Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Australian Open 2018

Australian Open, årets første Grand Slam, settes snart i gang. Kvalifiseringsturneringen spilles til uken, mens hovedturneringen starter mandag 15. januar. Finalen for damer spilles lørdag 27. januar, mens finalen for herrer spilles søndag 28. januar. Som vanlig har Eurosport rettighetene til turneringen i Norge.

Her er lenke til turneringens nettsider. Trekningen til hovedturneringen foretas på fredag.

Dessverre har en rekke spillere dratt med seg fjorårets skader inn i det nye året, noe som blant annet har medført at Andy Murray (hofte) og Kei Nishikori (håndledd) har måttet trekke seg fra turneringen. Andre spillere som er usikre, er Djokovic (albue), Wawrinka (kne) og Nadal (kne?). Sistnevnte spiller sannsynligvis, mens de to førstnevnte er mer usikre. La oss håpe at alle stiller friske og raske!

Fjorårets Grand Slam-turneringer ble (utrolig nok) vunnet av de samme spillerne som også vant dem ti år tidligere, Federer og Nadal. Federer har hatt en fin innledning på 2018-sesongen uten noen tegn til skader og med oppløftende spill (og seier) i Hopman Cup. Han må sies å være en knapp favoritt til turneringen, selv om jeg tar meg i å klype meg litt i armen i det jeg skriver det. Mannen fyller 37 år i august. Nadal trakk seg fra Brisbane-turneringen, men virker å være klar. En skadefri Nadal vil selvsagt være en kandidat til tittelen også i år.

Jeg føler at utenom disse to, som vi neppe kan belage oss på at skal vinne disse titlene for evig og alltid, er det et hav av spillere som kan vinne: Del Potro, Goffin, Dimitrov, Thiem, Djokovic (?), Raonic, Kyrgios, Zverev, Cilic, Wawrinka, Monfils. Noen flere? Ellers er det mange av de aller yngste talentene det blir spennende å følge, som Shapovalov, Tsitsipas og Rublev.

På damesiden følger jeg dårligere med, men synd at Serena ikke ble klar til turneringen. Wozniacki virker å være i god form og bør være en av favorittene til tittelen. Halep er verdensener og vant nettopp en turnering. Og hva med Venus? Ellers er det (som vanlig) uhyre åpent om de store titlene når Serena ikke er med.

Her er det i alle fall bare å glede seg til to ukers tennis med forhåpentligvis mange minneverdige kamper!

8
542 svar

542 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Skraevadottir

Og like sikkert som det går mot vår

Så vinner Roger Aussie Open i år

Jeg ber og håper og tror at du får

Flere Grand Slams enn du får grå hår

4

hpj3560

Federer,kansje den mest fullendte slagmaskinen i vår tid. Reaksjon som en katt ,strategi som Patton og fraværende nerver som Kristoffersen og Hirscher. Hvorfor disse i sammenligningen? Det handler om å prestere i trange rom i høy hastighet. Det mest imponerende med en legendarisk spiller som Federer er evnen til å gjennom teknisk tennis til å få motstanderen å gjøre feil,og det ikke bare i løpet av to minutter. Dette er et rent maktspill gjennom flere timer i høyt tempo, og det er få mennesker forunt å behærske dette og selvfølgelig gjelder dette også alle andre i som driver med enmannsidretter i samme sjanger. Jeg gleder meg til natten med kamper i toppklasse. Hilsen en som kjører Katmandu og Reidarskaret og fyller 70 snart.

4

LittleSteven

Dette var utrolig artig! Så fortjent med sin første GS og ekstra gøy med en danske. Rørende å se hvor mye det betydde for henne, hun virker veldig jordnær, genuin, og rett og slett en herlig person. Gjør heller ingenting at hun er utrolig søt. Bra oppladning til morgendagen dette.

3

Skraevadottir

Halep og Kerber gjør opp om finaleplass nr. 2 nett no. Vinneren møter Wozniacki i finalen. Wozniacki har, som vanlig når hun gjør det bra, hatt griseflaks med trekninga og hvordan hennes del av tablået har utvikla seg. Har møtt kun to seedete spillere, nemlig Rybarikova (seeda 19) og Bertens (seeda 30)...

Men du har vel hørt det gamle jungelordet: Når WTA-touren suger, er Wozniacki i sitt ess.

3

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...