Nå skal Davis Cup revolusjoneres

"ITF-styret gikk enstemmig inn for forslaget, men understreket at konseptet skal utvikles videre før det legges fram for generalforsamlingen i Florida i august. Det trenger to tredels oppslutning for å vedtas."

Forslaget går utpå at 18 nasjoner samles en uke i november for å spille turneringen som skal hete "world cup of tennis". Mange er kritiske, kun Nadal som har vært positiv utad hittil av profiler.

1

Meget skeptisk til dette! Å ha nøytrale arenaer vil ta bort glansen, og å ha det på slutten av sesongen vil nok gjøre at mange profiler skipper det.

Men spennende med 3 ekstra uker ledig på ATP Touren. Hørte jeg noen si utvidet gressesong? :) Håper bare ikke det fører til en ekstra uke på Madrid, Roma, og Shanghai (a la IW og Miami) som det har vært snakk om.

1

Wow, da må han være helt frisk. Artig at de aller største kaster glans over turneringen før den blir lagt i ruiner av endringene.

2

Kvartfinaler denne uka:

Frankrike-Italia Spania-Tyskland Kasakhstan-Kroatia USA-Belgia

Bare åpne kamper, vil jeg si. Kan gå begge veier i samtlige.

1

Spania, Kroatia og USA bør vel vinne sine kamper. Belgia ser jo svært svake ut ( nesten som Norge på en god dag kunne vunnet). Italia-Frankrike skal være mer åpen.

1

Goffin sliter i år, ass. Minner litt om Raonic i fjor. Sliter med skader og dårlig form etter den store gjennombruddssesongen.

1

Tok en titt på laveste nivå i Davis Cup, og kom over Tadsjikistan. Spilte kamper mot seks nasjoner tilsammen 36 sett. På de 36 settene hadde man 1-216 i games. Gamet ble vunnet mot Mongolia, og ja kampene ble spilt og var ikke wo.

3

Gledelig at Rafa ser 100% frisk ut igjen. Noen gode gjennomkjøringer her nå, og klar for en forhåpentligvis suksessfull grussesong :)

1
Fox_club For en duell mellom Spania og Tyskland i helgen. Solide argumenter for å beholde DC slik den er nå.

Solide argumenter for å beholde DC slik den er nå.

Helt klart. Så spørs det om ikke både ITF og ATP har bestemt seg at grep skal tas uansett.

Det jeg mener er det mest ødeleggende for hele Davis Cup konseptet er det jeg oppfatter som rævva rettighetsarbeid. Hvordan kunne man se Spania - Tyskland i helgen, eller Frankrike - Italia? Var det egentlig mulig å følge fjorårets finale? I 2018 holder det ikke med noen referater her og der, folket vil ha live bilder på flere plattformer.

Likedan med Norge - Irland. I fjor viste Sportskanalen Norge - Danmark, men såvidt meg bekjent var det ingenting i år. Selv ikke Tennisforbundet streamet på egen hjemmeside (visstnok grunnet mangel på rettigheter. Hæ?). Når man kan se regionscuper i bordtennis for barn via stream, så burde det da være mulig å få sett årets viktigste lagkamp for norsk tennis.

Jeg aner ikke hvor skoen trykker, men mistenker at det er hos ITF. Korriger meg gjerne om jeg tar feil.

2
LittleSteven Ser ut til å likevel gå veien for Paire. Håper på Kroatia-Frankrike i finalen.

Ser ut til å likevel gå veien for Paire.

Jepp, virkelig funnet storformen etter en treg start. Nå høvler han jo regelrett over Busta. Forøvrig en helt annen Paire enn vi er vant til å se som er ute å spiller Davis Cup på hjemmebane. Løper og kriger på alt og kroppspråket er meget bra. Dette her er nok første kampen på en stund der Paire går av banen uten å få advarsel for racket abuse :p

3

Lucas Pouille i 5. 8/11 i karrieren i 5 settere nå, og sender Frankrike langt på vei til finalen.

Kroatia virker også å ha avgjort det hele, dermed lite spenning igjen til helgen.

1

Håper Kroatia går hele veien nå. Dessverre for Spania ganske tynt i rekkene bak Nadal om dagen, så ikke særlig overraskende når det spilles på innendørs HC.

1

Vanskelig å si hva han driver med, men Marin Cilic sliter fryyyktelig om dagen. Tapte altså 2 sett tiebreak til Querrey 6-8 etter å ha ledet 6-1. Helt utrolig.

Samme greia som i US Open, dobbeltfeil over en lav sko. Bare rot.

1
Laster...