Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Roland Garros 2021

Roland Garros, eller French Open som den ofte kalles, årets andre Grand Slam, er allerede i gang med kvalifisering. Hovedturneringen starter søndag 30. mai. Finalen for damer spilles lørdag 12. juni, mens finalen for herrer spilles søndag 13. juni. Som vanlig har Eurosport rettighetene til turneringen i Norge.

Her er lenke til turneringens nettsider. Trekningen til hovedturneringen foretas kommende torsdag kl. 18.

Den store favoritten på herresiden er selvsagt Rafael Nadal, som har vunnet turneringen utrolige 13 ganger og har vist mer enn god nok grusform i forkant til å regnes som suveren favoritt. Går altså for sin 14. tittel og dessuten for sin 21. Grand Slam-tittel. Nadal kan dermed bli den herrespilleren med flest Grand Slam-titler i historien om han vinner i Paris. I dag deler han denne rekorden med Federer, som også har 20 titler.

Djokovic jakter på sin side en dobbel grand slam, det vil si seier i alle GS-turneringene minst to ganger. Han jakter også sin 19. Grand Slam-tittel, som vil føre han nærmere å ta over tronen fra Nadal og Federer som mestvinnende i Grand Slam. Djokovic er den største utfordreren til tittelen, men innbyrdes er det klar fordel Nadal på grusen om de skulle møtes i en finale (eller semifinale).

Andre utfordrere er Thiem, Tsitsipas, Zverev og Rublev. Om noen andre enn Nadal, Djokovic eller disse 4 vinner i Paris, vil det være en enorm skrell, slik jeg vurderer det. Tsitsipas har vært den store formspilleren på grusen, med seier i både Monte Carlo og Lyon.

Hva så med vår egen Casper Ruud? Han har hatt sin beste grussesong i karrieren og er i sitt livs form. Kommer nettopp fra sin andre turneringsseier i karrieren i Geneve og kan notere seg med semifinale i både Monte Carlo og Madrid. Man må klype seg i armen over de resultatene han har levert de siste ukene. Kan han toppe dette i Paris? Tja, om han når fjerde runde, mener jeg han skal si seg meget fornøyd. Noe mer enn det kan man ikke forvente i dette selskapet. Casper seedes trolig som nummer 15 i turneringen og vil dermed settes opp mot topp 4 i fjerde runde. Det blir uhyre tøft uansett hvem han eventuelt skulle møte.

Federer er tilbake i sin første Grand Slam siden Australian Open 2020 etter langvarig skadeavbrekk. Tror ikke man kan forvente all verden fra sveitseren i Paris, men det er god kamptrening før Wimbledon.

På damesiden følger jeg som vanlig langt dårligere med, men det ligger som vanlig an til en veldig åpen turnering. Iga Swiatek er regjerende mester og har også vist god form i forkant av årets turnering. Ifølge bookmakerne er det Swiatek som er favoritt, etterfulgt av Barty, Sabelenka, Muguruza og Osaka. Serena Williams går nok en gang for å tangere Margaret Courts Grand Slam-rekord på 24 titler. Men jeg tror nok ikke det skjer på grusen i Paris.

Her er det i alle fall bare å glede seg til to ukers tennis med forhåpentligvis mange minneverdige kamper!

11
890 svar

890 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

sexxes

Får ta litt på kvinnesiden, og skal vel innrømme at WTF selv for meg er et passende uttrykk. Av de syv som er klare for kvartfinale er det kun Pavlyuchenkova som har vært i GS-kvartfinale. Hun har dog vært i kvartfinale alle fire stedene, men aldri avansert. Et talent, som aldri har slått helt igjennom.

Sakkari er en spiller som er på vei opp, og unge Gauff er spennende. Merk at Gauff faktisk møtte Eikeri tidligere i år. Kostyuk-Swiatek er gjenstående i fjerderunde. Førstnevnte heller aldri vært i kvartfinale, mens Swiatek er regjerende mester. Det er også eneste gangen hun har vært forbi 4. runde. Om hun forsvarer tittelen gjør hun det uten å ha møtt topp 16-spiller!

3

Skraevadottir

Turneringa ruller videre, og i dag begynner 4. rundene på nedre halvdel av tablået på herresida. En kjapp gjennomgang her:

Zverev - Nishikori Tyskeren er klar favoritt her, men Nishikori er ingen enkel type å skubbe seg på. Er nok uthvilt igjen etter at Laaksonen trakk seg i starten av 2. sett i 3. runde. Hadde to tøffe tresettere før det. Spår at Zverev tar denne, men tipper på fire sett.

Davidovich Fokina - Delbonis Heeeelt åpen kamp. Spanjolen er nok mer sliten enn Delbonis, og kan være litt utlada etter kampen mot Ruud. Ville i utgangspunktet vært knapp favoritt her, men jeg vil si at det kanskje er en liten fordel Delbonis, faktisk. Har også spilt godt til nå i turneringa.

Tsitsipas - Carreno Busta Denne bør grekeren ta, men Carreno Busta er en grinder som er vanskelig å spille mot. Tsitsipas med høyere toppnivå og har formen inne. Kan fort bli fire sett, men han bør ta det.

Garin - Medvedev Før turneringa hadde jeg satt pengene mine på Garin her, men Medvedev har virkelig knekt gruskoden og har spilt svært godt i sine kamper. Jeg tipper at han tar det i tre eller fire sett.

3

drazyc

Felix Auger-Aliassime synes jeg har stagnert litt de siste par årene. For et par år siden var han kanskje det mest lovende talentet, men jeg føler ikke at han har utviklet spillet sitt noe særlig. Står for det meste og dunker til på alle baller uten særlig mål og mening. Heftig når det sitter, men det blir alt for mange enkle feil. Tap mot Seppi (som er ute av form og slett ingen grusspiller) i første runde i Paris må være et bunnivå. Det ser ikke ut til at samarbeidet med Toni Nadal fungerer helt.

3

Skraevadottir

Står for det meste og dunker til på alle baller uten særlig mål og mening. Heftig når det sitter, men det blir alt for mange enkle feil.

Enig, og saken er jo at det der kan mange gjøre. Det er når man kan spille med så å si like heftig trykk og god lengdekontroll/spinmargin at man faktisk er skikkelig god. Derfor er det ikke slik at FAA må holde igjen heller, han må faktisk bare bli bedre grunnteknisk. Se på Sinner, f. eks, der har vi en som kan spille med det samme trykket, men hvor det er mye mer kontrollert pga. kjempebra fotarbeid, balanse og slagteknikk. Har f. eks mye mer rotasjon på backhand enn FAA.

1

SnorreSolano

FO godt igang, og på Eurosport-kanalene finner jeg Giroen og Mjøndalen - Molde. Seriøst? Har de ikke tippeligaen på en av de utallige Eurosport-extra-kanalene? Må man virkelig ha Player for å få en halv-anstendig dekning av FO, eller er det jeg som er på bærtur?

De vanlige kanalene på lineær tv begynner å ligne mer og mer på markedsføringskanaler for strømmetjenester og ekstra-pakker. Alt var mye bedre før, hilsen gammel gretten gubbe.

3

Zanick

De vanlige kanalene på lineær tv begynner å ligne mer og mer på markedsføringskanaler for strømmetjenester og ekstra-pakker. Alt var mye bedre før, hilsen gammel gretten gubbe.

Det kan vel tenkes at mange har interesse av Giroen og ES også?..

French Open sendes i timesvis både før og etter Giroen.

-

Thiem er alt annet enn imponerende mot Andujar. Må forbedre seg mye for å i det hele tatt komme til 4. runde, og et mulig møte mot Ruud.

1

Skraevadottir

Da får vi et femte sett. Spørs om det ble avgjørende at kampen mellom Nadal og Djokovic ikke gikk til et femte sett. Virker ikke så sliten nå, Djokovic. Men samtidig, Tsitsipas har ikke fått kjørt han nok rundt i disse to settene. Han må ta ballen tidlig og presse ham ut i sidene.

2

Redondo66

Sett for å vinne RG

1

drazyc

Virker ikke så sliten nå, Djokovic.

Synes vel ikke han har sett sliten ut i det hele tatt. Sparte på kreftene i det andre settet. Lur disponering.

Uansett, dette ble en langt jevnere finale enn ventet. Synes grekeren gjør en god figur. Men han er jo ikke god nok. Det er det som er det grunnleggende problemet.

1

Tranquillo

Men han er jo ikke god nok.

Er nok hue som svikter han. Tsitipas har mer enn nok spillet til å slå Djoko, det ser vi på de to første settene, også slokner han.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...