Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sjeldent har et tegneserieblad blitt timet til det rette øyeblikket gjennom historien som sett den 26. juni 2020 da "Pondus nr. 6" med gullskrifter kom ut i markedet, bare timer etter Frode Øverlis favorittfotballag, Liverpool, vant ligagullet om aften den 25. juni. Her i bladet blir det feiret med stor brak. Pondus som aldri vant på sin gambling, har omsider vunnet mot alle odds. Det var soleklart at Liverpool hadde tatt en tidlig ledelse og dermed lå an til å vinne ligaen, men så kom viruset som satt alt i stillstand. Man var dermed nødt til å vente - og for tredje gang hendt et mirakel i tegneseriebladets historie.

https://www.vg.no/sport/fotball/i/GGOlvQ/pondus-tegner-frode-oeverli-det-er-som-om-noen-der-oppe-har-drakten-paa-og-tenker-paa-oss

Den legendariske stripen fra 2005 om "mirakelet i Istanbul" hvor Liverpool gjennomførte en av de meste sensasjonelle snuoperasjoner under en finale, og den ikke så fullt legendariske stripen fra 2019 om "mirakelet på Anfield" da Liverpool vant på nytt i Champions League, huskes i ettertiden. Nå kan man si at et blad nå symbolisere nok et mirakel, da Liverpool demonstrert at de var best i den engelske ligaen og dertil har et guddommelig hell med seg. Øverli gamblet, og vant.

Og hvilken blad! Mye i tillegg til stripene fra de velkjente tegnerne som Øverli, Lund, Styve, Kanten, Larsen, Sigbjørnsen, Henriksen - man får servert en rekke nyheter som at en spesiell historie i årboken for 2020; "Pondus Hey Nineteen" om Pondus og Jokke i 1980-årene, Øverli realisere sin drøm om en bok om Liverpool i egne skisser og en artikkel om Tommy & Tigern som var de norske serieskapernes inspirasjon og motiv for å skape den norske gullalderen i tegneserienes historie.

Men høydepunktet sto ikke Øverli for, det er kommet ut at teamet bak suksesstegneserien "Krüger & Krogh" har gjort ferdig utkastet for en tredje album om en handling i Nord-Norge i 1965. Med dette utkastet som basis - grovarbeidet er allerede halvveis gjort - vil man produsere det planlagte albumet for utgivelse i høsten 2021. Dessuten har "Sabotør" et nytt album underveis om begivenhetene i krigen, denne gangen om slagskipet "Tirpitz" - også i Nord-Norge. Det vil også komme ut i 2021.

Pondus-sommerutgivelsen kunne ikke ha blitt bedre, og nok en gang så man et mirakel fra hendene på Øverli som har fått selskap av mange flere fra hele landet. Nå kan man fritt lese i løpet av sommeren.

1
0 svar

Bli den første til å svare.

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lignende temaer

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

Film

Film

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Maskorama

Alt om Maskorama

Laster...