part college show, part Hunger Games — with all the heart, satire and raunch of The Boys.

Veldig lovende synes jeg. Reina Hardesty er castet i en av hovedrollene. En flott dame, som jeg kjenner igjen fra Startup.

1

LaGoeba

Soldier Boy

Ser dødsbra ut!

Tenkte egentlig å skrive ett litt lengre innlegg om Soldier Boy og Payback, men har ikke helt hatt overskuddet til dette. Men kan ta en superkjapp oppsummering;

Payback er The Boys svar på Avengers, som ble opprettet under WWII, og Soldier Boy er da etterligningen av Captain America. Stormfront var også en del av Payback under WWII. Payback blir sett på som ett second ratet Seven team. Alle medlemmene i Payback har prøvd å bli en del av The Seven, men alle har mislyktes (utenom Stormfront i serien). I tegneseriene har det faktisk vært to Soldier Boys, men det virker som showet går en helt annen vei igjen. Heldigvis.

Den spin-off serien virker også veldig interessant.

1

Lignende temaer

Bilde

Film

Film

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...