Tilbakemeldinger

Bappy

To måneder etter

VGD ble lansert i ny drakt 15. Juli, det er nå 73 dager siden.

Hvordan har denne oppdateringen gått?

Jeg vet ikke om det er noen god måte å få statistikk på antallet innlegg over lengre tid, men en rask titt på forsiden tilsier viser at det de siste tre dagene (26.-28. september) er publisert 14 tråder med totalt 37 innlegg.

I løpet av de siste 90 dager har antallet sidevisninger sunket med 7,21%. Gjennomsnittlig tid på siden har sunket med 48%. Bounce rate har steget med 8 % og er nå på 75%. (Kilde: https://www.alexa.com/siteinfo/vgd.no#section_traffic ) Bonuce rate er tallet på hvor stor andel av besøkene som avsluttes etter kun én sidevisning. Korte besøk med få klikk er lite attraktivt for annonsører, og dermed et viktig tall å ta med seg.

Man må også tenke på at 90 dager siden putter oss midt i fellesferien, på et tidspunkt man må forvente lav aktivitet på nett. Nå i disse regntunge høstdager ville man derimot forventet mer trafikk. Eksempelvis har tid på siden hos nrk.no steget med 36 % i samme periode, mens bounce rate har sunket med 5%

Hva er veien ut av dette for VGd? Kan vi som brukere bidra med noe for å få aktiviteten opp på gammelt nivå, eller ligger ballen hos Schibsted for øyeblikket?

PS: Til mod - dette er ikke en tilbakemelding, så bør ikke flyttes til det forumet. Dette er ønske om å diskutere en aktuell sak

7
22 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva er veien ut av dette for VGd? Kan vi som brukere bidra med noe for å få aktiviteten opp på gammelt nivå, eller ligger ballen hos Schibsted for øyeblikket?

Det er dessverre for sent. Ingenting har blitt gjort med systemet de siste to månedene, og det kommer ikke til å skje noe som er ønsket av brukerne. Dessuten er ingen av de aktive brukerne igjen her.

8

Hva er veien ut av dette for VGd? Kan vi som brukere bidra med noe for å få aktiviteten opp på gammelt nivå, eller ligger ballen hos Schibsted for øyeblikket?

Skal vi se;

  • Brukerne har gitt klare tilbakemeldinger før, under og etter omleggingen. VGD driter i de.
  • Brukerne lager sitt eget forum, VGD utestenger alle som nevner dette nettstedet
  • VGD fjerner funksjoner for brukere som stemmer ned VGDs innlegg
  • VGD gidder ikke engasjere seg med brukere som har konkrete problemer knyttet til det nye formatet

Kan ikke si at det er brukerne sitt ansvar. VGD har valgt å drite i hva brukermassen mener, og da får de ta konsekvensen av det. Slik forumet er nå er det heller ikke mulig å få til de samme diskusjonene som på gammel løsning uten å gå helt i surr.

PS: Til mod - dette er ikke en tilbakemelding, så bør ikke flyttes til det forumet. Dette er ønske om å diskutere en aktuell sak

VGD flytter konsekvent enhver diskusjon relatert til det nye formatet til "Tilbakemeldinger". Det gis aldri begrunnelser (som sagt tidligere så gidder ikke VGD engasjere seg med egne brukere), men jeg tror grunnen er at da slipper de at denne typen diskusjoner promoteres på forsiden til forumet. I en periode var Tilbakemeldinger det mest aktive forumet, og det er lite som skrives der som er positivt for VGD sin del.

10
RatPack [sitat…] Skal vi se; Brukerne har gitt klare tilbakemeldinger før, under og etter omleggingen. VGD driter i de. Brukerne lager sitt eget forum, VGD utestenger alle som nevner dett...

Hei! Vi leser alle tilbakemeldinger, men rekker heller ikke å svare alle. Vi jobber nå med en større endring, som søker å forbedre bla. navigering, hvordan diskusjon i tråder foregår og mange av de konkrete problemene mange har gitt oss tilbakemeldinger om. Vi beklager for at det har tatt tid, og takker for tålmodigheten i mellomtiden.

1
VGD Hei! Vi leser alle tilbakemeldinger, men rekker heller ikke å svare alle. Vi jobber nå med en større endring, som søker å forbedre bla. navigering, hvordan diskusjon i tråder foreg...

Mener dere helt alvorlig å si at dere fremdeles bruker penger på dette her?

Da kan jeg komme med et helt gratis råd: Gå tilbake til slik det var før 15. Juli. Den gamle løsningen var ikke perfekt, men basert på det det vi har sett av denne nye utgaven, og tilbakemeldingene som har kommet, er det ingen grunn til å tro at utviklerteamet vil komme frem til noe bedre.

5
VGD Hei! Vi leser alle tilbakemeldinger, men rekker heller ikke å svare alle. Vi jobber nå med en større endring, som søker å forbedre bla. navigering, hvordan diskusjon i tråder foreg...

Har idag sendt følgende melding til VGs ansvarlige redaktør: "Hvor er ansvarlig redaktør? Hvordan kan en ansvarlig ledelse i VG la amatører ødelegge et vel fungerende debattforum - og slik miste flere hundre for ikke å si tusenvis av lesere? Eller er det slik at VGs ledelse ønsker å legge ned hele debattforumet - og slik bare har funnet et påskudd for å gjøre det? Med hilsen fra en av mange skuffede og tapte lesere."

5
aicat Har idag sendt følgende melding til VGs ansvarlige redaktør: "Hvor er ansvarlig redaktør? Hvordan kan en ansvarlig ledelse i VG la amatører ødelegge et vel fungerende debattforum -...

Hei! Vi jobber nå med å legge til funksjoner som i større grad vil hjelpe på mange av problemene mange har kommet med. VGD vil ikke bli "som før", men vil gi en mer visuell stil som minner om det før. Formålet har aldri vært å legge ned debattforumet, men vi har også vært tydelig på at noen små og større endringer har vært klart nødvendig for at alle skal kunne ha et tilbud i tiårene fremover også. Har du konkrete tilbakemeldinger, så send det gjerne til oss på diskusjon@vg.no.

1
VGD Hei! Vi jobber nå med å legge til funksjoner som i større grad vil hjelpe på mange av problemene mange har kommet med. VGD vil ikke bli "som før", men vil gi en mer visuell stil so...

Det dere har gjort er å endre et vel fungerende debattforum til et kommentar-forum. Det viser med all tydelighet at dere ikke har forstått hva og hvordan en debatt fungerer. Hvor er det blitt av alle de kunnskapsrike og kloke hodene som bidro med sine kunnskaper - og som jeg og sikkert også mange andre har lært utrolig mye av? De er for lengst borte - og mest sansynlig for godt. Ser dere ikke hva denne omleggingen har gjort med forumet? Det er derfor jeg har spurt om dette er noe ansvarlig redaktør virkelig også har ønsket. Men dere får bare fortsette med å lappe på omleggingen - siden det nå åpenbart har gått prestisje i å nekte å innse den totale fiaskoen denne omleggingen har vært.

6
aicat Det dere har gjort er å endre et vel fungerende debattforum til et kommentar-forum. Det viser med all tydelighet at dere ikke har forstått hva og hvordan en debatt fungerer. Hvor e...

Dette er for å oppklare litt mer. Vi vil trolig si at hvordan trådene oppfører seg, er den største endringen. De gamle kategoriene ligger der som før. Men selv om trådmodellen er annerledes, er VGD i aller høyeste grad et sted hvor man fremdeles kan dele ideer og diskutere saker. Med dette sagt, så vil vi endre på svarfeltet i tråder ved neste oppdatering (sammen med mye annet, slik at du vil få en mer klassisk følelse). Vi håper at du og flere andre vil sette pris på det, og at du sier i fra hvis du skulle ha flere tilbakemeldinger.

1

Kan noen forklare hvorfor det var "nødvendig" å gå bort fra det veldig gode opplegget med det gamle her?, altså om det er noen som kan ta på seg å forklare hva som var så riv ruskende galt med det gamle opplegget at det måtte nærmest total-skrotes? Det kan jeg ikke fatte. F.eks. var det noen som følte at det hadde foregått regelbrudd eller overtramp, så var det jo enkelt bare å varsle osv. Og f.eks. var det muligheter for å korrigere noen minutter etter innlegget var postet, jeg ser ikke en slik ordning nå lenger (men kanskje den finnes?). Og man hadde dette med at det var så enkelt å sitere, - den "knappen" er jo borte.
Og så oversiktlig det hele var hvis man ville gå inn på et innlegg som var postet f.eks. for et par-tre uker siden. Nei, det gamle opplegget var helt fantastisk oversiktlig og sågar "med farger" i oversiktene og greier. Det er slett ikke alt nytt som blir bedre enn det som var, det finnes det generelt en god del eksempler på også i andre sammenhenger som kjent... (og det med tomler var jo en positiv/oppmuntrende greie også).

4
nostalgikern Kan noen forklare hvorfor det var "nødvendig" å gå bort fra det veldig gode opplegget med det gamle her?, altså om det er noen som kan ta på seg å forklare hva som var så riv ruske...

Hei, og takk for konkret tilbakemelding. For å gi en begrunnelse: Den gamle plattformen var praktisk talt døende, og hadde mange tekniske feil. Det gav ikke mening å videreutvikle den. Aktiviteten var fallende i mange år. Årsakene til det er naturligvis mange og sammensatte, men her spilte også plattformen og hvordan arkitekturen til tradisjonelle forum er bygd opp en betydelig rolle. Det var i realiteten nødvendig med noen endringer, både små og store, for at det i det hele tatt skulle være et tilbud for fremtiden. Med det sagt, så jobber vi med noen endringer som vil gi en mer tradisjonell feel and look (med forbedret oversiktlighet, navigasjon etc.,), og forbedre mange av tilbakemeldingene vi har mottatt den siste tiden.

Og man hadde dette med at det var så enkelt å sitere, - den "knappen" er jo borte.

Sitering: Av trådstrukturen og innrykket forstår man hvem du svarer, og det skal derfor ikke være nødvendig med sitatbobler. Ønsker du derimot å sitere enkeltsetninger av et innlegg, kan du markere det og trykke "svar" på innlegget du ønsker å sitere.

Og så oversiktlig det hele var hvis man ville gå inn på et innlegg som var postet f.eks. for et par-tre uker siden.

Vi jobber med en slik oppsummering. Årsaken til at dette mangler i dag er en teknisk feil, som vil bli løst.

Redigering og rapportering: Dette vil komme på sikt. Ønsker du at vi redigerer noen skrivefeil for deg, så kan du rapportere innlegget ditt selv (trykk på de 3 prikkene ved et innlegg for å rapportere).

Tomler: De er i praksis her fremdeles. Du kan plusse opp andre innlegg ved å trykke pil opp.

Skulle du ha flere tilbakemeldinger eller spørsmål, så må du gjerne ta kontakt med oss på diskusjon@vg.no.

3
VGD Hei! Vi planlegger å legge til funksjoner og en mer "look and feel"-fra forrige versjon. Den vil ikke bli lik, men vi tror det vil hjelpe på mange av problemene mange har kommet me...

Planlegger dere å beholde denne trådetvisningen som "default"? Planlegger dere å fjerne sortering av innlegg basert på "upvotes", og gå tilbake til default visning av temaer og innlegg som før?

Hvis ikke dette som minimum fikses, kan dere like gjerne spare midlene dere bruker på utvikling.

5
VGD Dette er for å oppklare litt mer. Vi vil trolig si at hvordan trådene oppfører seg, er den største endringen. De gamle kategoriene ligger der som før. Men selv om trådmodellen er a...

Vi håper at du og flere andre vil sette pris på det, og at du sier i fra hvis du skulle ha flere tilbakemeldinger.

"To little to late"

Måten dere har forholdt dere til tilbakemeldinger, før, under og etter oppdateringen har vært horribel.

For ikke å snakke om hvordan dere har behandlet (tidligere) brukere og brukermoderatorer.

Det dere hadde av goodwill er brent bort, og broene er trolig brent sammen med den.

3
nostalgikern Kan noen forklare hvorfor det var "nødvendig" å gå bort fra det veldig gode opplegget med det gamle her?, altså om det er noen som kan ta på seg å forklare hva som var så riv ruske...

Nei, det gamle opplegget var helt fantastisk oversiktlig og sågar "med farger" i oversiktene og greier. Det er slett ikke alt nytt som blir bedre

Ja, samme fargeløse kjedelige "moderne standard" web sider. Som gråbeinsgårdene i storbyene. Ingen snert der i gården. Hvorfor man på liv og død skal forandre på noe brukerene ikke ønsker, det forundrer meg? Er det bare for å gjøre noe? Selv det å redigere et innlegg dersom man ser en skrivefeil, har ikke jeg funnet ut av. Oversiktligheten er jo ikke akkurat noe å skryte av, men ved litt bruk får man en slags oversikt, i allefall......

2
VGD Dette er for å oppklare litt mer. Vi vil trolig si at hvordan trådene oppfører seg, er den største endringen. De gamle kategoriene ligger der som før. Men selv om trådmodellen er a...

Begrensningen er imidlertid at man kun kan dele tanker og ideer som ikke støter moderatorene. Nærmer man seg "kontroversielle" tema, så er veien kort først til sensur, dernest til utestengelse. Takhøyden framstår lav som i en krypkjeller, og trafikken er like framtredende som på den nordkoreanske landsbygda. Det var åpenbart et slikt "VGD" dere ønsket, og det er et slikt VGD dere nå har fått.

Selv kunne det ikke brydd meg mindre at jeg ble bannet for å nevne Fridiskusjon.no, som i utgangspunktet dukket opp som et alternativ til "VGD" etter den fatale omleggingen, men som nå har overtatt plassen til det som en gang var den ledende diskusjonsplattformen i Norge.

Her er et "KLING, KLING!!" i bjella for en vel utført jobb!

3
VGD Hei! Vi leser alle tilbakemeldinger, men rekker heller ikke å svare alle. Vi jobber nå med en større endring, som søker å forbedre bla. navigering, hvordan diskusjon i tråder foreg...

Her skal dere få en ny ting å tenke på. For et par uker siden så jeg at det var kommet varsel om at VGD hadde svart på mitt innlegg. Så jeg trykket meg inn, leste kjapt, hadde ikke tid eller ork til å svare.

Litt senere tenker jeg at kanskje jeg skal svare dere, det er jo høflig. Men varselet, det forsvant når jeg trykket på det første gang. Liste over svar på innlegg, slik det var før? Nei, det er det visst ikke. Så da må jeg faktisk trykke med gjennom flere tråder jeg mener å ha skrevet i, for å finne det enkeltinnlegget dere svarte på.

Og jeg har prøvd et par ganger før, men det skal ikke så mye til før frustrasjonsnivået gjør at jeg heller gjør noe jeg har glede av. Men slik er det altså blitt, dere inviterer til dialog, men fordi det er så herk å finne det rett innlegget, så får dere sent svar.

Jeg tenkte å si noe mer, men det gidder jeg faktisk ikke.

2
VGD Dette er for å oppklare litt mer. Vi vil trolig si at hvordan trådene oppfører seg, er den største endringen. De gamle kategoriene ligger der som før. Men selv om trådmodellen er a...

Vi vil trolig si at hvordan trådene oppfører seg, er den største endringen.

Fem trykk for å komme ned til dette innlegget. I en tråd med 21 innlegg.

Ja, trådene oppfører seg anderledes. Det er ikke en god ting. Ikke i den forstand at endringer er dumt, men at dere har lagt til så mange lag med kompleksitet at trådene er uleselige.

https://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/fiddle-while-rome-burns

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nedgangskameratene styrer Norge

Nedgangskameratene styrer Norge nå. Og mange angrer tydeligvis på at de ga sine stemmer til AP og Sp. Hadde det vært valg i dag hadde Støre og Vedum vært avhengige av både MDG og Rødt i tillegg til SV...

Massiv strøm-smell for Støre: - Vokser i omfang dag for dag

Arbeiderpartiet og Senterpartiet synker som to steiner i fersk måling. Oppturen fortsetter for Erna Solberg.


Bilde www.msn.com
1
6 svar
Politikk - Norsk silas Siste svar

Betal per kilometer kjørt

Arbeiderpartiet og andre avgiftskåte partier ivrer etter å innføre veiprising i Norge og det kan fort dyrt, og selfølgelig mye dyrere for "folk flest" som har behov for et fleksibelt transportmiddel....
Bilde

Veiprising prøves ut i Norge

Veiprising som et alternativ til bompenger har stått på den politiske dagsordenen siden bompengeopprøret. Nå skal Statens vegvesen for første gang teste det ut.


Bilde www.nrk.no
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Peace in our time?

Kald krig, hvorfor? Terrorbalanse.? Krig med stedfortredere? Lavintensitetkrig med anriket våpen.? Troen på egen overmakt? 2 x Afghanistan, Vietnam,Tidligere Jugoslavia? Atomvåpen som trussel eller ik...
1
4 svar
Laster...