Tennis esc

Innlegg

Tennis

Skraevadottir

ATP Wien, Moskva, Stockholm, Basel og Valencia

I fravær av en bedre tittel, kan vi jo la denne tråden omhandle turneringene i overskrifta. ATP Basel og ATP Valencia (begge har 500-status, så der er det mye poeng å hente) starter neste uke, mens turneringene i Wien, Moskva og Stockholm er godt i gang; vi har kommet fram til semifinaler i samtlige turneringer, og oppgjørene ser slik ut:

Wien: Jo-Wilfried Tsonga - Robin Haase Lukas Rosol - Tommy Haas

Moskva: Richard Gasquet - Ivo Karlovic Mikhail Kukusjkin - Andreas Seppi

Stockholm: David Ferrer - Ernests Gulbis Grigor Dimitrov - Benoit Paire

Det blir spennende å se hva som skjer; særlig turneringa i Stockholm har noen interessante kamper. Sendes på SVT fra klokka 12:45 i dag.

2
57 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det blir spennende å se hva som skjer; særlig turneringa i Stockholm har noen interessante kamper. Sendes på SVT fra klokka 12:45 i dag.

Hadde håpet å få sett litt av Dimitrov i dag, men United-Soton klokken 16.00 er typisk nok ca samtidig. Satser på en maratonkamp mellom Ferrer og Gulbis. Og foreløpig ser det ut til at kampen kan ta sin tid:-).

1

Ferrer - Dimitrov til finale i Stockholm. Det var jo favorittene.

I Moskva har kvalifiseringsspilleren Kukushkin overraskende tatt seg til finale mot førsteseedede Gasquet. Sistnevnte naturlig favoritt der.

I Wien blir det morsomt nok Haas mot Haase :)

1

Ferrer vinner første sett 6-2. Solid spill, men det var også på grunn av at Dimitrov ikke greide å holde kvaliteten oppe gjennom hele settet.

1

Kan jo ellers nevne at Haas fikk has på Haase i Wien; han vant en tett batalje med sifrene 6-3, 4-6, 6-4. Det er vel en stund siden en 35-åring har vunnet en singel-tittel på ATP-touren? Correct me if I'm wrong...

2

Kukusjkin yppa seg mot Gasquet i Moskva, men det ble seier til sistnevnte: 4-6, 6-4, 6-4. Det er såpass jevnt i ATP-racet nå at Gasquet -- etter mine beregninger -- nå plutselig går opp fra 10. til 7. plass.

1

Dimitrov tar andre sett mot Ferrer etter å ha brutt på 4-3 og servet det hjem i det påfølgende gamet. Mye bra spill fra Grigor, som i tillegg kjemper som en løve utpå der.

1
Garrincha58 Gåsehudfaktor over de dropshotene fra bak grunnlinja. Herregud for et talent!

Det var gledelig å se han spille så bra! Om en skal sammenligne han med hvordan han var for ett år siden, så er det bedre trykk fra forehandsiden, mer stabil serving og enda bedre variasjon og touch. Aller mest forandring er det imidlertid på den fysiske biten; han holder jo mye lenger nå enn før. For ett eller to år siden hadde han ramla sammen i avgjørende sett eller fått kramper; nå var han helt med både fysisk og mentalt.

Ingen Gulbis der, altså!

Noen vil vel påstå at seieren over Djokovic tidligere i år var et slags gjennombrudd, men jeg mener at dette var gjennombruddet. Djokovic hadde en dårlig dag da Grigor slo ham. Ferrer, derimot, har ingen dårlige dager. Han slår aldri seg selv. Man må rett og slett spille ham ut om en skal vinne; og det gjør vondt, for det meste kommer tilbake. Så at Dimitrov greide å vinne i dag, var overbevisende!

Håper virkelig at han kan få et gjennombrudd også i GS-sammenheng, men jeg er først spent på å se hva han kan gjøre i Paris.

1
Skraevadottir Kukusjkin yppa seg mot Gasquet i Moskva, men det ble seier til sistnevnte: 4-6, 6-4, 6-4. Det er såpass jevnt i ATP-racet nå at Gasquet -- etter mine beregninger -- nå plutselig gå...

Du glemte vel at han måtte forbedre et resultat.

Racet pr i dag (topp 6 er kvalifisert og mindre interessante):

7. Wawrinka 3150 8. Federer 3145 9. Gasquet 3120 10. Tsonga 3055 11. Raonic 2770 12. Haas 2425

Siden Murray har trukket seg er 9.plass nok.

Både Tsonga og Raonic har spillefri denne uken, så gutta på 7-9.plass ligger helt klart best an. Federer har en fordel over de andre to, han kan legge poengene fra Basel direkte til totalen. Wawrinka og Gasquet må forbedre en 90-poenger før de får noe ekstra.

1
Litotes Du glemte vel at han måtte forbedre et resultat. Racet pr i dag (topp 6 er kvalifisert og mindre interessante): 7. Wawrinka 3150 8. Federer 3145 9. Gasquet 3120 10. Tsonga 3055 11....

Federer har en fordel over de andre to, han kan legge poengene fra Basel direkte til totalen. Wawrinka og Gasquet må forbedre en 90-poenger før de får noe ekstra.

Hva har dette med racet til London å gjøre? Alle legger alle sine poeng på totalen etterhvert som de samles inn. Eneste fordelen Federer eventuelt har er at han har spilt godt i Basel tidligere, så får vi se hvorvidt det betyr noe denne sørgelige sesongen for hans vedkommede.

1
mersey1892 [sitat…] Hva har dette med racet til London å gjøre? Alle legger alle sine poeng på totalen etterhvert som de samles inn. Eneste fordelen Federer eventuelt har er at han har spilt...

Hva har dette med racet til London å gjøre? Alle legger alle sine poeng på totalen etterhvert som de samles inn

Der tar du feil. Det er kun de beste 18 resultatene som teller. Alle slams, alle åtte obligatoriske Masters og de seks beste av de andre. Både Wawrinka og Gasquet har allerede seks tellende resultater på 90 poeng eller bedre i "andre" kategorien. Federer har en 0 å forbedre.

Det er noen flere regler også men vi behøver ikke ta de i detalj.

2

Wawrinka tapte første runde i Basel og tjente derfor ingen poeng i racet. Med en bra turnering fra Federer i Basel bør vel ATP-finalen være innen rekkevidde.

1
drazyc Wawrinka tapte første runde i Basel og tjente derfor ingen poeng i racet. Med en bra turnering fra Federer i Basel bør vel ATP-finalen være innen rekkevidde.

Berdych tapte også i går, så Federer er nå (ranking)favoritt til å nå finalen. Spillet hans har ikke vært bra, så en tar ingenting for gitt, men en finale i Basel vil i praksis sikre plassen i sluttspillet. Da må Wawrinka nå semifinalen i Paris for å ha en sjanse til å passere ham, og Tsonga må nå finalen. Hva Gasquet trenger vil avhenge av hans Baselinnsats, men mest sannsynlig vil han også måtte trenge semi i Paris - med mindre han går til topps i Basel.

Wawrinkas tap var et slag for hans ambisjoner, men han er i alle fall fortsatt foran Tsonga og kan beholde forsprang på Gasquet om sistnevnte taper mot Del Potro i kvartfinalen (eller tidligere). Da har han gode muligheter til å holde i alle fall en av franskmennene bak seg i Paris, ved å komme like langt i den turneringen.

1

Federer vant mot Istomin. Ingen fantastisk forestilling, men det var viktig å vinne. Bra avslutning på tredje sett. Nå er Federer 180 poeng foran Tsonga, som er nr 10 i racet. Så Tsonga må minst nå kvartfinale for at Federer ikke skal kvalifisere seg til London.

1
drazyc Federer vant mot Istomin. Ingen fantastisk forestilling, men det var viktig å vinne. Bra avslutning på tredje sett. Nå er Federer 180 poeng foran Tsonga, som er nr 10 i racet. Så T...

Hvis Federer stiller opp i Paris får han 10 poeng selv for å tape i første runde, og da tvinger han Tsonga til å nå semifinalen om han vil forbi.

Med andre ord, det ser lyst ut for Federer med tanke på kvalifisering til sluttspillet. Noe i alle fall jeg setter pris på. Hvem som tar de andre plassene er vanskeligere å si, men Wawrinka har de to franskmennene bak seg og trenger bare enten å gjøre det bra selv eller at en av dem gjør det dårlig, så han burde ha gode sjanser.

1

Lignende innlegg

Laster...