Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Godt nyttår alle sammen!

Blir nok en spennende sesong, gleder meg masse :)

Håper de yngre spillerne endelig skal slå i gjennom og vinne en GS, på tide! Men blir nok dominans fra Djokovic og Murray igjen. Skal skotten endelig vinne Australian Open? Og kommer Novak til å ta igjen/gå forbi Nadal? For øvrig har jeg en magefølelse på at dette er siste sesongen til både Federer og Nadal.

Kjør debatt ;)

1
775 svar

775 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

SnorreSolano

Flott innlegg mcclair9! Jeg var tilstede i Globen i 1994, og så alle fredagens kvartfinaler. Det var en super-9 turnering, tilsvarende Masters nå, og 8 av de 9 høyest rankede i verden spilte den. Vi så følgende kamper:

Kafelnikov - Bruguera

Becker - Stich

Sampras - Larsson

Agassi - Ivanicevic

Det var min første tennisturnering, så jeg hadde noe referansegrunnlag, men arenaen virket stor! Og det ble ikke noe stort trykk akkurat. Sjelløs, skriver mcclair, og jeg er enig. Jeg var i Kungliga ved et par anledninger senere på 90-tallet, og det var utvilsomt en mye bedre arena for tennis. Spillernavnene mindre, men opplevelsen større.

Jeg skal ikke påberope meg nok kunnskap til å gjøre utgreingen om hvordan turneringene har utviklet seg, men i overgangen 80/90-tallet siktet svenskene veldig høyt. Det fungerte en stund, men ikke i lengden. Regnestykket er egentlig enkelt. Selger man ut Globen så blir det mye penger til blant annet premier. Selger man ut Kungliga blir det ikke i nærheten av like mye. For å sette det i perspektiv: Premiepotten i årets Stockholm Open er 660.000 euro. For masters-turneringen i Paris er den 4.8 millioner.

Ideelt sett ønsker man seg de store stjernene, men jeg synes Båstad og Stockholm Open gjør mye fornuftig. Små arenaer der man kommer tett, inklusive bruk av sjarmfulle Kungliga, et knippe attraktive spillere som behandles godt (slik at de velger Sverige fremfor andre turneringer som kanskje betaler mer i startpenger) - og overlate megaturneringene til andre.

5

DennisB

Jeg var tilstede i Globen i 1994, og så alle fredagens kvartfinaler. Det var en super-9 turnering, tilsvarende Masters nå, og 8 av de 9 høyest rankede i verden spilte den. Vi så følgende kamper:

Kafelnikov - Bruguera

Becker - Stich

Sampras - Larsson

Agassi - Ivanicevic

Må si jeg er mektig imponert over at du husker hvem som spilte i disse fire kampene du så for 23 år siden. Jeg har sett kamper i både Globen og i Kungliga, men husker knapt kampene. Til det har det blitt altfor mange opp igjennom årene. Men store opplevelser har det alltid vært.

Hva prestisjen i turneringene angår, så har justeringer vært en del av oppsettet i all sin tid. Noen kommer til, andre faller fra eller nedgraderes. Det går bl.a på kostnader og sponsorer, men også for å slippe til nye aktører med gode konsepter. Det har blitt en del av gamet. Noen har til og med byttet uke, og kolliderer med andre turneringer enn tidligere.

Hvorfor Stockholm har blitt nedgradert, henger vel sammen med at sponsorene har sviktet parallelt med at svensk tennis gikk inn i en bølgedal. Kan man ikke lenger presentere de store prispengene, så vil det gå den veien. Husk at man også normalt betaler de beste startpenger for at de skal komme.

Men det er heldigvis mange av de virkelig tradisjonsrike igjen, og mange vil nok alltid bestå. Men selv disse justeres fra tid til annen. Noen av oss husker sikkert at Australia Open opprinnelig ble spilt på gress, fra starten i 1905, og helt til 1987. Først i 1988 gikk man over til hardcourt, for å representere bedre et tverrsnitt av underlagene i de fire Slamene. To gress-Slams ble i overkant mye, da grus og hardourt nesten alltid har hatt tyngden av turneringene.

2

SnorreSolano

Må si jeg er mektig imponert over at du husker hvem som spilte i disse fire kampene du så for 23 år siden.

Vel, jeg må innrømme at jeg sjekket wikipedia for å finne det fullstendige kampoppsettet. Jeg husket at jeg så Agassi - Ivanisevic, samt Becker, Kafelnikov og Sampras, men måtte ha hjelp til resten. Men såklart, jo flere turneringer man har vært på, jo vanskeligere blir det å skille kampene fra hverandre.

Men jeg husker at jeg i 1998 så den unge og lovende Tommy Haas spille i Kungliga. med capsen bak frem. (Ifølge Wikipedia mot Rusedski, han hadde jeg glemt) og selv om han viste endel bra så hadde jeg ikke forventet at han skulle holde på i 19 sesonger til.

1

Fox_club

Federer var jo bedre da han vant kampen, men å kalle det et ran med Kyrgios-seier i en kamp som varer i tre timer og går til tre jevne TB, er mild sagt overdrevet. Hilsen nøytral som så kampen i natt.

5

Elmmm

Satt og fantaserte på den her :

4..runde:

Wawrinka-Zverev

Kyrgios-Goffin

Federer-Bautista Agut

Berdych-Thiem

Nadal-Dimitrov

Sock-Raonic

Cilic-Pouille

Carreno Busta-Nishikori

Kvartfinale:

Wawrinka-Kyrgios

Federer-Thiem

Nadal-Raonic

Cilic-Nishikori

Semifnale:

Wawrinka-Federer

Nadal-Nishikori

Finale:

Federer-Nadal Er ikke det vi håper på???

5

Magnific

Wawrinka-Zverev

Zverev må ta denne, han kan ihvertfall vinne mot Federer på raske underlag imotsetning til Stan :p

Har meget tro på Zverev denne uken btw, skal passe ham ypperlig dette. Kan fort gå til semi/finale

1

Elmmm

Tror vel det kanskje ble laget en liten historie idag.

Istomin og Bedene møtte hverandre igår i siste kvalikk-runde til Rotterdam. Bedene vinner 2-0 og knytter nevene. "Deilig å være i hovedrunden" tenker han. Bedene går hjem til mammaen sin på hotellet og blir trøstet.

Noen timer senere er det en som trekker seg fra hovedrunden og Istomin får beskjed om at han skal steppe inn. Og samtidig får han også beskjed om at han skal spille mot Bedene. En spiller som han tapte mot for noen timer siden.

Kampen spilles under 24 timer senere og Istomin vinner 2-0. Bedene mister hodet helt og kaster raketten rundt.

5

Skraevadottir

Litt varierende kvalitet mellom Sock og Benneteau.

Har en historie som involverer Jack Sock. Traff på et pensjonert baptistpar fra North Carolina på Bergensbanen sommeren i fjor. Kom i snakk med dem, og det ble god stemning i kafévogna. Snakka med dem fra Myrdal til Hokksund. De fortalte meg masse om familien sin og inviterte meg hjem; blant annet hadde de ei datter på rundt 25 som jeg helt sikkert ville like. Denne dattera hadde ei bestevenninne, og denne bestevenninna viste seg å være gift med/sammen med Jack Sock. Lurer på om de hadde vært i bryllupet, faktisk.

Vel, det ble ikke noe mer enn et par mailer fram og tilbake seinere den sommeren, men jeg glemmer aldri den turen.

4

SnorreSolano

Denne dattera hadde ei bestevenninne, og denne bestevenninna viste seg å være gift med/sammen med Jack Sock. Lurer på om de hadde vært i bryllupet, faktisk.

Denne bestevenninnen ble vist på tv noen ganger under dagens finale. Mildt sagt småspent, iblant.

Paris er og blir en små-kjip turnering i mine øyne, men helt ok at Sock vant. Han er vesentlig mer underholdende som spiller enn Isner/Querrey, og skader neppe tennisen totalt sett at en amerikaner rasker med seg en Master 1000 og kvaler inn til London. Vil tro de fleste av oss heller ville sett Del Potro, men han får bruke tiden frem til AO godt.

2

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...