Tegneserier

kiloJoul

Onkel Skrue

Hvilken onkel skrue liker dere best, Carl Barks eller Don Rosas?

1
31 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Carl Brks har klassikeren, men jeg må nok si at Don Rosa tegner bedre.

Egentlig liker jeg klassikeren best

Wolverine

1
Acquiesce "kiloJoul skrev: På en måte liker jeg eventyreren Skrue McDuck, som Don Rosa har perfeksjonert." Næh.. det er ikke typisk Skrue for meg Wolverine

Carl Barks mente jo Don Rosa VAR eventyrer en gang i tiden.

Jeg liker eventyrene så mye blant annet fordi de foregår på 50- tallet. I dagens Donald ville de trukket inn GPS/ satelittnavigering og all annen moderne dritt (se f.eks. IT- gjengen), og dette ødelegger mye av magien med Donald. Donald lever på 50- tallet; mobiltelefonen finnes ikke, verden er fortsatt så veldig stor. Imperialismens Afrika, Asia og Sør- Amerika var en helt annen verden enn den er i dag.

1
kiloJoul Carl Barks mente jo Don Rosa VAR eventyrer en gang i tiden. Jeg liker eventyrene så mye blant annet fordi de foregår på 50- tallet. I dagens Donald ville de trukket inn GPS/ sateli...

" Jeg liker eventyrene så mye blant annet fordi de foregår på 50- tallet. I dagens Donald ville de trukket inn GPS/ satelittnavigering og all annen moderne dritt (se f.eks. IT- gjengen), og dette ødelegger mye av magien med Donald. Donald lever på 50- tallet; mobiltelefonen finnes ikke, verden er fortsatt så veldig stor. Imperialismens Afrika, Asia og Sør- Amerika var en helt annen verden enn den er i dag.

" Onkel Skrue passer ikke inn i verden anno 2002. DRs tolkning er den beste av nåtidens tegnere. Å påstå at nybyggerlegenden Skrue lever i 2002, er vel nesten like dumt som å påstå at Asterix og Lucky Luke lever i 2002.

1

"Hvilken onkel skrue liker dere best, Carl Barks eller Don Rosas?"

Skrue _er_ Barks'. Figuren Skrue McDuck (nei, eg nektar å kalle han onkel, han har aldri vore onkelen min) er oppfunne av Carl Barks, punktum. Å snakke om Don Rosa sin Skrue er som å snakke om Al Hubbard sin Skrue, William van Horn sin Skrue, Gorm Transgaard sin Skrue eller Olaf Solstrand sin Skrue. Skrue er ein Barks-figur. Og det alle Disney-teikneserieforfattarar i dag framstillar, er Carl Barks sin Skrue og Carl Barks sitt Andeby. Om Carl Barks ikkje hadde forma Skrue, hadde Don Rosa vore sivilingeniør i dag.

Så, den korrekte spørsmålsstillinga her skulle ha vore kven si tolkning av Carl Barks sin Skrue vi likar best - og svaret på det spørsmålet meinar eg er openbart. Ingen tolkar Barks betre enn Barks sjølv!

(Om eg verkar gretten i dag, er det forresten fordi eg har jobba i natt og ikkje sove på ei stund...)

1
kiloJoul Det er vel kun en omformulering av spøsmålet mitt? Selvfølgelig snakker vi om en tolkning av figuren.

Jeg synes at en del italienske tegnere/forfattere regelrett har voldtatt Skrue-figuren. Når jeg har lest noen av de tidligste Pocket-bøkene har jeg blitt voldsomt provosert av deres fremstilling av en Skrue som er villig til å ofre sin nevøs liv for penger, og ellers er temmelig endimensjonalt fremstilt. Disserserieskaperne har misforstått Skrue totalt. Enkelte av disse seriene burde vært bannlyst.

1

Jeglikte serien om skrues liv. Den var så full av detaljer. ******************************************************************************************** The next time you find yourself in a difficult situation, remember; "Just enjoy the Ozzy, and keep your mouth shut". It's amazing how much wisdom it is in that simple sentence. Try it sometime, you'll be surprised how well that works.

1
harryklein "Det er vel kun en omformulering av spøsmålet mitt? Selvfølgelig snakker vi om en tolkning av figuren." Nettopp. Og kven er den beste til å tolke ein Carl Barks-figur? Carl Barks,...

"harryklein skrev: "Det er vel kun en omformulering av spøsmålet mitt? Selvfølgelig snakker vi om en tolkning av figuren."

Nettopp. Og kven er den beste til å tolke ein Carl Barks-figur? Carl Barks, eller nokre heilt andre?"

Det finnes ikke noe universielt svar på hvilken tolkning som er best; spørsmålet er hvilken tolkning du foretrekker. Det er likegyldig hvem som fant opp figuren. Don Rosas tolkning er ikke "gal".

1

Jeg liker egentlig best den italienske versjonen, den en finner i pocketbøkene. Der er Skrue mye mer kynisk og behandler pengene sine mer som de er ungene hans. Jeg liker også at han i pocketbøkene utnytter familien og særlig James på det groveste av og til. Dessuten er han mye morsommere.

1
kiloJoul "harryklein skrev: "Det er vel kun en omformulering av spøsmålet mitt? Selvfølgelig snakker vi om en tolkning av figuren." Nettopp. Og kven er den beste til å tolke ein Carl Barks-...

"Det er likegyldig hvem som fant opp figuren."

Nei.

Er det Kiss eller Mette Iversen som har den beste versjonen av "I was made for loving you baby"?

Er det Queen eller Weird Al Yankovic som har den beste versjonen av "Bohemian Rhapsody"?

Er det meg eller Frode Øverli som har den beste versjonen av Pondus?

1
harryklein "Det er likegyldig hvem som fant opp figuren." Nei. Er det Kiss eller Mette Iversen som har den beste versjonen av "I was made for loving you baby"? Er det Queen eller Weird Al Yan...

"harryklein skrev: "Det er likegyldig hvem som fant opp figuren."

Nei.

Er det Kiss eller Mette Iversen som har den beste versjonen av "I was made for loving you baby"?..."

Sannsynligvis Kiss. Denne Mette Iversen vet jeg ikke hvem er.

"...Er det Queen eller Weird Al Yankovic som har den beste versjonen av "Bohemian Rhapsody"?..."

Selvsagt Weird Al! Men i rettferdighetens navn må det jo sies at Weird Al ikke har laget "Bohemian Rhapsody", men "Star Trek Rhapsody". Mer kreativ er denne også. Queen har jo bare klippet sammen en masse gobbledegook som høres kulturelt ut, men som ikke har noe som helst med hverandre å gjøre. Weird Al har iallfall laget en til dels intelligent parodi som går både på "Bohemian Rhapsody" og "Star Trek".

"...Er det meg eller Frode Øverli som har den beste versjonen av Pondus?"..."

Hæ? Har DU laget Pondus?

Harry, jeg er som regel enig med deg, men her er jeg det faktisk ikke. (Her og i spørsmålet om donald.no er bedre enn andebyonline.com). Det er fritt for "alle" å lage tolkninger av en etablert figur, iallfall innen forlagets regler og retningslinjer. Det er helt i orden å snakke om Barks' Skrue og Rosas Skrue, underforstått tolkninger av samme. Og opphavsmannens er ikke nødvendigvis den beste. Eller hva med Jerry Siegels Superman mot Dan Jurgens' Superman eller Jerry Ordways Superman? Joe Shusters Superman mot Jose Luis Garcia-Lopez' Superman eller Barry Kitsons Superman? Enhver av disse setter sitt eget preg på figuren, og man kan like andres tolkning av en figur uten at det forringer den opprinnelige versjonen. Når det gjelder selve spørsmålet, vel, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg liker godt historiene der Skrue får med seg Donald og Guttene ut på eventyr for å finne bortkomne skatter, men er ikke sikker på om det er figuren eller historiene som lokker. Uansett, såvidt meg bekjent har også Barks fortalt at Skrue er/har vært en habil eventyrer, stemmer ikke dette? Bare at Rosa er den som har gjort mest for å utnytte akkurat dette?

A-Man P.S. Andebyonline.com grisebanker etter min mening donald.no.

1
Alohaman2 "harryklein skrev: "Det er likegyldig hvem som fant opp figuren." Nei. Er det Kiss eller Mette Iversen som har den beste versjonen av "I was made for loving you baby"?..." Sannsynl...

"Sannsynligvis Kiss. Denne Mette Iversen vet jeg ikke hvem er."

Også kjent som "Robinson-Mette".

"Selvsagt Weird Al! Men i rettferdighetens navn må det jo sies at Weird Al ikke har laget "Bohemian Rhapsody", men "Star Trek Rhapsody"."

Har han det? OK. Eg tenkte faktisk på "Bohemian Polka", som mannen og har laga. Men det høyrar heime i eit heilt anna forum.

"Hæ? Har DU laget Pondus?"

Nei, eg sa det berre for å setje eit eksempel.

"A-Man" Velkomen tilbake.

"P.S. Andebyonline.com grisebanker etter min mening donald.no." ...noko som høyrar heime under ein heilt annan tråd.

1
harryklein "Sannsynligvis Kiss. Denne Mette Iversen vet jeg ikke hvem er." Også kjent som "Robinson-Mette". "Selvsagt Weird Al! Men i rettferdighetens navn må det jo sies at Weird Al ikke har...

"harryklein skrev: "Sannsynligvis Kiss. Denne Mette Iversen vet jeg ikke hvem er."

Også kjent som "Robinson-Mette"..."

Å. De typene der, ja. Jeg har selv utviklet to ganske gode og utvilsomt underholdende konsept for reality-TV. Felles for dem begge er at de ganske effektivt gjør det av med disse illeluktende kanaljene som har blitt kjendiser via reality-TV, som plutselig tror de kan alt mellom himmel og jord fordi de har driti seg ut på direkte-TV over lengre tid. Men det er en annen sak.

"..."Selvsagt Weird Al! Men i rettferdighetens navn må det jo sies at Weird Al ikke har laget "Bohemian Rhapsody", men "Star Trek Rhapsody"."

Har han det? OK. Eg tenkte faktisk på "Bohemian Polka", som mannen og har laga. Men det høyrar heime i eit heilt anna forum..."

Oooo. Det visste jeg ikke. Skal få lastet den ned via Kaaza, og kommentere i et annet forum. Incidentally; last ned "Star Trek Rhapsody" og hør på den. Skikkelig "inspired lunacy" som det heter.

"..."Hæ? Har DU laget Pondus?"

Nei, eg sa det berre for å setje eit eksempel...."

;) Jeg skjønte det.

"..."A-Man" Velkomen tilbake..."

Mange takk! Fint å ha sitt opprinnelige nick - sort of - igjen.

"..."P.S. Andebyonline.com grisebanker etter min mening donald.no." ...noko som høyrar heime under ein heilt annan tråd."..."

Bare en kommentar til noe jeg selv sa lenger oppe i tråden. Og den står i PS, så da er det "lov".

A-Man

1
harryklein "Det er likegyldig hvem som fant opp figuren." Nei. Er det Kiss eller Mette Iversen som har den beste versjonen av "I was made for loving you baby"? Er det Queen eller Weird Al Yan...

"harryklein skrev: "Det er likegyldig hvem som fant opp figuren."

Nei.

Er det Kiss eller Mette Iversen som har den beste versjonen av "I was made for loving you baby"?

Er det Queen eller Weird Al Yankovic som har den beste versjonen av "Bohemian Rhapsody"?

Er det meg eller Frode Øverli som har den beste versjonen av Pondus?"

Alle disse spørsmålene er relative i forhold til øyet som ser. Sikkert mange som foretrekker Weird Al Yankovics versjon, selv om det strengt tatt ikke er han som laget den.

1
Gorbie Jeg liker egentlig best den italienske versjonen, den en finner i pocketbøkene. Der er Skrue mye mer kynisk og behandler pengene sine mer som de er ungene hans. Jeg liker også at h...

"Gorbie skrev: Jeg liker egentlig best den italienske versjonen, den en finner i pocketbøkene. Der er Skrue mye mer kynisk og behandler pengene sine mer som de er ungene hans. Jeg liker også at han i pocketbøkene utnytter familien og særlig James på det groveste av og til. Dessuten er han mye morsommere. "

Men dette er ikke slik Skrue skal være!! Skrue bør være slik som Carl Barks fastsatte ham i den første historien med Skrue i hovedrollen "Only a poor old man"("Den lure Onkel Skrue") fra 1952. Dette har for de fleste tegnere/forfattere vært retningsgivende for Skrue-figurens personlighet og filosofi. Men noen italienske tegnere har pervertert figuren på det groveste, og til og med gjort ham korrupt og morderisk! FYSJ! Skrue er ingen mafia-and!!

1
kiloJoul Carl Barks mente jo Don Rosa VAR eventyrer en gang i tiden. Jeg liker eventyrene så mye blant annet fordi de foregår på 50- tallet. I dagens Donald ville de trukket inn GPS/ sateli...

"kiloJoul skrev: Carl Barks mente jo Don Rosa VAR eventyrer en gang i tiden.

Jeg liker eventyrene så mye blant annet fordi de foregår på 50- tallet. I dagens Donald ville de trukket inn GPS/ satelittnavigering og all annen moderne dritt (se f.eks. IT- gjengen), og dette ødelegger mye av magien med Donald. Donald lever på 50- tallet; mobiltelefonen finnes ikke, verden er fortsatt så veldig stor. Imperialismens Afrika, Asia og Sør- Amerika var en helt annen verden enn den er i dag.

"

Derfor hata eg DD&CO som gjer nevøane datamaskiner =(

1

Liker veldig godt skrues liv serien til Rosa. Har alle de originale bladene med føljetonghistorier. Syntes Rosa og Barks Skrue har mye til felles, men har som sagt veldig sans for Rosa!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------http://www.geocities.com/kong\_the\_man--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1

Tror det må bli Don Rosa, ingen kan tegne Skrue og Donald slik som han, se de uttrykkene på dem når dem blir sinte eller overrasket... Don Rosa er bare genial på tegnebrettet... =)

Carl Barks er også god, men kan ikke måle seg med Don Rosa... figurene får liksom mere liv med ham.

1
Arcticblue Tror det må bli Don Rosa, ingen kan tegne Skrue og Donald slik som han, se de uttrykkene på dem når dem blir sinte eller overrasket... Don Rosa er bare genial på tegnebrettet... =)...

Jeg vil si jeg liker Don Rosa sin best. Han har videreført Skrues persolighet med hell, og forbedret den opp gjennom tidene. Men jeg har litt problemer med å se sammenhengen i "Onkel Skrues liv og levne" og historiene som foregår senere.

På slutten av "Onkel Skrues liv og levne" er onkel Skrue sliten og "gammel", og man kan ikke forestille seg at han skal ut på eventyr igjen. Men senere blir er han plutselig ung og opplevelseslysten igjen.

Jeg skjønner at det var vanskelig for Don Rosa å få en sammenheng i alle historiene til Barks, men fortsatt...

1
dypeTanker Jeg vil si jeg liker Don Rosa sin best. Han har videreført Skrues persolighet med hell, og forbedret den opp gjennom tidene. Men jeg har litt problemer med å se sammenhengen i "Onk...

"dypeTanker skrev: "Men jeg har litt problemer med å se sammenhengen i "Onkel Skrues liv og levne" og historiene som foregår senere. På slutten av "Onkel Skrues liv og levne" er onkel Skrue sliten og "gammel", og man kan ikke forestille seg at han skal ut på eventyr igjen. Men senere blir er han plutselig ung og opplevelseslysten igjen."

Det er jo nettopp dette siste episode av Skrues Liv _handlar_ om! Korleis Skrue får eventyrlysta tilbake!

1

Lignende innlegg

TV-program Oslogg123 Publisert

Stjernekamp 2021

Prøver å starte en tråd, men ikke så veldig optimistisk etter å ha sett at det er totalt dødt her! Men hva synes dere om årets deltakere og første program?
1
0 svar
TV-program VivaLV Siste svar

Sommer i P2 2021

Tråden ingen leser og tråden som jeg aldri blir ferdig med (siden jeg aldri får hørt imellom alle programmene). Som nevnt tidligere. For meg er miksen mellom litt om privatlivet (skole, utdanning) og...
2
11 svar
TV-program charlie27 Siste svar

En litt rar komiserie om folk som står i bilkø :) korte episoder på Max 5 min men utrolig hvor mye de får ut av det :) ligger på nrk sin nettspiller.
1
2 svar
TV-program charlie27 Siste svar

Iskrigerne

Har pløyd gjennom 4 sesonger nå. Utrolig underholdene serie og jeg som ikke er særlig hockey interessert engang :) er samholdet og oppturene og nedturene som treffer meg :) og køddinga gutta i mellom....
1
6 svar
Film charlie27 Publisert

Conjuring 3

Ganske intens første halvdel så rota de det litt til ved og pøse på med action og djevelutdrivelser :) setter de 2 første filmene høyest :)
1
0 svar
Film cowboyterje Publisert

Spring Uje Spring

Jeg synes det er flaut å si at jeg var den eneste i salen under premieren, for det føles urettferdig. Dette var minst en soleklar sterk femmer.
1
0 svar
Laster...