Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg tilhører heller ikke den smale gruppen gamle brukere som ønsker å bli værende slik VGD nå ser ut. Et forum som tidligere hadde oversiktlighet og brukervennlighet som to av sine aller største styrker, er nå umulig å manøvrere ut fra et perspektiv der historikk spiller en betydelig rolle. Denne "oppgraderingen" framstår som at den er gjort med et motiv om å bli kvitt så mange "gamle grinebitere" som mulig.

Som én av mange brukere som i årevis har vært til stede for å snakke fotball, så opplever vi for eksempel at trådføljetonger (klubbtråder, blant annet) er blitt utradert, og i den grad man gidder å spore dem opp via Google (fordi søkefunksjonen på denne nye plattformen er, om mulig, enda verre enn hva den var på det gamle VGD), så blir de komplett meningsløse når rekkefølgen oppleves som vilkårlig.

Når man går inn på et tema, så ser en at det er den tråden som sist ble opprettet ligger på toppen, og ikke nødvendigvis den tråden som sist hadde en kommentar. Tråder generelt virker å være noe nye VGD ønsker å få bukt med. Her skal det helst formes enkeltvise kommentarer, og det er ikke tenkt at levetiden skal være spesielt lang. Slik sett er det en form for bisarr logikk i at søkefunksjonen er så avmålt som den er, slik at brukerne ikke skal falle for fristelsen å svare på eldre innlegg.

Hele dette konseptet er så langt unna slik det gamle VGD framsto at dere må ha regnet med å miste en skokk av de regelmessige brukerne. Det virker også ganske spesielt at dere bare har turet fram og satt i verk disse endringene uten å føre en form for dialog med den brukermassen som tross alt har holdt hjulene i gang. Selv har jeg hygget meg her inne i mer enn 20 år, og ikke minst lært masse av en mengde dyktige og kunnskapsrike brukere. Slik formatet nå er blitt, forstår jeg at ervervelsen av ny kunnskap via VGD hører fortiden til. Jeg kan nok leve med det; verre er det for disse som holdt til her i timesvis daglig.

En tanke som slår meg når det gjelder søkefunksjonens manglende evne til å spa fram tidligere innlegg: Det er kanskje ikke slik at alle innlegg "ble med over", slik det ble sagt at de skulle?

Så langt er det en solid tommel ned til det nye VGD, som trygt kan sies å ikke ha truffet publikummet sitt. Kan hende får utviklerne en liten påskjønnelse for hver gammel bruker som faller fra?

12
0 svar

Bli den første til å svare.

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

VG Debatt

Annonseringer fra VGD

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...