Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ser at dette forumet omtrent er blitt et forlatt sted, men her er mine tanker etter gårsdagens finale:

Jeg har ventet i ganske mange år nå på at den yngre garde skal slå toppgutta i en Grand Slam-finale, først og fremst Djokovic og Nadal de siste tre årene. Det er på en måte det som har manglet for å få spenningsnivået ordentlig opp i de store turneringene. Sist gang noe slikt skjedde, må vel ha vært i 2009, da en ung Del Potro slo Federer i US Open-finalen i en jevn femsetter. Etter det har titlene vært fordelt mellom topp 3 + Murray og Warinka (begge i samme alder som motstander). Cilic og Thiem har vunnet hver sin US Open-tittel, men slapp å møte topp 3 i finalen.

I går skjedde det endelig! Medvedev regelrett knuste Djokovic og utnyttet mindre spilletid frem til finalen. Med unntak av den nervøse avslutningen var det en veldig overbevisende seier, både når det gjelder taktikk og utførelse. Djokovic virket å være veldig preget av situasjonen, noe jeg tror jeg omtrent aldri har sett før. Han pleier å heve seg under slikt press, og være aller best når han er presset inn i et hjørne, men i går skjedde faktisk det motsatte. Han sviktet i flere avgjørende øyeblikk. Kanskje var det en uvant følelse for Novak å ha så mye publikumsstøtte? Som tilskuer synes jeg i alle fall at det var fint å se en slik sårbar side hos han. Og jeg synes det var fint å se publikum gi han støtte som respons. Hadde han vist en slik side av seg selv litt oftere, hadde han ganske sikkert fått mange flere tilhengere.

Jeg tror faktisk denne seieren betyr ganske mye for hele ATP-sirkuset. Endelig har den yngre generasjonen vist at de er gode nok. Tror det kan ha en betydelig smitteeffekt. Djokovic har nå tapt to viktige titler på rad, begge to til (klart) yngre spillere, i Zverev og Medvedev. I Melbourne neste år må selvfølgelig Djokovic fortsatt holdes som favoritt med den vanvittige statistikken han har der, men ikke i samme grad som før gårsdagen. Djokovic, Nadal og Federer står alle tre fremdeles med 20 GS-titler hver, og det er knapt mulig å forestille seg et mer spennende utgangspunkt før 2022-sesongen.

3
1 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

spårt

Dette forumet er dessverre dødt, mulig du kan Google deg frem til et alternativ…

2

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...