Tilbakemeldinger

RamGuy

Hva er visjonen for VGD?

Først vil jeg faktisk gi litt skryt til administratorene her. Jeg er ikke noen tilhenger av nye VGD i det hele tatt. Men jeg syntes det er veldig bra at dere tilsynelatende tar til dere mye av kritikken og forsøker å få på plass funksjonalitet som blir etterspurt.

Det at vi nå kan endre på standardsortering er noe som rett og slett måtte på plass og det er fint å se at dere får lagt til dette såpass raskt. Selv om det fremdeles er litt halvveis da sorteringen ikke påvirker standardsortering når du er inne på et tema. Den fungerer kun på kommentarer som blir utført på et innlegg.

Jeg synes også tankegangen bak "Min Side", det at du følger temaer du liker (selv om dette fort skaper et ekkokammer), at vi nå har dark mode osv. Er forbedringer sammenlignet med gamle VGD.

Men det største problemet med VGD er jo at man har fundamental endret på hele logikken og oppbyggingen. Nå har vi et system som ligner fryktelig mye på Disqus. Ting fungerer mer som et kommentarfelt enn et nettforum. Og uansett hvor mye man fikser på ting her med tanke på bedre sortering osv. Så er jo dette et system som i bunn og grunn ikke er spesielt godt egnet til det formålet og bruken VGD hadde?

VGD har hatt uttale tradisjonsrike og lange diskusjontråder. Klubbtråder som gjerne strekker seg over flere tusen innlegg over mange sider. Ta "Molde FK. Klubbtråd 2021." som et eksempel: https://vgd.no/t/Fotball-Norsk/1865918-molde-fk-klubbtraad-2021

Denne fungerer ikke i det nye systemet i det hele tatt. Du har et gigantisk førsteinnlegg som man må scrolle seg forbi. Og når man skal lese alle de andre innleggene så fungerer dette "kommentar" systemet fryktelig dårlig. Ting blir fryktelig lite oversiktlig, og svarer noen direkte på en annen kommentar så blir det sin egen lille greie som gjør det enda mer rotete og enda mindre oversiktlige igjen. Og du ser bare et knipe med kommentarer om gangen før du må drive å trykke på knappen for "flere kommentarer".

Og store deler av tråden er jo nå mer eller mindre utilgjengelig? Når ting byttes opp på denne måten, hvordan skal jeg egentlig klare å finne frem til eldre innlegg i tråden? Jeg kan sortere etter populær, nyeste først, eldste først eller topp. Når vi har klubbtråder som gjerne har flere hundre, om ikke tusen innlegg hvordan i allverden skal jeg klare å finne frem til innhold som da ikke nødvendig er de 20 siste, 20 første eller de 20 mest populære? Det går jo faktisk ikke.

Og dette er hovedproblemet mitt med nye VGD. Det virker som de som har stått bak omleggingen ikke har vært aktive brukere av VGD fra før av. For her virker det som man virkelig har valgt feil verktøy for jobben. Når de mest tradisjonsrike og populære trådene vi har hatt på VGD i mange år rett og slett ikke fungerer i det nye formatet i det hele tatt så blir det jo veldig halvveis.

Det hadde vært veldig fint å høre litt hva tanken og visjonen til de som står bak er? Er ideen at VGD skal bli til noe helt annet? Er det ikke lenger ønskelig at VGD skal fortsette på samme måte som før? Det virker jo litt sånn når det implementeres løsninger som er såpass lite kompatibelt med de mest populære trådene som var på det gamle forumet. Hele Fotball - Norsk er jo ikke mulig å replisere i dette nye systemet sånn som det er nå.

9
4 svar

Og muligheten til å redigere et innlegg/kommentar hadde jo også vært fint. Ikke så lett å endre på skrivefeil og lignende når alt man kan gjøre er å lagre som bokmerke eller rapportere innlegget.

2

Hei, og takk for spørsmål. Du finner litt om visjonen vår her: https://vgd.no/info/om-vgd

For å oppsummere, så er visjonen at VGD skal være en fri og åpen plattform for diskusjon rundt sine interesser. Den gamle plattformen opplevde en enorm nedgang i både trafikk, engasjement og ikke minst antall nye brukere som registrerte seg. Den var også teknisk utdatert, og enormt utdatert. Vi mente det var nødt å gjøre noen grep for å få til det vi ønsket, men at det også var mulig å også tilby en mer tradisjonell opplevelse. Vi ønsker selvsagt at VGD skal være en god plass å være for våre trofaste brukere, men først var vi altså nødt til å få på plass en kjerne som faktisk kan bygges videre på. Det er nå utviklingen egentlig begynner.

For noen minutter siden ble utviklerne ferdig med å støtte standardsortering i feeden (både på forsiden og på kategorioversikt), samt funksjon for infinite scroll i tråder (for å forbedre opplevelsen i tråder). Dere slipper nå å klikke på "last flere kommentarer".

2
VGD Hei, og takk for spørsmål. Du finner litt om visjonen vår her: https://vgd.no/info/om-vgd For å oppsummere, så er visjonen at VGD skal være en fri og åpen plattform for diskusjon r...

Bra det, blir sikkert brukbart etterhvert. Men dere må jo skjønne at dere ikke kan ta bort essensielle funksjoner som sortering, redigering osv., uten at det blir reaksjoner! Hvorfor har dere ikke gått en runde med brukerne først, før dere oppgraderte?

4

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Smittekrangelen i Oslo - RJ mot Høyre

I går satt AP-Byrådsleder Raymond Johansen og var svært indignert over Høyre og Tone Trøen, som tillot seg å kritisere Corona-håndteringen og manglende strategi. I vanlig stil satt RJ og ristet på hod...

Smitterekord i Oslo: Hever beredskapsnivået

Oslo kommune hever beredskapsnivået til nivå tre - som er det høyeste nivået. Byrådsleder Raymond Johansen vurderer også om det skal komme et munnbindpåbud.


Bilde www.msn.com
1
1 svar
Laster...