Terrorangrepet 22. juli

jeangabin

Breivik koster en formue

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/artikkel.php?artid=10051076

Først ødela Breivik en diger bygning som det koster 1 milliard å ordne, så ødela han livet til mange lønnsomme mennesker, så hadde vi en rettssak med tilhørende vurderinger i spesialbygde lokaler som kostet en formue.

Nå skal man ansette 20 mennesker for å vokte ham døgnet rundt til en kostnad av 30 000 kroner om dagen eller over 10 millioner i året.

Nå får det være nok! Gi ham ei celle, en tv og noen bøker, og kast så nøkkelen. Det må da være nok.

3
42 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er da ingen stor nyhet at det koster penger å la folk sone.

Til sammenligning så koster det blant annet Nerdrum rundt 8000 i døgnet å ha i fengsel og han er ingen fare for samfunnet en gang.

2
Kul_Djevel Det er da ingen stor nyhet at det koster penger å la folk sone. Til sammenligning så koster det blant annet Nerdrum rundt 8000 i døgnet å ha i fengsel og han er ingen fare for samf...

Til sammenligning så koster det blant annet Nerdrum rundt 8000 i døgnet å ha i fengsel og han er ingen fare for samfunnet en gang.

8000 i døgnet, hvor faen er det han skal bo, Oslo Plaza?

Nerdrum trenger vel bare en hyggelig hybel, et bad og et kjøkken. samt tilgang på bøker og medier. Han kan vel lage maten selv.

Hvorfor skal man passe på ham?

Tror man Nerdrum rømmer fra fengselet?

1

Kanskje man bare skulle henrettet ham. På torget. Mange mener det. Da sparer vi penger. Vanlig rettigheter gjelder ikke for sånne soom han....

Eller vi kan oppføre oss sivilisert og ta de utfordringene det er å være et fungerende demokrati og en fungerende rettstat. Hvertfall akkurat i denne saken. Jeg vil protestere om basale rettigheter taes fra Breivik. Det er vanskelig, men nødvendig.

At vi lærer alt vi kan av tilfellet Breivik, er viktigere enn noe annet. Man glemmer ikk f.eks WW2, man lærer det man kan så skjer det kanskje ikke igjen (selv om jeg er sikker på at det gør det)

1

Skulle Brevik leve i 77 år blir det over 10 millioner per døde.

Det blir en kjempedyr lekse dette for AS Norge.Som man ser i serien Homeland var det allerede i fjor at amerikanerne var redde for akkurat dette.Det er uhyggelig når fantasi blir til virkelighet.

I Spesialenheten på Max på Tirsdag hadde en rømt pasient fra ett sykehus tatt gisler i en restaurant med en Irans eier.Han var psykotisk og så en pistol,når det vitterlig var en bobil.Ett eksempel på en gal mann som klarer å planlegge kompliserte ting.

Dette var meget sannsynlig.

Hvis PST får vesentlig økte bevilgninger,og Politiet får bedre rutiner,er det kanskje verdt det?

I alle fall om oljearbeiderne går tilbake til jobb og vi slipper å betale 150 mill per døgn for denne teite streiken.

1

Greit at Norge er verdens beste land å leve i kanskje, men det skjer **** med så mye galt i dette landet at jeg ikke har ord...

Vi kan ikke gi kreftmedisin til folk som trenger det, fordi det er for dyrt, men dette har vi råd til.

VEKK MED MØKKA!

Om du skal få til en siste ting Jens, så måtte det vært å få fikset dette, da kanskje kunne folk ha husket deg for noe litt positivt.

1
snkz Greit at Norge er verdens beste land å leve i kanskje, men det skjer **** med så mye galt i dette landet at jeg ikke har ord... Vi kan ikke gi kreftmedisin til folk som trenger det...

men dette har vi råd til. VEKK MED MØKKA! Om du skal få til en siste ting Jens, så måtte det vært å få fikset dette, da kanskje kunne folk ha husket deg for noe litt positivt.

Hva kan Jens gjøre mener du? Fikset hva? Er det ikke viktig at sikkerheten rundt ABB er god så han ikke rømmer?

Skjønte ikke helt hva du mener her jeg.

1

Døm ham til forvaring på vanlige vilkår . Ila`s ansatte vet å behandle ABB på lik linje som de andre beboerene der .

1

Ærlig talt...Dette har ikke noe med rettsikkerhet å gjøre.

Breivik slipper aldri ut igjen uansett, så hvorfor bruke flere 100 millioner kroner på at fyren skal bli rehabilitert. Ærlig talt!

30 stk, som skal jobbe med Breivik på vanlig basis? Aldri hørt på maken!

Greit nok at fyren blir innlagt, men det må da holde med de psykiatrikerne som jobber der til vanlig, og kanskje en ekstra politivakt.. Da er den ekstra kostnaden ved å ta imot Breivik nede i 450.000 kr i året for politivakten.

10.9 mill i året? En skam! Verden ler av oss.. 21 år, og et luksusliv i fengsel når du dreper 77 personer? Norge er et luksusland for kriminelle!

1

Det är väl rimligt att en man som "kommendör Breivik" får kosta en del? En man med så "mange gode poenger" som en i hyllningskören uttrycker det. Samma som uttryckte illa dold beundran för "pastor Fossmo" för några år sedan och var övertygad om dennes oskuld. Undrar hur många efterlevande som ser "gode poenger" i kommendör Breiviks åsikter?

2
jeangabin [sitat…] 8000 i døgnet, hvor faen er det han skal bo, Oslo Plaza? Nerdrum trenger vel bare en hyggelig hybel, et bad og et kjøkken. samt tilgang på bøker og medier. Han kan vel lag...

Tror man Nerdrum rømmer fra fengselet?

Hvem "man" er her vet jeg ikke, men jeg tror ikke så mange tror det. Det er dog ingen unnskyldning for å ikke opprettholde ordentlig sikkerhet og ordentlige forhold for fangen. "Vennligst ikke røm fra fengselet!" på utgangsdøra er en svak policy.

1

Først ødela Breivik en diger bygning som det koster 1 milliard å ordne, så ødela han livet til mange lønnsomme mennesker, så hadde vi en rettssak med tilhørende vurderinger i spesialbygde lokaler som kostet en formue.

1 milliard er vel ett mildt anslag.

Hadde ikke blitt overrasket over hvis regningen etter 22. juli vil bli på 5-10 milliarder.

Hvis jeg husker korrekt er det vel allerede bevilget 900+700 millioner og sikkert også noen andre summer jeg ikke har fått med meg. Og det er jo kun for 2011+2012 og da er jo ikke kostnaden til bygging av regjeringskvartalet tatt med.

I tillegg har man flere titalls millioner til å passe ABB hvert år. Nye rettsrunder, anker etc. etc.

Samt kostnad til behandling, uførhet etc. etc. for alle de involverte.

1
trondergutt Når staten betaler en ting blir det uansett litt billigere da en del av pengene har en tendens til å komme tilbake på ulike måter.

Ja, du har nok rett... Bedre med "hele folket" i arbeid enn stor arbeidsløshet..

Men litt betenkelig å tenke på at vi vanlige slitere her i hovedstaden nesten ikke har råd til å bo...

Under Gerhardsen etter krigen hadde folk med gjennomsnittsinntekt råd til å kjøpe sin egen bolig...

Ung i Oslo i dag... Mulighetenes by men bopriser over alle mine sexy støvleskaft!

Politikere!!! Hvor er dere...

2
Guarnere Ærlig talt...Dette har ikke noe med rettsikkerhet å gjøre. Breivik slipper aldri ut igjen uansett, så hvorfor bruke flere 100 millioner kroner på at fyren skal bli rehabilitert. Ær...

Da er den ekstra kostnaden ved å ta imot Breivik nede i 450.000 kr i året for politivakten.

Så han politivakten skal jobbe 24 timer i døgnet året rundt og aldri ha fri da mener du?

Jada. De gode løsningene kommer alltid først på VGD :)

1
Kul_Djevel [sitat…] Så han politivakten skal jobbe 24 timer i døgnet året rundt og aldri ha fri da mener du? Jada. De gode løsningene kommer alltid først på VGD :)

Så han politivakten skal jobbe 24 timer i døgnet året rundt og aldri ha fri da mener du?

De har vel vakter der fra før også? En ekstra i bakhånd, som kun har ansvar for Breivik bør holde. Han skal vel ikke gå shoppingturer i Oslo sentrum hvor rømningsfaren er stor.

1
snkz Greit at Norge er verdens beste land å leve i kanskje, men det skjer **** med så mye galt i dette landet at jeg ikke har ord... Vi kan ikke gi kreftmedisin til folk som trenger det...

Om du skal få til en siste ting Jens, så måtte det vært å få fikset dette, da kanskje kunne folk ha husket deg for noe litt positivt.

Ja, det er svært viktig for Jens å eventuelt avslutte med å bryte med Norges rettsprinsipper for å tekke oss som bidrar til statskassa.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
26 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...