Tilbakemeldinger

Tilbakemelding.

Etter å ha hatt dette snart ett døgn så har jeg noen tanker.

Intensjonene med det nye forumet er bra, det er noen ting som kraftig senker inntrykket (nå er jeg snill).

  • Å ha kun trådet løsning gir ett totalt kaotisk inntrykk og gjør det vanskelig å navigere/finne. Kronologisk tilbake, takk. Gi oss i det minste ett valg.

  • Å ha populære innlegg som default gjør det hele enda mere uoversiktlig og når man på toppen av det har startsinnlegget pinned på topp blir det helt håpløst. Det att det går tilbake til populære når man refresher er jo helt hinsides.

  • Redigering og tomler. Tilbake, takk.

  • Jeg savner en funksjon der man på "min side" ser sine seineste innlegg, eller kort sagt savner jeg de funksjonene som jeg hadde på min side på det gamle forumet.

Har ikke helt gitt opp ennå, men disse tingene må på plass for at VGD skal kunne være brukandes.

13
35 svar

Veldig enig med deg her. Det at vi må lage nye tråder (eller tema) for i det hele tatt å bli synlig her inne er jo lite konstruktivt. Hvor mange tråder er det laget etter omleggingen? Og drukner ikke budskapet i denne trådjungelen?

3

Hei, og takk for konstruktiv og tydelig tilbakemelding. Dette er alle punkt vi kan jobbe med å få til. Angående siste punkt, så har vi støtte for det men var nødt til å midlertidig deaktivere pga. ytelsesproblemer.

3
dengelgen Veldig enig med deg her. Det at vi må lage nye tråder (eller tema) for i det hele tatt å bli synlig her inne er jo lite konstruktivt. Hvor mange tråder er det laget etter omlegging...

Akkurat dette med Bokmerker er en veldig bra funksjon her, da har man oversikt over alt man trenger. Problemet er hvordan alt vises dvs igjen dette med populære som default, blir jo helt håpløst å finne noe som helst. Forferdelig tungvint å måtte velge "nyeste" i innstillnger, i hver tråd, hver eneste gang. Og grusomt ouversiktlig.

2

Kronologisk visning er et must.

Får de på plass et menysystem som er navigerbart i tillegg, så man faktisk kan finne frem til det man ønsker, så blir nok oppdateringen til å leve med.

I nåværende utgave er VGD rett og slett ubrukelig.

3

Gode poenger. Det er ekstremt rart at de ikke hadde en beta-runde med folk som har brukt vgd, eller diskusjonsforum, i det hele tatt. At man utførte oppgradering før notifikasjoner, mine tråder, mine innlegg etc var på plass er også veldig rart. Var vel ikke så jæskla hastverk vel? Jeg lagde vel et par innlegg eller tråder i går. Ikke sikker på hvor dem er :)

4
oyssol Hei, og takk for konstruktiv og tydelig tilbakemelding. Dette er alle punkt vi kan jobbe med å få til. Angående siste punkt, så har vi støtte for det men var nødt til å midlertidig...

Hvor lenge må vi vente før dere snur og vender tilbake til "gamle", VGD Øystein? Jeg skrev til deg på twitter i går, og venter fortsatt på svar på noen spørsmål der. Jeg liker ikke at dere utestenger brukere og sletter tråder som er kritiske til dere.

15
oyssol Hei, og takk for konstruktiv og tydelig tilbakemelding. Dette er alle punkt vi kan jobbe med å få til. Angående siste punkt, så har vi støtte for det men var nødt til å midlertidig...

Men hvorfor har dere gjort det så innmari vanskelig å finne frem? Er det en ønsket forandring, at dere ikke ser verdien av gamle diskusjoner, og ønsker de skal synke til havets bunn og bli der?

Nå driver jeg og prøver å finne frem til årets ESC-tråd.

Finner ikke TV-forumet, som tråden før lå i. Så å gå den veien (den enkle og logiske) gir jeg opp.

Men ser der er en søkefunksjon under kompasset. Prøver med et søk på ESC, men da får jeg opp alle innlegg der kombinasjonen ESC er brukt (feks, escape, escort, osv). Ingen farbar vei, altså.

Er nok lurere å søke på Eurovision, ja.

Men igjen kommer det opp en drøss med treff, og de første som dukker opp er 20 år gamle innlegg. Prøver å bla meg bakover, men skjønner at det kommer til å ta lang tid før jeg evt finner ESC2021-tråden.

Ok, se der, en funksjon i søkemotoren "begrens søk". Jeg velger "Søk i innhold fra...Siste år".

Eureka! Jeg har knukket koden! Alan Turing- move over!

Men, neida: Ingen treff funnet. Du kan prøve på nytt med et annet søkeord eller ved å fjerne begrensningene.

Så da gir jeg opp. Eurovision er da ikke så viktig, uansett.

oyssol, vennligst svar: er det sånn dere vil brukerene skal oppleve forumet?

6
oyssol Hei, og takk for konstruktiv og tydelig tilbakemelding. Dette er alle punkt vi kan jobbe med å få til. Angående siste punkt, så har vi støtte for det men var nødt til å midlertidig...

Jeg er i utgangspunktet positiv til oppgraderinger og utbedringer generelt, men et diskusjonsforum må først og fremst være oversiktlig og det må være lett å finne fram til trådene og innleggene. Dette var rett og slett ikke bra, så ærlig må jeg få være. Brukervennlighet må trumfe andre fancy løsninger.

Noen innspill:

  • En forside som viser ALLE forumer (nå kalt temaer) i en oversiktlig liste, og deretter alle tråder i hvert tema i en tilsvarende oversikt, og ikke tilfeldige tråder sortert etter popularitet, og uavhengig av tema. Akkurat nå ligger det tråder fra mange forskjellige temaer i tilfeldig rekkefølge, sortert etter popularitet/nyeste etc. For å finne en tråd, må man trykke på "neste" x antall ganger til man tilfeldigvis finner tråden man leter etter.
  • Når man klikker på et tema, bør default sortering være "nyeste", og ikke "popularitet" (Mulig jeg kan endre dette på min side, det har jeg ikke funnet ut av).
  • Jeg registrerer at innleggene i en tråd også er sortert etter "popularitet" som default. Det gir ingen mening hos meg. Det eneste logiske er å sortere som det var før, dvs. siste innlegg kommer sist i tråden.
  • Jeg skulle ønske man slapp å trykke på "Flere kommentarer" for å gå videre i tråden. Her bør det være mulig å navigere etter sidetall og "siste side" slik som før. Man mister fullstendig oversikten slik det er nå. Det sier seg selv at det er fullstesndig umulig å navigere i store tråder som f.eks. lag-tråder der det er flere hundre tusen innlegg.
  • For all del; la oss redigere innleggene i minst 10 minutter som før. 90% av mine redigeringer er retting av skrivefeil (noe jeg hater). Et forum blir også bedre med bedre rettskriving. Det er også greit å ha mulighet til å angre seg i et debattforum som noen ganger kan gå litt hett for seg.
  • Personlige tilpasninger kan selvsagt være mulig, men jeg skulle ønske at default oppsett viser alle temaer, så kan man evt. selv gå inn å redigere visning.

Kort oppsummert: Lag gjerne et sprekere forum, designmessig, legg til funksjoner og muligheter, men behold brukervennligheten som før.

If it ain´t broke, don t fix it.

9

Bra med konstruktiv tilbakemelding, ikke bare sutring. Jeg savner at man kan sortere etter siste innlegg, og ikke bare tråd. Eksempelvis er alle de populære trådene havnet langt nede i temaene, da de ble startet for lenge siden.

2

Jeg forholder meg ikke til deg. Aldri sett deg på VGD. Jeg venter fortsatt på svar fra Øystein, enten her inne eller på Twitter. Jeg har stilt spørsmål jeg ønsker svar på.

17
Sulfat Men hvorfor har dere gjort det så innmari vanskelig å finne frem? Er det en ønsket forandring, at dere ikke ser verdien av gamle diskusjoner, og ønsker de skal synke til havets bun...

Jeg snublet tilfeldigvis over denne, men det var rene skjære flaksen https://vgd.no/t/TV-program/1866830-eurovision-song-contest-2021

Ikke går det an å finne egne tidligere innlegg eller noe som gir en mulighet til å gå tilbake. Og om du noen gang ser dette svaret, aner jeg ikke, for du får ikke noen beskjed om at du har fått svar, så vidt jeg kan skjønne.

2
guru Jeg er i utgangspunktet positiv til oppgraderinger og utbedringer generelt, men et diskusjonsforum må først og fremst være oversiktlig og det må være lett å finne fram til trådene...

For all del; la oss redigere innleggene i minst 10 minutter som før. Ja! Men har du funnet ut hvordan man kan redigere etter at innlegget er lagt ut, altså? Jeg ser at du også får til å lage avsnitt og oversiktlig innlegg. Det har ikke jeg klart; det ser ut som en firkant med ordsalat uansett hvordan jeg prøver.

Kort oppsummert: Lag gjerne et sprekere forum, designmessig, legg til funksjoner og muligheter, men behold brukervennligheten som før.

Nemlig. Og nå prøvde jeg multisitering, så får vi ser hvordan det vil ta seg ut.

2
missChance Jeg snublet tilfeldigvis over denne, men det var rene skjære flaksen https://vgd.no/t/TV-program/1866830-eurovision-song-contest-2021 Ikke går det an å finne egne tidligere innlegg...

Jeg ser svaret. Inntil videre er denne tråden vi nå skriver i såpass høyt oppe at jeg kan finne den igjen. Men så snart den ikke er fersk eller populær lengre, synker den også ned i avgrunnen.

Man må vel bokmerke samtlige tråder man er innom, dersom man ønsker å holde oversikten. Men det også blir jo fryktelig uoversiktlig, etterhvert som en voksende bokmerkelisten etterhvert rekker rundt halve jorden.

Hadde ikke lyst å være han som klager, forandring trenger av og til litt tid, men dette ER virkelig skivebom. Skjønner fortsatt lite etter et døgn med trykking.

3

tomler

Når jeg går tilbake og ser på tidligere innlegg jeg har skrevet som har fått tomler, så ser jeg at med det nye systemet, så har innlegget tilsvarende antall stemmer/upvotes. Det samme gjelder andre veien for tomler jeg har gitt til andre på den gamle siden.

Så det ser ut som stemmer/upvotes er det samme som tomler. Ihvertfall så er det slik i systemet.

1
Sulfat Kronologisk visning er et must. Får de på plass et menysystem som er navigerbart i tillegg, så man faktisk kan finne frem til det man ønsker, så blir nok oppdateringen til å leve m...

Hei, og takk for tilbakemelding. Med "kronologisk visning" så tenker du på lineær visning av tråder, sant? Vi kommer med mer info etterhvert om hva vi jobber med og prioriterer, men vi kan trolig få til en del av det trådstarter etterspør hvis dere tror det vil gjøre opplevelsen bedre.

2
Sulfat Jeg ser svaret. Inntil videre er denne tråden vi nå skriver i såpass høyt oppe at jeg kan finne den igjen. Men så snart den ikke er fersk eller populær lengre, synker den også ned...

Jeg var innstilt på å være positiv til dette, men det er faktisk umulig. Får en distinkt følelse av at vi gamle brukere ikke lenger er ønsket.

Og eneste grunnen til at jeg så svaret ditt nå, var at jeg holdt denne fanen oppe ... Ellers hadde jeg ikke husket hvor jeg var da jeg svarte.

3
Laster...