Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Australian Open 2019

Australian Open, årets første Grand Slam, settes snart i gang. Kvalifiseringsturneringen spilles denne uken (Casper spiller sin første runde i morgen, 8. januar), mens hovedturneringen starter mandag 14. januar. Finalen for damer spilles lørdag 26. januar, mens finalen for herrer spilles søndag 27. januar. Som vanlig har Eurosport rettighetene til turneringen i Norge.

Her er lenke til turneringens nettsider. Trekningen til hovedturneringen foretas på torsdag morgen norsk tid.

Som vanlig er det mange spenningsmomenter når et nytt tennisår settes i gang. Fortsetter Djokovic dominansen fra 2018? Han slet i flere kamper i Doha, men trives normalt veldig godt i Melbourne. Har regjerende mester, Federer, en grand slam til i seg, eller nærmer det seg slutten? Spillet i Hopman Cup gir håp for Federer-fansen, men grand slam er likevel noe annet enn en showturnering. Nadal er et lite spørsmålstegn før Melbourne, pga. alle forfallene hans i 2018 og nå senest i Brisbane, men jeg tipper vi får se en Nadal tilbake i brukbart slag.

Det er morsomt at flere av de gamle traverne er tilbake og viser god form i forkant. Wawrinka, Berdych og Tsonga viste alle lovende takter i uken som gikk og vil alle være useedet i Melbourne. Murray er også tilbake, men det er veldig uklart i hvilken form. Likevel er det nok få som vil ønske å møte skotten i første runde.

Og hva med den yngre garde? 2018 var et godt år for flere av dem. Tsitsipas, Khachanov, Medvedev og Coric hadde alle sitt store gjennombrudd i fjor og må regnes med når man snakker om outsidere, selv om det nok er i tidligste laget for enkelte av dem. Utrolig nok er det fremdeles ingen født etter 1990 som har vunnet en grand slam ennå – det begynner vel snart å bli på tide? Zverev, Thiem og Dimitrov er kanskje de spillerne man forventer mest av, men jeg tror det ikke før jeg ser det.

På damesiden følger jeg dårligere med, men det ligger som vanlig an til en veldig åpen turnering. Wozniacki er regjerende mester, men jeg har mine tvil om at hun klarer å gjenta bragden fra i fjor. Serena er selvsagt en av favorittene, men det er drøssevis av outsidere, som Kerber, Halep, Pliskova, Sabalenka og Muguruza.

Her er det i alle fall bare å glede seg til to ukers tennis med forhåpentligvis mange minneverdige kamper!

11
326 svar

326 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

drazyc

Jeg hadde forventet en Djokovic-seier, men ikke en så enkel seier som dette. Det var en regelrett overkjøring, fra start til mål. Tror jeg aldri har sett Nadal så rådvill i en Grand Slam-finale noen gang.

Synes kampen viser at Nadal ikke beveger seg like godt på defensiven på hard court som han gjorde før. Når serven og forehanden ble nøytralisert av Djokovic, var det ikke så mye igjen i Nadals spill. Kanskje hadde Nadal profitert på å møte tøffere motstand tidligere i turneringen.

Så er vi tilbake i 2015/2016, der man tenker at Djokovic vil dominere hele sesongen? Jeg tror faktisk ikke det. Djokovic har vist sin beste form i de to siste Grand Slam-turneringene, men vært mer variabel i de øvrige turneringene. Og han blir ikke yngre han heller. Flere av de yngre spillerne har tatt store steg det siste året og vil nok ta nye steg det neste året. Jeg tror det blir et spennende 2019!

4

LittleSteven

Herlig at Nadal ikke vant i dag! Han er nok favoritt i årets RG, men klarer ikke helt å se hvor han skal hente 3-4 GS til for å gå forbi Federer. Har tross alt bare vunnet 2 GS utenfor grusen de siste 8 årene.

Bare å bøye seg i støvet for Djokovic, faen for en kamp!!! Soleklart verdens beste og blant det høyeste nivået jeg noengang har sett. Sykere enn selv nivået Stanimal viste i 2015 RG. Spiller han sånn som i dag, må Rafa bringe absolutt toppnivå i RG for å slå han. Tror fort Djokovic kan vinne 5-8 GS til, men han er tross alt 32 år snart. Tipper han holder topp kok til OL neste sommer, så får vi se etter det. Blir uansett veldig gøy her inne hvis Djokovic til slutt ender opp med flere GS enn både Federer og Nadal :P Og hvis han i tillegg skulle vinne OL-gullet og gå forbi Federers 310 uker neste år vil det ikke lenger være en debatt i mine øyne, soleklar GOAT i så fall. Hyll hyll, din deilige serber som har stoppet Nadal så mange ganger fra å ta igjen den store mester!

Nå er det nok slutt for Federer som toppspiller, men gir han én siste sjanse i årets Wimbledon. Uansett håper jeg han vinner 1 stor tittel i 2019 slik at han runder av med 100 titler når han forhåpentligvis legger opp i Basel denne høsten.

4

mersey1892

I morgen kan altså Rafa bli den første til å vinne alle GS flere ganger i den åpne æra. Og jeg holder på å pisse på meg av nervøsitet. En sier gjerne at en ikke er en sann mester før man gjentar bragden, og nå er han så nær så nær. Jeg hadde ikke trodd at han skulle fortsette storspillet i AO etter skadeoppholdet sitt. Riktignok spilte han knapt én dårlig kamp i fjor, men å se så solid ut var over all forventning! En ting som er sikkert er at Moya reddet karrieren hans. For en innvirkning han har hatt på spillet hans! Når den dagen kommer at Rafa pensjonerer hårbåndet ligger nok verdenseliten langflate etter denne treneren. Den nye serven er bare siste tilskudd. Jeg bare elsker den giftige siden av denne endringen! Istedenfor å vente på feil fra motstander går han nå rett i strupen på de. Lurer på hvordan Novak svarer på dette... Jeg frykter han er den ene som har svarene, men det spørs om han finner ut av det med en gang.

Det blir en kamp over fem sett i morgen, og kanskje ikke så ulik fjorårets kamp i Wimbledon hvor Novak vant 10-8 i siste. Men jeg tror og håper på et annet utfall... Vinner Rafa sin 18. i morgen er ikke 20. i løpet av 2019 utenkelig. Det gledes.

3

Skraevadottir

Det blir en kamp over fem sett i morgen, og kanskje ikke så ulik fjorårets kamp i Wimbledon hvor Novak vant 10-8 i siste. Men jeg tror og håper på et annet utfall...

Vel, det ble et annet utfall, men kanskje ikke det du håpa på?

Skal ikke hovere, det er ikke pent, men jeg lurer litt på hva du tenker om dagens forestilling.

1

mersey1892

Jeg tenker at dette var regelrett klasseforskjell. Djokovic spiller kanskje den beste kampen jeg har sett av ham, mens Nadal spiller helt på det jevne. Som folk skriver her så virket han etterhvert rådvill, noe som ikke er så rart, Djokovic nektet ham det aller meste. Mektig imponert av serberen i denne kampen, og klarer faktisk ikke være så altfor skuffet. Litt skuffet over at Nadal etterhvert så så flat ut er jeg dog, jeg hadde håpet på mer trøkk fra start.

En forklaring er jo at han har vært ute i mange måneder, og er ute av kamptrening. Han surfet frem til finalen, så bunnsolid ut, men ble aldri testet. Jeg vil tro Rafa kommer til å se enda bedre ut i månedene fremover, når kampform, kondisjon og tid sammen med den nye serven setter seg. Han var jo fryktinngytende helt opp til møtet mot Novak.

Med tanke på sesongen så ser jeg vel for meg noe som i fjor. Han er favoritt på grusen, han kan vinne USOpen, og han kan gjøre det bra i USA/Canada forøvrig. Jeg hadde jo skrevet av sjansene i Wimbledon, men så gjorde han det han gjorde i fjor. Marginer fra finale, en finale han hadde vunnet.

Om Rafa er favoritt i FO, så må en vel si at Djokovic er favoritt i de to andre. Ender vi året med 20 - 18 - 17 mellom de tre store så vil 2020 bli ekstremt spennende. Per nå tror jeg både Rafa og Djokovic vil nå Federers antall GS, så får vi se hvem som går fordi, om noen. Når de nå har rundet 30 år alle mann så vil selvsagt marginer, skader, motivasjon bare bli viktigere og viktigere.

Det som dog virker sikkert er at om Djokovic holder seg skadefri de neste tre-fire sesongene så kan dette bli stygt for de to andre gutta!

6

Kundera

Er bortreist og fikk ikke sett matchen. Var Nadal småskadd, eller var klasseforskjellen så enorm som sifrene viser?

Uansett bare å glede seg til RG. Novaks ultimate utfordring må jo nå være å slå Rafa i en finale i spanjolens egen hule.

1

mjordan23

Istedenfor å vente på feil fra motstander går han nå rett i strupen på de. Lurer på hvordan Novak svarer på dette... Jeg frykter han er den ene som har svarene, men det spørs om han finner ut av det med en gang.

Federer prøvde vel på noe slikt i AO 2016, men ble feid av banen i starten. En av Novaks styrker er egentlig hvor tilpasningsdyktig han er til forskjellige stilarter og kampplaner motstander kommer med. Får Djoko god lengde på returene er det nærmest umulig å angripe fra første slag av.

1

mersey1892

Herregud så solid Rafa er nå! Nivået er så skyhøyt, så nå virker det nesten som han bare kan ødelegge for seg selv. Rimelig rått "comeback".

3

Skraevadottir

Rafa ser sterk ut, men vi må nok se ham mot litt tøffere motstand før vi kan se om han er så enormt sterk som han virker per nå. Har jo tross alt hatt en ganske grei vei så langt med tanke på motstandere.

1

drazyc

Da var kvartfinalene ferdigspilt, og jeg traff på 2 av 4 på herresiden, og på 3 av 4 på damesiden. Det mest overraskende for min del er at Serena taper mot Pliskova. Det var jo imidlertid under svært spesielle omstendigheter. Nå tror jeg Kvitova vinner, jeg tror i alle fall vi får Kvitova mot Osaka i finalen.

På herresiden er den største overraskelsen at Pouille danker ut Raonic. Den så jeg en del av, og Pouille spilte virkelig bra. Bedre og mer stabilt enn tidligere i turneringen. Mon tro om det er en engangsgreie eller om han kan vise noe lignende mot Novak.

Semifinalene begynner i morgen (i natt). Her er mine prediksjoner.

Herrer:

Nadal-Tsitsipas. Nadal har sett veldig sterk ut så langt. Skeptikeren vil kanskje hevde at han har hatt en nokså komfortabel trekning. Men jeg kjøper ikke helt det, for Berdych var på papiret en tøff spiller å møte i en fjerde runde. Tsitsipas er turneringens eventyrhistorie på herresiden. Kan vi se en upset? Faktisk har jeg begynt å tenke at det kan være mulig. Men jeg tror Nadal tar det i en jevn kamp. Trykket mot enhåndsbackhanden blir sikkert for tungt til slutt. Nadal i 4 jevne sett.

Djokovic-Pouillle. Jeg synes jeg så en annen Djokovic mot Nishikori, selv om Nishikori var skadet. Jeg tipper han får frem et ekstra gir nå når han er i semifinalen. Han har vært der mange ganger før og vet hvordan det skal gjøres. Pouille er på sin side helt uten erfaring fra en slik setting. Jeg tror Novak klarer å nøytralisere Pouille ganske godt. Pouille er avhengig av å serve veldig godt og variere mye i sitt spill. Djokovic i 4 sett.

Damer:

Osaka-Pliskova. Pliskova utnyttet Serenas skade på best mulig måte i kvartfinalen, men uansett kan man ikke komme fra at hun var heldig. Osaka knuste Svitolina og kan nå dra nytte av erfaringen fra New York. Osaka i 2 sett.

Kvitova-Collins. Collins er den store bomben på damesiden. Men det stopper nok her. Kvitova er bare for god akkurat nå. Kvitova i 2 sett.

3

Redondo66

Alt annet enn Nole-Rafa finale vil være mye større overraskelse enn at Roger tapte, for disse to spilte bra hele turneringen, spesielt Rafa bare knuser alle.

osaka stor favoritt, spiller sitt spill og har erfæring fra us open

kvitova og collins spilte tre sett på tre timer for noen uker siden så dette er helt åpent, Kvitova har ikke hatt noe problemer til nå men Collins kan finne på mye rart

1

Skraevadottir

Vanskelig å si seg uenig i de vurderingene, Drazyc. Blir spennende uansett!

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...