TV-program

Tigerberget

Kjempe appell!

Her er vinnerbidraget i VG Netts Otto-konkurranse. Monologen er skrevet av Stefan Langfors.

Hei, Jespersen! Er du der? Kanskje litt piping i øra nå, etter all brølinga di den siste tida? Skjønner ikke hva du skal på TV, eller radio for den saks skyld, for du er jo så høylytt at det hadde holdt i lange baner å heise deg opp i Tryvannstårnet for å få riksdekning.

Hva tenkte du egentlig nå? I ditt stusselige og pubertale forsøk på å sette Bonde-Tampens medieeskapader på dagordenen har du altså prestert å gi fyren enda mer sympati. Godt jobbet, Judas! Nå er han jaggu ikke bare psykisk knekt og i dyp sorg i alle kanaler, neida, nå har du pinadø gjort ham til mobbeoffer også.

Så mens Bondevik soler seg i glansen av sin nytildelte tittel, blir du sittende som fjetra, fortsatt paralysert av at du har blitt rævkjørt av en prest og stekt i ditt eget fett. Du er kanskje ikke alene i DEN klubben, men det hadde kanskje vært en idé å gnage seg ut av hiet og fronte hva faen du egentlig mente med denne tiraden av stygge ord som vi Nordmenn ikke er vant til å sette i større sammenhenger i stedet for å sitte hjemme og furte? Kan ikke bare komme og banne på TV uten mål og mening, vet du. Folk trenger jo å vite hvorfor, for svarte. Hva blir det neste? Humor som krever tankevirksomhet? Vel, vi kan jo alltids håpe, for det hadde vel blitt det siste vi så av den kapitaliserte ekskommunistrævva di.

Hva tenkte du, når Svein Høiby plutselig har fått så omfattende kontaktnett etter all sympatien du vekket for ham at han kan sende selve statsministeren på korstog etter skalpen din? Var vel ikke helt sånn det var planlagt, nei? Du skal prise både herren og sosialsystemet for at du ikke er bankraner, selv om det kanskje ikke er så stor distanse mellom den ukvalifiserte kvasi-ironien du driver med og ukvalifiserte uttak hos DNB på Tveita? Det kan jaggu være på tide å stille seg sammen med resten av oss lojale skattebetalere og høste velferdsgoder i stedet for å forsure paradiset med oppgulp og galle hver gang noen prøver å lette litt på fikenbladet igjen.

Har det aldri falt deg inn i den lille sosialisthjernen din at vi forbrukere kanskje VIL vite om psyka til Bondeviken? Det falt deg ikke inn at dette kunne være den samfunnsutviklinga vi ønsket når Stortinget måtte stenge tilgangen på BigBrother-webben fordi nakendusjinga satte statsforfatningen på prøve? Hvorfor tror du vi valgte inn disse folka? For å drive politikk? En hver halvtomsing som har åpna øyne og ører siden 68 vet jo at den prosessen er outsourca til Brüssel av partiet som eier deg for lenge siden, så det er kanskje LITT seint å komme på banen med satiriske ballespark nå, hva?

Du føler deg sikkert bra forlatt nå, Jespersen. Når VGs dyptgravende journalister får oss reflekterte Ola Dunk´er til å kaste steinene tilbake i mangfold på denne måten? Hadde du venta hjelp, sier du? Du hadde kanskje ikke fått med deg at passasjene i Akersgata var tufta på intimiteten, stakkar! Og med all det skrålet du har prestert, all skittkastinga og all mobbinga, er det vel lite sannsynlig at de lar deg krype upåaktet ned i skyttergrava med det første, tenker jeg. Humor- og mobbedebatten er tross alt så viktig at du bør finne deg i å være skyteskive og eksponent litt til, eller hva?

Så mens du strever med å få fornya NJ-medlemsskapet for i det hele tatt å få plassert rompa tilbake i Chesterfielden på Tostrupkjelleren, er det kanskje en viss fare for at plassen blir tatt av andre nyfrelste pilleknipsere fra tvers over veien? Da blir det kanskje skikkelig fest, og ikke bare de evinnelige politiske diskusjonene som dere ikke fikk ta på jobben! Men ikke tro vi syns synd på deg! Du ba jo tross alt om det selv når du uten innhold forøvrig oppfordrer til drap på selve statsministeren, din gnom!

Nei. Jeg foreslår at du peller deg til helvete opp til Nord-Norge, der du kan sitte og bjeffe tankeløst og selvutslettende i kor med de nyrekrutterte Frp-velgerne. Så får vi se hvem som blir frelst først, du eller dem. Det kunne i det minste sikkert ha blitt en del god underholdning! Og det er jo jaggu på tide at du får utøvd litt av DET faget også? Hva?

Stefan Langfors.

Dette er er vinneren av VG`s OJ konkuranse...

Jeg syntes denne appelen var ekstrem god! Denne Stefan bør tenke på og skrive tekster til disse stand up komikerne!

Lenge leve IK Start

ALJ... * som legger seg snart...

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er mulig at den var god, men den passer ikke til sitt bruk! Det er ikke en tre-minutters apell!

Gaffel i øyet, assa! Gorken©2002 Gorken. Redaktør, Vås & Rør

1

Den var i hvert fall en god del bedre enn de andre jeg har lest. De som stod i Dagbladet var det bare til å riste på hodet av. Kunne med fordel vært kortet ned et par hakk, ja.

1

Lignende innlegg

Litteratur Script Siste svar

Rasisme i litteratur

Synes Dingstad overdriver en smule. Kan vel lese Hamsuns 90-talls litteratur uten å være være barbarisk. Samene er ikke noe viktig eller sentralt i Hamsuns forfatterskap. Hamsuns rasisme er visst rent...
1
4 svar
Litteratur Script Publisert

Garborg

Jeg leser Jacob Grimm på engelsk, Teutonic mythology, og på s 199 er det en språklig gjennomgang av etymologien av ordet heks . Her fremgår det at Garborg har laget navnet Haugtussa av en forvansknin...
1
0 svar
Litteratur vif_support Siste svar

Hvilken bok leser du nå?

Siden de gamle trådene må søkes opp på google startes det en Hvilken bok leser du nå? versjon 2.0 Undertegnede er akkurat ferdig med Fra Oscarsborg til Hegra av Wilhelm Munter Rolfsen. Er så smått i g...
3
1 svar
TV-program Oslogg123 Publisert

Stjernekamp 2021

Prøver å starte en tråd, men ikke så veldig optimistisk etter å ha sett at det er totalt dødt her! Men hva synes dere om årets deltakere og første program?
1
0 svar
TV-program charlie27 Siste svar

En litt rar komiserie om folk som står i bilkø :) korte episoder på Max 5 min men utrolig hvor mye de får ut av det :) ligger på nrk sin nettspiller.
1
2 svar
Laster...