Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norges eneste virkelig store tennistalent siden nittenhundre-og-pil-a-bue fortjener da sin egen tråd? Her har vi en fyr som har herja i juniortennisen i flere år, og nå begynner han å spise kirsebær med store.

Så, Casper, her har du din egen tråd. Det setter du nok pris på, tenker jeg. Ja, men seriøst; hadde du lest dette, ville du jo blitt litt "kær", eller hva?

Uansett, her kan vi rapportere resultater, lese og diskutere om ham. Vi får diskutere Davis Cup, Fed Cup, Eikeri og Helgø i den andre tråden.

9
11,4k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

DennisB

Tennis er en herlig sport. Jeg er glad vi har fått opp noen tennistråder, og spesielt denne tror jeg mange vil følge i tiden som kommer. Tråden har fått en pangstart nå, og vi får ønske Casper lykke til videre. Han er vel innafor topp 300 etter seieren i går (tok et byks nå), og kan fort komme inn i topp 100 allerede neste år, om han fortsetter utviklingen. Og da får han fripass inn i alle Grand Slam-turneringene, hvor de virkelige pengene og rankingpoengene ligger.

Min tennisinteresse startet på badestranda i Løkken i Danmark, som guttunge. Fatter`n hadde kjøpt to billige tennisracketer, som selvsagt måtte prøves. Vi skrittet opp så godt vi kunne, streket opp der vi trodde de skulle være, etter mange års tennistitting på TV, med Finn Søhol som kommentator. En fryktelig irriterende sådan, han skulle alltid forklare reglene. Og for oss som hadde fulgt Borg, Connors, Gerulaitis, Nastase, Vilas, McEnroe og co, var det bare en pest og plage. Shit, jeg så til og med Borg og Nastase spille en oppvisningskamp i Drammenshallen. Showmannen Nastase mot maskinen Borg. Det var kamp det!

Til og med Christian Nilssen hos NRK måtte forklare noen regler for noen få år siden. Det blir et lite gufs fra fortiden for meg. Man kommer fort inn i reglene selv, så det å forklare reglene i flere tiår, virker helt unødvendig, og holder i grunnen sporten litt tilbake. Joda, det kommer nye seere, men asså, forklarer man offsidereglene i fotballkamper?

Stranda i Danmark var perfekt for tennis. Vi brukte et badmintonnett som nett, i det vi trodde var riktig høyde. En racketlengde og en halv hadde jeg lært. Og jeg fikk grundig juling av fatter`n, før jeg hadde fått summa meg. Men det var nok til at basillen bet meg for fullt, og før jeg visste ordet av det, hadde jeg meldt meg inn i min lokale klubb.

Jeg startet som banemann i klubben, valset banene om våren, reparerte skader, vannet om natta, og holdt det hele i gang. Sykla noen kilometer hver vei, hadde med niste, og tennisbanene var mitt andre hjem. Spilte selvsagt ellers når jeg kunne.

Litt coaching kom godt med underveis, og jeg begynte å bevege meg rundt i landet, for å få kommet meg opp i C-, B-, og A-klassen, som det het den gangen. Og inn på juniorrankingen. Rankingpoengene kom litt senere. Som junior kom jeg meg fort oppover, og det hele kulminerte i etpar NM-medaljer som 18-åring.

Men det skulle vise seg å bli min idrett, og mitt levebrød i lang tid framover allikevel, i ulike sammenhenger. Ikke som spiller, men med mye som hører med rundt sirkuset. Fram til i dag faktisk.

Derfor synes jeg det er vannvittig gøy å se Casper få et aldri så lite gjennombrudd, med seieren i Challengeren i Sevilla. Jeg har fulgt både ATP-, WTA- og Challenger-tourene tett i mange, mange år, og kan gå god for at dette var en prestasjon mange ikke helt forstår omfanget av. De spillerne som ble slått her, holder et meget godt nivå. Mange etablerte spillere bruker Challenger-touren til å bedre rankingpoengene sine, så det er ofte gode spillere med der.

Anbefaler å se endel tennis fra Challengerne også, det er lett å la seg imponere over spillet der til tider. Batmanstream viser nesten alt som er av interesse, i god kvalitet.

Casper har nok fått en solid boost nå. Har han slått de han slo i denne turneringen, så vet han selv at det er mulig. Avstanden mellom disse, og spillere ned til rundt nummer 30-40 i verden, er faktisk ikke stor. Både Daniel, Martin og Cervantes, er spillere som har tatt ned mange gode skalper. Det er bredden som er enorm, ikke nødvendigvis forskjellen i kvaliteten.

Det Casper trenger er litt flyt i noen turneringer, som han hadde her, så kan han fort bli bedre enn Christian var, om ikke så altfor lang tid. Det Christian oppnådde var den sterkeste prestasjonen innen norsk tennis noensinne. Rankingen hans var egentlig mot alle odds. Han slo igjennom alene, og til tross for vanskelige forhold. En unik spiller, som dessverre ikke har fått nok oppmerksomhet. La oss håpe at Casper vil få det, om han innfrir.

Sverige fikk mye gratis etter at Borg slo igjennom. I ettertid kom det fram flere Grand Slam-vinnere (Wilander og Edberg). En utrolig prestasjon. De gjorde hverandre gode. Og med all respekt, forbundet deres var mye mer profesjonelt enn vårt, og i Sverige har alltid forutsetningene for tennis vært enorme. Mange flere haller etc.

Jeg er veldig spent på de neste stegene til Casper og teamet hans nå. Hvilken vei de velger å gå, hvilke turneringer han vil spille framover. Men jeg vet at teamet rundt Casper er godt, så jeg har full tiltro til dem. Dette blir veldig interessant framover!

18

FlGARO

Tennis er en herlig sport.

Det er det virkelig. Bare så synd min egen interesse har falt i takt med de vanvittige prisene (mener jeg) det koster å leie baner, spesielt i Oslo. Det har i grunn drept min egen interesse for å spille tennis. For det finnes knapt bedre trening, som i tillegg er gøy.

Men når et medlemskap gjerne koster over tusenlapp og leie for baner er 2-300 kroner timer, så blir det for dyrt. Hadde det kun vært medlemskap på et par tusen og fri tilgang, så hadde jeg sikkert spilt det 2-3 ganger i uke i 3-4 timer.

1

DennisB

Men når et medlemskap gjerne koster over tusenlapp og leie for baner er 2-300 kroner timer, så blir det for dyrt. Hadde det kun vært medlemskap på et par tusen og fri tilgang, så hadde jeg sikkert spilt det 2-3 ganger i uke i 3-4 timer.

Ja, det kan bli ganske dyrt. Ikke minst å leie halltimer i vintersesongen, som kan koste skjorta. Litt av årsaken til det er de relativt få hallene vi har her til lands. I Sverige er det billigere å leie, flere haller og mange flere baner å spille på.

Synd, for jeg tror mange hadde spilt mye mer om de hadde muligheten, som du selv sier.

Årsavgiften i en klubb var ikke så voldsomt ille da jeg vokste opp, men prisene er ganske annerledes i dag. Nå er ikke utstyret så voldsomt dyrt, i forhold til enkelte andre sporter, men racketer koster jo litt.

1

DennisB

Selvsagt var seieren i Buenos Aires svært gledelig for norsk tennis og Casper selv. Men kanskje enda mer gledelig, er det faktum at denne seieren ikke var overraskende for de som følger Casper eller tennis tett. I det ligger det at Casper allerede i karrieren har skaffet seg et navn, en posisjon, og fått, helt fortjent, den respekten fra de andre spillerne vi og teamet ønsker. Der ligger det en svært viktig psykologisk fordel framover.

For eksempel, i denne turneringen var han relativt klar oddsfavoritt i alle kampene han spilte. Det har aldri skjedd før på ATP 250 (eller bedre) - nivå for en norsk tennisspiller. Jeg/vi satt all oddsen fra 1.50-ish og nedover. Både mot Londero (kanskje ikke så rart), men også mot Lajovic (nr.23 i verden og grusspesialist). Og det har han gjort seg fortjent til, i sin første turnering på grus siden Kitzbuhel i august i fjor. Der han for øvrig slo bl.a. Carreno Busta og Pablo Cuevas. Meget sterke grusspillere (men tapte for Ramos dog). Det vil igjen si at han har gjort seg fortjent til denne oddsen også på bakgrunn av hardcourt-prestasjonene sine fra høsten og fram til nå. Og bare det, er et stort steg i riktig retning for Snarøya-gutten.

Nå møtte han aldri Schwartzman, som mange forventet, men vi hadde gitt han en relativt lav odds mot Diego også. Oddsen hadde vært overraskende jevn (Schwartzman hører til blant de beste grusspillerne i verden på gode dager), og igjen, det har Casper gjort seg fortjent til.

Det kanskje mest gledelige allikevel, er forbedringspotensialet Casper har. Vi vet at han kan forbedre angrepsspillet sitt. Nå har han blitt flink til å utnytte sin gode serve og sette bort andreballene, men har fortsatt mer å gå på. Det handler om å ta de riktige valgene, når han bør inn og sette bort poengene. Vi vet at han kan forbedre volleyen sin, men han har også tatt et godt steg der det siste halvåret (også takket være godt doublespill). Han kan ytterligere forbedre backhanden sin, og bruke den oftere som et angrepsvåpen. Mot de beste må han det, han kan ikke bare forsvare seg da. De beste vet hvor de skal presse Casper.

I tillegg har jeg aldri vært fan av å stå såpass langt bak grunnlinja på serven. Jeg møtte alltid serven tidlig selv, og synes jeg profiterte på det. De som server best, vil ikke ha store problemer med å vinkle ut Casper når han står så langt bak. Synes godt han kan møte ballen tidligere, eller i det minste variere litt mer, selv om det kan bety at han får serven i en høyde han ikke er mest komfortabel med.

For meg har det også vært fantastisk å se forehanden hans nå, hvordan han bygger opp spillet når han får tid nok, og ikke minst lengden han har på den. Om han, som vi ofte så i denne turneringa, kan sette den toppede forehanden sin innafor en meter fra grunnlinja, så er det fint lite motstanderen kan gjøre med den. Det som kommer tilbake er ofte mat for Mons. Å få kontroll under ballvekslingene, har vært Caspers store framgang det siste året. Med god lengde, har han fått bedre tid til å bruke den meget skarpe forhanden sin. Ikke bare inside out, men også crosserne.

Dette ble et langt innlegg, men jeg gleder meg stort på Caspers vegne. Jeg har jobbet med tennis på et eller annet nivå i mer enn 20 år, så for meg personlig er det gull å få være med på denne reisen. Deilig at vi endelig får resultater igjen, det begynner å bli lenge siden Christian var på sitt beste nå. I min ungdom hadde vi et enormt talent i Morten Rønneberg, men han rotet det dessverre til for seg selv. Der så jeg et potensial til topp 30. I Casper ser jeg en gang i framtida topp 10. Men veien dit er tøff. Er han ikke 100% skjerpet i dag, kan han tape for mange innafor topp 150.

13

Il-Pirata

I tillegg har jeg aldri vært fan av å stå såpass langt bak grunnlinja på serven. Jeg møtte alltid serven tidlig selv, og synes jeg profiterte på det. De som server best, vil ikke ha store problemer med å vinkle ut Casper når han står så langt bak. Synes godt han kan møte ballen tidligere, eller i det minste variere litt mer, selv om det kan bety at han får serven i en høyde han ikke er mest komfortabel med.

Enig, spesielt i det du sier om å variere, noe som er en fordel ikke bare for serveren, men også når en skal returnere. Men jeg har sett matcher hvor Casper har variert mye på hvor han står i returspillet (ikke bare mellom første og andre serv men også på førsteservene), så han er seg nok bevist akkurat det.

2

DennisB

Men jeg har sett matcher hvor Casper har variert mye på hvor han står i returspillet (ikke bare mellom første og andre serv men også på førsteservene), så han er seg nok bevist akkurat det.

Dette har jeg også merket meg. Enn så lenge mest på hardcourt dog. Så det er absolutt sant, og variasjon gjør jo serveren litt usikker også.

Men det skal sies at når han møter spillere på grus som ikke server så bra, så kan det være en fordel for Casper å stå langt bak, og få ballen i akkurat den høyden som passer best. Mange servere klarer ikke å utnytte at returspillerne står langt bak, tvert i mot, det blir som en vegg å spille mot, veldig få gratispoeng å hente, og det kan være frustrerende. Det kan gagne Casper mot de nest beste. Mot de beste derimot, trenger han å vise at han varierer mer.

1

Lew_Ashby

Det er så klasse av Ruud. I en tid der norsk idrett nærmer seg bunnivå på nærmest alle fronter foruten nisseluekategorien, så er det godt med den gutten der. Gleder meg til døgeniktene kommer inn i denne kvalitetstråden og preiker om hvor elendig Ruud er dersom han skulle ryke tidlig i neste turnering, slik at man kollektivt kan be dem sykle vannrett inn i helvete.

11

jonsalars

Det er så klasse av Ruud. I en tid der norsk idrett nærmer seg bunnivå på nærmest alle fronter foruten nisseluekategorien, så er det godt med den gutten der.

Godt sagt! Ruud er så "mot normalt" at det er gøy. Sett tennis på Eurosport i 25 år, endeleg utsikt til norsk toppspelar. Og dermed TV-sending får ein tru. I alle fall på Eurosport. Beinhardt i toppen men ser ut til at han har det som trengst. Ikkje berre talent men vilje til å stå på. Får vel kvalik til alle store turneringar nå?

Kun Warholm og nokre få til som held nivå i norsk friidrett. Tresteg, menn minst to meter for kort. Spyd menn 20 meter for kort, damer 10. Kanskje forbundet burde sjekka kva Ruud driv med?

1

Luigii

Hadde lite å gjøre en kveld, så jeg satte meg ned for å lage et fiktivt kampprogram med spådommer og analyser på Caspers vegne ut sesongen, pluss noen tanker rundt 2018.

Etter noe finpuss har jeg bestemt meg for å dele det med dere som følger Casper tett og kanskje har interesse for slikt. Dette er likevel spådommer på amatørnivå, så ta meningene mine med en klype salt.

https://docs.google.com/document/d/1NwLHjjQ2P6yaWvoegSeiQcv4MRGvWdATfimlF6xtek8/edit?usp=sharing

10

Il-Pirata

Etter noe finpuss har jeg bestemt meg for å dele det med dere som følger Casper tett og kanskje har interesse for slikt.

Takker, interessant å lese. Bare å glede seg til Casper er tilbake på banene igjen.

2

GoingKronos

Hadde lite å gjøre en kveld, så jeg satte meg ned for å lage et fiktivt kampprogram med spådommer og analyser på Caspers vegne ut sesongen, pluss noen tanker rundt 2018.

Flott jobb, og enig i dine betraktninger og ser ikke bort fra at Team Casper tenker omtrent i de samme banene. Jeg håper virkelig han blir med til ATP'en i Båstad, da bør det bli bra med nordmenn som tar turen til vestkystperlen.

2

SnorreSolano

fiktivt kampprogram med spådommer og analyser på Casper

Veldig bra!

Du virker å være mer enn gjennomsnittlig oppdatert rundt muligheter og sannsynligheter. Noen connections til team Casper?

1

Luigii

Har nok ikke noen connections der nei. Mine betraktninger er hovedsakelig basert på allmenn informasjon, min bedømmelse av Caspers ferdigheter og uttalelser han har gjort i løpet av sesongen.

1

Lew_Ashby

''Just got kicked out of a casino for watching a friend of mine playing some blackjack.. in the states you’re allowed to drive a car when you’re 16 and buy a long gun when you’re 18, but not allowed to watch some blackjack at 19. Seems reasonable''

Ruud rapporterer fra USA.

10

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...