Nye VGD er lansert! Mer informasjon
Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

41 følgere

10 år siden 22 juli

Snart er det ti år siden 22 juli. Siden den gang fikk Norge enda en slags Breivik kopi i Manshaus. Manshaus tapte en brytekamp mot to gamlinger men dette forhindret han å ta flere liv den dagen heldigvis. Men det var likevel alvorlig det han ønsket.

Fortsatt ser vi at Ap blir beskyldt for å dra 22 juli kortet. Er det et kort som de kan dra helt leg...

2
8 kommentarer
Bilde

Nødutgang

22. Juli. NRK-podcast.

Nrk har laget en god og grundig podcast på åtte episoder om hendelsene 22. Juli. Dette er nå ti år siden og det er et godt tidspunkt å lage dette. Jeg synes det kunne være interessant å diskutere innholdet og høre litt betrakninger fra andre om podcasten.

Episode. Ekslosjonen i regjeringskvartalet. Hadde flere intervjuer fra folk jeg ikke hadde hør...

2
1 kommentarer
Bilde

Deathlock84

Når kommer neste smell?

Og blir det en hvit taper incel loser igjen?

1
4 kommentarer
Bilde

engafever

Det er flere Breivikere der ute

Om det ikke er flere Breivikere i handling, så er det det ihvertfall i ord og holdninger.

En Utøya overlevende mottar en e-post hvor det står at det hadde vært best om han ikke overlevde og at det var synd Breivik ikke sikta bedre, fra en som tydeligvis er politisk uenig om sammenslåingen av Tromsø og Finnmark.

Har vi lært noe av 22. juli egentlig?

...
2
82 kommentarer
Bilde

Langveg

Fårlege institusjonsborn

Igjen har ei institusjonsjente under "vern" av barnevernet drepi. Basrnevernet har tatt over 50 000 ungar ut av foreldreheimen. Det gjer det visstnok til beste for barna.. Når to slike vert drapskvinner, kan ein undra på om Barnevernet alltid veit kva det gjer. I desse tilfella kunne det i alle fall ikkje ha gått verre om Barnevernet hadde synt seg...

1
6 kommentarer
Bilde

EinarSalbu

Hvor er resten av sannheten?

Jeg har flere ganger siden 22. juli 2011 etterlyst den hele sannheten rundt massemorderens aktiviteter på nettet i forskjellige diskusjonsfora før drapsdagen. Vi vet at han var aktiv på flere nettsteder og også det som den gangen ble kalt Afteposten Debattsentral, der flere av oss som er her på VGD var den gangen. Debattsentralen ble lagt ned kort ...

1
37 kommentarer
Bilde

StevenPatrick

I dag er det 6 år siden

grunnlaget for dagens blåblå regjering ble lagt. En av det minste regjeringspartiets supportere tok saken i egne hender, og massakrerte sine politiske motstandere. Deretter fulgte den politisk korrekte delen opp med å kritisere beredskapen sønder og sammen. Og ikke uten grunn, det skal sies. Og vant regjeringsmakten på det. Siden har de neglisjert ...

18
195 kommentarer
Bilde

nadajan

Utøya

Det er noe med denne markeringen som byr meg i mot. Selvfølgelig skal vi ikke glemme og føre det avskyelige som skjedde videre til våre etterkommere, men den politiske rosen og indirekte oppmerksomheten til ABB gir en flau smak i munnen. RIP til alle som mistet livet og tanker til de skadde og pårørende.

2
1 kommentarer
Bilde

Deathlock84

Stortingspresidenten hadde "utsikt" på 22.juli

Da han hadde hus der; srkiver Jostemikk. Er dette sant?

1
0 kommentarer
Bilde

Trening

Fem år siden

Karar Mustafa Qasim. Født 22.02.92, Vestby. Mistet livet på Utøya.

Andreas Edvardsen, Født 30.11.92, Sarpsborg. Mistet livet på Utøya.

Ronja Søttar Johansen, født 03.02.94, Vefsn. Mistet livet på Utøya.

Emil Okkenhaug, født 02.11.95, Levanger. Mistet livet på Utøya.

Åsta Sofie Helland Dahl, født 19.11.94, Sortland. Mistet livet på Utøya.

Monica Ise...

3
17 kommentarer
Bilde

Grunnaleite

Stopp galskapen!

Anders Behring Breivik får et gigantisk minnesmerke etter seg: Behringstredet

Det er med vantro jeg registrerer at INGEN ser koblingen mellom utformingen av det foreslåtte minnesmerket etter Utøya-ofrene og navnet til massedrapsmannen! Det foreslåtte monumentet vil for ham framstå som et gigantisk monument over hva han har gjort.

Dette monumentet m...

4
57 kommentarer
Bilde

Tbog

Det er synd på Breivik

Jada, en provoserende tittel, men kan det være sant? Jeg tenkte at om Breivik ble erklært "frisk" og dømt for handlingene 22. juli, så ville tiden i fengsel vise om han faktisk var syk. Nå virker det mer og mer som om det er nettopp det som skjer. Han virker tydeligvis stadig mer forvirret med oppdiktede organisasjoner, unnskyldninger som dekkopera...

1
170 kommentarer
Bilde

VivaLV

ABB nytt

ER det virkelig nødvendig av NRK og "kjøre" denne nyheten nå 2 dager før juleaften? Først 19-nyhetene og nå 21-nyhetene. Intervju av forsvarer, rettspsykiater, historiker osv. osv.

Syntes dette virker unødvendig mhp. respekten for de pårørende.

1
23 kommentarer
Bilde

jeangabin

Hvorfor det er bra at abb lever

Jeg var litt stolt over norsk politi den dagen de fanget breivik levende. Ikke fordi jeg liker massemorderen, men fordi samfunnet nå kunne få svar på de spørsmålene de hadde. Hadde han blitt drept, slik som han helt sikkert ville i usa, så hadde vi aldri skjønt hva som egentlig hadde skjedd. Vi hadde sittet igjen med ubesvarte spørsmål.

Norsk polit...

2
57 kommentarer
Bilde

dinslask

Hvor i Oslo er dette (skadd kvinne utenfor butikk)

http://www.jostemikk.com/hvor-er-dette/

Jostemikk trenger hjelp til å finne ut hvor dette er. Noen som kjenner igjen stedet? Prøvde selv å tyde hva plakatene sier, men uten hell.

Plakaten til venstre, er det noe om salat?

1
3 kommentarer
Bilde

Lezah

Gladkristnes teori om 22.juli

http://www.dagbladet.no/2015/09/01/nyheter/innenriks/religion/kristendom/fundamentalisme/40906296/

Vanskelig for normale mennesker å forstå den slags tankegang. Har disse tankene videre oppslutning i partiet?

1
3 kommentarer
Bilde

DrSchwei

Nasjonalbiblioteket 22. juli

Nasjonalbiblioteket tar vare på alt som blir publisert på .no-domener. Regner med at tråden "Stort smell i Oslo" er sikret for fremtiden.

Dette var i stor grad sosiale medier før twitter kom i full gang, så regner med dette er verdifull informasjon fra "vanlige folks" reaksjon fra og med bomben ble hørt til Karlsrud til lenge etterpå.

1
2 kommentarer
Bilde

juppi

Anders Behring Breivik saksøker Staten. 2015.

ABB saksøker staten for å slippe isolasjon. Lippestad forbereder søksmål mot staten ved justisdeparementet som skal leveres inn før påske 2015 for brudd på menneskerettighetene.

Som eneste fange i Norge har Breivik sonet på avd. For særlig høy sikkerhet og isolert fra andre. Lippestad sier at han ikke kan sitte isolert for alltid.

(Like før rettsak...

1
0 kommentarer
Bilde

Fjøsbonden

Om å tro på Breivik - men ikke på islamistene

22.juli terroristen Anders Behring Breivik definerte seg selv som kristenkonservativ. De fleste forståsegpåere la Breiviks egen oppfatning av sitt politiske ståsted til grunn - og kalte ham høyreekstrem. Det sikkert også med rette.

Ved de mange eksemplene på islamistisk terrorisme, senest nå i Paris, definerer gjerningsmennene seg som vassekte musl...

2
31 kommentarer
Bilde

UTEDO

Utøya ( oppfølging )

Fikk de overlevende etter Utøya og Regjeringskvartalet den oppfølgingen som norske myndigheter lovet? I løpet av tre år delte Staten ut 180 millioner kroner til norske kommuner for å hjelpe de som er berørt av terroren. Brennpunkt har fulgt 22. juli-pengene ut i Kommune-Norge, og møtt mennesker som fortsatt sliter med åpne sår, tre år etter norgesh...

1
56 kommentarer
Neste side

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...