Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ingen som har opprettet trå på dette - tross innslag i Dagsrevyen, Debatten og en haug med oppslag i andre medier. Det er Ronny Brede Aase som bruker sin egen overvekt for sette fokus på nettopp dette fenomenet.

Ser at omtalen i stor grad er positiv. Det er er en ganske frisk og ny vinkling på et gammelt tema, der Ronny bruker seg selv som eksempel. Antakelig må man nok erkjenne at overvekt i større grad må regnes som en sykdom enn det er gjort til nå - i alle fall virker det å være hovedbudskapet.

Synes kanskje serien er litt overflaktisk, på en del områder. F.eks. Eias statistikk i første program. Og naturligvis er bruken av kjendiser- og kjendisvenner på et høyt nivå her. Det er litt synd det må til, men mye av oppmerksomheten rundt programmet kommer nok som følge av det.

Men grunntanken er nok i folkeopplysningens ånd, så sånn sett føler jeg at NRK treffer ganske bra her.

1
83 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Solvgutt1

Nå ser jeg det er masse kommentarer om hvor flott det er at Ronny står fram som posterboi for å motvirke fordommer og "opplyse" folket om at fedme er en sykdom som har lite med egne valg og viljestyrke å gjøre.

Jeg har ikke sett serien, men jeg har da sett og hørt en del fra Ronny Brede Aase, og han er vel ikke akkurat noe stjerneeksempel på at fedme ikke kommer som følge av usunn livsstil? Han har jo selv promotert et image som en "livsnyter" med mye mat, mye drikke og relativt lite trening jevnt over.

Finnes med forresten er mer selvmedlidende gruppe enn overvektige? Ser at Ronny Brede Aase påstår at ingen sykdom påføres mer skam enn fedme? Jeg kan tenke på et par. Rusavhengighet for eksempel, et par psykiatriske lidelser. Problemet er at overvektige mener det er shaming med en gang noen påpeker at det er mulig å gjøre noen grep selv. Hadde jeg hatt samme livsstil som Ronny hadde jeg sannsynligvis både veid mer og hatt dårligere helse, selv om jeg kanskje fra naturens side har litt mindre appetitt og er bedre anlagt for fysisk aktivitet.

3

Eivinder

Apropos... For tjukk for å bli gravid

"Alt jeg hadde gjort for å bli stolt av kroppen, ble feid bort på fem sekunder. Kroppen din er ikke bra nok. Du får ikke lov til å bli mamma."

Her hadde denne dama lagt ned en skikkelig innsats for å bli tjukk, og så er dette takken.

2

Fritz_

Har også reagert på alkohol-inntaket. Det er fullstendig hinsides. Og Ronny virker svært lite villig til å ofre noe som helst. Harald Eia har helt rett. Det er litt egoisme i det. Skulle alle levd som han hadde sykehusene vært fulle. Covid-19 hadde fremstått som en liten snue.

2

arkles

Pre-corona var 18 halvlitere i uken en vanvittig mengde; post-corona ikke uvanlig..

1

Eivinder

nrk.no fortsetter å male på med reklame for sine egne usmakelige program. Nå kan man lese om alle fordelene det er ved å være overvektig. Topp lesestoff for dagens unger det.

Og denne fyren har selvfølgelig ingen problemer med det. Blir aldri mett på seg selv. I dobbelt forstand.

2

daskedusken

Nå kan man lese om alle fordelene det er ved å være overvektig.

Fryktelig. Jobber selv i skoleverket, og ser stadig flere bli stadig feitere. Og én ting er å være litt chubby, det er ikke nødvendigvis farlig. MEN, som oftest er de digre særdeles dårlig utviklet motorisk, de haaaaater all form for bevegelse og har et kosthold som ikke ligner grisen. Rene overgrep fra foreldrenes side. Ikke bra at statskanalen driver fedmepropaganda for tiden.

2

Esko_Tuisko

18 halvlitere med øl??. Det er ikke synd i mannen om han må redusere antall halvlitere.

1

Lignende temaer

Bilde

Film

Film

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...