Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det nærmer seg ny sesong, og som alltid setter Australian Open i gang den nye sesongen med et brak. Dette er årets første Grand Slam, ofte omtalt som "The Happy Slam". Turneringen starter først med kvalifisering fra 11. januar, mens hovedturneringen først er i gang 16. januar. Finalen for damer spilles lørdag 28. januar, mens finalen for herrer spilles 29. januar.

Her er lenke til turneringens nettsider.

Det ligger an til å bli en veldig spennende sesongstart for herrene, med både Nadal og Federer tilbake etter skadeopphold. Murray er ny verdensener og blir for første gang seedet som nummer 1 i en Grand Slam-turnering. Vil han fortsette sin dominans og vinne sin første Australian Open? Australian Open har de siste årene vært Djokovic' turnering - han har vunnet den hele 6 ganger, flest av alle i den åpne æraen. Så Novak må nok uansett regnes som en favoritt. Et annet spørsmål er om noen i den nye generasjonen av tennisspillere (spillere født etter 1990) snart vil ta steget opp og vinne sin første Grand Slam. Tiden bør snart være inne for det. Ellers kan det nevnes at Del Potro er en stor sleeper i turneringen. Han vil være useedet og et mareritt for toppspillerne å møte tidlig.

På damesiden følger jeg dårligere med, men Angelique Kerber er tittelforsvarer og i likhet med Andy Murray nokså nybakt verdensener etter skadetrøbbel for Serena Williams. Jeg synes det er vanskelig å peke ut noen klar favoritt. Det begynner å bli en stund siden Serena dominerte dametennisen, og det er ingen klar arvtager etter henne.

For første gang på mange år er Norge representert i kvalifiseringen med Casper Ruud. Vi har ikke lov til å forvente noe som helst av Casper, men det blir uansett en begivenhet for norsk tennis.

I år tar jeg for øvrig turen til Melbourne selv for å være tilskuer! Det har vært en drøm for meg i mange år, og for første gang passet det for meg å dra. Jeg har foreløpig billetter i fire dager rundt mid-weekend, men tenker å spe på med en dag eller to den første uken også.

8
1k svar

1035 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

LittleSteven

Nå har jeg landet litt :) FOR en finale, og for en turnering! Mtp. finalistene skulle man tro det var 2007 og ikke 2017.

Først og fremst, synes synd på Bryan-brødrene. Har tapt tre GS-finaler på rad, skal de aldri klare å få rekorden alene?

Kjempeartig at Serena endelig gikk forbi Graf, nå er det ikke lenger tvil om hvem som er GOAT. Tipper hun går for 25 GS nå, da legger hun nok opp med god samvittighet.

Så, hvor skal jeg begynne med de legendene? Først og fremst har jeg ikke ord for at Federer endelig vant en ny GS. Trodde aldri det skulle skje (bare sjekk mine bastante, sutrete innlegg i Wimbledon-tråden etter semien i fjor :p), og det har vel kanskje også ham selv noen ganger tenkt. Så for en prestasjon, hyll hyll!

Synes Roger sa det veldig fint, skulle ønsket at det hadde blitt uavgjort i dag. Så herlig å se begge to tilbake på topp. Utrolig imponerende av Nadal å komme seg til finalen og i godt gammelt slag. Hadde aldri trodd han skulle utfordre til GS igjen pga. spillestil og skader. Holder han nivået utover våren, ser jeg på han som favoritt til RG. Og til alle dere Nadal-fans, håper inderlig dere får oppleve at han vinner en til GS før han legger opp :) Det unner jeg både dere og han! Og tror den kommer allerede i juni.

Og til slutt: helt utrolig hvor mye som kan skje på et halvt år! Da snakket man om en ekte GS og OL-gull til Djokovic i 2016, ingen kunne utfordre han som nr 1, og at det var bare et tidsspørsmål før han var GOAT. Djokovic har ikke vunnet noe av betydning siden RG, Murray er nr 1, Nadal er tilbake, og Federer er på nr 18. Aldri si aldri, men tror Federer i dag satte siste spikeren i kista for GOAT-debatten, spesielt siden han slo Nadal i finalen.

Sorry WALL OF TEXT :)

9

mcdermott

men tror Federer i dag satte siste spikeren i kista for GOAT-debatten

--- siste spiker er vel ikke slått inn før begge har lagt opp,da har vi en slags fasit ;)

Ellers er det bare å gratulere Federer og hans fans med en utrolig prestasjon, det er irriterende imponerende det han gjør etter et så langt skadeavbrekk.Håper nå både han og Rafa holder seg friske i 2017 så vi får et skikkelig bikkjeslagsmål om pokalene.

2

Skraevadottir

Flott innlegg, Little Steven!

Litt statistikk

Førsteserveprosent: Nadal 73-62 Federer

Serveess: Federer 20-4 Nadal

Vinnere: Federer 73-35 Nadal

Upressa feil: Nadal 28-57 Federer

Breakballer: Federer 6-4 (20-17) Nadal

Poeng totalt: Federer 150-139 Nadal

Bra kvalitet, m.a.o. 73 vinnere lukter det jo svidd av!

1

sexxes

Tenkte jeg etter ti ganger her nede kan trekke frem de fem største kampene jeg har sett. Er kun kamper jeg har sett i sin helhet, og ingen finaler er med. Federer mot Murray er vel nærmest, eller Safin-Hewitt og Capriati-Hingis.

Årene det er snakk om er 92, 97, 01, 03, 05, 07, 10, 13, 15 og 17.

1992: 4. runde John McEnroe-Emilio Sanchez 7-5 7-6(4) 4-6 2-6 8-6. Første gangen jeg var der, og litt tilfeldig. Kjøpte billetter på dagen, og dette var kampen jeg fikk se. Er det rart jeg ble hektet. Fikk sett rebellen, giganten og artisten McEnroe. Begge spillere hadde matchballer i siste settet i en høydramatisk kamp.

1997: 4. runde Göran Ivanisevic-Christian Ruud 4-6 6-2 6-7(7) 6-3 6-3. Eneste året jeg har sett en nordmann annet enn på junionivå. Christian hadde slått ut den seedete nederlenderen Siemerink i 1. runde, og også slått ut doublespesialisten Paes. Dette var før reglene for varme, og med årene er vel temperaturen blitt 45 grader. Det norske landslaget i fotball hadde spilt kamp i Melbourne to dager før, og fikk overtalt fem jenter fra Tromsø til å bli med. I tillegg to andre norske par på kampen, og vi hadde to store norske flagg. 3-3 i femte sett, og 0-40 i kroatens serve. Dette må jo gå? Så er det pang, pang, pang, pang, pang. 4-3, og kampen er i praksis over. Ivanisevic bryter og holder. Så nære en norsk kvartfinale, og uten tvil den største kamp av en nordmann siden Mollas dager. Dette var dessuten året jeg første gang traff Nils.

2003: Kvartfinale Andy Roddick-Younes El Aynoui 4-6 7-6(5) 6-4 4-6 21-19. Kampen som aldri tok slutt før det var passert fem timer. Matchballen ble fanget av en annen nordmann, og Nils var under turneringen i spillerboksen til marokkaneren.

2005: 4. runde Patty Schnyder-Elena Dementieva 6-7(6) 7-6(4) 6-2. Kanskje en litt pussig kamp, men i sterk varme har jeg aldri sett mer genialt spill en det sveitseren viste denne dagen. Stoppballer fra baseline, og russeren måtte stadig løpe frem til nettet. Til slutt var hun utkjørt, og Schnyder vant siste settet enkelt.

2007: Semifinale Roger Federer-Andy Roddick 6-4 6-0 6-2. Måtte jo ha med den største. Pussig at en spiler jeg ikke hadde spesielt sansen for er den som kommer med to ganger i to vidt forskjellige kamper. Dette var total overkjøring, og det var gøy å se på. Husker også jenta ved siden av meg som intenst holdt med Roddick.

Det var min liste over de fem mest minneverdige kampene. Måtte det bli flere, og kanskje med en ny nordmann? Hjemreise søndag, men party på lørdag og muligens en AFLW-kamp. Fikk også sett The Boss mandag.

7

Coach

Göran Ivanisevic-Christian Ruud

Herlig svensk-norsk duell der, altså. ;-)

Formoder ellers ut fra lista di at du ikke fikk med deg en viss herre-semi i 2005 (da tydeligvis i motsetning til finalen)?

2

drazyc

Da er jeg tilbake i gamlelandet etter to ukers ferie i Australia. Den kjedelige delen var at jeg gikk glipp av finalen pga. flytur hjem, men det var samtidig ganske fantastisk å oppdage på treg wifi på flyet hjem at Federer akkurat hadde slått Nadal i fem sett! Helt utrolig, det har virket som en fjern drøm at Federer skal slå Nadal i en ny Grand Slam-finale. Forstår at kampen var veldig bra også. Ut fra høydepunktene vil jeg si en viktig forskjell fra tidligere er at Federer spiller veldig aggressivt fra backhandsiden. Det endrer dynamikken veldig mellom dem. Nadal kan ikke like enkelt bruke cross-forehanden for å produsere en kort ball fra Federer.

Av det jeg fikk sett live, vil jeg si Murray-M. Zverev kanskje var høydepunktet spillemessig. Var utrolig gøy å se Zverev lykkes med sin nydelige old school-tennis! Ellers var det så mange høydepunkter at det er vanskelig å trekke frem kun noen få. Jeg vil også si Australian Open er et veldig smidig og godt arrangement. En artig ting med turneringen er at den preger byen Melbourne veldig. Det ligner mer på en sportsfestival enn de andre GS'ene, stemningen er lettere enn i både Wimbledon og Roland Garros.

6

RazorBoy

Da er jeg tilbake i gamlelandet etter to ukers ferie i Australia.

Jeg er ingen ekspert selv, men har da fulgt en del av duellene mellom Federer og Nadal opp gjennom årene. Er enig i at det er en påfallende ny Federer vi ser når det gjelder å bruke backhanden som et angrepsvåpen. Tdligere har Nadal stått og pumpet harde baller mot Feds backhand som har forsvart seg med korte slice. Taktikken han fulgte nå var mer vellykket, selv om det ble noen fler upressede feil så tjente han på sitt mer offensive spill.

Blir spennende å se om kroppen til Fed holder utover i sesongen. Å spille tennis på dette nivået som 35-åring har tidligere vært uhørt, men det virker som spillerne i dag er mer seriøse når det gjelder trening og livsstil, og dermed holder lenger.

1

mersey1892

Gratulerer til alle dere som håpet på sveitseren. Sett kampen under ett var han best.

6

Tullin_Thams

Takk for det, flott gjort å skrive det etter en slik batalje.

Nadal er ekstremt skuffet, ser jeg. Minner meg nesten om Northug etter 30 km i VM 2007.

2

Barbosa

Nadal er ekstremt skuffet, ser jeg. Minner meg nesten om Northug etter 30 km i VM 2007.

Det skal han også være. Men kan virkelig bli en utfordrer i French Open. Morsomt at disse gutta fortsatt klarer hevde seg i toppen.

1

FlameWarrior

Nadal er ekstremt skuffet, ser jeg. Minner meg nesten om Northug etter 30 km i VM 2007.

Synes han takler det bra. Når definitivt ikke opp til (eller i nærheten av) Federers skuffelse sist disse møttes i en AO-finale. Det var virkelig tungt å se på...

(Men det er vel bare Djokovic som klarer å kødde og le minutter etter å ha tapt en jevn GS-finale.)

1

Skraevadottir

Dimitrov dater visst Nicole Scherzinger. Det hadde jeg ikke fått med meg. Litt av en cougar, hu der. Rett fra Lewis Hamilton (syv år yngre) til Grigor (tretten år yngre). Og Grigor er en cougar cub, eller pup, eller hva man kaller det, som har vært sammen med Sjarapova (fire år eldre) og muligens også Serena Williams (ti år eldre).

Margaret Court neste?

5

Coach

Han har faktisk parallell-datet Margaret Court og Rod Laver de seneste par ukene*. Så ut til å ha slått seg til ro med sistnevnte, men mistet ham igjen i et intenst trekant-drama med en fyrrig spanjol her forleden.

* Hadde visst et aldri så lite sidesprang fra den ordningen også.

Edit: Melbournes store cougar-catch disse ukene er f. ø., som vanlig, Barbara Schett.

2

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...